Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi!

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani și șase luni cu executare. Totodată, i-a fost eliminată suspendarea din procesul Referendumului. Se face, potrivit calculelor, vreo patru ani și ceva.
Despre inevitabila condamnare a lui Liviu Dragnea am scris de nenumărate ori pe cristoiublog.ro și am zis la toate emisiunile tv posibile.
Deși aș putea, nu strig Încă o dată am avut dreptate!
Spun doar atît:
Că Liviu Dragnea trebuie să demisioneze din funcția de președinte al Camerei și din funcția de președinte al PSD.
Iar dacă nu vrea, alți lideri PSD trebuie să-l oblige să facă asta.
E singura șansă a PSD de a se salva.
E singura șansă a actualei coaliției de guvernare de a împlini cît de cît marile și necesarele proiecte de eliberare a României de sub dictatura sergenților majori mesianici.

Spunînd că Liviu Dragnea nu poate fi achitat, mă gîndeam la o soluție menită a împăca și pe Liviu Dragnea și pe cei care dinăuntru, dar mai ales din afară care vedeau în achitare un pericol major pentru interesele lor.

Nu mi-a trecut prin cap o clipă că sentința va fi atît de clară, atît de spectaculoasă – 3 ani și șase luni cu executare pentru ceea ce ar putea fi o găinărie, în condițiile în care mari devalizatori ai avuției naționale au luat doi ani, doi ani și ceva pentru afaceri de corupție răsunătoare.

Mi-e limpede acum că sentința face parte dintr-un plan.
Un plan vizînd paralizarea Coaliției dacă nu chiar căderea actualei guvernări la Moțiunea de cenzură depusă la țanc de PNL, în vederea unui Guvern al Meu II.
Dacă acest plan nu iese (n-ar fi singurul) tot se obține ceva de către regizori:
Blocarea procesului de restabilire a drepturilor și libertăților cetățenești.

Își imaginează cineva un PSD avînd suflu pentru a duce mai departe proiectele vizînd Legile Justiției, Modificările la Codul Penal, întoarcerea Serviciilor secrete în cazărmi, revocarea Codruței Kovesi, sancționarea celor de la SRI și de la DNA care au comis abuzuri?
Eu unul nu-mi imaginez.

Îmi imaginez în schimb un PSD obligat să facă față asaltului din partea Opoziției, a Străzii, a Diviziei Presă. a cancelariilor occidentale în loc să se ocupe de guvernare.
Îmi imaginez un PSD condus de un om descumpănit de gîndul viitoare închisori (e greu de presupus că al doilea complet de la ÎCCJ îl va achita).

Poate guverna un partid condus de un om descumpănit?
PSD e în plin război.
Poți continua un război cu comandantul rănit de moarte?
Toate datele îmi confirmă ipoteza unui Plan în care condamnarea lui Liviu Dragnea e doar începutul.

Sînt o mie și una de semne că sentința face parte dintr-un plan:
Amînarea succesivă, menită a da impact uriaș în opinia publică.
Amînarea de către Klaus Iohannis a deciziei în privința lui Kovesi.
Plimbarea legilor Justiției de la Ana la Caiafa, în așteptarea sentinței.
Achitările spectaculoase în primă instanță, menite a dovedi că Justiția e îndependentă, dar a și droga vigilența liderilor PSD, a jurnaliștilor anti- Binom cu iluzia unei schimbări în bine la nivelul SRI, al Justiției, al Sistemului în general.

Singura soluție de contracarare a planului e retragerea lui Liviu Dragnea.
Dacă sentința n-ar fi fost politică, parte a unui plan anti-PSD, aș crede că Liviu Dragnea ar mai putea rămîne în fruntea partidului și a Camerei deputaților.
Rămînerea lui Liviu Dragnea în funcțiile deținute e lucrul pe care pariază Regizorii Planului.
Și, din cîte-mi dau seama, nu s-au înșelat.
Liviu Dragnea și PSD acționează exact așa cum vor Regizorii!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

37 comentarii pentru articolul „Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi!”

 • Liviu Dragnea nu a facut pasul înapoi, domnule Cristoiu, pentru ca este înconjurat în CEX-ul PSD numai de persoane de calitate. Vai de mama lor de slugi cretine!

 • JOIANIS VA FI, IN CURÂND, VIITORUL … FOST PREȘEDINTE, AL ROMÂNIEI !
  Cel puţin pt „fo trei luni” !!!

 • Când considerați că va povesti Popescu Tăriceanu și opiniei publice cum ar fi trebuit să acționeze dumnealui în acțiunea „Maidanul”, de la București,ce ar fi fost planificată la alegerile din 2004, dacă nu ar fi obținut „conducerea politică”, deci, și ce atribuții îi fuseseră încredințate de către ceilalți organizatori și participanți, pentru care „meritorii fapte” dumnealui ar fi primit și funcția de președinte la PNL și funcția de prim ministru ?

 • Cea mai buna salvare ar fi Victor Ponta chiar daca unii nu vor fi deacord ar fi un semnal bun pt toate partidele si o schimbare al puterii.

 • Domnule Cristoiu, ce v-a determinat să deveniți publicist, știind probabil că nu v-ați pricepe la altceva ?

 • am doua ipoteze care dupa parerea mea sau poate am o parere

  gresita pt a lua o decizie spre binele poporului cum ar fi fie victor

  ponta sa faca un compromis sa se aliaze cu celelalte partide sau

  lovitura de stat al armatei care ar rezolva toate problemele din

  justitie sau altor servicii

 • Abuzul in serviciu fusese dezincriminat, parcă, prin decizia 405 a CCR, urmând ca guvernul, precum si parlamentul sa o pună in aplicare, dar hotărârea zace chiar la Dragnea, in sertar, de aproape doi ani !
  Curios este faptul ca unele instante judecătorești au pus-o in aplicare, achitandu-i pe unii, fapta fiind considerată „inexistentă” !
  În cazul lui Dragnea, oare de ce n-a fost luată in seama dezincriminarea ?
  Se pare ca a fost judecat OMUL, nu FAPTA !

  • Pentru ca unii judecatori aleg sa o ia in considerare si altii nu (de aici opiniile divergente in acest dosar).
   Ca sa fie obligatorie, trebuie ca legea sa fie pusa in concordanta cu hotararea curtii..

  • N-a fost dezincriminat, ci era vorba de pus un prag și parlamentul avea dreptul să facă asta! Mai informează-te!

   • Asta cam așa e ! De fapt stabilirea pragului era in „sarcina” … comisiei Iordache, dar aceasta n-a avut „verde” !
    Totuși, cum spuneam, unele instanţe au considerat abuzul in serviciu ca fiind NECONSTITUTIONAL !!!
    Și asta, in ciuda sintagmei schimbată de catre CCR !( cea cu modul „defectuos” !)

    • Decizia e mult mai complexa, nu presupune doar pragul ci o gramada de alte chestii, are 45 de pagini..

     • Din cele 45 de pagini, cel puţin3/4 sunt … UMPLUTURĂ !!!

     • E adevarat, dar tot raman destule pentru concluzii.. 🙂 Care, din nefericire, sunt intercalate, nu puse la final.

 • „Sentinta politica”?! Asta-i o gluma de prost gust!
  Daca procurorii vor reusi sa adune probe suficiente în Dosarul Tel Drum, unii jurnalisti „echidistanti” vor sustine ca individul va fi primit o a treia „sentinta politica” … Bietul om cinstit!

 • In orice stat democratic, ca sa nu zic … „de drept”, după o asemenea sentinţă, chiar nedefinitivă, cel in cauza si-a fi dat demisia, din toate functiile, in secunda doi !
  La noi, nu e așa ! Se bate șaua, să priceapă iapa, pe prezumtia de … nevinovăție !!!
  Nu e bine, drajilor, ba chiar deloc !!!
  Dragnea trebuie sa se retragă !!!

  • Scuze ! și-ar … !

  • În orice stat democratic, prezumția de nevinovăție e un principiu al procesului penal, nu al politicii!
   1. Politica NU e proces penal, ca să se aplice principiul prezumției de nevinovăție.
   2. Politica NU e serviciu public obligatoriu, ca să îl luăm pe politician așa cum e.

   Numai în România politicienii au „transferat” un principiu al procesului penal în zona politică pentru a se pune la adăpost de răspunderea penală.

 • PSD trebuie să facă în sfârșit ceia ce a început. Și rapid. Chiar dacă pleacă Dragnea și vine altul, în secunda doi i se face dosar și o luam de la capăt.

 • De ce nu se văd comentariile ?

 • Dragnea a făcut politică jumătăților de măsură și a încercat o pace cu sistemul sperând in achitare. A fost un bou. De când se discuta despre noua lege a serviciilor… Le-a dat și buget … In fine, a încercat să fie drăguț. La ora asta Iohannis trebuia să fie de mult demis. Cine e de vina? Nu poți să stai cu curul in doua luntri.

 • Dl. Cristoiu a visat la victimizarea lui Iohannis prin suspendarea acestuia, ba chiar am putea spune ca maestrul a facut lobby intens in acest sens prin postarile din ultimele saptamani, numai ca pana la urma jocul victimizarii a fost castigat de Dragnea.

  Asa cum sunt sigur ca sursele bine informate (cu sau fara ochi de culoarea otelului calit) ale Dl. Cristoiu l-au informat, planul initial era achitarea la fond urmata de condamnarea „cazuta din cer” la apel in 2019, intamplator anul alegerilor prezidentiale. Numai ca decizia CCR privind demiterea lui Kovesi a incurcat totul. Dupa incercarile penibile nereusite ale teutonului de salvare a zeitei anticoruptie a fost nevoie de ceva big care sa acopere dezastrul. Putem admite ca prin schimbarea intempestiva a planului s-a reusit un respiro de cateva zile pretul fiind insa unul cumplit pentru Iohannis si anume victimizarea lui Dragnea.

  Daca maine ar avea loc alegeri, PSD-ul condus de „penalul” Dragnea ar lua +60% iar ALDE condus de Tariceanu ar depasi procentul PNL-ului. Si mai „grav”, planificata condamnare definitiva a lui Dragnea in 2019 nu va mai produce efectul de tsunami emotional dorit intrucat deja toata lumea se asteapta la acest lucru. A propos, cam ce sanse ar fi ca in 2019, Dragnea, in inchisoare fiind, sa fie ales presedintele Romaniei? FREE DRAGNEA… multi oameni care n-au fost in viata lor la vot ar veni doar pentru ineditul situatiei… superb nu-i asa?

  In acest context, absurditatea sugestiei Dl. Cristoiu ca Dl. Dragnea sa demisioneze intru salvarea PSD-ului (presupunand ca sugestia ar fi sincera) ar fi depasita doar de monumentala prostie a acestuia din urma daca ar da curs unei asemenea sugestii.

 • Dragnea a primit (partial) si sper sa primeasca, ceea ce merita. A lasat sute de oameni sa putrezeasca in puscarii pentru rahatul de ¨abuz in serviciu¨, prin refuzul de a alinia legislatia cu prevederile C.C. si incercand sa-si rezolve problemele personale, dand-o la pace cu Sistemul.
  Cernate, ma bucur sincer ca ai primit, in preajma zilei tale, vestea pe care ti-o doreai. Cu aceeasi ocazie,nu pot insa sa nu-ti fac aceasta dedicatie muzicala: ¨Parazitii- DE ZIUA TA¨
  https://www.youtube.com/watch?v=PRmIMyJaPO0

  • Pentru politicienii corupti si spalatii lor pe creier, 100’000 lei este un rahat, dar cat conteaza pentru niste copii defavorizati?

   • Abuzul in serviciu, in forma actuala, nici nu implica vreun prejudiciu, tembelule. Daca vreun sarman de la ADP a hotarat sa puna panselute, in loc sa vopseasca bancile…abuz in serviciu. Si de unde ai scos 100.000 lei? Pune si tu 100.000.000.000, sa ajunga la toata lumea. 🙂

    • Îti pare chiar rau ca lui Stanca nu-i sta în obicei sa te înjure murdar, asa cum îi ceri tu.

    • Hai sictir cu exagerările! Când e vorba despre OPORTUNITĂȚI, nu are treabă DNA-ul, decât dacă cineva a băgat bani mulți în buzunar, din moment ce hotărăște CONSILIUL LOCAL, nu primarul singur! Bă, pesedistule, tu te descoperi din ce în ce mai mult! A fost greu să stai în „adormire”, n-așa?

     • Sictir tu, bosorog senil!!
      Cine a vorbit de DNA???
      Ia uite cum a sarit de c_r securistul..

    • Se subînțelege, boule, din moment ce DNA anchetează abuzul în serviciu! Nu pesediștii se plângeau că niciun primar sau ăia de prin ministere nu mai semnează nimic de frica DNA-ului? Heil sictir, că ești bătut în cap! Ia pune-ți și tu o poză, ca să vedem cine arată mai boșorog! Sigur, la ce caracter ai, ești și urât cu crengi, de-aia nu-ți pui poză! Pt. vorbele ce-ndrugi, ar fi cazul să mi-o sugi! Bine?

     • Nu e bine Faggot!! Dar poate-ti convingi latraii.. 🙂

 • „Hei Boss, ai văzut vreodată o prăbuşire mai măreaţă?”
  https://www.youtube.com/watch?v=5OrXjjfnhCA

  • Prostane, esti ¨Zorba Grecul¨ mai nou?? Esti modest.Incearca varianta ¨Napoleon¨, poate te muta in salonul fara gratii la geam..

 • Și eu sper ca Dragnea să aibă înțelepciunea de-a face pasul îndărăt.

  • Atât timp cât joianis nu respecta decizia CCR-ului, Dragnea de ce sa respecte hotărârea unei instanţe inferioare ?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *