Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Diversiunea prin care Stelian Tănase a vrut să pară în război cu Palatul Victoria

Joi, 11 septembrie 2014, într-o rătăcire de moment, am lăsat baltă fenomenul jineteras din Cuba, despre care scriu, la Găgești fiind, și am aruncat o privire asupra presei curente, întruchipate de site-urile de ziare și de burtierele televiziunilor de știri.

Cred că eram curios să văd dacă incendiul mediatic declanșat de declarația lui Traian Băsescu privind ofițerul acoperit care aspiră la Președinția Republicii mai arde.
Mai ardea, dar, așa cum mă așteptam într-o țară în care totul trece, pentru că totul e luat lejer, abia mai pîlpîia.

Izbucnise însă, și ardea cu vîlvătăi, un alt incendiu mediatic, anunțat, pe post de fum gros, de titluri precum:
Stelian Tănase denunță intervenția Guvernului în activitatea TVR!
Directorul TVR în Război cu Victor Ponta!
Stelian Tănase acuză presiuni guvernamentale!

Din cîte știam eu, Stelian Tănase a fost proțăpit în fruntea TVR de Victor Ponta, în cadrul unei operații mai ample, care s-ar putea intitula:
Să punem în anumite posturi oameni de-ai noștri sub acoperire de independenți!

Operațiunea, dovedind o cinică viziune a lui Victor Ponta asupra personalităților provenind din Opoziția de Dreapta, a dus la numirea lui Victor Ciorbea (fost premier CDR-ist) în postul de avocat al Poporului, a lui Călin Popescu Tăriceanu (fost premier al Alianței DA) în cel de șef al Senatului, și a lui Stelian Tănase (fost apropiat al lui Crin Antonescu și fost publicist de seamă anti-PSD) în fruntea TVR.

Prin însuși faptul de a fi acceptat să fie desemnat de un partid care poartă în gene neocomunismul FSN-ist, Stelian Tănase a făcut un compromis incalificabil.
Bun cunoscător al Istoriei postbelice, e imposibil să nu știe că tragerea pe sfoară a românilor de către PCR s-a bazat și pe numirea în funcții a unor intelectuali burghezi, porecliți tovarăși de drum.

Șef al TVR pus de Victor Ponta, Stelian Tănase a cauționat și continuă să cauționeze regimul PSD prin punerea la dispoziția Partidului ipostaza sa de personalitate anti-PSD.
M-am numărat printre cei care au avertizat că folosirea oportuniștilor în genul lui Stelian Tănase e una dintre șmecheriile eficiente ale lui Victor Ponta. Un șef PSD-ist al TVR ar fi fost imediat suspectat că-l slugărește pe Victor Ponta. Pentru a-ți da seama că Stelian Tănase îl slugărește mai bine, îți trebuie ceva timp și ceva efort.

Titlurile mă făceau să cred că m-am înșelat:
Prin ceea ce Camil Petrescu ar fi numit revelație în conștiință, Stelian Tănase a realizat că e folosit de Victor Ponta ca papion burghez la scurta de piele comunistă!

M-a trezit la realitate comentariul ironic al lui Adrian Halpert de pe site-ul Reporter virtual:
Ați citit tărășenia cu Stelian Tănase de astăzi? Eu am lăcrimat un pic în colțul ochiului stâng… Dom’le, ce om?! Ce coloană vertebrală?! Un adevărat erou, nu alta! Credeți că e prima oară că vorbim de intervenții la TVR? Ei, aș! E prima oară însă când Președintele – Director General zis și „Stelică” iese în piața publică. Și dă-i, și luptă… „Dezvăluirile” lui Stelică trebuie citite în altă cheie: omul e cam pe făraș la TVR, are bagajele făcute, îl așteaptă la ușă, așa că vrea să-și facă „exit-ul” precum un erou, să zică lumea „uite domne, l-au schimbat ăștia de la PSD, că a refuzat să răspundă la comenzi”.

Lectura articolelor dedicate „Denunțului” iscălit de Stelian Tănase, mă face să atrag atenția fătucelor și guguștiucilor din presa noastră, udă toată de emoția „gestului de curaj” făcut de șeful TVR, că:

  1. „Dezăvăluirile”, vorba lui Adrian Halpert, sunt făcute pe blog și nu într-o conferință de presă, cum s-ar fi cuvenit din partea unuia care e ditamai șeful TVR.
    De ce?
    Pentru că o conferință de presă ar fi dat „dezvăluirilor” semnificația unui gest oficial. Făcute pe blog, „dezvăluirile” pot fi minimalizate de Stelian Tănase ca fiind ale scriitorului și nu ale directorului TVR.
  1. Deși invocă e-mailuri și mesaje de la consilieri ai lui Victor Ponta, Stelian Tănase nu dă nici un nume și nu reproduce nici un text.
    De ce?
    Dacă ar fi făcut-o, cum s-ar fi cuvenit cînd lansezi o asemenea acuzație, respectivii ar fi reacționat prin a-l convinge pe Victor Ponta să-l dea afară.
  1. În nici un moment, nu e pus în discuție Victor Ponta, deși, între noi fie vorba, de la el a pornit supărarea.
    De ce?
    Pentru a nu se înțelege cumva că Victor Ponta s-ar amesteca în treburile editoriale ale TVR. Cei care o fac sunt consilierii. Victor Ponta e democrația întruchipată. Trăiască Victor Ponta!
  1. Articolul lui Cornel Nistorescu nu mi s-a părut a justifica vreo supărare la Guvern, nici măcar din partea scării de la intrare. Cornel Nistorescu denunța ca fiind o prostie inițiativa lui Tăriceanu cu suspendarea. Păi asta e și poziția lui Victor Ponta. Nu era motiv să i se trimită mesaje de amenințare lui Stelică Tănase și pentru că în cazul lui Cornel Nistorescu nu putem vorbi de un publicist anti-Ponta, ci de unul anti-Băsescu.

Nu cred că e vorba, cum susține Adrian Halpert, de eroismul cuiva pe cale de a fi dat afară.
Sub conducerea lui Stelian Tănase, TVR  se înscrie, alături de Antena 3 și România Tv, în fanfara care cîntă a sărbătoare continuă în chioșcul pe Victor Ponta. Cum asta a început să pută, Stelian Tănase a simțit nevoia unei diversiuni ieftine.

Din  nenorocire, presa noastră zisă și independentă a mușcat din momeala acestei diversiuni.

NB: Nu știu dacă ați băgat de seamă:
Cu excepția unei dezmințiri neroade din partea lui Corneliu Calotă, nici un consilier de la Victoria n-a reacționat la dezvăluirile lui Stelian Tănase. Cît despre Victor Ponta, acesta nu le-a dat nicio atenție. Păi dacă erau periculoase pentru premier, acesta n-ar fi șovăit să reacționeze!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Diversiunea prin care Stelian Tănase a vrut să pară în război cu Palatul Victoria”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *