Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de vineri la prînz

Și dacă ieșirile în stradă sunt favorabile lui Victor Ponta?!

Confrați mai tineri, care-mi știu părerile despre Victor Ponta, expuse în numeroase texte scrise și vorbite, mă mustră  pentru lipsa mea de entuziasm față de manifestațiile anti-Ponta din zilele premergătoare turului al doilea.
Trebuie să ieșim în stradă – zic ei – ca să n-ajungă Ponta președinte, că va fi vai de țara asta!

Răspund:
Dacă nu vrem ca Victor Ponta să ajungă președinte, trebuie să ieșim la vot. Așa ne-au învățat americanii, după ce și-au dat mîna cu rușii, ca să-l dea jos pe Ceaușescu:
Ați obținut cel mai mare drept al omului – cel de a vota liber. Aveți dreptul să votați pe cine vreți. Chiar și o maimuță, dacă vreți.

Deși comunist, eu îi iau în serios pe americani. Dacă rușii s-au priceput la instaurarea dictaturii, americanii sunt neîntrecuți la instaurarea democrației.
De aceea, după 24 de ani de vînzoleală politică, sunt convins că bătăliile politice se tranșează la urne și nu în stradă. Din acest punct de vedere, am criticat pe toate drumurile diversiunea demonstrațiilor din ianuarie 2012, știind că ele erau regizate politic de USL.

Există în politică o Lege care se numește a efectelor neprevăzute. Iei o măsură crezînd că-ți este favorabilă și te trezești că, exploatată de adversar, s-a întors împotriva ta.

Demonstrațiile anti-Ponta din aceste zile pot fi folosite de mașinăria de partid a PSD pentru a scoate la vot electoratul PSD. În 2004, Adrian Năstase a pierdut în turul al doilea și pentru că electoratul PSD n-a mai ieșit la vot, convins că diferența de 7% în favoarea lui Adrian Năstase l-a făcut deja președinte. Același risc se conturează și-n cazul lui Victor Ponta. Pentru a-l contracara, mașinăria PSD-istă are nevoie de impresia că victoria lui Victor Ponta nu e atît de sigură, că, uite, se încearcă tulburări de stradă pentru ca ACL să învingă.

Mai e însă un motiv – de fapt – cel mai puternic, pentru care nu mă entuziasmează ieșirile în stradă din aceste zile:
Credința mea că Traian Băsescu trebuie să rămînă în manuale drept un bărbat de stat.

Ce-am observat eu, nițel neliniștit?
Că propaganda PSD, mult mai puternică în România mută decît cred martirii Facebook-ului, prezintă manifestările de stradă drept zbaterile lui Traian Băsescu de a rămîne la Putere.

Pe lîngă efectul la vot al acestei propagande mincinoase – nu cred că Traian Băsescu are vreo treabă cu ieșirile în stradă – ne confruntăm cu  evidentul risc ca Traian Băsescu să apară multor români într-o ipostază cumplit de rea:
Cea de om în stare de orice pentru a rămîne la Putere.

Gîndiți-vă puțin!
Rezolvă aceste demonstrații chestiunea votului din cel de-al doilea tur?
Dacă n-o rezolvă,  și Victor Ponta învinge, vom asista la o campanie propagandistică violentă declanșată de PSD pentru a arăta că Victor Ponta e un erou care a învins în ciuda ultimelor zvîcniri ale Dictaturii Băsescu.
O campanie menită a pregăti suspendarea simbolică a lui Traian Băsescu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

39 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri la prînz”

  • Cristoiule am un Gefuhl …. ca joci dublu. Ok ai spus ca esti Comunist probabil ca faci parte si din Comunytate. Dar hai ca sa lasi acum mainile jos dupa tot ce inseamna tara. Mai bine vorbeste de Industrie, Agricultura, Culture etc….Elena si Tovarasu. Te pricepeai bine. Acum dupa turul tutuLor – cum spunea Raposatul – iao usor si scrieti memoriile. M-am lamurit.

  • Buna ziua! stimate „maestre”… De la bun inceput vreau sa va previn ca acest comentariu n-are nici o legatura cu persoana Dvs ori cu opiniile, analizele ori comentariile Dvs !!!! Motivul pt care va „invadez” pagina este doar acela de-a va „stimula” (ori „incita”, daca doriti…) sa postati, in replica, o opinie, argumentata, pe marginea continutului sau… Stiu ca, daca vreti, o puteti face si sper ca o veti face… Drept pt care, … va multumesc, anticipat… Lucrurile s-au clarificat – fara drept de apel ! – aseara… Prin iesirea „cucului de la Cotroceni” fix la ora sa obisnuita !!! Daca pana la acel moment mai erau unii „spalati pe creier” care puneau la indoiala validitatea scenariului vehiculat (predilect in „mediul virtual) conform caruia tevatura „votului din diaspora” este
    pretextul si temeiul in baza caruia, daca cumva nu va castiga turul doi
    singurul individ ce-l poate salva pe inca locatarul de la Cotroceni de puscarie, atunci, exact acesta va fi instrumentul folosit pt invocarea anularii alegerilor… Iar argumentul de necombatut, care pledeaza in favoarea acestei eventualitati, a fost difuzarea (timp de ore intregi) pe toate televiziunile basiste a asa-ziselor „proteste” !!! + comentariile tuturor propagandistilor basisti pe marginea acestora !!! Dar, cel mai important, mi se pare a fi… ce se va intampla (incepand de duminica seara si continuand pana la momentul anuntarii rezultatului oficial final). „Indicatorul” relevant vor fi, fara putinta de tagada, reactiile propagandei si propagandistilor basisti !!! Pt ca, si ei,… toti, se simt – in egala masura – amenintati (ca si dl Basescu) de ce li s-ar putea intampla dupa infrangerea suferita de „marioneta” inca locatarului de la Cotroceni !!! Nu stiu cum si-n ce fel vor vota, duminica, compatriotii nostri… Dar ce stiu, cu certitudine, este ca… daca lucrurile vor sta altfel decat vrea inca „seful statului”, atunci, incepand de duminica… nu va putea fi liniste !!!!
    Va fi, foarte probabil,… inceputul declansarii „razboiului romanilor impotriva romanilor” !!! Fereste-ne Doamne de CEL RAU !!!

  • Este adevarat ce spuneti aici? „Aveți dreptul să votați pe cine vreți. Chiar și o maimuță, dacă vreți.” Eu cred ca nu este.

  • ce atitudune ar trebui sa avem,ca acest dictator in devenire sa nu se creada ca e ce-l mai iubit dintre pamanteni?

  • Dar noi(?!) de ce permitem acestor personaje sa prolifereze ?!

  • Ma intereseaza putin spre deloc de cum va ramane Traian Basescu in istorie. In esenta situatia politica actuala i se datoreaza exclusiv. El a continuat sa ridice smecheria si minciuna la rang de mare performanta politica. El ne-a ridicat si tot el (impreuna cu Doamna) ne-au coborat inapoi in hau. Dincolo de asta, evident ca inainte cu doua zile de alegeri este inutil sa protestezi impotriva unui candidat. Daca insa exista un motiv puternic, consistent, cum ar fi exercitarea dreptului la vot, nu numai ca merita protestat, dar cred ca este obligatoriu. Cu o singura conditie, sa ramana in limitele protestului principial, ceea ce este destul de greu.

  • Maestre, tinerii vor sa atraga atentia asupra UNIRII si SOLIDARITATII romanilor de pretutindeni! Doar in strada, alaturi de ei, poti sa simti pulsul teluric si vibratiile care ne unesc in cuget si-n simtiri! doar in strada NU mai pot sa ne FURE! Doar in strada tentaculele caracatitei Cosei Nostra di FamiGlia Po(A)nta NU pot sa opreasca nestavilita neliniste a sufletelor noastre! Doar in strada NU pot sa ne puna oprelisti… precum diasporenilor dornici sa iasa la vot! Doar in strada suntem UNITI, MULTI si extrem de VIZIBILI ptr nevazatorii comunisti, inclusiv pe plan international! Doar in strada reusim sa-ndepartam ochelarii de cal ai lui Dottore Pinocchio DICTATORE si-l ajutam sa inteleaga ca Romania AUTENTICA, LIBERA si DEMOCRATA NU-l vrea! Doar comunistii si javrele lor il mai vor! Doar HOTII, CRIMINALII, TURNATORII, MINCINOSII, IPOCRITII si TRADATORII-l mai voteaza! Noi tragem doar un semnal de alarma… ori Romanie LIBERA, VERTICALA si DEMOCRATA… ori dupa noi, POTOPUL! 😉

  • Articolele “Vai steaua ta cu “barbarii tăi tirani”!” și “De ce este votat domnu’ Fonta?”, pe:

    http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  • Maestre, inca o data aveti dreptate! Lipsa de capacitate organizatorica si mai ales, cea de coordonare, risca sa compromita aceste meeting-uri pornite din entuziasmul emotional, mult mai mult decat din logica eficientei. Oricum, aici la Bucuresti si pe unde mai au ciraci, antenistii reusesc destul de usor sa dilueze mesajele. Atentie si la cei de la ”Uniti Salvam”! Finantarile lor se apropie periculos de mult de o contabilitate care se tine in ruble…

  • E bine maestre ca ati plecat de la Realitatea. Acolo nu se facea jurnalism. Doar sushe politice si fufareala. Cum poate fi numit Rares Bogdan jurnalist, daca el se lauda ca joaca golf cu Viorel Catarama? Sau ca e prieten cu politicieni si ia masa cu ei.

  • Da, dar unii vad iesirea in strada drept un catalist pentru iesirea la vot.

    Sau, altfel spus, vad iesirea la vot ca un metabolit al iesiri in strada.

    Poate ca nu se auto-exclud !!

  • Domnule Cristoiu analiza dumneavoastra din EVZ mi se pare f corecta ! multumesc ! daca vom fi in stare sa ne dorim sa scpam de PSD – vom iesi masiv ! sper !

  • Cei doi competitori nu au avut sanse egale ,unul a furat startul si si-a cumparat voturile .Trebue schimbata legea!!

  • Maestre, daca ies in strada nu inseamna ca nu se duc si la vot !!!!

  • Voturile se fura, de votanti nu le e frica bolsevicilor, dar de lumea iesita in strada, da.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *