Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul lui Cristoiu de duminică, 7 aprilie 2019

Gândurile lui Cristoiu: Toți anticomuniștii și antisecuriștii au o problemă. Cu cât ești mai suspect de ceva, cu atât ești mai anti

Despre un moment al discuției cu moderatoarea Monica Mihai din emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, care va  fi difuzată duminică, 7 aprilie 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX și Gandul.info., Agenția Mediafax a transmis materialul pe care-l redau mai jos:

– Ion Cristoiu spune că președintele Iohannis știa de trecutul de procuror comunist al lui Augustin Lazăr din momentul numirii ca procuror general. Jurnalistul a afirmat la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că șeful statului nu renunță la el ca să nu dea un semnal camarilei sale că renunță la ea.

Ion Cristoiu a afirmat că Augustin Lazăr trebuie să demisioneze din funcție pentru că a fost procuror comunist și nu a făcut nimic pentru a-l elibera pe disidentul Iulius Filip.

“Campania împotriva lui pe tema asta este o prostie. Nu pentru asta trebuie să-l dăm afară, ci pentru că a fost procuror comunist și fiind în comisia aia nu a făcut nimic să-l salveze pe ăla. El ca președintele comisiei… decizia acestei comisii a fost hotărâtoare pentru judecată. Acolo, când a primit lista aia scria Iulius Filip a fost condamnat pentru vorbe împotriva regimului comunist. Păi și el nu a văzut asta? Acum el e procuror în anticomunism și a fost numit de președintele Iohannis, care e un mare anticomunist”, a punctat Ion Cristoiu.

Jurnalistul s-a declarat surprins de anticomunismul feroce al președintelui Iohannis, semn că președintele are o problemă. “Două lucruri mă surprind, anticomunismul lui feroce pe care niciun președinte nu l-a avut, ceea ce, după părerea mea, arată că are o problemă. Toți anticomuniștii și antisecuriștii au o problemă. Cu cât ești mai suspect de ceva, cu atât ești mai anti”, a subliniat Ion Cristoiu.

El a explicat că, în timpul comunismului, una era să fii procuror și alta era să fii inginer-șef.

“Ca procuror erai obligat să aperi statul comunist de ceea ce statul comunist considera că sunt atacuri împotriva sa. Deci, din punctul acesta de vedere, un domn ca Augustin Lazăr nu are ce căuta nici măcar în procuratura de acum, nu procuror-șef”, a spus Ion Cristoiu.

Jurnalistul a adăugat că președintele Iohannis știa despre trecutul de procuror comunist al lui Augustin Lazăr când l-a numit procuror general. “Când l-a numit știa cine e dl. Lazăr… Cred că în mapa lui profesională are lucruri mult mai grave. Nu avea cum să nu fie. Dvs chiar credeți că el ca procuror, timp de 8 ani, a judecat numai crime? Nu a judecat și furt din avutul obștesc, și avorturi și propagandă împotriva statului. (…) Când s-a angajat știa la ce se angajează (…) În aceste condiții, el a făcut conștient acest lucru. În aceste condiții, normal era după 89 să se retragă sau să nu se bată să fie procuror general”, a susținut Ion Cristoiu.

În opinia sa, Iohannis l-a numit pe Lazăr în ciuda trecutului său pentru că i-a rezolvat toate dosarele, iar renunțarea la el ar fi un semnal prost pentru camarila sa într-un an cu alegeri prezidențiale.

“L-a pus pentru că este omul lui de casă și i-a rezolvat toate dosarele și doi, acum dacă ar renunța la el, că așa ar trebui să renunțe că oricum nu cred că îl va mai confirma Tudorel Toader, ar da un semnal pentru toți acoliții, pentru toată camarila lui că-i părăsește. Nu dorește să transmită acest mesaj în an cu alegeri prezidențiale. Nici el, nici Dragnea. Pentru că în momentul în care tu dai un semnal că te-ai lepădat de un tip dintr-o instituție de forță, ăilalți spun mă duc la Dragnea. L-ar da mâine pe Lazăr afară. Dacă ar fi un om politic credincios ideilor sale anticomuniste i-ar cere demisia, dar părerea mea e că se va rezolva prin faptul că iese la pensie”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu a explicat și atitudinea rezervată a ministrului Justiției, Tudorel Toader, față de acuzațiile aduse lui Augustin Lazăr.

“Tudorel Toader l-a apărat pentru că și el a fost procuror. În momentul în care ai fost procuror nu te puteai fofila să nu condamni și nevinovați. Nu aveai cum (…) În mapa lui profesională, dar și a lui Tudorel Toader, veți găsi foarte multe schelete. N-are cum, n-aveai cum ca procuror”, a susținut jurnalistul.

Ion Cristoiu este convins că Augustin Lazăr are și alte schelete în dulap care nu au ieșit la iveală deoarece există un sistem care îl protejează. “Ca procuror, e clar că a făcut și altele. Pe mine mă miră că nu au ieșit și altele din mapa lui profesională. Ceea ce spune că până la urmă există un sistem care îl apără”, a conchis jurnalistul.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a decis reverificarea procurorului general Augustin Lazăr, după acuzațiile ce i-au fost aduse în spațiul public, potrivit cărora ar fi refuzat să elibereze un disident anticomunist. Lumea Justiției a publicat documente care ar arăta cum un procuror din județul Alba, pe numele său Augustin Lazăr, a refuzat în două rânduri să-l elibereze pe disidentul anticomunist Iulius Filip, acest lucru întâmplându-se în mijlocul anilor ’80. Atunci, Augustin Lazăr era șeful Comisiei de liberări condiționate a Penitenciarului Aiud.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat că ar fi existat „considerente multiple” pentru care în mapa profesională a lui Augustin Lazăr nu apărea activitatea de şef al comisiei pentru eliberări condiţionate de la Aiud. “Cineva care vrea să ocupe o funcţie de rang înalt nu se prezintă cu activităţile de debut în profesie. În al doilea rând, mă gândesc că acelaşi cineva nu-şi prezintă părţile mai puţin dorite”, a spus Tudorel Toader.

Augustin Lazăr a respins, printr-un comunicat de presă, acuzațiile potrivit cărora ar fi făcut poliție politică, precizând că o astfel de dezinformare este contrazisă de adeverințele Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Procurorul general apreciază că atacurile concertate din ultimele zile la adresa sa, în contextul derulării procedurii de desemnare a viitorului procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmăresc atât decredibilizarea sa în calitate de procuror general, cât și destabilizarea Ministerului Public.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Gîndul lui Cristoiu de duminică, 7 aprilie 2019”

 • BREAKING NEWS
  Ciolosz a făcut stagiul militar 9 luni, la trupele de securitate, fiind fiu de bulițian ! Și, fiindcă tot era în Cluj unitatea lui, de-aia cu indicativ „mic”, gen 0CCC, ce misiune credeți că i s-a … încredințat ? Supravegherea Doinei Cornea, dintr-o gheretă din „capu’ la stradă” ! De acolo , el ii informa pe ceilalți securiști asupra mișcărilor disidentei , urmând că ei sa continue urmărirea ! Că doar nu era ca unul ca el (doi la metru) să facă acest lucru !!!
  Dacă vrea sa mă (ne) contrazică n’are decât să răspundă !!!

 • Că tot e vorba de „anti” și de SECU. Uite ce scria avocatul Pavelescu la “protestul” securistoid care reunește gărzile lu Soros din Justiție pe scările Trebonalului (cîte din robele astea de protestaci au fișe la SIPA și la Macovei?). Și chiar le zice bine Aurelian Pavelescu.

  “Ieri, la protestul magistratilor imbecili si mafioti, la baza scarilor Curtii de Apel Bucuresti, erau vreo cinci securisti batrani care supravegheau operatiunea. Pe unul dintre ei il cunosteam: cand m-a vazut, a devenit isteric, aproape ma implora sa ii las in pace!

  Operatiunea a fost pusa in pericol.

  Pe la posturile de televiziune s-a cenzurat actiunea noastra de contra-protest: MAFIOTII au dat ordin. De ce? Pentru ca s-a creat precedentul: data viitoare, va promit, magistrati mafioti, ca voi fi prezent insotit de sute de avocati si justitiabili si veti fi alungati din magistratura, bolsevici ce sunteti! Vom veni chiar pe scarile CAB, peste voi, nu vom mai sta pe trotuarul de vis a vis!

  Operatiunea securista a avut rolul ca protestul sa fie preluat mai ales in plan extern, pentru a se reactiona de catre reteaua Soros, puternic infiltrata la nivelul institutiilor UE, care-l controleaza si pe betivul ordinar Jean-Claude Juncker, Presedintele de mucava al Comisiei!

  Va e frica de oameni? De aceea a si venit plutonul de mardeiasi al #Rezist, tot la comanda, pentru a le da suport si credibilitate. Totul este un scenariu bine scris, impotriva democratiei din Romania! Cu reteaua de televiziuni si agenti imbracati in haine de jurnalisti. Erau cativa jurnalisti, pe care ii vedeti pe la televizor, care urlau disperati la mine, sa tac! Va dati seama ce jurnalisti sunt acestia?

  Intrebare: de ce, oare, DIICOT nu face nimic in dosarul drogurilor si finantarilor de la #Rezist? De ce nu cerceteaza? Pana azi trebuia sa aiba loc zeci de perchezitii, audieri, arestari preventive! Daca ar avea un indiciu cu mult mai mic despre orice roman ca ar fi consumat, sute de masini cu mascati s-ar fi napustit peste acesta sa-l umfle… De ce nu si cu #Rezist? Pentru ca este vorba despre o vasta conspiratie impotriva poporului si statului roman!

  Pentru ca aceasta conspiratie a ingenuncheat Romania si nu mai vrea sa o lase din ghearele ei! Pe bani multi, miliarde de euro, cu pretul resurselor Romaniei!”

 • S-a sculat CSM să apere „reputația” magistraților „rezist”. care reputație? A unor derbedei care nu respectă legea și fac proteste? Iată și un text care spune adevărul dar care îi doare pe rezistenții în robe, în frunte cu zănatecu Vasilică daniletz, care încă nu e dat afară din magistratură deși face mai multă politică decît un chibiț din parlament.

  „Fata in fata cu magistratii impostori, astazi, la Curtea de Apel Bucuresti! Si cu cei fara creier de la #Rezist, dar fara Angi si Badita, care au probleme cu drogurile!

  Pentru prima data in cei doi ani de cand si-au ridicat fustele in cap, magistratii impostori protestatari s-au confruntat cu vocea mea si a catorva persoane, printre care avocata Cozmina Cerva. Zece persoane i-am infruntat pe acesti derbedei, de pe trotuarul din fata Curtii de Apel Bucuresti. Langa noi, vreo suta de batausi de la #rezist!

  Cum isi permit acesti imbecili, zisi magistrati, sa incalce legea si Constitutia si sa protesteze, cand lor le este interzis? Cum isi permit sa murdareasca roba de magistrat si sa paraseasca sala sedintei de judecata? Sa conteste legile pe care doar trebuie sa le aplice, neavand dreptul constitutional sa le produca ei, ci numai Parlamentul? DE CE Consiliul Superior al Magistraturii, sefii lor ierarhici le permit, de ce nu pun in aplicare legea si sa-i dea afara din magistratura?

  Raspunsul? Pentru ca ei sunt STATUL MAFIOT! Pentru ca ei, cei care trebuie sa aplice legea, s-au pus de-asupra legii si ameninta ca un grup mafiot pe toti cei care ridica vocea impotriva statului paralel! EI SUNT POLITIA POLITICA A ROMANIEI, MAGISTRATII! EI SUNT CEI MAI CORUPTI DINTRE TOTI ROMANII! Ei sunt SECURITATEA ANILOR 50, NOII BOLSEVICI!

  Le-am scandat: RUSINE SA VA FIE! SUNTETI POLITIE POLITICA! SUNTETI SCLAVII PROTOCOALELOR SECRETE! SUNTETI #REZIST! ATI DISTRUS MAGISTRATURA SI ROMANIA!

  Si, daca tot ati iesit in strada si ati renuntat la beneficiul sacrosant al robei, voi, magistrati corupti, magistrati care nu mai sunteti magistrati, am tot dreptul sa va spun ca sunteti si mafioti, si haimanale, si COZI DE TOPOR!

  Toti cei care aveti dosare in curs de judecata, in orice materie, aveti dreptul sa-i recuzati pe judecatori si pe procurori, pentru a vi se raspunde daca au participat la proteste de strada! Iar, daca aveti astfel de informatii: plangeri penale, actiuni la Inspectia Judiciara! JOS CU EI! Ati distrus justitia din Romania, haimanalelor!”

 • Doamne , cita ipocrizie ! Spuneti ma oamenilor ca nu puteti scapa de Lazar asta si nu mai scorniti tot felul de prostii ! Procurorul asta care nu l-a eliberat pe ala e criminal deci .Dar procurorul care i-a facut dosar,dar judecatorul care l-a condamnat ? De aia nu vreti sa scapati (inca )? Dar ziaristii din vremea aceea nu trebuie demisi ca doar ridicau in slavi regimul ?

  • Ba prostane, diferenta intre asta si ceilalti e ca asta, dupa toate nenorocirile pe care le-a facut sau le-a acoperit, s-a cerut Procuror General al Romaniei…Aia, daca au avut decenta sa stea in banca lor, au fost trecuti cu vederea, ca alte zeci de mii de slujitori ai regimului.

 • Maestre Cristoiu, păi la societatea Timișoara sînt numai anti-Secu dacă întrebi pe o sclavă sorosistă de-acolo numită Brîndușa Armanca. Dacă iei la bani mărunți creatura, afli că ei puțesc de Secu cu societatea lor de rahat- fiindcă de fapt Augustin Lazăr nu e un torționar care număra unghiuțele ălora care îl înjurau pe Ceaușescu, ci doar un domn bine cu salariu lunar de 11000 euro, care la urma urmei, chiar ar merge s-o invite și pe năroada asta Armanca la un restaurant, ca de la torționar la un avocat ad-hoc. Că ea se dă jurnalistă, da arată ca activistă -prestatoare de servicii, nu neapărat scribălău la ziar. Uite-aci, filme cu nebuni.
  https://www.cotidianul.ro/iata-cum-justifica-societatea-timisoara-refuzul/

 • Au apărut bancuri cu Pleșu !
  Poate cineva să spună că cei doi nu sunt OAMENI DE … CULTURĂ ? Acum avem și „confirmarea” !

 • Pai a crezut cineva macar cateva secunde ca in Romania e democratie? A crezut cineva macar cateva secunde ca nu secu conduce tara?

 • Iacătă , apăru oaia ratacita , sau capra, Roxi cu bereta intoarsa , pasămite fu penalizată la boznar de senil , si trimisa la munca de jos , la şaibă ,sa tragă vînturi , că vorba aşeia : nici pîne fara muncă , nici coco la teşcherea moca .

  • Ba fratilor , aparu ceva nou , ca o boare , sau boarfa , una Elena a lu Dehelean , apuca-ne-ar de ciocan , cu fundatia ei cu tot , o fi Roxi , o fi ma-sa lu Roxi , nu-mi dau seama , dar ca e o parazită , nu e loc de-ndoiala .
   In vremurile de trista amintire , plaiurile mioritice gemeau de fabrici si uzine , acum gem de fundatii si instante-mausoleuri sa tina boborul ocupat , semn ca noii stapani , fata ăi din stepa calmuca , nu mai pun pret pe munca , ci spre indreptarea ei , indreptarea spre spalarea de anusuri ale distinsilor boşorogi apuseni , iar care nu , s-o puna de-o fundatie , nu conteaza de care ,numa sa calauzeasca boborul spre propăşire , propăşirea lor .

   • Dacă urmărești Comisarul.ro o să găsești o droaie de „comentarii” ale acestei elena dehelean !

  • I-auzi braul , prostovana blogului ,aia de da in gropi pe unde s-ar afla , coace tampenii in debara , de-si zice mai nou Marie , are pareri despre saracii cu duhul , sarmana , aruncati o galeata cu apa rece pe intelectul ei , ca tare nevoie mai are , e la ovulatie mentala , nu se mai opreste . Pai bine loaza , daca tu nu esti saraca cu duhul , ce sa intelegem , ca esti bogata cu duhul ,trai-te-ar ma-ta cu telecomanda blocata pe Gigi-tv

   • Roxi , proasta de serviciu a blogului, face tandem cu unu , Ionescu , care ne belescu , e plina de clabuci , idoata cica comunismul n-ar fi fost daca n-ar fi existat , parca era o melodie tampita cu chestia asta .
    Adica ,daca tampita , o producea ma-sa mai devreme ,sa aibe vo 18 anisori prin 44 , se punea contra-impotrivii , gonea ea ,tânta ,tancurile rusilor , si adio bolsevism , venea cu ma-sa si cu Sorosel , care era si el june pe-atunci , la toartă, si instaura puterea rezistentilor , cu 70 de ani mai devreme , si-atunci sa fi vazut nenica trai pe vatrai si cu tara ca pe-afara , cu prosta in chip de eroina , mai ceva ca Ecaterina Teodoroiu .

    • Roxi , lepro , intreb-o pe ma-ta , de ce nu s-a opus ea cu tac-tu comunismului , sa mirosim si noi aerul de libertate mai devreme ; daca tot nu ai pus mana pe carte , doar pe cosorul lui Sorosel , ai fi citit , cel putin pe sarite , ce-au patit cehi si slovaci in 68 , cand doar au vrut doar sa coafeze nitel comunismul , nu sa-l combata ca tine , si au belit-o , asa cum i-o belesti tu acum lu Soros , doar ca la tine este pe bani .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *