Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de vineri, 28 noiembrie 2014

Ieșirea UDMR de la Guvernare – un cadou făcut PSD !

Decizia Consiliului Permanent al UDMR de a recomanda Consiliului Reprezentanților Unionali ieșirea Uniunii de la Guvernare a iscat o controversă între Alina Gorghiu și Ludovic Orban, amîndoi lideri ai PNL.

Alina Gorghiu a salutat decizia lăsînd să se înțeleagă bucuria din PNL la gîndul că prin alierea cu UDMR s-ar vedea, în fine, la Palatul Victoria, singurul care contează pentru politicienii români, pentru că aici se află paralele, în timp ce la Palatul din Deal se află doar Gloria.

Ludovic Orban și-a exprimat prudența față de decizie prin teza că pe 14 decembrie 2014, la CRU, se va vota rămînerea la Guvernare.
Nu știu dacă în cazul lui Ludovic Orban a funcționat instinctul de politician.
Sigur e că ieșirea UDMR din Alianța cu PSD și întrarea în Alianța cu PNL e un cadou otrăvit făcut PNL.

Pentru PSD e însă un mare cadou.
Să mă explic.

Datele de la ședința UDMR arată că presiunile pentru ieșirea de la Guvernare au venit de la reprezentanții secuimii. Altfel spus de la partea radicală a UDMR în materie de invocare a autonomiei. Partea moderată a UDMR n-a avut încotro. Alegerile prezidențiale au arătat că alegătorii maghiari au sancționat UDMR pentru că în Alianța cu PSD, partid nițel naționalist, chestiunea autonomiei a fost lăsată moartă. Să nu uităm că în 14 septembrie 2014 UDMR a prezentat public Proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc, anunțînd că va fi finalizat în decembrie 2014 și pus în dezbatere publică în ianuarie 2015.

E lesne de priceput ce dezastru ar fi fost pentru PSD, partid cu un electorat naționalist, reluarea în forță de către UDMR a Proiectului de autonomie.
Dacă PSD va răsufla ușurat, PNL va avea probleme.
Fie că respinge orice aliere cu UDMR și atunci va fi greu să ajungă la Guvernare înainte de 2016, fie se va alia cu UDMR, dar atunci va avea bătăi de cap cu Autonomia.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 28 noiembrie 2014”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *