Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de vineri

Dacă ați afla că Victor Ponta a fost ofițer SIE, l-ați vota?

Spusele mele joi seara la Jocuri de putere de la Realitatea Tv potrivit cărora, dacă aș ști că Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE, l-aș vota au stîrnit nedumeriri în rîndurile telespectatorilor anti-PSD, atît de înverșunați anti că le scapă nuanțele.

Totul a pornit de susținerea mea că după interviul lui Traian Băsescu de la TVR mi-e tot mai limpede care ar fi numele fostului ofițer acoperit, dacă președintele îl va spune în public vreodată: Victor Ponta.

Ziceam însă că, spre deosebire de candidații Opoziției, cu excepția Elenei Udrea, deconspirarea lui Victor Ponta ca fost ofițer acoperit i-ar spori capitalul electoral candidatului PSD:

  1. Electoratul lui Victor Ponta admiră pînă și pe foștii ofițeri de Securitate aflați în misiuni peste hotare. Cum să nu-l admire pe Victor Ponta care, la o vîrstă tînără, a avut o misiune patriotică?
  2. Un ofițer acoperit – spuneam în emisiune – presupune calități pe care Victor Ponta nu pare a le avea. Dacă Traian Băsescu va spune c-a fost ofițer acoperit, atunci Victor Ponta ar apărea într-o altă lumină, mult mai bărbătească. Zvonurile despre Traian Băsescu c-ar fi fost ofițer acoperit la Anvers i-au dat președintelui o imagine bună.
  3. Evident, Victor Ponta ar nega. Nici n-ar avea cum să procedeze altfel, deoarece legea interzice și foștilor ofițer auto deconspirarea. Momentul ar fi folosit de propaganda PSD pentru a relua tema dușmanului de moarte al lui Victor Ponta în persoana lui Traian Băsescu.

Din ce știu eu despre serviciile secrete – și unele lucruri le știu, pentru că am acasă un dulap întreg cu cărți despre serviciile secrete din istorie și din lume – chiar dacă Traian Băsescu va da numele lui Victor Ponta nu vom ști niciodată dacă premierul a fost sau nu ofițer acoperit.

Din acest punct de vedere, nu există riscul să-l votez.
Rămîne, totuși, pentru cititorii acestui blog întrebarea:
Dacă ați afla că Victor Ponta a fost ofițer SIE, l-ați vota?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

54 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri”

  • nu-l votez ,dar nici nu are fata de agent.ar tremura chilotii pe el

  • Nu cred ca handicapul major pt Ponta este faptul ca a fost/este ofiter SIE (desi.. aveam o parere mai buna despre ofierii SIE.. dar cred ca m-am uitat prea mult la filmele americane). Cred ca mai degraba ca Ponta face parte din categoria „baiteti destepti” si are toate „calitatile necesare”: e libidinos, „pupi’n’curist”, prost, neprofesionist. Insa din pacate targetul lui sunt „mainile intinse fara poveste”: babele (fostele lucratoare la Apaca) si in genener pensionarii, asistatii sociali si asa numitii „oameni de afaceri PSD”, in traducere libera fosti jmanglitori cu fruntea’ ngusta, ceafa lata si posesori de BMW-uri luate pe credit! Credeti-ma locuiesc langa sediul PSD Sector 4.. si ii vad in fiecare zi.

  • Niciodata! Ma surprinde intrebarea, dle Cristoiu. Cum ar putea o imagine de legenda a unui Bond fictiv sa stearga din mintea mea dezastrul tarii mele, la care a contribuit si contribuie substantial acest individ? Cum sa cred acum ca minciuna, dedublarea, obraznicia, tradarea de tara sunt virtuti? Suntem copii, sau oameni maturi? (E drept, nu fac parte din electoratul lui, nu stiu cat inteleg ei din ceea ce li se intampla…)

  • Nu, cunosc prea multi oameni din servicii care numai „profesionisti” nu pot fi numiti. Nu zic ca nu sunt SI oameni foarte seriosi, poate mai noi mai reformati, dar sunt atatia care sunt niste lichele si multi care nu au nici creierul unei vrabi.

    VVP este un idiot prea fericit chiar daca serviciile s-au folosit de el la un moment dat.

  • Mai bine o votati in primul tur pe Monica Macovei si va lasati de maruntisurile astea dambovitene si uite si de ce: Pe platforma contributors.ro am dat aceasta replica unui domn care cometa la ultimul articol al dlui Tismaneanu si imi permit sa o public si aici desi acolo este inca in moderare dar nu am nici un motiv sa nu cred ca va apare: ion adrian spune:
    Comentariul tău e în așteptare.
    20/09/2014 la 8:18
    Poate ca poate dle Manu, ,poate ca poate.
    Daca acest popor ar intelege ca sansa lui politica ar fi ca brusc sa i se deschida mintea si sa-si aplice, desigur actualizand, un slogan pe care imi permit a-l enunta daca nu a fost deja enuntat si anume:
    INAPOI LA EMINESCU
    la tot ce este actual si obiectiv(sunt si unele “subiectivisme” dar pe care nu le-as parasi decat dupa o indelunga si documentata analiza) in gandirea social politca a lui Eminescu.
    Si e si normal caci daca in mod “mistic” am considera ca fiecare popor ar putea si ar trebui sa intrupeze un “spirt” atunci spiritul lui Eminescu ar trebui sa-l intrupeze . Desigur se poate spune cu un anume orgoliu si lipsa de modestie ca Eminescu ar intrupa spiritul poporului roman, dar eu nu cred ca este asa caci nu cred ca Isus chiar daca se defineste ca ‘fiul omului” intrupeaza spiritul umanitatii ci ca doar ii ofera acesteia un spirit in care sa se intrupeze.

    Revenind pe pamant, sunt convins ca tot ce spune Monica Macovei este corect, niciun om de buna credinta nu ar putea argumentat sa o contrazica si nici un om cinstit nu sr putea sa nu-si doreasca a se implini. Si MM a dovedit ca a incercat sa-si aplice in practica, sa-si intrupeze politic convingerile.
    Si atunci de ce daca pe piata politica nu avem nicio personalitate(il exclud pe Basescu care nu mai joaca in mod direct)de aceasta anvergura nu am incerca toti cei care gandim ca ea sa nu o facem sa castige?
    Sunt mai putini cei care gandesc ca noi? Si alaltaieri se credea ca in Scotia vor fi mai multi cei mai putini cu scaun la cap imbatati de populism demagogic nationalist(uneori chiar sovin). Si nu au fost.

    Celor care in mod diversionist ar replica ; dar de ce esti sigur ca si va face ce spune? li se poate raspunde :chiar daca nu va face tot(nici Basescu nu a facut) chiar si daca ne-ar insela total (ceea ce este doar o ipoteza logica ce nu are nicio acoperire faptica) o voi vota caci ea pare a fi cea mai ancorata intrun discurs nondemagogic si realist -rational care sa descrie dorintele mele si acesta este elementul director care ma indruma.
    Fiecare din noi trebuie ca in primul tur sa actioneze pentru a fi o particica efectiva din ceea ce doreste a se intampla , din ce viseaza a se intampla . Si atunci daca viseaza sa se trezeasca intro dimineata cu dna Macovei presedinte trebue sa actineze exact pentru asta adica fara sa se mai uite la sondaje sa voteze MM si sa lase calculele pentru turul doi caci ori MM ar intra in tuul doi ar fi clar ce ar face ori nu si atunci ar fi sigur ca nu poate vota cu Ponta si nu ar fi sigur ca exista careva pe care sa merite sa-l valideze atunci incercand sa blocheze drumul lui Ponta la presedentie macar si doar pentru a nu avea un patid stat agent al mafiotilor din politica si de pe langa aceasta la putere totala

    Dar pentru turul unu un singur gand : votez MM si o consolare in caz ca pierdem(daca asta va vrea un popor inca nerevenit total din decerebrarea suportata) si anume : macar ne vom fi numarat , vom sti cati suntem cu adevarat asa cum stim ca in Torah, Binele merge la paritate(Abel si Cain) si in Miorita la doua treimi(cei doi ciobani asasini din invide exact precum Cain).

    Restul este literatura si macinare de vant.

  • Nu l,as vota,as fi f.f.dezamagita

  • Nu trebuie sa fiti prea subtil …cu marea masa a populatiei ! E posibil sa aiba o reactie exact inversa! Ironia despre „capabilitatile” lui Ponta ramane in continuare . Organizarea PSD-ului , dorinta si posibilitatea de a frauda alegerile raman Insa Reale!

  • Nu trebuie sa fiti prea subtil …cu marea masa a populatiei ! E posibil sa aiba o reactie exact inversa! Ironia despre „capabilitatile” lui Ponta ramane in continuare . Organizarea PSD-ului , dorinta si posibilitatea de a frauda alegerile raman Insa Reale!

  • Eu l-as vota….In acest caz mi-as da seama ca este un om extraordinar de inteligent, pt.ca in acest serviciu sunt alesi cei mai pregatiti si inteligenti oameni. Mascarada pe care o face de cand este la guvernare este doar o masca……..DA !!!!!!

  • nu l-as vota oricum!

  • Daca era activ acum, mai mergea, pt ca avem serviicii ancorate la lumea occidentala. Dar in 98-99, erau servicii kgb-iste. Sa fim seriosi, Ponta e un anti-democrat, el e mai degraba atasat ideii de securist.

  • Daca era activ acum, mai mergea, pt ca avem serviicii ancorate la lumea occidentala. Dar in 98-99, erau servicii kgb-iste. Sa fim seriosi, Ponta e un anti-democrat, el e mai degraba atasat ideii de securist.

  • Oricum ,tot nu l-as vota,in veci!

  • Oricum ,tot nu l-as vota,in veci!

  • Acoperit,descoperit,niciodata nu-l voi vota,pe acest mitoman!

  • D-le Cristoiu, cum să-l votați pe Ponta? Sau sunteți cumva…ofițer acoperit !?

  • Cred ca intrebarea corecta este; daca ati afla ca VP a fost ofiter SIE in timp ce era procuror, l-ati vota?

  • Nu-i corect spus daca este Ponta ofiter…. a fost ofiter sub acoperire, acum are o mica pauza (de nevoie) dar de iesit n-a iesit din sistem deoarece aceasta categorie nu pleaca din „servicii” decat cu picioarele inainte. Nu, nu ai cum sa votezi un candidat la presedintie stiind ca face parte din din acea parte inturnecata pe care noi romanii inteligenti, cu pretentii stie ce inseamna duplicitatea celor din servicii. Este un pericol din mai multe puncte de vedere. Cum si MRU, Iohannis si Macovei sunt cam tot pe acolo. Au „CV-iurile” patate crunt desi sunt bine dosite. Cam atat deocamdata.

  • ……ma intereseaza titlurile cartilor recomandate aseara in emisiune ….daca ma puteti ajuta

  • Stimabile domn Ion Cristoiu, va sunt recunoscator pentru toate prestatiile dumneavoastra televizate si pentru ceea ce insemnati pentru Romania, insa, am o rugaminte la dumneavoastra: nu mai folositi marea mojoritate, nu exista asa ceva, exista doar majoritate si atat. Cu stima,

  • Analizind prestatia lui W(C)Ponta pentru binele si interesele Romaniei n-as putea sa-i dau votul meu nici daca ar fi fost seful ofiterilor acoperiti SIE. O fi um om ce merita stimat nu inseamna automat a fi un om cu mare inteligenta,cu mare putere de disimulare etc,ci pur si simplu a fi un om onest ce incearca sa faca lucruri bune atit pentru el cit si pentru societate.W(C)Ponta nu este decit un”smecheras”bun de uitat in haznaua istoriei.Este doar viziunea mea de simplu cetatea aflat pe meleaguri straine, fara a fi un partizan al vre-unui partid politic

  • Votati pe cineva care are afinitati cu China si Rusia? Pe un tip care ar vinde si pe mama lui pentru putere?!

  • Raspunsul este NU ! Si nu este Ponta ci Tariceanu care probabil este spion rus. Aveti o logica gaunoasa si paguboasa. Nu toti cei care au fost racolati de vre-un serviciu secret sunt oameni verticali si integri moral. Sunt si destui psihopati care aleg aceasta meserie tocmai pentru a urca pe scara sociala mai repede si fara scrupule. Imi pare rau dar sunteti rupt de realitate. Ati stat prea mult in realitatea virtuala a cartilor. Sunt dezamagita de felul in care doriti sa formati opinia publica dupa toata experienta de viata pe care o aveti intre politicienii romani. O singura concluzie trag aceea ca probabil ati acceptat sa primiti bani pentru a-l promova pe Ponta. Ma gandesc ca probabil sunteti santasabil.

  • Clar,NU!

  • Foarte convingatoare demonstratia…

  • Nici dacă ar fi doctor!

  • a promova non valorile, inseamna ca sunt de acord cu prostia si hotia

  • d-le Cristoiu,speculatiile d-voastra pornesc de la o premiza gresita,acelea ca un ofiter SIE racolat dupa revolutie era un patriot si un tip angajat in sistemul de securitate al tarii.acum dupa 25 de ani ,timp in care am aflat ca revolutia a fost o cacealma si ca ni se pregatea o democratie tip Putin,ma indoiesc ca cei racolati in perioada aceea aveau un alt sistem de valori.asa ca nu ,nu-l voi vota in veci pe Ponta.

  • Nu l-as vota sub nici o forma .

  • Dottore Viorel trebuie votat sau nu in functie de ce face si ce este in momentul de fata. Nu pentru ce a fost in trecut. Daca s-ar descoperi ca a fost shpion s-ar explica doar ascensiunea lui foarte rapida in PSD. El in momentul de fata exercita de destul de mult timp o demnitate de prim-rang in Romania, este seful Guvernului. Deciziile lui influenteaza vrand-nevrand intreaga viata a populatiei. Modul in care populatia percepe, mai mult sau mai putin corect, prestatia sa de administrator al tarii ar trebui sa fie criteriul in functie de care cineva ii da sau nu votul.

  • Oricum nu-l votez, dar: SIE si SRI si orice alt serviciu de inf. in anul in care se spune ca a fost racolat ponta, nu mai sunt aceleasi ca acum; problema care se pune, am mai spus-o si o repet: orice ofiter de inf fie el acoperit fie nu, poarta pe veci si suspiciunea unui joc dublu, posibilitatea de a fi racolat de alte servicii de inf ale altor tari; cum ne-ar sta sa avem un Presedinte racolat de FSB ?

  • Nu l-as vota oricum; mai mult, as fi foarte dezamagit de SIE. Daca asa arata ofiterii lor acoperiti, e clar!

    • Tara era a PDSR, seful SIE era pus de PSD, Ponta necunoscut dar apropiat de Nastase. Ce argumente mai trebuie pentru a-l racola pe mitocan ? Probabil ca nici seful lui la SIE nu era mai breaz, sau i s-a impus. (doar era fratie intre cei din acest partid).

    • Acum, dupa ce s-a descoperit (ma refer la caracter nu la agent), fii sigur ca nu l-ar mai lua nimeni. Interesant ar fi sa stim ce-a facut si cum l-au zburat de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *