Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de vineri, 27 noiembrie 2015

Convocarea PDL-istului Ioan Oltean la DNA: Un nou spectacol de artificii mediatice regizat de Binomul SRI- DNA

Pe 20 iulie 2015, publicam pe cristoiublog.ro un text care explică într-un fel de ce nu cred în Lupta împotriva corupției, susținută în varianta Cătușe de Binomul SRI-DNA, deși prin tot ce-am scris eu în postdecembrist ca jurnalist, prin natura preocupărilor mele- sunt scriitor, cititor pătimaș, nu mă pricep la afaceri și, pe deasupra, mă consider ultimul comunist declarat într-o presă alcătuită numai din capitaliști declarați- ar trebui să fiu un fan al arestărilor preventive cu expunerea victimei în direct la televiziuni.

Luînd ca exemplu anchetele DNA în cazul Alina Bica și Horia Georgescu, arătam că numai un idiot ar putea crede că Alina Bica și Horia Georgescu, despre care chiar Rechizitoriile susțin că n-au luat bani pentru a închide ochii la dosarele prezentate de moriști precum Gheorghe Stelian, au dat sute de milioane de euro din Banii statului altfel decît la ordine venite de sus, de la nivelul Guvernului PDL. Mi-a fost și mi-e mai departe limpede că în cazul Retrocedărilor am avut de a face cu un Grup Infracțional Organizat la nivel de Guvern. Grup care a numit la ANRP anumiți oameni – gen Crinuța Dumitrean, Alina Bica, Horia Georgescu, – făgăduindu-le spectaculoase promovări ulterioare drept răsplată. Grup care a aranjat ca banii atribuiți moriștilor i de ANRP să fie dați urgent de Trezorie. Anchetele Binomului SRI- DNA s-au definit prin grija de a nu trece mai departe de pionii de la ANRP, pentru ca nu cumva să se ajungă la nivelul Guvernului PDL, acolo unde a funcționat un veritabil Grup Infracțional Organizat.

Scriam astfel:
„Iscodind cele două Dosare trimise deja în judecată – Bica 1 și Horia Georgescu – am remarcat de îndată și chiar am scris că Dosarele întocmite de Binomul SRI-DNA se definesc printr-o ciudățenie de proporțiile unei fantasmagorii.
E limpede că Alina Bica și Horia Georgescu, membri ai ANRP, au închis ochii la despăgubirile supraevaluate cerute de Gheorghe Stelian și de Horia Şchiopu Simu nu pentru că ar fi avut o negustorie prealabilă cu cei doi, gen noi închidem ochii, voi ne dați în schimb un anumit procent din suma cu care v-ați pricopsit, ci pentru că au primit ordin să închidă ochii. Prin asta, Gheorghe Stelian a obținut pe o despăgubire cumpărată cu 1,4 milioane euro, 85 milioane euro, iar Horia Șchiopu Simu a obținut 100 de milioane de euro (466 770 763 lei – aproximativ 105 milioane euro) pe drepturi litigioase pe care le-a cumpărat cu o sumă de 100 de ori mai mică – 1,5 milioane dolari.Digi 24 a întreprins o anchetă de amploare care a dovedit că „Într-un top al celor mai mari despăgubiri întocmit de ANRP, şase din primii zece beneficiari sunt intermediari.”

Nu cred că-și imaginează un om normal de pe planeta asta că acești șase beneficiari de despăgubiri aprobate de ANRP sunt altceva decît niște simpli moriști ai unor Mafioți din partidul care se afla în acea vreme la guvernare: PDL.

Acești mafioți au tras sforile pentru ca Alina Bica și Horia Georgescu să fie numiți la ANRP și tot ei, după ce au găsit moriștile, au ordonat celor doi, dar și altor membri ai Comisiei, să soluționeze cu prioritate dosarele moriștilor și să le dea moriștilor despăgubiri supraevaluate.

Lui Gheorghe Stelian i s-au aprobat la iuțeală drept despăgubiri 85 de milioane de euro, iar lui Horia Simu, 100 de milioane de euro.
Și celorlalți moriști li s-a aprobat sume de milioane de euro.

Au încasat cei doi sumele colosale primite pe de-a moaca?
Și dacă da, cum de s-au găsit bani de la Buget pentru aceste sume?
Nu cumva erau banii obținuți suplimentar din prelungirea cu doi ani a tăierilor de salarii?
După ce a luat banii, cu cine i-au împărțit cei doi?
Nu cumva cu mafioții care au pus totul la cale?

Ar fi fost normal ca Binomul SRI-DNA să-și pună aceste întrebări.
Pentru că Operațiunea Mafiotă prin care s-a sifonat de la Buget suma de miliard de euro a fost pusă la cale și coordonată de lideri ai PDL.

S-ar fi aflat astfel cine i-a numit pe Alina Bica și pe Horia Georgescu, cine i-a descoperit pe Gheorghe Stelian și pe Horia Simu, cine a dat ordin ca moriștile să primească banii cît mai repede de la Buget și cine a luat grosul acestor bani, după ce moriștile și-au luat partea, nu prea mare.

Binomul SRI-DNA nu și-a pus aceste întrebări.
Alina Bica și Horia Georgescu au fost trimiși în judecată ca singuri țapi ispășitori ai Operațiunii mafiote: Sifonarea unui miliard de euro.

Marii mafioți care au pus la cale, au coordonat și au profitat de Operațiune, n-au fost deranjați nici măcar cu o întrebare.”
Aducerea lui Ioan Oltean cu huiet la DNA și punerea sub acuzare ar trebui să mă facă un fan al Binomului SRI- DNA, pe motiv că, iată, demantelarea Grupului Infracțional Organizat a început!

Nu mă grăbesc s-o fac.

A fost, după opinia mea, un spectacol de artificii mediatice menit a ne convinge că Lupta împotriva corupției nu ține cont de cine a fost cu Klaus Iohannis în campanie și cine n-a fost. Pentru a crede că Binomul SRI- DNA intenționează să meargă pînă la capăt cu tragerea la răspundere a tuturor membrilor Grupului Infracțional Organizat în cazul Retrocedărilor Ilegale, ar trebui să văd și pe alți demnitari ai Guvernului PDL și pe alți lideri PDL chemați la DNA.

Ar trebui să-l văd pe Ioan Oltean amenințat de arestarea preventivă, așa cum s-a întîmplat pînă acum doar cu adversarii PDL:
De la Elena Udrea pînă la Liderii PSD.
Pînă acum n-am văzut decît o aducere a lui Ioan Oltean sub pază la DNA, de parcă era lideri ISIS, urmată de o simplă punere sub acuzare.
În cazul Elenei Udrea, al liderilor PSD, de la Darius Vîlcov pînă la Dan Șova, Binomul SRI-DNA a fost mult mai aspru.
Cum să cred eu în Lupta împotriva corupției în varianta promovată de Binomul SRI-DNA?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 27 noiembrie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *