Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gândurile lui Cristoiu: Barna și Cioloș s-au certat. PNL și Iohannis vor lua cu asalt Bucureștiul

Gândurile lui Cristoiu: Barna și Cioloș s-au certat. PNL și Iohannis vor lua cu asalt Bucureștiul

Liderul USR Dan Barna va candida la prezidențiale și va intra în turul al doilea cu Klaus Iohannis, afirmă Ion Cristoiu. Jurnalistul a dezvăluit, în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, că Dan Barna și Dacian Cioloș s-au certat și că se vor face presiuni asupra liderului USR pentru a intra într-un posibil guvern.

Ion Cristoiu a susținut că liderul USR, Dan Barna, a procedat corect când a refuzat participarea la o viitoare guvernare și a onorat invitația la o emisiune de la Antena 3.
„Am avut câteva mișcări foarte interesante care deja mă fac să-mi crească stima față de USR și să cred că nu mai e chiar atât de spontan. Prima a fost refuzul de a participa la guvernare. Era cea mai mare capcană pentru că electoratul lor era un electorat care respinge toată clasa politică, da? Antisistem. În momentul în care ei intrau, nu numai că intrau, dar câte ministere puteau să obțină, 3-4, da? Păi și veneau băieții și tocau ministerele alea… adică PSD se unea cu PNL și cu Securitatea și-i tocau de nu se vedeau. Ăsta era un gest care mi-a spus că undeva sunt mult mai deștepți decât cred eu. Doi, s-au dus la Antenă, nu a fost o prostie”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că Dan Barna va candida la alegerile prezidențiale, un scenariu fiind ca liderul USR să intre în turul al doilea cu Klaus Iohannis.
„După părerea mea, da. Și cred că scenariul este ca în turul doi să intre Barna cu Klaus Iohannis. Între timp, vă dau o știre, Barna și Cioloș s-au certat, normal, e o chestiune românească și politică, dar oricum, nu știu dacă se vor împăca sau nu, probabil asupra lor vor fi presiuni, mai ales asupra lui Barna, să participe la acest guvern, că fără participarea lor, nu…”, a dezvăluit jurnalistul Ion Cristoiu, care a explicat că motivul certei între liderii USR și PLUS ar putea fi vulnerabilitățile lui Dacian Cioloș, care, ca militar la Securitate, a păzit strada pe care locuia disidenta Doina Cornea, fiind și nepotul generalului Virgil Ardelean, fostul şef al serviciul secret al MAI – DIPI, fosta „Doi și-un sfert”.

„Probabil că domnul Dacian Cioloș știe scenariul că el să fie… vulnerabil este Dacian Cioloș care e trecut. Să știți că povestea aia cum a stat el la intersecție, că e nepotul lu’ ăla nu l-a atins încă pentru că era ura față de PSD. La momentul actual, orice partid cu excepția PSD trebuie să ia în calcul că s-a terminat ura. Și în aceste condiții tu trebuie să faci o strategie pozitivă pentru că nu mai ai pe cine să urăști. Dreapta a pierdut enorm prin închiderea lui Liviu Dragnea. Nu numai el. Au pierdut toți și strada, și Facebook-ul, că se alimentau din asta, până la urmă ai impresia că l-au arestat în favoarea PSD-ului”, a susținut jurnalistul.

În opinia sa, după eșecul de a prelua conducerea Camerei Deputaților prin Raluca Turcan, PNL și Iohannis trebuie să se replieze pentru a-și asigura succesul electoral, iar ținta va fi Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea.
„După părerea mea, Iohannis și PNL au o problemă, trebuie să facă ceva. Dacă le-a eșuat cu președinția Camerei, înaintea sau concomitent cu moțiunea de cenzură vor lua cu asalt Bucureștiul. Au neapărată nevoie de demisia doamnei Firea și alegeri ca ei să câștige. Dacă pun mâna pe București, ei aproape că nu mai au nevoie de schimbarea Guvernului”, a explicat Ion Cristoiu.

Liderul USR Dan Barna a declarat, luni, că actualul guvern trebuie să plece, iar în locul lui să vină un Cabinet non-PSD pe care USR l-ar susține în anumite condiții în timp ce, cu o seară înainte, liderul PLUS, Dacian Cioloș, spunea că Alianța 2020 nu va intra la guvernare dacă Guvernul Dăncilă va fi demis de Parlament printr-o moțiune de cenzură, ci va susține noul Cabinet în funcție de programul politic al acestuia.

Raluca Turcan (PNL) a pierdut miercuri în fața social democratului Marcel Ciolacu președinția Camerei Deputaților, vacantată ca urmare a condamnării și încarcerării lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Marcel Ciolacu a obținut 172 de voturi, în timp ce Raluca Turcan, susținută de PNL, USR și PMP, a primit 100 de voturi.

Emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 2 iunie 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX și Gandul.info.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „Gândurile lui Cristoiu: Barna și Cioloș s-au certat. PNL și Iohannis vor lua cu asalt Bucureștiul”

  • Auzi vere, te cam joci cu cuvintele !
    Asta nu prea-i bine, nici pt „noi”, nici pt tine ! Mai ușor cu șatra, că nu toți sunt țigănoși, in exprimare, ca tine ❗ Ori, dacă vrei „război”, eu sunt „pregătit”, dar cred că-i mai ‘cuminte” să-ti ceri scuze ❗❗❗

    • Răspuns pt cei … mulți care „văd”, dar (pe) „puțin” … (îi) CUNOSC ❗

  • Maestre, confundati Sistemul cu clasa politica, ceea ce este impardonabil. Barna si ai lui sunt PRO-SISTEM, fiind creat de Sistem pentru a intari Sistemul. Frontul National, partidul lui Marine Le Pen este antisistem, nu USR, care este un partid pro-european, UE fiind parte a Sistemului global. Sistemul global este insasi Reteaua, compusa din mai multe retele interconectate si interdependente. In Romania, Sistemul intern este denumit stat paralel, pe cand in SUA poarta denumirea de stat subteran. In afara de Trump, au mai fost si alti presedinti americani care au vorbit despre Sistem: John F. Kennedy, Woodrow Wilson.

  • Și „papa”, ție !

  • Lupta dintre liberali, useristi si plusisti este supradimensionata de catre jurnalistii care îsi fac treaba foarte bine!

    • domi
      De ce crezi ca au intrat usristii si plusistii in politica? De altruisti? Ha,ha,ha! Se vede foamea pe ei, saliveaza numai la gandul ca pot accede la cascaval. Da’ te lamuresti tu, numai ai rabdare sa se aseze la masa!

      • Nu cred ca exista indivizi care intra în politica din altruism. Cred însa ca trebuie sa dam sansa unor politicieni mai tineri sa demonstreze de ce sunt capabili, mai ales, pentru ca versatii nostri politicieni cu state vechi au demonstrat ca nu sunt buni de nimic. Sa zicem ca vor gresi si ei. Cel putin nu vom avea parerea de rau ca nu am încercat si alta varianta… dupa 30 de ani.

      • USR-ist si PLUS-ist devii dupa ce te inscrii. Unii au intrat din oportunism, altii pentru inavutire, iar o alta categorie pentru ca sunt in misiune. USR a fost clocita in laboratoarele Securitatii pentru ca nu cumva tineretul sa nimereasca in bratele vreunei miscari neo-legionare.

        • Partea pe care o constituie cei „în misiune” exista în toate partidele. Conditie sine qua non a politicii postdecembriste. :mrgreen:

  • Eu cred ca Ion Cristoiu si-a batut joc de Gâdea.

    • Crezi gresit! Maestrul, a urmat ideea lui SRS, care a fost primul care a lansat-o in spatiul public.

  • Maestre, ati facut aceeasi greseala ca SRS: l-ati prezentat pe Gadea drept canidat la prezidentiale din partea PSD. De cate ori sa va repet ca presedinte va iesi un ANONIM? Degeaba incercati marea cu degetul, ca pestisorul de aur nu iese la suprafata decat atunci cand pescarii vor fi la chermeza. Reiterez pentru a n-a oara: urmasul lui Iohannis va fi un roman get-beget, crestin-ortodox practicant, bataios, drept, cinstit, inteligent, cult, talentat, abil, patriot, autoritar, INDEPENDET. Nefacand parte din niciun centru de putere, inseamna ca altceva il va propulsa, ceva ce ii este propriu si nu se gaseste la niciun potential prezidentiabil. Stiti multe, dar nu suficient de multe pentru a gasi iesirea din labirint. Greseala pe care o faceti dvs. e ca nu luati in calcul o doza de neprevazut. Adrian Nastase nu a facut decat sa sugereze o varianta optima PSD-ului, care, poate, nici nu i-a apartinut. Gadea are dezavantajul de a fi perceput ca „sluga Varanului”, deci din start are un handicap care ii limiteaza ascensiunea. In piata a fost lansata si varianta cu Barna, care a capatat admiratia pana si a lui SOV, dar nu are carisma. Viitorul presedinte este un PERSONAJ PITORESC, AUTENTIC, care nu sufera de complexe de inferioritate, pentru ca are calitati pe care niciun omolog de-al sau nu le are.

    • Blond, brunet, înalt, scund?

      • Eu am oferit niste informatii care nu fac obiect de studiu la popota din Baneasa. Ala destept ia aminte, ala mai putin destept o ia in bascalie. Probabilitatea ca persoana respectiva sa ajunga la Cotroceni este de peste 90%.

    • Bre, lasa gargara asta ieftina. Poate sa vina presedinte si papa Francisc (ca tot e la moda). Oricare ar fi, tot ordinele de la Berlin si Washington trebuie sa le execute. Romania nu mai are cum sa iasa din starea de colonie nici cu ajutorul martienilor!

      • „Bre”, Papa este unul dintre Ei. Trebuie? Chestia nu e daca viitorul presedinte are cojones, ci daca romanii au! Un om curajos poate infrunta o armata intreaga, dar daca exemplu lui nu este urmat de cei din spatele sau, atunci sacrificiul a fost in zadar. Degeaba presedintele le da cu flit SUA si Germaniei, daca romanii sunt lasi si vor mai multa UE. Pricepi?

        • Hai ca dai cu spatele. Te contrazici in doua postari. Pai ori are, ori n-are oo? Daca are oo, romanii il vor urma. Dar stai, poate n-are, da’ e tare. Asta e ca aia cu 50% sanse la loto. Daca nu participi, ai sanse 0%, daca participi, ai 50% sanse sa castigi. Esti tare vericule. Seful ala nou coboara din Bucegi, n-asa? Ramane cum am stabilit, poate martienii dar nu cred!

    • Poate, Petre Cioabă, vărule !?!

      • „Varule”, asa ti-a iesit tie in tarot? Iti place Petre Cioabă, voteaza-l impreuna cu toata satra ta, ca doar e democratie! Romanii au mai avut un conducator tigan in afara de Iliescu, pe Stefan Razvan, care a luptat alaturi de Mihai Viteazul.

        • Dar, câți români au înțeles care a fost, de fapt, scopul vizitei papei, pe care bulgarii l-au tratat cu sictir și … iaurt ?
          Daniel Ghiță are mare dreptate când spune că se incearca întreținerea unei campanii împotriva ortodoxiei românești !
          Papa cel „negru”, iezuitul, asta urmărește :
          Răspândirea cu orice preț a catolicismului în țări majoritar ortodoxe, sub „acoperirea” așa numitei uniuni a celor două biserici !
          Unde „ține”, … ține, unde nu, … NU !!!
          Pace tuturor și … aleluia de trei ori !

          • Corect. La gogosari n-a tinut. La mamalicki se pare ca a tinut si inca tare. Si acum plang fatucile de emotie!

  • Nu, Adriana Petrescu!
    Trebe adopdată Legea votului prin corespondență.
    În regim de…urgență!
    De ce le este frică (tuturor!!!) politicienilor de acest model de scutrin?!
    Păi, cu toți IT-știi, și toate dotările de ultimă generație din cadrul SRI și STS, ar trebui să nu EXISTE MOTIVE DE SUSPICIUNE…punct

    • Ha,ha, tare Mosule! Si ar iesi oricum si cine trebuie…

    • Dacă le bagă, mandosică, impozitarea
      veniturilor, cică ăștia-și ia’ scaunu’ și laptopu’
      și se … duuuc, că rândunelele !

    • @ mosule, trezeste-te

      legea votului prin corespondenta 208 / 2015 a fost votata deja

      chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/http://www.roaep.ro/vot_strainatate/assets/doc/Legea-288-pentru-completarea-Legii-208-2015.pdf

      poate te referi sa se extinda si la europarlamentare

  • • Nu știu, câți români au înțeles ce votează, de fapt!
    • Nu știu, câți români au înțeles semnificația votului lor!
    • Nu știu, câți români s-au dezmeticit și câți mai sunt, încă!, într-o stare de beatitudine.
    • Nu știu, câți români înțeleg că sunt, încă! o…masă de manevră.
    Tot ceea ce știu eu, sunt următoarele:
    – politica de Dreapta a distrus TOTUL;
    – politica de Stânga a ÎNCERCAT să repare.

  • Tudor Bucur, taranoiule! N-am citit ce rahat ai mai scris, dar imi pare ca se potriveste oricum, ca si inceput de comentariu: ”Tudor Bucur, taranoiule!” 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *