Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu

Gândurile lui Cristoiu: PSD-ul sub Viorica Dăncilă e o glumă proastă

Gândurile lui Cristoiu: PSD-ul sub Viorica Dăncilă e o glumă proastă

Emisiunea Gândurile lui Cristoiu, înregistrată și transmisă până acum duminică, va fi în direct, în fiecare joi, de la ora 19.00, pe Mediafax.ro și Gandul.info.
Prima ediție live a emisiunii a fost transmisă joi, 6 iunie, de la ora 19.00, iar printre subiectele analizate s-a numărat situația din PSD, consultările de la Cotroceni, conflictul dintre Ludovic Orban și Rareș Bogdan, precum și dosarul Băsescu, înaintat de CNSAS Curții de Apel București.
Astăzi public partea a doua a emisiunii:

„Monica Mihai: La fel s-a întâmplat și în Partidul Social Democrat, cel puțin președintele partidului Liviu Dragnea a plecat, Viorica Dăncilă este cea care a preluat șefia partidului, de altfel săptămâna aceasta au avut loc primele discuții sub noua conducere a Partidului Social Democrat mai exact Biroul Permanent Național, urmează CEX-ul care va avea loc mâine în care urmează să se decidă lucruri importante, inclusiv au fost zvonuri legate de o posibilă remaniere, cum vedeți PSD-ul sub șefia Vioricăi Dăncilă?
Ion Cristoiu: O glumă proastă. Hai să discutăm cel puțin cinci motive pentru care este o datorie națională ca PSD să plece, indiferent cine ar veni. Primul acest sondaj spune un lucru tulburător, ceea ce bănuiam. Foarte interesant au fost întrebați din tot spectrul politic cu cine au votat, deci la 3 iunie.
Monica Mihai: La scurt timp după alegerile europarlamentare.
Ion Cristoiu: Oamenii au fost întrebați cu cine au votat și cei care au votat cu USR au zis cu USR, dar la PSD cât are scorul partidul 22%, au spus că au votat 4,7%, deci 18% din cei care au votat le e rușine că au votat cu PSD.

Monica Mihai: Dar întrebarea este dacă sondajul a fost făcut pe electoratul de dreapta?
Ion Cristoiu: Nu, e făcut pe tot, păi nu care au votat cu PSD, partea cu anti-PSD a fost o altă parte a sondajului.
Monica Mihai: Deci acesta e important de menționat că a fost făcut pe întreg electoratul.
Ion Cristoiu: Deci primul motiv și cel mai important nu au fost alegeri parlamentare, într-adevăr, dar au fost alegeri, nu sondaje. Aceste alegeri arată o prăbușire a partidului de guvernământ în doi ani de la 40% la 22% ceea ce înseamnă că chiar dacă aritmetica parlamentară majoritatea e în favoarea lor, țara este împotriva lor. Nu poți să guvernezi și dacă ai majoritate absolută împotriva țării.
Monica Mihai: Acest sondaj arată că țara nu mai vrea Partidul Social Democrat.
Ion Cristoiu: Da, poți să continui dar dacă continui tu ai nevoie la guvernare de un anumit suport popular, ei nu-l mai au.
Monica Mihai: Și de ce nu pleacă?
Ion Cristoiu: Primul motiv este o datorie patriotică ca ei să fie dați jos, pentru că o putem duce, al doilea motiv Partidul Social Democrat a obținut în 1996, cred 23-26%, un pic mai mult decât acum, au intrat în opoziție și în 2000 la 63% au obținut 37%, Partidul Social Democrat trebuia să plece el de la guvernare.
Monica Mihai: Dacă era inteligent.
Ion Cristoiu: Da, pentru că unu are nevoie să se refacă. Ion C. Brătianu, bătrânul, din când în când retrăgea PNL-ul de la guvernare dinadins.
Monica Mihai: Tocmai pentru acest lucru.
Ion Cristoiu: Da, pentru că se eroda și atunci dacă ești în opoziție poți să faci reforme, nu poți să faci reforme în timp ce ești la putere, din punctul ăsta de vedere. Trei în momentul în care PSD-ul ar trece în opoziție tot ceea ce ar spune partidul ăsta despre guvernare, despre Cotroceni, despre Europa, despre justiție nu ar mai fi văzut ca un partid de la putere.
Monica Mihai: Ar fi un partid de opoziție și ar avea un plus de credibilitate spuneți dumneavoastră.

Acest partid trebuie să plece pentru că este un partid de un oportunism cum rar am întâlnit

Ion Cristoiu: Da, ar avea un plus de credibilitate dat de forța de opoziție. Patru, putem pune, dacă nu punem chiar pe primul loc, acest partid trebuie să plece pentru că este un partid de un oportunism cum rar am întâlnit.
Monica Mihai: De ce spuneți asta?
Ion Cristoiu: Pentru că este inimaginabil acest partid, toți acești membri ai Comitetului Executiv Național, echipa dumneavoastră mi-a făcut o statistică, mai țineți minte comunicatele Comitetului Executiv Național, toate comunicatele începeau așa ”în unanimitate”, deci toți acești tipi în frunte cu Viorica Dăncilă au aprobat tot ce a făcut Dragnea, au aprobat, încă o dată, în unanimitate, păi ei nu sunt responsabili? Ei unde erau când, hai să spunem că Dragnea a luat-o razna, a schimbat doi premieri, primul premier nu a fost schimbat cu ajutorul lui Gabriela Firea, al doilea premier nu a fost schimbat cu ajutorul lui Viorica Dăncilă, deci din punctul acesta de vedere tot Comitetul Executiv Naționale este vinovat. Deci a transfera numai pe un singur om așa cum a făcut CPX-ul prin ianuarie 90 pe seama dictatorului este un mare caz de oportunism.
Monica Mihai: Dar vă întreb de ce nu pleacă?
Ion Cristoiu: Pentru că sunt oportuniști, v-am spus un motiv, iar acest partid nu mai poate să-mi inspire mie încredere, deci încă o dată, ori mergi până la capăt cu omul ăla cu care ai fost, Viorica Dăncilă a fost al doilea om, poate ea să-mi răspundă de ce a acceptat să fie premier, poate ea să-mi răspundă de ce a fost de partea lui Dragnea în bătălia cu puciștii, poate ea să-mi spună de ce ședea la dreapta iubitei lui Dragnea la congres, nu. Și în al doilea rând a fost președinte Dragnea, al doilea om după președinte a fost ea. Ea nu răspunde? Deci dacă ar fi fost un partid care merita toată stima noastră și Viorica Dăncilă nu pornea la chestia aia care a fost pe vremea CPX-ului când zicea, cum am scris eu, Dăscălescu criminalul și Dăscălescu fusese premier. Ori ai fost cu el și ești și după ce a fost arestat, nu, ești arestat este o chestiune de demnitate nu-i așa?

Monica Mihai: Înțeleg că și în Partidul Social Democrat există mai multe tabere, că fiecare tabără are strategia ei cu privire la cum ar trebui să se desfășoare lucrurile în viitorul apropiat, tabăra pe București cumva organizată în jurul Gabrielei Firea, există tabăra Paul Stănescu și Viorica Dăncilă, există o altă tabără a baronilor locali se vor înțelege până la urmă vor avea un CEX mâine, o ședință importantă pentru ei, este prima după ce a căzut Liviu Dragnea în care vor trebuie să se pună de acord cu privire la strategie, este posibil ca ei să decidă să se retragă pentru că deja Partidul Național Liberal a anunțat că marți vor depune moțiunea de cenzură.
Ion Cristoiu: După părerea mea e clar că vor depune moțiune de cenzură.
Monica Mihai: Va și trece?
Ion Cristoiu: Nu pot să știu pentru că, aici e foarte important, Ludovic Orban și cred că la indicațiile Cotroceniului, a schimbat strategia, a spus întâi să prăbușim guvernul, atenție e foarte important ce spun eu, deci nu negociem înainte, președintele desemnează pe cineva, poate să desemneze pe Ponta, pe Mihai Tudose, pe oricine și se mizează pe faptul că, pe două posturi: sau ăia nu vin, nu votează și atunci după doi nu știu mi se pare că până în 6 luni nu ai voie să dizolvi Parlamentul, dar ăia până la urmă vor vota pe oricine pune președintele și cei de la PSD, poate o să fie (…), dar în PSD sunt două probleme pe care trebuie să le rezolve CEX, prima problemă este a legitimizării liderului, Viorica Dăncilă nu poate fi…
Monica Mihai: Nu este un lider legitim.
Ion Cristoiu: Nu că nu e, nu e lider, v-am mai explicat că ea până acum avea guvernul că venea de la mall cu o sacoșă într-o mână și i s-a dat mâna aialaltă și… ea de abia aducea guvernul da? PSD are nevoie urgent de un lider, în opoziție, unul…
Monica Mihai: Nu există un lider în umbră care o ajută pe Viorica Dăncilă în această problemă?
Ion Cristoiu: Nu, nu umblă că am mai avut unul, Dragnea, unul de talia lui Dragnea.
Monica Mihai: Cine ar fi?
Ion Cristoiu: Păi nu știu, mă întrebați pe mine cine ar fi? Întrebații pe ei.
Monica Mihai: Păi cine credeți dumneavoastră? Având în vedere că sunteți jurnalist de atâta vreme și ați tot văzut?
Ion Cristoiu: Poate, după părerea mea trebuie să fie unul dintre puciști, dar nu Stănescu…
Monica Mihai: Paul Stănescu?
Ion Cristoiu: Glumiți, Paul Stănescu este un baron local mai rău decât Dragnea, chiar așa? Dacă domnul Paul Stănescu… deci în ianuarie… de unde știți de domnul Paul Stănescu? Lasă la o parte faptul că el este un baron. În ianuarie 2017, fac o dezvăluire, domnul Iordache a fost numit, trebuia să fie ministrul pe Justiție și s-a dus la o întâlnire cu domnul Dragnea și a ieșit de acolo cu două indicații pentru care era să leșine, prima să dea ordonanța și a doua să o pună pe ibovnica domnului Stănescu la Ministerul Justiției secretar de stat, ea e oficială, asta a fost indicația, cum să cred eu că PSD poate fi condus de Paul Stănescu? Adică cum îl înlocuim pe Dragnea? Măcar Dragnea arăta cât de cât. Și atunci trebuie,1 trebuie să fie dintre puciști de gen Firea, Fifor nu pentru că deja a semnat ăla, trebuie neapărat să fie dintre puciști, după părerea mea dintre toți cea mai credibilă e Firea pentru că ea nu e chiar atât de PSD-istă, nu poți să identifici cu ea cu un baron din ăla care stăpânește un județ și găinile din județ. Bun, trebuie neapărat un lider, care să fie marca partidului, doamna Dăncilă nu poate fi, adică icoana partidului, cum a fost Năstase, cum a fost Geoană, cum a fost Ponta, da? din punctul acesta de vedere și cu atât mai mult trebuie cu cât Pro România tot de sorginte PSD-istă are totuși un președinte bun carismatic pe Ponta. Și 2 trebuie să decidă (…) de aici trebuia să decidă din seara respectivă.
Monica Mihai: Lucru pe care nu l-au decis.
Ion Cristoiu: Nu o vor face și vă spun și de ce, 1, deci în primul rând nu vor alege lider, vor amâna pe cât posibil congresul legitimarea.
Monica Mihai: Au fost voci care au spus că până după alegerile prezidențiale.
Ion Cristoiu: Păi da, pentru că taberele din partid încă nu și-au luat gâtul una alteia, nu au rezolvat și atunci preferă acolo Dăncilă așa până se aranjează lucrurile. 2, există și s-ar putea, adică s-ar putea chiar mâine să se decidă că doamna Dăncilă să fie candidată la prezidențiale, știu că o să leșinați când o să auziți.

Monica Mihai: Nu mai rămâne Gâdea?
Ion Cristoiu: Nu, Gâdea a fost testat, s-a dovedit, a fost testat, nu știu, dar există o grupare puternică condusă de Stănescu și alții și inclusiv doamna Dăncilă potrivit căreia să fie ea candidat la prezidențiale ceea ce va conveni de minune domnului Klaus Iohannis pentru că în turul doi vor intra doi candidați ai dreptei, o chestie unică, ea nu are nici o șansă, vă imaginați. În legătură cu plecarea de la guvernarea, ei evită, nu sunt de acord dintr-un motiv, pe vremea regimului Dragnea ei și-au plasat…
Monica Mihai: Oameni în instituții cheie.
Ion Cristoiu: Nu oameni, nu PSD-iști, clientela lor, nepoate, ibovnice, neamuri, cumetri, că numai așa a fost partidul și atunci ăștia dacă ei pleacă de la guvernare mor de foame, nu că mor de foame și se dă salarii marii, secretari de stat, funcții, agenții cutare și ei constituie, acești tipi care sunt clientelă politică, nu sunt PSD-iști atenție foarte important, nu sunt PSD-iști înrăiți, ei sunt nepoate și nepoata ferească Dumnezeu face gălăgie, cumnată, nepoată „băi unchiule mă lași pe drumuri, aveam până acum 3000 de euro”, deci nu vor face nimic.

Cazul Traian Băsescu este unul dintre cele mai grave din istoria post decembristă

Monica Mihai: Că vorbim de lăsat pe drumuri, există posibilitatea în urma ultimelor evenimente care au avut loc în jurul fostului președinte Traian Băsescu, ca acesta să nu mai ajungă în Parlamentul European, săptămâna aceasta au apărut informații cum că acesta făcea dezvăluiri încă din primul său an de facultate, din anul 1972 în care colabora cu securitatea, mai ajunge Traian Băsescu în Parlamentul European în condițiile astea?
Ion Cristoiu: Cazul Traian Băsescu țineți minte că l-am mai discutat, este unul dintre cele mai grave din istoria post decembristă dintr-un simplu motiv, Traian Băsescu a primit patru adeverințe…
Monica Mihai: Că nu a fost colaborator…
Ion Cristoiu: Repet, patru adeverințe, în urma celor adeverințe, Traian Băsescu a fost de două ori președintele României și o dată senator, da? Aceeași instituție, aceeași, același grup condus de Nagâț de la CNSAS care i-a dat adeverința aia, atenție, nu alții, nu a venit nimeni la conducerea CNSAS…
Monica Mihai: Nu s-a schimbat nimic la conducerea instituției.
Ion Cristoiu: Nu a venit altă instituție, nu a venit presa, foarte important, deci acea instituție are un departament de investigație condusă de o doamnă, Geanina Nagâț, ea a investigat de patru ori până acum și l-a făcut pe domnul Traian Băsescu președinte al României, ea prin acele adeverințe a schimbat istoria României, a schimbat-o pentru că dacă…
Monica Mihai: Nu primea acele adeverințe Băsescu nu ajungea președinte poate…
Ion Cristoiu: Bun, aceeași instituție în România spre „mămăligeala” întregii națiunii vine și spune „nu e adevărat”, după părerea mea trebuie o anchetă penală urgentă la CNSAS.

Monica Mihai: A fost dirijat sau coincidență?
Ion Cristoiu: Nu cade în capcană, încă o dată eu sunt civic, este inadmisibil ca aceeași instituție să vină acum și să spună „băi stați un pic că eu am niște documente”, unde erau documentele?
Monica Mihai: Cine ar trebui să tragă la răspundere instituția, în primul rând?
Ion Cristoiu: Păi să tragă DIICOT, Parchetul General, faceți plângere dumneavoastră, pentru că dacă PSD ar fi deștept ar face plângere, încă o dată stați să ne lămurim, am toată stima pentru Traian Băsescu, nu știu am văzut documentele respective, pe mine nu mă interesează cazul Traian Băsescu, pe mine mă interesează că aceeași instituție poate să dea patru adeverințe și nu erau adeverințe că este frumos, în urma acestor adeverințe istoria României a arătat altfel, am avut un președinte în urma acelei adeverințe și am avut un PMP în Parlament, da? Aceeași instituție.
Monica Mihai: Și o direcție de politică…
Ion Cristoiu: Aceeași oameni, nu aceeași instituție, că în locul lui Nagâț nu a venit altcineva, aceeași persoană. Stați mă puțin că noi între timp…
Monica Mihai: Am mai aflat ceva, am mai primit un document de la SRI?
Ion Cristoiu: Păi nu, ei au… deci altă chestiune, inițial au atacat la o șmecherie pe care încep să o folosească, eu v-am atras atenția că CNSAS va fi instrument de poliție politică, ăsta e și scopul. Au zis că ei au prelucrat, adică vezi Doamne ei au așa vreo 300 de km de arhivă și toată ziua au prelucrat…
Monica Mihai: Și încet, încet …
Ion Cristoiu: Așa și între timp descoperă prin documente că adeverințele pe care le-au dat erau false, este inadmisibil, o dată ce ai dat patru adeverințe nu poți să spui că a cincea este falsă. Bun, acum ei recunosc că a venit de la SRI, păi nu trebuie Parchetul Militar să ancheteze SRI-ul? Cine a ținut acele adeverințe?
Monica Mihai: Spuneți că le-a ținut cineva și știau de ele, le-au ținut și le-au scos acum?
Ion Cristoiu: Păi îmi spuneți mie că domnul Helvig…
Monica Mihai: Care era interesul să le scoată acum? De ce era miza atât de mare la alegerile europarlamentare?

Avem o primă mare afacere politico mafiotă : este aceeași instituție vine acum și spune „stați că între timp noi am greșit”, nu o trage nimeni la răspundere

Ion Cristoiu: Șmecheria a fost în felul următor: l-au anunțat, nu le-au trimis la Curtea de Apel, înainte de alegeri…
Monica Mihai: Așa, ca să îl lase să candideze.
Ion Cristoiu: Ca să îl lase să candideze, să câștige și să obțină două locuri pentru PPE, două locuri. Deci avem unu, o primă mare afacere politico mafiotă este aceeași instituție vine acum și spune „stați că între timp noi am greșit”, nu o trage nimeni la răspundere, altă chestie mafiotă în România, hai să facem o investigație, o anchetă, să vedem ce s-a întâmplat, poate că era pe acolo rătăcită, poate că era pe la bucătărie, poate era la toaletă, nu poți să îmi spui mie că un dosar de o asemenea importanță, e vorba de președintele României, bun, nu l-au trimis. Dacă trimitea imediat Curtea de Apel putea să pună înainte de alegeri.
Monica Mihai: Și atunci nici să nu mai candideze.
Ion Cristoiu: Da, dar era nevoie să candideze și acum se fac presiuni ca el să nu se mai ducă, mai țineți minte că v-am explicat că nici ăia de la Bruxelles nu au interesul să vină Traian Băsescu acolo, pentru că dacă se duce Băsescu acolo…
Monica Mihai: Cu personalitatea dânsului…
Ion Cristoiu: Păi Traian Băsescu îi dă lecții lui Merkel, pentru că știe despre ce este vorba, nu este Dacian Cioloș sau Klaus Iohannis care…
Monica Mihai: Sau un Yesman
Ion Cristoiu: Și atunci ăsta este scopul, dar repet, este inadmisibil că presă, opinie publică, societate civilă, Parchet…
Monica Mihai: Nu s-a sesizat.
Ion Cristoiu: Păi nu se poate, măcar o minimă investigație…

Monica Mihai: Poate după această emisiune se va schimba, se va sesiza cineva? Haideți să vedem care a fost editorialul săptămânii, ce editorial sau ce jurnalist v-a atras atenția în această săptămână din ce ați citit dumneavoastră în presă, ce vi s-a părut interesant?
Ion Cristoiu: Editorialul săptămânii este al domnului Nazat despre culisele afacerii politico mafiote care a fost condamnarea domnului Dragnea, eu sunt în continuare susținătorul acestei teze, puțină lume știe că Marian Nazat este un mare publicist, a publicat pe „Cronica unei execuții publice”, pe „Mișcarea de rezistență” dacă nu mă înșel, a fost preluat și de Evenimentul, inițial l-am citit acolo, apoi am aflat că a publicat acolo și sigur el a fost și avocatul lui Liviu Dragnea. Deși îl știu, nu am vorbit cu el și nu vorbesc la telefon pentru că sunt aproape sigur că este ascultat, vă imaginați că ăștia de securitate trebuie să știe și ce vorbește el și el trece în revistă încă o dată lucruri care, încă o dată, cum adică vine ambasada Suediei, face bancuri, încă o dată nu înțeleg, dar este un editorial care chiar merită salutat și domnul Nazat a trebuit să colaboreze inclusiv, să zicem, la blogul meu.
Monica Mihai: Și așa vom ajunge încet la rubrica săptămânală pe care o avem…
Ion Cristoiu: Dar ancheta aia când o face?
Monica Mihai: Urmează.

Pariurile lui Cristoiu

Ion Cristoiu: De cine, făcută de cine? Credeți că se va face? Hai să punem un pariu.
Monica Mihai: Dacă se va face sau nu se va face?
Ion Cristoiu: Înainte de asta, cât mai avem?
Monica Mihai: Cât mai avem, probabil 6-7 minute. 10 minute mai avem, mi se spune.
Ion Cristoiu: Unu, credeți că PSD pleacă de la putere?
Monica Mihai: Ăsta este pariul?
Ion Cristoiu: Da, hai să facem un pariu.
Monica Mihai: Dacă pleacă de bună voie sau în urma moțiunii de cenzură?
Ion Cristoiu: Nu știu, pleacă sau nu pleacă?
Monica Mihai: Eu zic că pleacă.
Ion Cristoiu: Dumneavoastră ziceți că pleacă? Nu îi cunoașteți.
Monica Mihai: Nu de bună voie.
Ion Cristoiu: Am uitat să spun, o soluție pentru ei era acum să își asume răspunderea? Sunteți de acord?
Monica Mihai: Cum ar fi putut să facă asta?
Ion Cristoiu: Păi nu, asumarea răspunderii însemna un program de guvernare și te duci în Parlament, dacă pici, pici de pe un cal frumos, adică pici că te-ai dus tu și doi lumea vorbește despre programul de guvernare, nu-i așa?
Monica Mihai: Nu vorbește despre tine ca partid politic.
Ion Cristoiu: Adică nu vine, nu stai în casă și să te jefuiască ăla, să vină să te violeze ăla, măcar te duci tu, măcar nu e o noutate. Bun deci dumneavoastră ziceți că…
Monica Mihai: Eu zic că vor pleca într-un fel sau altul.
Ion Cristoiu: Bun, notați acolo, deci eu zic că nu pleacă. Și că pentru că nu e nici interesul lui Klaus Iohannis au nevoie acolo de un fel de sac de box.
Monica Mihai: S-ar putea ca în ediția următoare, joia viitoare în direct să avem chiar un răspuns la acest detaliu, vedem dacă marți depune PNL moțiunea.
Ion Cristoiu: Dacă se decide. Păi nu, avem… stați un pic, pariul are două laturi, dacă pleacă ei, eu zic că nu, pleacă ei sau cad?
Monica Mihai: Cad.
Ion Cristoiu: Aici nu am curaj.
Monica Mihai: Deși aritmetica este destul de interesantă în Parlament în momentul de față.
Ion Cristoiu: Nu am curaj, nu am curaj aici pentru că știu că printre PSD-iști sunt acolo printre servicii, dar la primul că nu pleacă ei…
Monica Mihai: Sunt de acord cu dumneavoastră, din păcate nu putem să punem pariu pe treaba asta.

Ion Cristoiu: Doi, vor face anchetă sau nu vor face cu CNSAS?
Monica Mihai: Probabil după această emisiune s-ar putea să…
Ion Cristoiu: Eu nu cred. Trei îl declară… stați un pic că în cazul lui Traian Băsescu, pe lângă documentele pe care i s-au dat el mai are o problemă, dacă îl declară colaborator Curtea de Apel, l-a luat dracu, pentru că…
Monica Mihai: Pierde tot ce a construit în ultimii ani.
Ion Cristoiu: Fals în acte, nu, e mai complicat. Dumneavoastră credeți că îl declară sau nu îl declară? Nu aveți curaj.
Monica Mihai: Sunt în dubiu, dar tind să cred că nu îl vor declara.
Ion Cristoiu: Nu cred, o dată ce au dat publicității pentru că publicitățile alea s-au dat nu de la Curtea de Apel, s-au dat de la… și fiți atenți, dumneavoastră nu ați fost atentă la lucrătură, deci el a avut, a semnat două d-alea, nu sunt adică arată că era deștept acolo ca student, dar atenție ca să poți să dovedești în instanță, deci dosarul e foarte important, dosarul de colaborator al poliției politice este foarte complicat, el chiar dacă ai angajament, chiar dacă ai semnat douăzeci de mii de note, olografe, totul este ca ele să nu fi adus atingere, adică…
Monica Mihai: Dacă se dovedește că s-a adus atingere deja în momentul acela…
Ion Cristoiu: Păi și cum s-a dovedit?
Monica Mihai: S-ar putea dovedi în instanță, prin chemarea persoanelor în cauză.
Ion Cristoiu: Păi nu, au dovedit deja, ați văzut cum e lucrătura? Au arătat în același dosar, e genială băieții, în același dosar au arătat că unul din ăia de acolo, o decizie a securității potrivit căreia el nu a mai ajuns în marină.
Monica Mihai: Deci i-a afectat cariera?
Ion Cristoiu: Ați înțeles? Deci e foarte greu.
Monica Mihai: Deci nuanța pe care trebuiau să o nuanțeze au nuanțat-o greu.
Ion Cristoiu: Da, pentru că altfel trebuia să vină în instanță…
Monica Mihai: Dacă și-ar mai fi dorit să ajungă în marină între timp.
Ion Cristoiu: Păi, nu că ei au…păi tot SRI a trimis un dosar în care arată că ăla despre care a scris el, în urma ăluia securitatea a cerut să nu mai fie.
Monica Mihai: Deși acela și-ar fi dorit. Haideți…
Ion Cristoiu: Deși și-ar fi dorit… deci clar am dat un exemplu ca să vedeți că e bună lucrătura.

Topul politicienilor

Monica Mihai: Rămâne să vedem săptămâna viitoare câte din aceste pariuri pe care le-am pus noi astăzi, cine le va pierde. Avem topul săptămânal al politicienilor, cine se află în această săptămână pe locul 5?
Ion Cristoiu: Pe locul 5, trebuia să fie pe primul loc, dar Rareș Bogdan este pe locul 5, dar el va crește, va fi pe locul 1.
Monica Mihai: De ce Rareș Bogdan pe locul 5?
Ion Cristoiu: Păi pentru că trebuie să îi dăm posibilitatea să ajungă pe locul 1 când va ajunge premier. Din punctul de vedere al bătăliei, noi trebuie să spunem telespectatorilor, facem un top în sensul de oameni în centrul atenției, nu facem un top că e bun sau rău.
Monica Mihai: Al performanțelor.
Ion Cristoiu: Deci noi discutăm care au fost personajele. Rareș Bogdan nu a fost atât de tare în această perioadă, a dat interviuri, cutare dar nu pot să spui că a fost…
Monica Mihai: A ocupat toate știrile.
Ion Cristoiu: A ocupat toate știrile și toate controversele.

Monica Mihai: Cine este pe locul 4?
Ion Cristoiu: Domnul Traian Băsescu care totuși se descurcă destul de bine în această confruntare cu viața, ați văzut că știe să se apere, bun politician, adică nu… a recunoscut că el le-a făcut a criticat pe drept cuvânt faptul că au apărut în presă, oricum a fost subiect foarte important în presă, dar bătălia mediatică nu a fost pierdută de el deoarece a fost preluată de adversarii lui din presă și atunci cealaltă parte a presei, adversară a Antenei…
Monica Mihai: I-a luat cumva partea involuntar.
Ion Cristoiu: Da, adică a tăcut, ori pentru el, pentru Traian Băsescu primejdios era dacă se dezvoltă, mai țineți minte, se dezvoltă în partea lui de electorat. Că zice Antena3, Antena poate să zică până la sfârșitul vieții că e un electorat care nu îl afectează pe el.

Monica Mihai: Cine este pe locul 3?
Ion Cristoiu: Pe locul 3 este doamna Dăncilă.
Monica Mihai: De ce este pe locul 3 doamna Dăncilă în această săptămână?
Ion Cristoiu: Pentru că doamna Dăncilă nu a înțeles nimic, dar chiar nimic.
Monica Mihai: Ce ar fi trebuit să înțeleagă?
Ion Cristoiu: Păi ea nu a înțeles în felul următor, ea a înțeles că preocuparea PSD pentru justiție era o preocupare, nu știu, colaterală, nu e adevărat. Într-adevăr PSD a fost corect că s-a preocupat, pentru că orice partid democratic trebuie să se preocupe de stoparea abuzurilor din justiție și care înseamnă încălcarea statului de drept, nenorocirea a fost faptul că adversarii PSD au identificat și au avut toate motivele în această campanie ca o campanie de salvare a lui Dragnea, normal era ca ea acum, dacă nu era ea așa pisicoasă, să spună „domne într-adevăr noi din greșeală a fost interpretat că e pentru apărarea penalilor, dar noi continuăm să apărăm”. Să ne lămurim, orice partid modern care e un partid socialist…
Monica Mihai: Nu trebuie să se ocupe de justiție.
Ion Cristoiu: Nu, trebuie să se ocupe de statul de drept, e vorba de a modifica cu adevărat, de a stopa folosirea justiției în bătălii politico mafiote cum au fost de exemplu… să vă dau două exemple: 1 cel clasic cu Dragnea și altul este ce treabă are DNA cu votul din Diaspora? Puteți să îmi spuneți și mie? Cum să ancheteze DNA? Ce să ancheteze? Care este infracțiunea?
Monica Mihai: Este interesant să vedem ce dosar este la DNA.
Monica Mihai: Bun, dar nu are voie să preia… spuneți-mi încă o dată să ne explice și nouă, deci în primul rând că noi am stabilit că a fost făcut din adins da? nu știu, lucrurile sunt mai complicate acolo. Au venit dovezi că de fapt au fost numai la anumite centre unde erau ambasadori de ai noștri în ghilimele, că s-a repetat scenariul din 2014, că se întârzia din adins, cutare, că a fost din cauza referendumului, dar în nici într-un caz că cineva a fost o afacere din adins. S-au făcut încă 4000 de secții mai mult. Domnul Meleșcanu nu vine și nu ne spune, dar ascultă următorul lucru, orice creare de secție în afara…
Monica Mihai: Costă bani.
Ion Cristoiu: Costă bani…
Monica Mihai: Da, dar ar putea fi prevăzut în buget, noi am mai avut discuția asta că nu era greu să prevadă în buget treaba asta, că nu i-a luat alegerea prin surprindere.
Ion Cristoiu: I-a luat pentru că domnul Klaus Iohannis a pus referendumul care a durat, dar încă o dată nu au fost la toate secțiile, nu știu putem să criticăm asta, putem să spunem că au fost neglijenți, că au fost confuzi, că au fost beți, dar nu pot să spun că au făcut din adins.
Monica Mihai: Urmează să vedem ce dosar este la DNA.
Ion Cristoiu: Și ce treabă are cu DNA? Nu mi-ați răspuns.
Monica Mihai: Urmează să vedem dosarul de la DNA.
Ion Cristoiu: Păi ce treabă are DNA în sine, că suntem oameni de bun simț? Ce treabă are DNA, ce e corupție, l-a mituit cineva pe ministrul de Externe, a venit cineva și i-a zis, Dragnea, ia un cârnat și fă, nu. Și au mai făcut o dată mai țineți minte cu Corlățean și l-au achitat.
Monica Mihai: E posibil să fie același scenariu…
Ion Cristoiu: Dar nu au voie să preia DNA-ul asemenea… că compromite lupta împotriva corupției.

Monica Mihai: Cine este pe locul 2 săptămâna aceasta? Mai avem două minute.
Ion Cristoiu: Pe locul 2 este Klaus Iohannis, cu zbaterea lui de a scăpa de USR și de…
Monica Mihai: De referendum, parcă vrea să scape de referendum.
Ion Cristoiu: Și de a o păstra pe Dăncilă ca să aibă și el săracu până la prezidențiale pe cineva…
Monica Mihai: S-au împrietenit în această săptămână, nu vi se pare?
Ion Cristoiu: Nu s-au împrietenit, mie nu mi s-a părut, ea va continua și el va boicota și îi va bloca… pe cei de la PSD… nu mi s-a părut.

Monica Mihai: Cine este pe locul 1?
Ion Cristoiu: Păi pe locul 1 este domnul Barna care după aceste alegeri USR a jucat genial, extraordinar, mă și miră, parcă nu îi mai recunosc, unu…
Monica Mihai: V-ar face să treceți de partea lor?
Ion Cristoiu: Inițial, toată lumea a crezut cum am crezut și eu că de fapt e așa un fel de așa o vânzoleală mediatecă, nu e adevărat, acum începem să descoperim că ei au avut foarte mulți nu numai pe Facebook, ci au avut mult activiști în teritoriu, mai țineți minte când spuneam eu la Sinaia așa? Și au refuzat capcana de a participa la guvernare, că le dădea două…
Monica Mihai: Adică că aveau o strategie, o strategie bine pusă la punct.
Ion Cristoiu: Asta una și doi s-au dus, a fost singurul partid ferm la Cotroceni. Dacă ați observat a fost singurul partid care s-a prins de un lucru extraordinar, cum a putut Ludovic Orban și cu domnul… să combată ordonanța prin care se alege președintele Consiliului de către popor.

Monica Mihai: Ultima idee, ultimele secunde ale emisiunii? Domnul Barna este pe locul 1.
Ion Cristoiu: Păi locul 1, deocamdată poate fi chiar un candidat, un contracandidat al domnului Klaus Iohannis mult mai bun decât credem noi.
Monica Mihai: Într-o ediție viitoare vom discuta și despre prezidențiabili, vă mulțumesc foarte mult pentru ediția live din această seară, doamnelor și domnilor până la ediția joia viitoare, la revedere.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Gândurile lui Cristoiu: PSD-ul sub Viorica Dăncilă e o glumă proastă”

  • Am o nelamurire, dle Cristoiu.
    R.Dumitrescu si corespondentul din Cluj au demonstrat ca alegerile s-au falsificat in calculator pe tabelele de voturi insumate scrise in EXCEL, prin adaosul de voturi catre partidele agreate de STS+SIE+SRI… Ati fost in studio, si nu e primul semnal din massmedia care spune ca alegerile s-au falsificat.
    Nu inteleg de ce continuati sa luati de bune „rezultatele” alegerilor, si sa faceti filosofii si rationamente bazate pe aceste procente puse din burta de statul adanc.
    De ce nu protestati in numele adevarului si in numele democratiei?!

  • Maestre, ce sa va spun in urma emisiunii de la A3 incheiate acum? Un simplu OK!
    Vreau insa sa vad daca in Gandul de asta seara sau de maine veti avea curajul de a spune ca „Proasta lu Dragnea” se va dovedi poate mai dictatoare decat Dragnea.

  • Teo Matei :
    ¨Maestre…. Când rupeti colaborarea cu Antena3?¨
    Pandelachee, vezi ca ti se aplica vorba aia: Nu mor caii cand vor cainii!! 😀

  • Stimate Maestre, va rog mult sa ma iertati pentru toate postarile mele care nu v-au placut si sa-mi permiteti sa apar si eu sus, ca toti postacii seriosi, nu aici la subsol unde m-ati trimis dupa ce m-ati blocat sus.
    Imi cer iertare in special pentru ultima postare pe care eu am facut-o crezand ca va laud iar Domnia Voastra ati luat-o, probabil, ca pe o insulta. Va asigur ca eu credeam ca o sa va bucure, nu ca o sa va infurie.

    • Stimate Maestre, revin si va rog sa ma lasati sa revin sus. Vedeti bine ce vacinatati am aici. Sper ca de data asta veti lasa aceste randuri si inteleg de ce ceea ce va scrisesem in urma cu 20 minute referitor la vecinii de aici la subsol nu ati lasat sa apara.

  • Maestre, vad ca asta seara la orele 20 veti fi prezent la A3. Va voi urmari cu interes. Si cu placere.

    • Credeti ca maestrul o sa spuna si in studioul Antenei3 ceea ce a scris aici despre Dan Barna?

      • @ profu. Urmaresc, bineinteles, chiar acum emisiunea si vad ca Maestrul a insistat si mai tare ca Barna bine a facut ca a aparut si la A3, in sensul ca Barna e constient ca e bine sa nu fie scuipat de telespectatorii A3, avand in vedere ca A3 are o influenta decisiva asupra telespectatorilor ei captivi care nu se uita decat la A3.

  • România s-a „lepădat” de Satana !
    (a se citi Moldova)
    România DODOLOAȚĂ s rămas doar in cănticele, sau hărți !
    KWJ doarme, cum o face de obicei !
    Melescanul, saracu’, face ce știe cel mai bine, adică … NU COMENTEAZĂ, cum de altfel a făcut-o și deunăzi, in urma excluderii din Comitetul permanent ! Deși,.părerea mea este că principalul ARTIZAN, in acest caz, este Johannis !
    Singurul care a „dres busuiocul” este „fostul” … T Băsescu !
    Hai sa vedem, dacă mai are cineva … CURAJ ???

  • Maestre, exit poll-ul Curs-Avangarde (singurul de altfel) a indicat o cifra de +25% in dreptul PSD. Numaratoarea STS+SRI+SIE=LOVE a indicat +22% in dreptul aceluiasi partid. De unde ati scos acel 4.7% de care faceti vorbire? Stiu, stiu… chiar si aritmetica primara devine complicata cand 99% din processor este preocupat sa-i faca PR lui Basescu. Nu este un repros, ci doar o constatare ce tine de evidenta. Altfel, nicio tragedie, Maestre…merge. La o adica, e plin de imbecili cu pretentii de telectual care pun botul la orice. Nutret sa fie, ca vite avem.

  • Teo Matei, nu mai votez baietica, de fo 15 ani. Cum iti spusei, dar cum ai putea sa inmagazinezi atata informatie in aia doi neuroni(?), nu mai am pic de respect pentru politicieni, de oriunde ar fi ei.
    Mai rau insa ma deranjeaza ca tara sa fie condusa de un Sistem pe care nu-l alege nimeni, dar care poate manipula #slugi ca tine sa gandeasca cat si cum vor ei. Mai deunazi rageai p-aici ¨Bravo Codruta!¨
    Nu esti prea sharp, inteleg, de-aia ai substituit gandirea proprie cu gandirea turmei, de-aia 90% din postarile tale sunt copy-paste din ce au spus sau scris altii, dar hei, cat poti sa tragi si tu pana la coada de doi neuroni impiedicati? 😀 😀

    • Placa asta-i uzata ca cei trei neuroni ai tai. Lasii si puturosii nu ies la vot, îndrugând ca tine povestea cu politicienii pentru care nu au respect.
      Asa-i, ba Nikola, politicienii nu merita sa fie respectati pentru ca peste tot politica-i murdara, dar fara ei te-ai întoarce în comuna primitiva, primitivule!

      • Cine a mai indrugat placa asta, Pandelache? Ca eu nu am auzit-o…
        Deci, dupa mintea ta, trebuie sa fii harnic si curajos ca sa mergi la vot! Brava Prostovane, v-a dersat bine!
        Aaa, era sa uit, daca nu votezi sau nu respecti politicienii, ei dispar?? Si ne intoarcem in comuna primitiva? UAU! Esti pregatit…sa crezi ABSOLUT ORICE!!

      • Cat de tare e asta ba, Georgica?? Dupa o postare in care te fac prost, sluga, copiator/plagiator, trompeta a sistemului, TU ALEGI SA TE LEGI de motivele pentru care merg sau nu eu la vot si cat de util este acesta. 😀

        • Iar le întorci ca la Ploiesti si pe urma zici ca nu-i adevarat. Eu zic „politicienii nu merita sa fie respectati pentru ca peste tot politica-i murdara”, tu-mi raspunzi „Aaa, era sa uit, daca nu votezi sau nu respecti politicienii, ei dispar??”
          ???!!!
          .
          În ceea ce priveste injuriile pe care mi le aduci, nu ti le mai bag în seama… Daca tu te simti bine doar jignind… nici nu mai conteaza…
          Sa ai o duminica placuta!
          À la prochaine.

          • Bai Georgica, vezi ca te-ai citat trunchiid fraza, ai uitat continuarea: ¨dar fara ei te-ai întoarce în comuna primitiva¨…
            Cum se poate interpreta partea asta, daca nu cum am facut-o eu?

          • Auzi paduche? Deci las, puturos, primitiv si mai sus mincinos, nu sunt jigniri??
            Atunci spune-i-le lu´ ma-ta, sa te pupe pe chelie, ce baiat cu bunt simt a zamislit! 🙂

  • Maestre, bănuiesc că în gîndul de mâine vei aborda, ca subiect, situația din Moldova, n’așa ?

  • ah Viorica, pana la congres nu fă nimica!

  • „Barna i-a zis”

    Bârna i-a zis lui 6 case. :)) Toate aranjate frumos dinainte, să pară că nu e chiar totul aranjat, replici discutii dezbateri retrageri :>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *