Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de vineri, 30 ianuarie 2015

Cum i-a zis Klaus Iohannis Ghinion! lui George Maior

Bogdan Iacob, avansează pe InPolitics.ro o ipoteză despre demisia lui George Maior mult apropiată de adevăr, dacă o raportăm la felul de a fi al lui Klaus Iohannis.

Comentariul lui Bogdan Iacob debutează prin a lua peste picior gălușca lansată pe B1 Tv de unul dintre hagiografii lui Daniel Morar, pentru a-i face pe plac piticaniei sufletești. Și anume că președintele i-a cerut demisia lui George Maior, deranjat de atacurile la adresa CCR. Lesne de presupus că hagiograful de B1 Tv a sugerat că George Maior a fost demis, pentru c-a îndrăznit să critice CCR, identificată, desigur, cu mereu nefericitul Daniel Morar. Sunt și eu de acord că nici un jurnalist, fie el colaborator al postului lui Sorin Oancea, nu poate ști ce se ascunde dincolo de surîsurile giocondiste ale lui Klaus Iohannis. Afară doar de posibilitatea de a citi ce scrie pe un Facebook secret, cu cerneală simpatică, Prea Mult Alesul.

Preluînd un barbarism de la americani, voi  summariza cele scrise de Bogdan Iacob, semnalînd că pe blogul său Moise Guran sugerează și el o explicație asemănătoare. Legile poreclite Big Brother sînt cerute de americani. La ultima sa vizită, Victoria Nuland a discutat asta atît cu conducerea SRI, cît și cu Klaus Iohannis.

De ce solicită americanii asta?
Mai întîi pentru că prin România trece drumul pe uscat ales de militanții din Occident ai ISIS pentru a a ajunge în Turcia mai întîi și în Siria mai apoi.
În al doilea rînd România este deja un izvor de insecuritate în Europa prin absența oricărei legislații în privința telefoanelor mobile.

La întîlnirea cu Victoria Nuland, Klaus Iohannis a declarat că el, ca Președinte (lucru normal, e doar șeful CSAT), va susține promovarea acestor legi. Luînd în serios angajamentul Giocondei de Cotroceni, George Maior și-a programat acele intervenții ascuțite, neobișnuite prin raportare la prudența din anii de mandat în fruntea SRI. Mai mulți lideri politici, ba chiar și analiști au cerut convocarea de către Klaus Iohannis a partidelor politice pentru a ajunge la o înțelegere în privința legilor Siguranței Naționale.

Prea Mult Alesul a refuzat o astfel de inițiativă, care-l implica pe el într-o controversă, dacă nu chiar într-o polemică cu partidul său, PNL pe stil vechi, formațiune adversară a Serviciilor de pe vremea lui Crin Antonescu.

Ghinion! i-a zis el lui George Maior cînd acesta i-a reamintit de înțelegerea de după plecarea Victoriei Nuland.
Bogdan Iacob scrie că revoltat de acest gest, George Maior și-a dat demisia.

De ce se va fi revoltat George Maior nu pricep.
Dacă ar fi revăzut filmul evenimentelor în cazul Crin Antonescu ar fi constatat că așa a procedat Klaus Iohannis și cînd Crin Antoenscu și-a anunțat demisia din candidatură înțeles cu prim-vicepreședintele PNL că acesta îi va cere să revină asupra deciziei. Klaus Iohannis i-a zis însă celebra sa vorbă Ghinion! și i-a luat locul la șefia PNL și la candidatură.

Nu știu dacă acesta e scenariul misterioasei demisii a lui George Maior.
Știu însă că Bogdan Iacob are dreptate scriind:                                                                                                                                                                          ”E posibil să fi asistat la o demisie iritată, în semn de protest față de duplicitatea prezidențială. O demisie menită să atragă, totodată, atenția partenerilor americani că, la București sunt oarece probleme. Că una se vorbește și alta se fumează. O demisie care îi dă un mare șah lui Klaus Iohannis, pentru că îl obligă urgent să vină cu trei nominalizări grele: șefia SRI, a SIE și a DIICOT, într-un moment cînd Europa e în alertă teroristă și cînd e de neconceput ca o țară de importanța geostrategică a României să stea fără șefi ai unor asemenea structuri de prim rang.

Cum o va scoate la capăt Iohannis nu e lesne de întrevăzut, el fiind la mîna lui Ponta și a PSD, deținătorii majorității parlamentare. În plus, cea mai mică pată în biografiile noilor propuși va alimenta comentarii ample în media, comparații cu Traian Băsescu șamd.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 30 ianuarie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *