Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de vineri, 7 iulie 2017

Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a inaugurat în România Guvernarea Turmentată

Pe 14 iunie 2017, prezent la lansarea cărţii sale „Descriptio Bessarabiae” Adrian Năstase a zis la un moment dat:
„Nici Biblia n-a rămas un text fix. Vechiul Testament a fost completat cu Noul Testament”.

La taifasul pe care l-am avut cu Adrian Năstase, duminică, 18 iunie 2017, seara, la emisiunea România lui Cristoiu, am observat, nu fără o anume melancolie, că fostul premier, cel mai bun premier postdecembrist, se ocupă acum de cărţi şi nu de fapte de guvernare.
În acest context, trimiterile lui Adrian Năstse la Cartea Sfîntă ar putea lăsa impresia unei neaşteptate preocupări pentru Teologie.
Nici vorbă de aşa ceva.
Adrian Năstase s-a referit la Biblie pentru a interveni cu un comentariu în Criza din PSD:

„Deci lucrurile se schimbă şi în ţară şi în exterior. Dacă e nevoie, Parlamentul poate să accepte, dînd un vot de încredere, o modificare a Programului de guvernare, cum s-a mai întîmplat. Deci, eu cred că oricine ar înţelege anumite modificări, dacă este cazul, la Programul de guvernare. Aşa încît a rămîne fixat în acest program mi se pare contraproductiv.”

Într-adevăr, Criza din PSD, devenită rapid Criză politică de proporţii prin Răsturnarea propriului Guvern de către Coaliţia PSD-ALDE, s-a ivit din acuzaţiile aduse Guvernului Sorin Grindeanu că n-a respectat Programul de Guvernare, identificat cu Biblia CExN.
De fapt, nici măcar de Programul de Guvernare nu era vorba. Era vorba, aşa cum s-a văzut din reproşurile făcute de Liviu Dragnea, şi din acuzaţiile lansate în spaţiul public de cele trei ştiuci din heleşteul privatizat care e acum PSD – Gabriela Firea, Olguţa Vasilsecu şi Carmen Dan – de nerespectarea datelor precise din Programul de Guvernare de către Sorin Grindeanu în cele aproape şase luni de la investire.

Fireşte, aşa cum arăta Adrian Năstase, nici un Program de guvernare, nici cel ivit din capul lui Darius Vâlcov prin cezariana practicată de Liviu Dragnea, nu e un text sacrosanct, care nu suferă modificări.
Orice Program de Guvernare e pînă la urmă un plan întocmit de mîna Omului.
Şi ca orice plan întocmit de mîna omului, el poate fi nu numai corectat, dar şi dat peste cap de Mîna lui Dumnezeu care e Viaţa.

Primul capitol al capodoperei lui Mihail Bulgakov, Maestrul şi Margareta, cuprinde o scenă memorabilă. Mihail Alexandreevici Berlioz, redactorul şef al unei reviste literare sovietice, ateu convins, îi spune lui Woland, Diavolul, în popas la Moscova, că diseară are în plan să prezideze o şedinţă la asociaţia Massolit, după care a doua zi va pleca la băi, la Kislovodsk. Woland îi răspunde că omul nu poate spune cu certitudine nici măcar ce-o să facă diseară, şi, din acest punct de vedere şedinţa nu se va mai ţine, deoarece el, Berlioz, va fi decapitat de tramvai:
Annuska a cumpărat deja sticla de ulei, care sticlă se va sparge şi astfel distinsul va luneca pe trepte exact pe şine.
Aşa se şi va întîmpla.

Mihail Bulgakov melancolizează pe seama eternei învățături Omul propune, Dumnezeu dispune.
Noi, mai puţin filosofi, vom trage o concluzie practică:
Orice plan poate fi contrazis de viaţă.

Liviu Dragnea nu l-a citit pe Mihail Bulgakov şi, între noi fie vorba, nu-l văd meditînd la Planurile făcute de Mîna Omenească tragic contrazise de mîna lui Dumnezeu.
Pentru asta ar trebui să mai şi citească, nu numai să jefuiască, prin Teldrum.

Sigur e că Guvernul Sorin Grindeanu trebuia evaluat prin raportare la Programul de Guvernare din perspectiva vieţii care poate modifica orice plan.
Liviu Dragnea i-a reproşat lui Sorin Grindeanu că n-a respectat datele precise din Programul de Guvernare.
Imaginea propusă de Liviu Dragnea era cea a unui Program de Guvernare ca foaie de parcurs dată TIR-ului condus de Sorin Grindeanu. Pe post de dispecer, Liviu Dragnea îi urmărea traseul, graţie GPS-ului pus pe TIR, şi cînd vedea că Guvernul a ajuns într-o localitate de pe parcurs cu cîteva minute mai tîrziu, decît în foaia de parcurs, îl nota într-un carneţel.

Să admitem însă că viziunea lui Liviu Dragnea asupra Guvernării PSD e cea a unui drum făcut de un TIR plin cu castraveți.
Guvernul Sorin Grindeanu a picat.
Noului Guvern, condus de Mihai Tudose, i s-a dat însă un alt Program de guvernare, net diferit de cel invocat pînă atunci drept Biblie, drept Text Sfînt.
Normal ar fi fost ca noului Guvern să i se dea vechiul Program de guvernare cu datele modificate.
Un fel de Foaie de Parcurs îmbunătățită.
Nu de alta, dar dărîmarea propriului Guvern a avut drept axiomă caracterul sacrosant al Programului de guvernare.
Dacă tot avea de gînd să schimbe Programul de Guvernare, nu văd de ce mai trebuia atîta tărăboi cu autoMoțiunea.
Se lăsa Guvernul și se modifica Programul.
Iată însă că pentru Liviu Dragnea Programul de Guvernare poate fi nu numai modificat, dar şi schimbat.

Au trecut de la investire nu mai mult de şapte zile.
Te-ai aştepta ca, potrivit angajamentului, PSD să purceadă la analiza felului în care noul Guvern a respectat Foaia de Parcurs.
Liviu Dragnea ne-a anunţat miercuri, 5 iulie 2017, că PSD a renunţat la acest angajament:

Reporter: Domnule Dragnea, guvernul va fi evaluat în fiecare săptămînă de acum înainte?
Liviu Dragnea: Cred că acest guvern va funcţiona mai bine şi altfel. A început deja de duminică, şi ieri, şi alaltăieri, şi astăzi, să înceapă să-şi facă o evaluare foarte detaliată a situaţiei exacte de la care pleacă. Au stabilit deja – spunea premierul aseară – grupuri de lucru foarte bine articulate, cu grafice săptămînale, cu raportări săptămînale, pentru că cel mai eficient mod este ca tu să te autoevaluezi, nu să aştepţi să te evalueze cineva. Sigur că vom discuta periodic şi la partid; şi la noi la partid ne vom uita, dar va fi cu totul altceva, pentru că cei mai interesaţi sînt ei, pentru că ei sînt trimişi de majoritatea parlamentară – deci practic de români, prin intermediul nostru – să pună în practică acel program de guvernare. Şi eu am mare încredere. Nu este uşor.”

La debarcarea Guvernului Sorin Grindeanu am fost pisați de camarila lui Liviu Dragnea pe toate canalele de comunicare că, pentru a nu mai repeta greșeala de a lăsa Cabinetul de capul lui, PSD va controla noul Guvern săptămînal.
După șase zile de la investirea noului Guvern, PSD lasă Guvernul de capul lui.
Lucru mult mai important, noul Program de Guvernare al PSD, declarat un nou Text Sfînt pentru Guvern, nu va fi aplicat:

Reporter: Care program de guvernare…? Că nu mai înţelegem. E unul depus la parlament, pe care aţi spus că e posibil să-l respectaţi, în funcţie de ce analize se fac, şi altul care…
Liviu Dragnea: Acel program, stimate domn!
Reporter: Primul sau al doilea?
Liviu Dragnea: Acel program care a fost votat în parlament.
Reporter: Deci în cazul în care nu se va implementa măsura referitoare la impozitul pe cifra de afaceri şi nici taxa de solidaritate, asta înseamnă că programul de guvernare nu a fost implementat, iar guvernul poate fi eventual sancţionat?
Liviu Dragnea: Nu, nu înseamnă asta.”

Liviu Dragnea a anunțat miercuri că măsurile din noul Program nu vor fi implementate pînă nu se fac simulări, pînă nu se studiază atent impactul lor asupra mediului de afaceri.
Păi cum vine asta?
Nu puteau fi făcute studiile, simulările, înainte de alcătuirea noului Program şi mai ales, de votarea acestuia o dată cu Guvernul?

Am mai scris despre România lui nitam-nisam sub guvernarea PSD.
Noua schimbare, după șapte zile, a Programului de Guvernare şi mai ales a relaţiei PSD-Guvern, e un nou exemplu de politica lui nitam-nisam.
După şase luni de brambureală, PSD sub Liviu Dragnea anunţă nu încheierea, ci amplificarea bramburelii.

E limpede.
Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a inaugurat în România Guvernarea Turmentat

N. B. La sfatul consilierului său de taină, Florian Coldea, prin televiziunile de casă, Liviu Dragnea a lansat miercuri, 5 iulie 2017, diversiunea Premierul nu mai ascultă de Liviu Dragnea.
O diversiune care nu depășește prin caracteru-i de gălușcă hotarele Teleormanului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 7 iulie 2017”

  • Ca la reevaluaţi. 😆 Pentru Sorina Matei, fostul procuror-şef al DNA, Daniel Morar, a redevenit persoana demnă de luat în consideraţie.

    Întrebat despre posibilitatea repetării „cazului Panait”, Daniel Morar a dat un răspuns cu semnificaţii legate de adevărata cauză a morţii tănărului procuror în 10.04.2002, numită eufemistic de acesta „tipologia ” procurorilor-şefi de azi:

    “Cu siguranţă, există o grămadă de şefi ai procurorilor Panaiţi ca tipologie”.

    Acum Doru Ţuluş a ajuns la mâna procurorului cu tipologia rămasă în săltăreaţa moştenire, Ilie Picioruş, omul providenţial care s-a auto-anchetat şi protejat în dosarul Panait.
    Acelaşi procuror care l-a supus pe subalternul Panait la tortură soldată cu moartea victimei. Acelaşi procuror, moştenit pentru merite deosebite în anul 1987, când l-a arestat de-acasă pe disidentul Gheorhe Ursu, în echipă cu procurorul Alexandru Tuculeanu, În calitatea lui de procuror de caz, Picioruş şi-a abandonat inculpatul în arestul în care a fost ucis în bătaie, fără să-l mai intereseze nici măcar obligaţia de prelungire a mandatului de arestare… expirat (fiindcă ştia de uciderea coordonată şi premeditată a lui Gheorghe Ursu, fapt care desfiinţează minciuna lui Picioruş, spusă în 2006, c-ar fi aflat abia după 2 săptămîni de moartea lui Ursu; se scremea să pară neimplicat în premitarea morţii celui arestat de el pentru o găinărie).
    Picioruş şi Ţuculeanu erau un fel de Stan şi Bran ai Procuraturii Locale sector 6 în anii ’80. Şi-au menţinut duetul criminal până în 2006 (pensie Tuculeanu, erou şi la mineriadă).

    Ne-a rămas de sămânţa Picioruşul (lui) Ilie pentru tipologia procurorului de viitor în Parchetul General moşit de Augustin Lazăr, cel mai măscărici procuror comunist. Grija de azi a procurorului ucigaş Picoruş, lipit de resurse umane ca parazitul de procuratură, este să păzească clasatul „dosar Panait” de ochii curioşilor. La această ultimă operaţiune a pus umărul şi Kovesi, timp de 9 ani la conducerea PG şi ulterior.

    http://www.stiripesurse.ro/sorina-matei-dezvaluiri-explozive-legatura-incredibila-dintre-doru-ulu-i-procurorul-sinuciga-p_1206418.html

  • Nu a existat niciun cel mai bun Premier al României în istoria recentă a Palatului Victoria.
    Acest loc a rămas vacant din toate timpurile postdecembriste.
    Avem cel mult al doilea cel mai bun premier după niciunul. 😆

  • România este pe calea ideală de depăşire preaplină a planului de simulări. 😆

  • Nu poate fi bun în România un premier priceput în aranjamente, tunuri, criminalitate şi alte forme de exprimare a autorităţii de tip mafiot. Poate fi bun cel mult în Somalia şi la fel de preţios cum ar fi un premier somalez în România. 😆

    Unităţile de măsură ale capacităţii demnitarilor acoperiţi şi/sau specializaţi în criminalitatea organizată sunt vîna, obedienţa patriotică şi slugărnicia şantajabilă; în niciun caz competenţa.

    • Premierul acoperit este deconspirat de grija diviziilor aparţinătorului de imaginea lui Tudose, Mihai Viteazul Tudose. De un asemenea tratament laborios şi specific nu poate să beneficieze orice premier începător.

  • Nu cred că SRI ar avea calitatea de aparţinător al lui Sorin Grindeanu, la fel cum nu cred că SRI ar fi pentru societatea românească altceva decât tot o apă şi-un pământ; aceeaşi mocirlă postdecembristă ca tot ce funcţionează execrabil în democraţia deformată de parvenitismul patologic.
    Nulităţile s-au infiltrat peste tot – inclusiv în SRI – după aceleaşi criterii impuse de sechelele securismului arhivat, tăceri, amiciţii, fraternităţi, criminalitate organizată, rudenie, amantlâcuri, obligaţii, trocuri perverse poreclite compromisuri inerente, alegeri impuse şi trucate, numiri interesate, presă manipulatoare la comandă, unicitatea apartenenţei executanţilor în câmpul tactic al celor trei puteri formate din copiii de minci ai forţei jucătoare-dominantă „Noi suntem Statul!”

    Ăia hoţi, ăia hoţi, mama voastră vă iubeşte pe toţi!

    Oricât ar fi de amestecat la partea lucidă a activităţii, probabil SRI şi-a făcut un plan academic cu Grindeanu, dar era imposibil ca ulterior să nu-şi dea seama că nu corespunde portretului robot al acoperitului cu preşul de siguranţă raţională, adică suficient de mobil şi perspicace, încât să le fie util la timp sau la o adică.

    Sub îndrumarea SRI sau SIE, Grindeanu nu ar fi dat atât de strident cu mucii în fasolea la Cotroceni, în problema mai mult decât consmată „DGPI fără CSAT” sau să dispară fără explicaţii. Grindeanu l-a stropit şi pe Ologofrennis din cap pînă-n picioare din cauza vigilenţei în partea mucoasă a exerciţiului său pofticios de sărituri în înălţime. Are destulă bună-credinţă peste de media vieţuitorilor politici, dar n-are stofă de om al unui serviciu, căruia să-i umble capul vigileţei ca la suricate 😆 ci doar o manieră aluncoasă, nesigură, inconsistentă de prezentare, atrăgătoare doar pentru profitorii de joasă speţă, ca Dragnea persoană fizică, nu pentru o instituţie cu pretenţii de anvergură.

  • Grindeanu recunoaşte că nu-i întreg la minte.
    Dormea vigilent… în pat cu duşmanul.

    Şi-a pîrît planul partidului la Cotroceni, apoi a mers personal acolo, să explice intenţiile criminale ale colegilor de partid de a-i lua lui Oligofrennis jucărica de arătat cu lopăţica prin CSAT cine să fie şeful DGPI.
    Aşa ceva se întâmpla pe la 15 mai 2017; după două zile Cotroceniul a strigat „ajutor!”, apoi au reacţionat partidul, poporul (prin aleşi 😆 ) şi viitorul. 😆

    ”Senatul a fost cameră decizională, am chemat-o pe Carmen Dan la Guvern să o întreb despre ce e vorba. Nu cred explicația ei că și pentru dânsa a fost o surpriză, că a fost o propunere care a venit așa, dintr-un amendament prin lege. Am transmis și administrației prezidențiale și am avut o întâlnire cu Iohannis”.

    Numai un premier idiot s-ar agita în gol, după ce camera decizională şi-a încheiat lucrătura. Oricum Cotroceniul lua în primire opera pentru promulgare şi era la mintea cocoşelului retrimiterea în Parlament.

    Ca musca-n lapte, formularea lui Grindeanu – „Am transmis și administrației prezidențiale…” – înainte să ajungă face to face la Oligofrennis, denotă o metoda de trmitere 😎 a unui sol pe cal breaz – adică pe premierul rătăcit în spaţiul Palatului Victoria l-a dres Busuiocul, Mihai Busuioc – şeful orice mişcă, toarnă tot.. şi 😀 la Dragnea – din Secretariatul General al Guvernului.

    Foaie verde, Busuioc,
    A dat comanda la loc. 😆

    http://www.stiripesurse.ro/sorin-grindeanu-intervine-in-scandalul-dgpi-ce-dezvaluiri-face-fostul-premier_1206404.html

    • S-a schimbat foaia probabil dintr-un cumul de motive şi, oricum ar lua-o, chiar numai pentru mişcarea asta fără cap a lui Grindeanu şi dispariţia lui cu farfuria zburătoare, Dragnea nu avea nevoie de evaluarea controversată şi dovedită mai păguboasă decât Vâlcu. 😆 pentru Drahnea şi miniştrii păstraţi, în frunte cu nota zero la purtare: Mihai Viteazul Tudose.
      Cronologic, se observă declicul din 15-17 mai, urmat de anunţarea intenţiilor de remaniere, după o săptămână, la 25 mai, apoi apogeul din 12-13 iunie, când Dragnea i-a cerut lui Grindeanu demisia.

  • Ce opinie aveți despre faptul că magistrații au interdicția legală de a se implica în politică ? Cum considerați din acest perspectivă, „colaborarea interinstituțională” dintre comisia politică de anchetă parlamentară și „magistrații invitați”, sau cu alți reprezentanți ai statului cu „interdicții asemănătoare” în exercitarea funcțiilor ?

  • Tel-Drum zis Stele-Drum sau drumul adevărului spre minciună.

    1. Grindeanu a semnalat: ”Atenție la conducerea ANAF!”

    2. Mihai Viteazul Tudose l-a chemat la Palatul Victoria pe șeful ANAF.

    3. Dragnea ne-a transmis rezultatul întrevederii: ”Șeful ANAF nu-i de schimbat, sîc!”.

    4. Rise Project anunțase intenția de a prezenta dovezile legăturii dintre Dragnea și Stele- Drum, dintr-un raport secret al DGPI.

    5. Azi, curajoșii de la Rise Project au fost călcați de doi lucrători ANAF.

    6. Dragnea strigă surprins-surprins: ”N-am nicio implicare, sunt chiar indignat, 😎 , se pune de-o compromiterea a mea, săracii jurnaliști doar își fac treaba, îi voi apăra cu viața mea, dacă altfel nu se poate, cer dreptate, Băsescu e de vină.”

    7. Mâine va vorbi șeful ANAF despre cât de idependent era când a fost sesizat cu indicația să-i călărească pe cei de la Rise Project.

    7. E clar, neusturoiatul Mihai Viteazul Tudose n-a apucat să-l informeze complet pe Dragnea despre cât de neștiutor șoi docil stătea azi în fața lui Bogdan Stan, șeful ANAF; habar n-avea ce nenorocire – nesesizată – urma cadă pe capul celor doi subalterni… scăpați de sub control. 😆
    –-
    http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/rise-project-nota-secreta-doi-si-un-sfert-despre-afacerile-lui-dragnea-si-tel-drum-755955

    • Ca-n filme cu șmecheri.

      Abia acum am văzut explicația dată de șeful ANAF pe la ora 20. Acțiunea ANAF n-a fost deloc una la repezeală, ci ”inspecţia desfăşurată la sediul Rise Project a avut loc în urmă unei analize de risc”.
      Nu oricum ci MINUȚIOASE, adică au avut timp s-o clocească la direcția din subordine , numită ”Antifraudă”, unde știe precis cum se lucrează:

      ”Precizăm că în fiecare zi DGAF desfăşoară sute de controale, bazate pe analize interne minuţioase, care nu au legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţii” 😆

      Bogdan Stan încearcă să insinueze că Direcția Antifraudă Fiscală s-ar afla undeva pe altă planetă. E parte din ANAF, în subordinea lui, și era imposibil ca din timpul de ”analiză minuțioasă” să-i nu-i fi acordat subalternii un pic de atenție și să-l consulte.
      Minuțioasă înseamnă indiscutabil că avea cunoștință de ”analiză” când s-a dus la Palatul Victoria.
      ”Analiza minuțioasă” îl dă de gol pe Dragnea că știa cel puțin de azi dimineață de preocuparea sefului ANAF. Azi a primit OK-ul de la Tudose-Dragnea, ceea ce scoiate în evidență minciuna lui cu bănuiala potrivit căreia ”și cu această acțiune a ANAF” s-ar urmari compromitere lui Dragnea… cu acordul prelabil al lui Dragnea. 😆 A știut numai că-l păstrează în funcție pe șeful ANAF, după ce întâmplător a citit în Stele, Stele – Drum. Ce liniște pe capul lui! De fapt nici nu-l interesa subiectul ANAF. 😆

    • Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu:

      ”De cand am citit comunicatele tandemului, starea de indignare a fost inlocuita de una de bine. Nu ma mai pot opri din ras. Adevarul este complet diferit fata de varianta prezentata de Dragnea&Co! Semn ca ii lasa nervii”,

      ”Acțiune premeditata. Foarte grav! Am numele participanților, coordonatorul, de unde au fost detașați, starea de indignare care apasă majoritatea salariaților Antifraudei. E un precedent îngrozitor! O sa realizați mai târziu nocivitatea găștii care a pus mâna pe ANAF”

      http://www.stiripesurse.ro/fost-ef-anaf-dezvaluiri-grave-despre-controlul-de-la-rise-project-am-numele-participan-ilor-coordonatorul-de-unde-au-fost-deta-a-i_1206375.html

  • Escrocul se supraestimează din inerție.

    Vede că ține și persistă să-și etaleze perfecțiunea raționamentelor, viziunilor sau a metodelor de convingere prin zăpăcirea omului de către supraom.
    Obrăznicia lui Dragnea de a se pretinde deținătorul tuturor răspunsilor, la orice încercare a curioșilor de a-i răscoli fragilitatea expunerii publice și orbecăielile, n-are limite.
    Vinde cu tirul castraveți la grădinari 😆 fără să-și dea seama cât de ridicol îl fac transparența, șubrezenia pretextelor, nesiguranța reflectată perpetuu de lanțul contradicțiilor sale.

    N-are nici viziune, nici coerență în program, dar ține cu dinții de sintagma ”program de guvernare” fiindcă asta-i singura rimă rămasă în memorie din poezia electorală ”Programul votat de români”.

    Românii n-au urmărit și n-au votat niciun program, ci PSD-ul a fost votat de circa 45% din cei prezenți la urne, indiferent cum ar fi recitat partidul ales în campanie. Metoda de îndopare ritmică a electoratului cu ”desertul preferat” denumit ”programul minune-teleghidat” nu-i decât o formă populistă de manipulare prin inducerea mincinoasă a ideii că voința românilor ar fi respectată. Păi, se vede de la o poștă că ipocrizia politică nici măcar n-a identificat voința românilor, dintr-un motiv evident: este imposibil de conturat o voință punctuală a românilor doar din votul exprimat de 45% în favoarea PSD.
    Nimeni din PSD nu știe pentru ce puncte din gargara electorală au votat cu PSD bucureștenii, timișorenii și botoșănenii. Nimeni din PSD nu știe de unde s-ar desprinde bănuiala că toate cele trei mari mulțimi populare – B, TM și BT – gândesc identic 😆 de parcă așa ceva ar elucida problema legăturii dintre gândurile votanților din toată țara și… acele multe programe DIFERITE de guvernare.

    1. Primul Guvern – Grindeanu – a ținut să arate cum scârțâie programul de guvernare ales de Dragnea și Vâlcu, băgat cu forța în curul românilor cu voință (exprimată 😆 ). Primul guverrn a fost dovada vie
    a necunoașterii voinței celor 45% direct din necunoașterea programului întocmit în culise.
    Atenție, se evaluează!

    2. Al doilea Guvern – Tudose pe bune – a ținut cu dinții să ne arate că DUDUIE alt program, care din nou nu le aparține membrilor echipei de guvernare, nici măcar miniștrilor păstrați din prima încercare.
    Atenție, se corectează!

    3. Al treilea guvern, din prezent – Tudose pe simulate – ține să BUBUIE în simulări… în afara programului de guvernare, Un simulacru de guvernare le-a ghicit gândurile tuturor românilor, căci ăia 45% deja și-au realizat planul de prins ideea din primele două programe de zăpăceală la guvernare. Acum beneficiază întreaga nație de toate necunoscutele guvernării. 😆
    Atenție, se simulează!

    Un căcat, respectată

    • …voința simulată!

    • Nu contest majoritatea voturilor exprimate în favoarea PSD+ALDE la ultimele alegeri parlamentare, în total de 3,6 mil din 18,4 mil înscriși. Acestea reprezintă mai puțin de 20% voturi valabil exprimate din total înscriși.

      Sunt doar curios la ce număr (sau procentaj) de români se referă PSD +ALDE, când susțin că le-au votat programul de guvernare și n-au somn câtă vreme nu le respectă voința exprimată.

    • Domnule ”serios”, este evident că te pricepi la justiție,la cancanuri securistice, la scenarite cu procurori și avocați. Dar la economie nu te pricepi, este evident că n-ai legat in viața d-tale nici măcar două sârme de 3 mmp. Nici la politică nu te pricepi, dovadă că n-ai ințeles cine și de a fost PSD-ul in majoritate. A fost votat de doar 0,9 milioane de pensionari iar azi PSD -ul se ocupă de creşterea pensiilor pentru peste 5 milioane de pensionari. Conform Programului de guvernare, care, ce să vezi, chiar se aplică. Domnul Ion Cristoiu il numeşte azi pe Dragnea infractor, după ce cu 8 luni in urma il numea persecutat politic. Ion Cristoiu are o viziune economică ciudată, n-are nevoie de cititori, că d-aia ii şi cenzurează sau le blochează accesul pe Blogul său.

      • @Axon
        Îţi complici existenţa cu legătura forţată dintre sârmă şi economie, când vorbeşti de 0,9 milioane de votanţi care n-au legătură nici cu sîrma, nici cu cine ştie ce problemă de economie, ci numai cu un nunmăr de voturi acordate PSD-ului (plus ALDE).
        Problema ridicată de mine nu contestă numărul de votanţi ai PSD, nici majoritatea obţinută alături de ALDE, aşa cum de altfel am precizat, dar n-are legătură nici cu numărul tuturor celor care beneficiază de programul de guvernare (fie ei şi toţi pensionarii).

        Nu-i nimic complicat de citit cum m-am referit numai la votanţi şi numai la acei despre care PSD-iştii susţin că I-AU VOTAT şi d-aia ţin ei moirţiş să le respectă voinţa prin programul de guvernare; ba se laudă uneori că le-au votat şi programul.
        Eu am combătut numai exprimarea defiocitară a PSD în raport cu programul – când alb, cand negru, când simulat – pe care se screm să-l justifice băgându-l cu forţa în curul votanţilor care oricum ai prvi au votat totuşi într-un singul fel, cel mult o sigură dată pentru fiecare partid şi cameră parlamentară. .
        – . .
        Ce-i aşa de greu să bănuieşti că aici nu vorbiom de relevanţa părţii rezolvate din programul PSD? Orice punct DEJA REALIZAT din programul anunţat de primul guvern nu mai face obiectul programului următor. Gata, se trece la îndeplinirea altui obiectiv?

        Dacă aveai un comentariu pertinent (la obiect, nu paralel cu conţinutul) ţi-aş fi apreciat intervenţia.
        Lasă-te de teoria sârmei, dacă vrei să nu baţi câmpii! Mie uşor să fiu mai direct, dacă va fi nevoie. N-ai putere nici măcar să fii respectuos. Nu mă aştept la vreo revoluţie în capul tău, dar puţină decenţă ţi-ar prinde mai bine şi ţi-ar face lauda de sine mai confortabilă.

    • 😛
      NICU CERNAT, nu mai face referiri tocmai tu la „fatza premierului României”. Sau ai, deja, invidii că n-ai băgat botul în aceeași găleată de vin cu Tudose? CERNAT, dacă Trump ți-ar folosi poza, ar câștiga războiul cu Coreea de Nord în 2 zile, prăpăditule, trebuie doar s-o multiplice și s-o trimită lu piticu’-șef, Kim jong-un. 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *