Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de vineri, 30 martie 2018

Elena Udrea în Jurnal: „I-am zis lui Maior că nu e normal să-l aresteze pe Dorin (Cocoș – n.n.) în condițiile în care a împărțit banii cu ei sau așa cum au zis ei”

Serialul care a fost interviul cu Sebastian Ghiță m-a surprins prin dezvăluirile deloc amabile despre Elena Udrea.
Aveam și motive să nu fiu altfel decît surprins.
Din ce știam, cei doi colaboraseră la cîteva Operațiuni, dacă ar fi s-o amintesc doar pe cea a pactului dintre Traian Băsescu și Victor Ponta în numirea șefilor din Parchete.
Apoi, și Elena Udrea și Sebastian Ghiță erau victimele Binomului SRI-DNA după ce Binomul le surîsese slugarnic.

Reacția Elenei Udrea nu m-a surprins.
Cea poreclită blonda de la Cotroceni n-are nimic din ceea ce cultura populară atribuie blondelor.
Dimpotrivă, e o luptătoare pînă la capăt, bătînd la scor mulți politicieni de azi, ieșiți la suprafață după ce Marea Teroare a cătușelor a vîrît în pămînt tot ce era mai răsărit în viața noastră politică.
Prin urmare mi s-a părut normală reacția dură la dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, pusă sub semnul restabilirii adevărului.

Sub acest semn, din Costa Rica, Elena Udrea m-a rugat să reproduc din Jurnal secvențele despre Sebastian Ghiță.
Un Jurnal scris la finele lui 2014 și începutul lui 2015.
Am distins în textul postat de domnia sa pe Facebook și un fel de provocare răutăcioasă:
Să te văd, ai curajul să reproduci textual ce-am scris eu despre Sebastian Ghiță după ce ți-a dat interviul!

Ar fi trebuit să mă supăr pentru o atare împunsătură cu andreaua, instrument pe care – sînt sigur – Elena Udrea nu mai știe să-l folosească după venirea la oraș.
Cum însă am mai trecut prin astfel de supărări ale Elenei Udrea (cea mare a fost cînd i-am declarat, într-un interviu la Realitatea Tv, luat cu lapte și miere de Rareș Bogdan, că n-o voi vota la prezidențiale, deoarece nu cred în candidatura ei), m-am grăbit să mă supun somației.

Deși Elena Udrea, aflată hăt-departe, în Costa Rica, n-a dat nici un semn după ce i-am solicitat public să mă ajute în deslușirea anumitor cuvinte, pînă la urmă, bombănind de cît de nerod pot fi, m-am chinuit și am reușit să limpezesc fragmentele pe care le reproduc mai jos.
Pentru a le găsi, a trebuit să recitesc Jurnalul.
A fost o experiență interesantă, deoarece lectura a avut loc din perspectiva valului de dezvăluiri din ultimul timp.
În lumina lor, m-am convins o dată în plus că în evenimentele din 2014, cînd Elena Udrea s-a apucat să candideze la Președinție, toți bărbații din preajma ei au tras-o pe sfoară.
Asta deși ea, înzestrată cu o intuiție feminină rar întîlnită, își dădea seama că e ceva în neregulă.

Jurnalul Elenei Udrea, deja legendarizat (mă tem că voi rămîne în Istorie nu prin cărțile publicate și prin ziarele construite de la zero, vreo 15, ci prin binecuvîntarea de a-i fi deținătorul Documentului), e de fapt un text prin care candidata la președinție caută să-și explice, de una singură, cum a pierdut ea cursa, în condițiile în care – crede ea cu tărie – avea toate șansele de a intra în turul al doilea și prin asta de ajunge președintă.

Așa cum am mai arătat, Elena Udrea paria pe declararea lui Klaus Iohannis drept incompatibil de către Înalta Curte, după ce la somația lui George Maior, Horia Georgescu, în stilul Vrei nu vrei, bea Grigore agheazmă!, a depus din partea ANI cererea de celeritate. Jurnalul ne dezvăluie o Elena Udrea care, deși toată lumea o asigură că Klaus Iohannis e ca și scos din cursă prin declararea ca incompatibil, suspectează, cu intuția de femeie, că e trasă pe sfoară. Unul dintre cei care o asigură că totul merge ca pe roate e chiar Traian Băsescu. Cel puțin așa se desprinde din Jurnal:

„La un moment dat, aflînd că la sediul SRI din Băneasa se duc Eduard Helving şi Petrache de la Ilfov la Coldea să se pună de acord pe diverse lucruri legate de Iohannis şi că aceştia spuseseră că i-a asigurat Coldea că nu va fi declarat incompatibil pînă la alegeri Iohannis, m-am dus să îi spun lui Maior că se lucrează împotriva lui Ponta cu aceste metode.

Îi spusesem Preşedintelui, care insista să nu mă creadă.

L-am sunat pe Maior şi m-am dus la el. Nu i-am pomenit numele lui Coldea, dar i-am spus temerile mele: că ICCJ nu îl va declara incompatibil pe Iohannis, că acolo în sediu vin cei de la ACL să discute susţinerea pentru Iohannis şi că nu este în regulă. Părea puţin încurcat şi încerca să mă asigure că cei doi nu vin, că a venit Petrache pentru o speţă cu laudele, cu vreun an în urmă. Eu ştiam de la Rareş Bogdan că cei doi vin la Coldea, după care beau cafeaua cu el la Stejarii şi îi povestesc lui ce au vorbit. Maior insista să îmi spună că nu se întîmplă. Că la ICCJ o să văd că va fi soluţie de incompatibilitate pentru că de asta se ocupă Coldea!!!

Am crezut că evită să accepte că îl poate păcăli Coldea. Nu i-am spus iniţial Preşedintelui de vizită, era într-o vineri la ora 16.00. La cîteva zile l-am întîlnit la Preşedinte în birou. Mi-a spus că a verificat şi nu am dreptate cu vizitele şi mă ruga să îl cred că nu se întîlneşte cu aceia şi că nu îl susţine pe Iohannis. M-am uitat uluită la el! El credea că mă refer la el? Vorbisem degeaba!

Probabil că îi şi spusese lui Coldea despre discuţia cu mine! I-am răspuns că nu mă refeream la el, ci la adjunctul lui. Evident că m-a asigurat că nu ar face Coldea aşa ceva! Cînd i-am spus în ziua aceea de întîlnire, ştia deja de la Maior. Îl asiguraseră și pe Preşedinte că nu trebuie să am îngrijorări, nu se întîmplă ce cred eu.”

Știind aceste lucruri, despre care am scris în mai multe rînduri, preocupat ca istoric al clipei, de marile enigme ale alegerilor prezidențiale din 2014, deslușite azi, după izbucnirea Scandalului Facebook, ca o mare Operațiune a SRI sub comandă americană, am rămas nițel surprins de neașteptata confesiune de miercuri seara a lui Traian Băsescu de la România tv potrivit căreia a aflat de dosarul de incompatibilitate și a luat măsuri ca Klaus Iohannis să nu fie scos din cursă:

„Eu nu am ştiut că are un dosar de incompatibilitate. Am avut discuţii cu mai multe instituţii cînd am aflat. A început campania. E o situaţie delicată să scoţi un candidat acum din cursă. Am vorbit şi cu SRI, şi cu Parchetul.”

I-a spus Traian Băsescu și Elenei Udrea, care conta crucial pe declararea drept incompatibil a concurentului ei pe partea Dreaptă? Dacă da, cînd? Cînd Elena Udrea devenise din candidată care se bătea pentru locul doi la prezidențiale încătușata care se bătea pentru un pat mai bun în celulă?

„L-am tot susținut pe Maior cu ideea de a candida la Preşedinţie şi de a fi Premier”

Document al unei persoane care simte că e ceva în neregulă, că e trasă pe sfoară, mințită de cei care o asigură că totul e în regulă, Elena Udrea se întreabă cum de s-a năpustit asupra ei întreaga presă băsistă, cea care pînă atunci dacă nu o cîntase, măcar o menajase în bătăliile ei cu Antena:

„Răspunsul mi l-a dat, într-o discuţie relevantă, Ghiţă. Eram la sofa, el băuse mai mult. Îl chemasem să îi spun că mi se pare că nu este în regulă cu Coldea. Nu am apucat să o fac, mi-a spus el multe despre această situaţie. Mi-a spus că cei din SRI, de fapt, Coldea, mă urăște. George Maior, nu. De altfel, chiar ar fi singurul care mă simpatizează. Şi pentru că eu l-am tot susţinut cu ideea de a candida la Preşedinţie şi de a fi Premier. Dar şi pentru că el este un tip mai puţin diabolic. Chiar deloc. Este un om bun. L-am întrebat de ce mă urăşte Coldea? Mi-a răspuns un lucru uluitor pe care l-am repetat de atunci şi public. Pentru că am fost şi sunt o sursă alternativă de informaţii pentru Preşedinte. Adică Preşedintele, cel care se presupune că este un om informat, de fapt este dezinformat. Pentru că sursele de informaţii sînt cîteva şi bine controlate. Sistemul nu vrea ca Preşedintele să ştie alte lucruri decît cele pe care el le agreează. Or eu sînt o persoană bine conectată la toate mediile: la toate partidele, la oamenii de afaceri, la presă etc. Aflu multe, le spun Preşedintelui. Ce au ei de ascuns? Jocuri proprii, afaceri, implicarea în procese etc. De aici lupta cu mine, de 10 ani. Cum de nu m-am prins atît de mult timp? Am pus pe seama invidiilor feminine lucruri mult mai grave. Nu că nu ar fi şi femei indivioase în această încrengătură. Dar invidia unora a fost bonus peste strategia bine pusă la punct.”

„În lupta care se dă pentru cine să cîştige Preşedinţia, Coldea aduce de partea lui şi a lui Iohannis oameni noi. Cred că şi pe Ghiţă şi pe Dragnea. Actul de frondă la adresa lui Ponta poate fi justificat de orgoliul celor doi care s-au văzut puşi la punct public de Ponta, dar am auzit zvonuri că ar lucra şi cu Coldea. Pentru că amîndoi au dosare. Iar Coldea este şeful lui Kovesi. Chiar Ghiţă mi-a povestit că fratele lui a fost chemat la audieri. Și că l-a ameninţat pe Maior şi Coldea că îi împuşcă dacă îi mai fac şi lui ce i-au făcut lui Traian Băsescu cu fratele lui!”

 „Ghiță are televiziunea RTV, pentru că Traian Băsescu l-a lăsat să o facă”

„Deci am urmărit RTV și am constatat o schimbare de atitudine față de mine în ultimele două săptămîni. Pe linia lui Coldea de mesaje. Dar cred că i-a rămas loial totuşi lui Ponta. Iar acum, cînd pare că Ponta va cîştiga, cred că va rămîne lîngă el.

Ghiță are televiziunea RTV, pentru că Traian Băsescu l-a lăsat să o facă, pentru că aşa i-a zis Maior că este bine, în 2012. Eu m-am împotrivit, ştiind că va fi o televiziune pro Ponta. Acum am aflat că şi Coldea s-a opus. Presupun, din acelaşi motiv. RTV s-a transformat într-o televiziune împotriva lui Traian Băsescu. Iar Maior zice de mult că nu îl mai controlează pe Ghiţă!

Dragnea oricum i-ar lua locul lui Ponta oricînd. Deci să joace și cu cu Coldea nu strică.

Am aflat că a fost chemat la audieri Ilie Sârbu. În plină campanie electorală. Dar nu au avut curaj chiar să îl pună sub acuzare. Am presupus, dar totuși, l-am întrebat pe Maior, la Cotroceni, dacă știa. Mi-a spus că nu a aflat în dimineața aceea. Era vag amuzat! L-am întrebat dacă i se pare normal să nu știe. Mi-a spus că procurorii sînt independenți. Am insistat întrebînd dacă Coldea știa. A trebuit să recunoască că știa.”

„Tot Ghiţă mi-a spus că ei nu au vrut ca eu să candidez. Dar că el şi-a asumat să nu vină să îmi spună, ci să meargă alături de mine pe un plan pe care îl gîndisem cu un an înainte. Să intru eu cu Ponta în turul 2. Sigur în vara lui 2013 le-a spus acest plan, aşa cum le-a spus şi Oprea. L-am auzit invocat de multe ori ca argument împotriva mea aşa-zisa înţelegere Udrea-Ponta, la acoperiții din presă.

Oprea venise și cu Planul Ponta președinte, el la SRI, Maior la Guvern. Sigur l-a enervat tare pe Coldea acest plan. Ca urmare, după ce a văzut că Oprea insistă i-a făcut niște dosare penale, Și Oprea s-a potolit. Ba chiar zice că este bine că Ponta se va lupta cu Iohannis în turul doi. Așa funcționează lucrurile. Totul se poate obține cu amenințarea dosarelor.”

„Coldea vrea putere egală cu a Președintelui!”

„Andronic îmi spunea ieri că a vorbit cu Ghiţă care i-a spus că este periculos ce se întîmplă. «Coldea vrea putere egală». Egală cu a cui? Cu a Preşedintelui. Desigur. Adică putere totală. Ghiţă îl susţine totuşi pe Ponta. Nu am înţeles de ce totuşi a trecut şi de partea lui Coldea împotriva mea în ultima săptămînă. Cînd a apărut scandalul firmei din Polonia care furnizează softul pentru alegeri împreună cu SIVECO, ASEECO SEE, i-am zis Preşedintelui care i-a spus lui Guşă că este firma lui Ghiţă. Îmi povestise Ghiță că s-a lansat pe piaţa din Polonia, pentru că în România era deja periculos. Aceasta îmi spusese cu cîteva luni în urmă.

Tapalagă, altfel un acoperit, care mă atacase rău cu Sorina Matei și alții la începutul campaniei că sînt aliată cu Ponta și fac combinații cu Ghiță, în loc să crească scandalul softului pentru alegeri m-a acuzat că eu i-am spus lui Gușă de Ghiță! Aici nu înțeleg ce se întîmplă. Poate că înțelegerea dintre Coldea şi Ghiţă din ultimul timp să îl fi făcut pe Tapalagă să-l apere pe Sebi. Gușă mi-a spus că Rareş Bogdan l-a chemat pe Tapalagă în noapte dinaintea alegerilor la Realitatea, să îl întrebe de ce atacă postul și pe el însuși , în loc să susțină scandalul softului, care este împotriva lui Ponta. Zice că Tapalagă spunea întruna «aşa trebuie să fac».

Vorbind seara cu Alin, mi-a spus că l-a rugat pe cel de la RAPPS să vorbească cu Ghiţă să nu mai facă atîtea emisiuni cu Dorin Cocoş. Ghiţă i-a spus că el nu mai controlează postul şi că aşa îi spune Coldea să facă! Bineînţeles că bănuiam că de aceea sînt emisiuni în care sînt tocată pe acest subiect, unde nu am nici o legătură. ”

„Ghiţă este o lichea care are face orice să-i fie bine. Ca mulţi alţii de altfel”

„Zilele trecute, RTV pornise o companie cum se va duce Băsescu pe la DNA după ce nu va mai fi Preşedinte. Eram la Cotroceni. Preşedintele s-a enervat atît de tare încît l-a sunat pe Coldea! Nu se mai întîmplase. De obicei îl suna pe Maior pentru Ghiţă. L-a ameninţat că dacă nu-l oprește va spune a doua zi că Ghiţă este sau a fost (cred că l-a corectat cumva Coldea) acoperitul SRI. Cînd am vorbit sîmbătă cu Preşedintele, am verificat dacă RTV se oprise. Da, se oprise, mi-a spus satisfăcut Preşedintele! De ce o fi satisfăcut? Aceasta arăta că RTV este la mîna lui Coldea şi, după ce nu va mai fi Preşedinte şi nu va mai avea pîrghia demiterii, îl va face praf la RTV. Coldea îi tot spunea că Ghiţă nu mai răspunde la comenzi. Serios? Un om cu atîtea dosare cît are el? Cine să îl creadă pe Coldea? Poate doar Maior și Traian Băsescu. Dar uite că a avut pîrghii să îl oprească pe Ghiță. De ce cînd vrea, cînd se teme, Coldea îl poate struni pe Ghiță? Eu zic că tot timpul. Ghiţă este o lichea care are face orice să-i fie bine. Ca mulţi alţii de altfel. ”

„Înainte de sărbători a venit Alin la mine şi mi-a spus că l-a căutat Ghiţă, care i-a transmis că a fost trimis de Coldea să îi zică că totul va fi bine. Că Dorin va ieşi în ianuarie, că şi Dorin trebuie să înţeleagă situaţia, că de fapt Stelu și Bica au fost ţintele şi că are voie de la Coldea să îl viziteze în lunea care urma, adică pe 22 decembrie.

Alin i-a reproşat tot, arestarea lui Dorin, presiunea pe el însuşi, încercarea de a-l acuza de ceva etc.

I-a argumentat cu faptul că adversarii lui Dorin îl au avocat pe omul lui Coldea, celebru necunoscut Dan. Ghiţă i-a spus să nu mai zică nimănui acest lucru. Alin i-a adus aminte de banii pe care i-a dat Dorin atît lui, la RTV, cît şi lui Dâncu, la cererea lui Coldea.

Ghiță a pretextat că pleacă din Bucureşti şi nu s-a mai dus la Dorin, dar l-a verificat Alin şi era aici. Eu cred că totul a avut loc ca urmare a discuţiei pe care am purtat-o cu Maior în biroul Preşedintelui, pe 19 decembrie. I-am spus direct că nu este normal să mă urmărească şi să îl aresteze pe Dorin în condiţiile în care a împărţit banii cu ei, sau aşa cum au zis ei. A fost şocat. Nu se aştepta. Nu înţelegea ce fac, de ce spun aceste lucruri, că trebuie să își asume şi că este incorect ce face Coldea.”

N.B. Intertitlurile îmi aparțin.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 30 martie 2018”

 • Cred c-am pus un ‘e’, în plus ! Î-l … șterg !

 • Nu-i insectă, ca furnica,
  Nici loc, cum e Costa Rica,
  Un’ s-au dus Nutzy și Bica,
  Ca să-și mai alunge ‘frica’ !
  Alinutza-i mai … ‘retrasă’,
  Când ia masa, pe-o terasă,
  Dar Nutzy, cum îi stă-n fire,
  Ne dă mereu, câte-o…’știre’ !
  Fie ea bună, sau … rea,
  De la Nutzy-i … altceva !
  Cum e cea, cu … serialul,
  Maestru’ și cu … jurnalul !
  ‘Secrete’ noi, am aflat,
  Probabil … ne-am săturat,
  Pe unele, le … știam,
  Pe altele, le … ‘bănuiam’,
  Dar atunci când le citești,
  La ce oare te … gândești?
  Că noi suntem foarte ‘mici’,
  Parc-am fi niște … ‘furnici’ !

  • Nici una dintre cele doua dame nu merita oboseala de a compune o poezie despre ele.

   • Complicat cu „nici una” sau „niciuna”.
    Cum este corect aici, d-le academician Cernat?

    • Amândouă variantele sunt acceptate de DEX !

     • Bineînteles, dar se folosesc în situatii diferite.

     • Te referi la … ‘Nici una, nici alta’, bănuiesc?
      Păi, nu e … departe, de … ‘caz’ !

    • NICI UNA, NICI ALTA (conjuncție+pronume nehotărât!) nu e virgină!
     N-a venit la întâlnire NICIUNA (pronume negativ!)
     NICI UNA, nici mai multe (conjuncție+numeral!)

     Ai mâncat aluna?-n-am mâncat NICIUNA!
     …Te-am prins cu minciuna!

     Dintre voi, NICI UNA nu mănâncă pruna?

   • Dar un … pamflet, ca cel de mai sus, or fi ‘meritând’ !

 • Din toata nebunia asta se vede ca legatura dintre astia care au fost si/sau sunt in varful piramidei de putere din Romania si restul populatiunii este cam cat e si cea dintre coada vacii si stampila primariei. De aici iti poti da seama cu cat dispret si greata privesc astia toti catre popor. Si fraierii se paruiesc intre ei luand partea unora sau altora cu ochii beliti in televizor, gandindu-se cat nadusesc boierii de grija poporului. Sila maxima!

 • Mult stimate D-le Cristoiu, îmi cer scuze că îmi permit să v-adresez următoarea întrebare:
  Chiar trebuia să ‘executaţi (scuze!), … întocmai și… la timp, ordinul’, dnei Udrea ?
  Dacă… da, de ce da, iar dacă … nu, de ce nu ?
  Cumva este vorba despre o … ‘temere’, sau … ce ???
  Neasteptandu-ma, oricum, la un raspuns, imi permit să… revin asupra … întrebării !!!

  • Stimate Maestre, dacă tot sunt … ‘setat’, pe întrebări, îmi permit să vă mai … adresez, nu ‘pun’, o … ‘altă întrebare’, de data asta, dintr-un domeniu agreeat, de Domnia Voastră ! Mamă, ce … politicos, sunt !
   Mă obsedează, pe bune, întrebarea asta:
   DE CE, CHARLES DE GAULLE, NU A FOST ÎNAINTAT IN GRAD DE MAREȘAL, NICI IN TIMPUL VIEŢII, NICI POST-MORTEM ??? Mulțumesc, anticipat, pt un eventual răspuns, pe care … Google n-a fost în … măsură să mi-l dea !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *