Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Dezvăluiri despre poza lui Ghiță cu Kovesi – E selfie cu butoaie în spate

Comunicatul din 15 februarie 2019 al Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție, adevăratul Comunicat, nu cel prelucrat în stil stalinist de Augustin Lazăr, surprinde la un moment dat prin acuzația de mărturie mincinoasă adusă Codruței Kovesi. Textul sună astfel:

„Mărturie mincinoasă, prev. de art. 273 Cod penal, constînd în aceea că, la data de 10.04.2017, pe parcursul procedurilor judiciare efectuate într-un dosar penal al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală și criminalistică, magistratul procuror Kovesi Laura Codruţa a fost audiat, în calitate de martor, prilej cu care domnia sa a declarat că relaţia pe care a avut-o cu persoana vătămată G.S.A. a fost o relaţie pur instituţională, fără stabilirea unui alt gen de relaţii între cei doi, afirmaţii care s-au dovedit a fi mincinoase, negînd existenţa unei relaţii private, în afara cadrului instituțional, deşi această relaţie constituia o imprejurare esenţială pentru cauza penală.”

Surprinderea provine din referirile la un moment uitat de opinia publică:
Interviul pe care i l-am luat lui Sebastian Ghiță la Belgrad, interviu care a fost difuzat pe televiziunile de știri începînd cu 14 martie 2018.

La un moment dat, Sebastian Ghiță invocă, pentru a argumenta existența unei relații aparte între el și fosta șefă a DNA un film al unei petreceri de ziua sa, acasă la Sebastian Ghiță, la Ploiești, o petrecere la care Codruța Kovesi a fost prezentă cu tot entuziasmul și – mai mult – a și făcut o poză cu fosta soție a lui Sebastian Ghiță și cu fostul socru al acestuia. Sebastian Ghiță susținea că are această fotografie pe telefonul mobil. Cu toate strădaniile mele, el a refuzat să arate fotografia la camera de luat vederi. A acceptat însă s-o văd eu și să confirm telespectatorilor c-am văzut-o. După difuzarea interviului, profitînd de faptul că fotografia nu fusese arătată telespectatorilor, Codruța Kovesi a continuat să dezmintă relația sa mai mult decît amicală cu Sebastian Ghiță., sugerînd că eu băteam cîmpii. Urlătorii săi din presă s-au grăbit s-o susțină. Comunicatul Secției ne dezvăluie însă că pe 10 aprilie 2017, în cadrul anchetei inițiate de Parchetul General după dezvăluirile lui Traian Băsescu, Codruța Kovesi a fost întrebată de procuror asupra relației sale cu Sebastian Ghiță. Distinsa, convinsă că Parchetul general, condus de Agustin Lazăr, nu va verifica în veci afirmația ei, s-a grăbit să mintă cu ochii deschiși, dînd curs năravului ei a de a minți așa cum își trage nasul cînd îi curg mucii:
Din reflex.

După denunțul din 3 decembrie 2018, Sebastian Ghiță a depus la Secția de investigare nu numai fotografia, dar și filmul în care distinsa se dă în stambă la petrecerea de la Sebastian Ghiță, de la Ploiești. Astfel distinsa s-a pricopsit de acuzația de mărturie mincinoasă. Nu știu dacă celelalte două acuzații vor fi sau nu probate temeinic. Știu însă că acuzația de mărturie mincinoasă are drept probă zdrobitoare poza și filmul. Deoarece am fost implicat în tărășenia cu poza, la emisiunea Gîndurile lui Cristoiu, care va fi difuzată duminică, la ora 17.00, pe MEDIAFAX și Gândul.info, am dezvăluit amănunte semnificative din culisele întîlnirii cu Sebastian Ghiță la Belgrad, cu accent pe momentul pozei; poză care n-a fost dată încă publicității, deoarece e probă în dosar. Reproduc mai jos în scris și video momentul discuției despre poză avute cu moderatoarea Monica Mihai:

„Exista această fotografie. Problema este că ea a negat public. Ea are un talent de a nega realitățile dar, am impresia, nu am confirmat, că ea a negat asta și în fața unui procuror. Probabil că ea a fost chemată (…).
Da, mărturia mincinoasă, care s-a dovedit acum pentru că domnul Ghiță a depus și poza aia, dar și filmul. Fac acum o dezvăluire, că doar am fost în miezul interviului, el nu a dat drumul la film…. Deci, unu: nu a dat poza atunci pentru că avea mandat să nu o dea. Punct. Mai mult nu pot…. e clar că avea mandat, am fost acolo, în mijloc, vă imaginați că nu obțineam eu…. cu greu am obținut să o văd eu în direct. Vă spun acum ca dezvăluire, cu greu am obținut. Că inițial, el mi-a propus, din proprie inițiativă, ca eu să zic că am văzut poza. Inițial, a fost scenariul așa: din propria lui inițiativă, e foarte important ce dezvălui, nu eu am zis… chiar și interviul nu a fost inițiativa mea. Interviul respectiv nu a fost inițiativa mea.
Domnul Sebastian Ghiță i-a promis lui Dan Andronic că-i dă un interviu video, mi-l dă mie, cu un an înainte. După un an, într-o zi, m-am trezit la bibliotecă cu Dan Andronic care a zis: «Domnul Sebastian Ghiță vrea să-i luați un interviu». Și, sigur, am pus condiția să meargă Dan Andronic cu mine…

Discuția a fost în felul următor, zice: «Vreau să discutăm despre poză» și eu am zis: «Ce, aveți poza?». Că eu i-am spus înainte că nu o are. Și mi-a arătat-o și mi-a spus prima seară că facem așa: eu îl întreb și zic că am văzut-o, nu știu, într-o pauză. Dimineața m-am trezit, că noapte e un sfetnic bun, și am zis: «Măi, stai puțin că e penibil». Și i-am zis înainte de interviu: «Domnul Ghiță, hai să facem așa. Dumneavoastră mi-o arătați»…

De ce spun că este foarte important lucrul ăsta, pentru că arată că el nu avea mandat să o dea, că dacă era un om fără mandat, o arăta atunci. Spunea: «Domnul Cristoiu, v-o dau cu totul». Nu, a zis că nu, nu o arată. Dovadă că nici nu a dat-o acum. Filmul, este dintr-un film poza asta, mai mare, nu a fost dat deoarece în film apare Maior. Că ea (Laura Codruța Kovesi – n.r.) nu a fost singură acolo.
El are o casetă mult mai tare. Anume, la Sinaia, la vila SRI… La Sinaia e o vilă SRI. Nici nu știam că SRI are vilă și la Sinaia că acolo este munte, acolo a fost un chef cu Nelu Ploieșteanu, unde am înțeles, nu de la el, de la cei care au văzut-o – eu nu am văzut-o – că acolo doamna cîntă de gît cu Nelu Ploieșteanu «La Chilia în port», de aia s-a tot invocat «La Chilia în port», varianta DNA, știți că, am înțeles, ei au o variantă din asta, modernă. Vă imaginați, dată drumul… ca procuror o termină. Sunt foarte multe, dar atenție, Sebastian Ghiță a filmat și a păstrat tot, tot
Au fost tot felul din ăștia care au zis că nu a văzut-o. Ce, eram nebun? Am văzut-o, știu despre ce e vorba. Sînt la o cramă acolo jos, cu butoaie în spate, o prostie. El are butoaie. Că l-am și întrebat: «Domnul Ghiță, dar de ce nu aveți domnule o bibliotecă?». Și a zis: «Ce să fac cu o bibliotecă?» Și este ea, cred că o doamnă, ah, soția – fosta soție a lui Sebastian Ghiță, că am înțeles că au divorțat, și cred că mai e, nu mai țin minte, era o persoană, mama, nu știu, mama lui Ghiță. Făcuseră un selfie, e o poză de poză, cu butoaiele în spate”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Dezvăluiri despre poza lui Ghiță cu Kovesi – E selfie cu butoaie în spate”

  • @Roxana Roman: ai o fractura de logica. Daca am legaturi cu diverse persoane private sau /si mai ales cu persoane cu functii importante, in spatii private, nu pot apoi sa afirm ca nu m-am intalnit cu acele persoane decat in cadru institutional. Si mai si jur pe deasupra. E jenant, ca sa nu spun altceva. Era mai simplu sa declare ca da, s-a intalnit, ca orice om la o chermeza, ceea ce nu e nimic fantastic. Dar negarea cu orice chip e cea care ingrijoreaza. Daca minti pentru o chestie banala, cum te-as putea crede in materie de lucruri intr-adevar grele/grave? PS. Poza in care apare cu Dragnea, Maior et alt o fi tot in cadru institutional? Ca pe aia a vazut-o toata lumea. Crezi ca toti suntem nascuti ieri si ca nu pricepem ca astia toti au fost intr-o adevarata increngatura de interese si afaceri? Ce puteau sa discute institutional Dragnea cu Kovesi cu Maior cu Dancu cu Ponta etc? Ca fiecare avea alta parohie si nu se intersectau practic in mod legal. Deci, erau pur si simplu la o chindie tovaraseasca. Asa ca lasa vraja ca nu tine. Incearca in Piata Victoriei!

    • @Roxana Roman: Orice intalnire oficiala si institutionala este inregistrata si arhivata. Fiindca e platita de contribuabil. Vreau sa vad si eu daca in cazul cu Ghita exista inregistrari oficiale. Simplu si eficient! Altfel, there’s problem!

  • Măi, Bukur, măi! Pentru tine, Viaţa este un răsărit de soare cu destinaţia apus…

  • Tudor Bucur: Maestre, sunt bulversat. Ia priviti ce am gasit si pe site-ul „Libertatea”….
    Ba, am cautat si eu, articolul e din februarie 2013..
    Ai grija sa nu ti se faca rau cand o sa afli ca nu mai e Ponta, Prim-ministru!!

  • Toți am urmărit evenimentele din ultimele zile în ceea ce o privește pe LCK.
    • Pe vremea mandatului domniei sale la conducerea DNA, informațiile plecau pe surse, astfel, presa fiind la locul cu pricina, informa publicul în timp real.
    – Ce vremuri, domne, ce vremuri!
    • De data aceasta, nici măcar cu câteva ore înainte nu a existat nimic pe surse.
    – Bun așa!
    • În schimb, ce avem noi aici?! LCK a dat în direct pățania (fără „pe surse”, da?) la Europa fm, ulterior la celelalte televiziuni „de casă”, am zice noi.
    – Nici vremurile nu mai sunt ce au fost odată!
    Firesc, în primele momente m-am întrebat, de ce? Mi-am conturat un soi de răspuns și, a doua zi am avut oarecum confirmarea. A vrut să transmită într-un mod rapid mesajul către mai marii ei susținători europeni.
    – Ce năravuri, domne, ce năravuri!
    • „Pot să vă spun că astă-seară (miercuri – n.r.), după ora 8 seara, s-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de Investigare a infracţiunilor din justiţie, în calitate de suspect pentru infracţiunea de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii”, a declarat Kovesi, la Europa FM.
    • În ultimul an de mandat, Băse a zic ceva despre abuzul în serviciu al procurorilor.
    Astăzi putem spune că NU este victima unui abuz, ci ea a ABUZAT de poziția ei ca să facă publice informații dintr-o anchetă.
    • „Eu vă spun că am să mă prezint în procedură! Eu nu am să renunț!”, a mai spus Kovesi.
    – Wow!

    • Auzi, moshule, tu chiar crezi că era, al naibii de necesar, să ne mai ‘inoportunezi ‘ cu detaliile astea ? Întreb și io, așa !?!

      • Nu spun nicio noutate în postarea mea, firește. Doar întăresc și susțin argumentele logice postate de oamenii de bine de pe blog, iar cârcotașii blogului să înțeleagă că pe acest blog nu-i un „sat fără câini”.

  • Teo Matei
    ¨Antena 3 a difuzat, vineri seara, o fotografie pusa la dispozitie de Sebastian Ghita sustinand ca aceasta este dovada ca Laura Codruta Kovesi s-a aflat in crama fugarului pesedist.¨
    N-a sustinut, bai Teo, nimeni..e o simulare grafica ce insotea stirea. Ce dracu pui botul la toate prostiile???
    Daca ai fi cautat pe net 3 minute, ti-ai fi dat seama singur..
    Ca era normal sa scrie, pentru prosti, ¨simulare¨? Probabil!

    • Incercau sa ghiceasca cine mai era in crama. Pe unele persoane l-au nimerit. Nu au pretins nici o clipa ca acea poza este autentica.

    • Teo Matei, nu s-a dat pana acum nici macar o proba publicitatii, si totusi sar toti sa le comenteze veridicitatea.
      Mai e o Tanti Tani p-aicea, care se intreaba daca existau smartfoane acu´7-8 ani!!! DECAT de fo 10 ani, la acea data..15, daca iei in calcul Nokia Communicator. 😛

  • Ba Tudor Bucur , aia cu coasa te cauta pe-acasa si tu iti dai cu presupusul despre chestii care te depasesc mental ,adica numai critic literar nu erai , ca fudul vad ca esti nevoie mare , te pozezi ca prostu si te mai si expui norodului , de parca ai fi cel putin Rudolf Valentino , bata-te senectutea sa te bata de pisicher idiot , pe deasupra te crezi si tefelist , ce-ai zis , inainte sa dau coltul , o fac si p-asta .

  • Se solicita expulzarea ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm .Motivul: presiunile exercitate de acesta asupra procurorilor care au dispus citarea fostei sefe DNA Laura Kovesi la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie in calitate de suspecta de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa.
    Cererea de expulzare ii apartine deputatului PSD Liviu Plesoianu. Acesta acuza ingerintele ambasadorului SUA in treburile interne ale Romaniei si aminteste de declaratia data de Klemm in legatura cu cazul Kovesi, cand a afirmat ca citarea fostei sefe DNA reprezinta de fapt o incercare de discreditare. In acest sens, Plesoianu subliniaza ca nu este nicidecum treaba unui ambasador in ce fel isi desfasoara activitatea procurorii, asa cum nu este treaba niciunui ambasador modul in care o tara legifereaza.
    Si nu este singura imixtiune in activitatea justitiei a lui Klemm pe care Liviu Plesoianu o acuza. Deputatul atrage atentia

  • Haios.Tăriceanu despre sclava lu Soros, madam Raluk Prună, așa-zisă ministră a justiției-
    „Din păcate, această protipendadă bruxelleză a închis ochii la gravele abuzuri care au avut loc în domeniul justiţiei în România. Au închis ochii la abuzurile comise de serviciile de informaţii. Pentru mine, nu este de mirare că doamna Prună, fostul ministru al Justiţiei, cea care a susţinut că drepturile omului sunt un moft, a fost birocrat european. A avut de unde să se inspire, în mod nefericit şi a aspirat să se alăture de aşa-zisei elite de la Bruxelles”, a explicat Tăriceanu.

  • Nazistu șef Iohannis are și el două „fete” pe care nu le vrea la procurori, că legea NU ESTE și ptr rezistenții Soros și Iohannis- Klaus le are pe Carmen și pe Luluța. Pe Carmen a dus-o noaptea la procuror (paotre nus e află), iar ptr Kovesoiaca a dat comunicat de președinte că creatura respectivă face parte din patrimoniul național.Ptr asta își primește bolnavul de la Cotroceni salariu de președinte- ca să acopere pe unii și pe alții!!! 😯

    COTIDIANUL- Carmen Iohannis, audiată noaptea, ca hoții!
    Ştirea aceasta, venită pe surse, conform căreia Carmen Iohannis a fost audiată „noaptea, ca hoţii”, la Parchetul general vine ca o măciucă în capul preşedintelui Klaus Iohannis. Vă daţi seama, a venit de la Sibiu, probabil cu maşina blindată a soţului, însoţită de bodyguarzi, şi-a pus un văl pe cap pentru a nu fi recunoscută şi a intrat „noaptea, ca hoţii” în biroul procurorilor!

    Ce e asta, domnule Iohannis? Cum şi cu cine aţi aranjat scena aceasta de un grotesc teribil? Cu prietenul dvs. Augustin Lazăr? Că doar nu o să ne spuneţi că habar nu aveaţi că soţia dvs. a venit la Parchetul general! N-o să ne spuneţi, sper, că dînsa a venit la Parchet de capul ei, s-a trezit în faţa jandarmului de la intrare care a legitimat-o şi, sărmanul!, era să facă infarct cînd a văzut cine era în faţa lui…

  • Serghei Lavrov (Rusia) și Heiko Maas (Germania) s-au întîlnit din nou, ieri,ca să discute de țevile lor de petrol.(securityconference.de ).

    Nu demult, dacă zicea careva ceva despre semizeul lor Soros, era imediat etichetat de o mulțime de jeguri „rezist”, plătite să stea pînă tîrziu pe net, gen Roxy sau Jipula, sau Teo Matei- de sorosh să ne iei, ca fiind „agent rus”. Acu, că senila Merkel și senilul Soros au încheiat pace cu Putin, probabil că jegurile rezist vor trece la un alt nivel. „Ești un marțian” vor țipa nevertebrații ăștia dacă se mai ia careva de principalul lor finanțator! 😀 Sau cine știe ce le mai bese mintea?!!

  • valter-cojman.blogspot.com ( Lista rușinii cu TRĂDĂTORII DE ȚARĂ care au votat împotriva României) 😯

  • French police fired tear gas to disperse protesters who threw projectiles and set bins on fire in Paris, Lyon and Bordeaux on Saturday, as the 14th straight weekend of “yellow vest” protests took a violent turn in the afternoon.

    Sluga lu soros , piticul erotic Macron a crescut salariile derbedeilor din Jandarmerie ca să-i salveze ăia fundul de proteste. În acest timp, jegurile umane de al Parlamentu european (condus cu altă slugă Soros, Tajani) nu crîcnesc nimic pe măcelul din Franța. Toți borțoșii și curvele din Parlamentu sulii europene ignoră evenimente sîngeroase care se petrec la doi pași de ei, la Paris. Ăștia nu-s oameni, sînt maimuțici care se supun mereu unui dresor. Vin alegeri- apel către romîni- Nu votați slugi precum Monica Macovei, Cristian Preda, Sigfrid Mureșan, Adina Vălean, Theodor Stoloijan (zis Moartea-n vacanță), Daniel Buda, marin Jean Marinescu (cine-i bulibașa ăsta, pe ce și-a luat salariu de europarlamentar că nu știe nimeni de el)care au votat contra Romîniei permanent– Doar fiindcă așa le cere un miliardar senil din SUA?E un motiv suficient? 😎

  • „Vestele galbene” au anunțat că sînt pregătite să asedieze palatul unde locuiesc oligofrenul Emanuel Macron și baba lui. Solicităm energic guvernului Romîniei , dnei Dăncilă,să nu ofere adăpost acestui eunuc Soros în caz că va fugi din Franța cu elicopterul de pe palat, după „metoda Ceaușescu”. Romînia nu are nevoie de un trîntor în plus. 😆

    • Teo matei, de sulă să ne iei, nu-i mai tot da cu rușii, tu și ptronui tău Soros sînteți mai marxiști decît Putin iar acuma, că v-a dat senila Merkel ordin, ați trecut și în barca Rusiei ptr cîteva galoane de petrol. 😀

      Teo Matei, limbric de laborator, nu-i purta tu de grijă lu Sebastian Ghiță, ăla la vîrsta lui a făcut mai mulți bani decît 50 de generații din neamul tău de fomiști, care-ați fost mereu slugile altora. Iar dacă Ghiță a curățat SRI de niște dinozauri ca Coldea și va curăța și procuratura de una ca Kovesi, omul ăsta merită un loc în manualu de istorie, la rubrica AȘA DA! Iar tu și gîndacii tăi „rezist” plătiți de Soros, o să intrați lejer la rubrica ETC, că-i făcută largă, special ptr sugacii de sulă ca voi 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *