Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Liviu Dragnea s-a înscris deja pe traiectoria prăbușirii

Primele mele ore de director al Realității Tv (patron Silviu Prigoană), cele din după amiaza lui 1 februarie 2003, au stat sub puterea Breaking news-ul întruchipat de prăbușirea navetei spațiale Columbia. Eram deja în biroul meu, cînd la CNN a apărut imaginea navetei îndreptîndu-se spre Pămînt. Burtiera semnala că naveta are probleme. Realitatea preluase și ea, ca toate celelalte televiziuni, transmisia în direct de la postul american. M-am ridicat de pe scaun și dînd buzna în Regie, am zis să pună pe burtieră Naveta se prăbușește. Cei din Regie și-au exprimat nedumerirea. Păi din cîte spune CNN, naveta are probleme, nu se prăbușește. Se prăbușește! fiți siguri, am replicat, CNN știe asta, dar nu-și poate permite s-o spună pe burtieră. Noi însă ne putem permite. Și astfel Realitatea Tv le-a luat celorlalte televiziuni românești smîntîna anunțînd un eveniment dramatic planetar.
Sub privirile întregii omeniri, în transmisie directă, pica o navetă spațială.
Naveta a picat.
Am avut dreptate.
Da, dar am și riscat.
Dacă nu pica?

Mă văd azi îndreptățit să-mi asum riscul de a scrie că, asemenea navetei Columbia, Liviu Dragnea se prăbușește. Sau, mai precis, că asemenea navetei, a intrat deja pe traseul la capătul căruia se află dezastrul.
Această afirmație se bazează pe ultimele întîmplări de la ședința ședința CEXN de marți, 19 februarie 2019. Poate că unii, dintre cei atenți la aceste întîmplări, mă vor contrazice susținînd că Liviu Dragnea nu se prăbușește, că are doar probleme. Eu însă, repet, dacă aș transmite în direct problemele șefului PSD, aș risca să pun pe burtieră:
Liviu Dragnea se prăbușește.

Să începem cu faptul cel mai important petrecut la ședință, împins în plan secund de presa noastră, mai mult sau mai puțin TeFeListă. Din surse s-a aflat că Marian Oprișan ar fi luat cuvîntul și l-ar fi atacat pe Liviu Dragnea. Temeiul atacului l-a constituit poziția adoptată de PSD în cazul Olguța Vasilescu. Marian Oprișan a atras atenția că renunțarea la desemnarea Olguței Vasilescu e o mare greșeală a PSD în războiul cu Klaus Iohannis. Marian Oprișan a avut dreptate. În cazul Olguța Vasilescu – așa cum am scris și eu – Klaus Iohannis s-a străduit din răsputeri să arate că tot ce face împotriva desemnării face dinadins, ca un fel de Mă doare-n c… de voi, PSD-știlor, știu că n-aveți curaj să mă suspendați. Dacă Klaus Iohannis ar fi încercat cît de cît să respecte aparențele, sfidarea adusă PSD ar fi trecut abia observată. Cum însă Klaus Iohannis și-a bătut joc de PSD, invocînd pretexte dinadins puerile, să se vadă că el nu vrea, momentul a fost identificat de electoratul PSD ca un bocanc în gură dat partidului. Iar reacția PSD de resemnare, ca reacția unuia care, plin de sînge, surîde fericit bocancului. PSD are și el un electorat captiv, care-l urăște pe Bolovanul vorbitor de la Cotroceni. Acest electorat a tresărit entuziasmat la atacurile tăioase ale Olguței Vasilescu. Și-a rămas tuflit la bîlbîielile PSD-ului în fața aroganței violente a lui Klaus Iohannis. Pe drept cuvînt, Marian Oprișan a atras atenția că PSD n-avea voie să piardă bătălia asta. Că PSD trebuia să treacă prin parlament desemnarea Olguței Vasilescu sub forma unei restructurări a Guvernului. Despre replica bălegoasă a PSD la sfidarea prezidențială mulți au scris că Olguța Vasilescu a fost scoasă din joc de Klaus Iohannis în urma unui tîrg cu Liviu Dragnea, interesat în blocarea Olguței Vasilescu, unul dintre puținii lideri PSD în stare să-i ia locul lui Liviu Dragnea la șefia partidului. Poate că reacția lui Marian Oprișan și-a avut temeiul în intuirea pericolului întruchipat de nebunia lui Liviu Dragnea de a-i lucra pe toți cei presupuși concurenți. Poate că Marian Oprișan, cu experiența sa politică, a intuit că situația Olguței Vasilescu a fost un caz de confruntare crucială a PSD cu nevoia de a pune piciorul în prag în relația cu Klaus Iohannis. Eu însă, indiferent de motive, văd în intervenția lui Marian Oprișan, confirmată de Liviu Dragnea, începutul sfîrșitului pentru șeful PSD. Marian Oprișan a fost pînă acum un sprijin solid pentru Liviu Dragnea în bătălia cu Puciștii.
Anul trecut, pe 21 septembrie 2018, Marian Oprișan declara:

„Colegii nu înţeleg că problemele se discută întâi în interiorul partidului, aşa cum e normal, pentru că PSD e cel mai mare partid al ţării. Când vorbeşti despre PSD, nu poţi să te gândeşti ca la problemele tale personale. Când vorbeşti de cel mai mare partid, trebuie să te gândeşti că dacă introduci o criză în partidul de guvernământ.”

Marian Oprișan era printre puținii baroni locali, de mare influență în partid, care-l mai susținea pe Liviu Dragnea, tot mai singur prin plecarea unor baroni la ProRomânia și prin tăcerea cu tîlc a altora.
Acum însă Marian Oprișan a trecut în tabăra nemulțumiților de felul în care Liviu Dragnea sacrifică PSD pentru ca el să rămînă președintele Partidului. Dacă ne gîndim că și Olguța Vasilescu și Claudiu Manda și-au dat seama că fiecare zi cu Liviu Dragnea în fruntea PSD înseamnă un nou pas al partidului în prăbușirea inevitabilă, vom avea argumentul pentru a scrie că Liviu Dragnea e deja pe traiectoria prăbușirii.
Numai că Liviu Dragnea se prăbușește trăgînd după el PSD.

P.S. Într-un text anterior, dedicat politicii externe a României, am scris despre Teodor Meleșcanu următoarele:

„Ca să se poată căpătui cu o nouă pensie de lux, de astă dată la CCR, Teodor Meleșcanu a predat Externele lui Klaus Iohannis.”

A doua zi am primit de la Teodor Meleșcanu un SMS pe care, cu acceptul telefonic al domniei sale, îl public aici pe post de drept la replică:

„Stimate Maestre,
Doresc să vă informez că am pensie specială MAE de 10 ani și nu am cum să mai primesc una orice aș face.
Argumentul dumneavoastră referitor la comportamentul meu nu are deci nici o legătură cu pensia.
T. Meleșcanu”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Liviu Dragnea s-a înscris deja pe traiectoria prăbușirii”

 • Măi baietzash, mai bine-ti duceai un deșt la nas, ca tante nutzica !#! Ești ridicol ***!

 • @nick jur
  Stiu eu bancu’ cu timpul :
  ‘TI-M P*LA MEA !

 • Recrutat la Galati, specializat la Focsani

  * Marian Oprisan a devenit „Renato” la Liceul de Marina din Galati

  Odiseea dosarului de retea al presedintelui Consiliului Judetean, Marian Oprisan, continua, la trei zile dupa ce CNSAS a dezvaluit faptul ca presedintele PSD Vrancea a fost recrutat ca informator in perioada 1980 – 1985. Astfel, dupa ce Oprisan a declarat ca toata clasa din care facea parte a fost recrutata, fostul diriginte al baronului, profesorul Florin Iamandei, a declarat pentru „Cotidianul” ca nu crede ca racolarile se faceau la grup: „Imi este greu sa cred ca a fost racolat impreuna cu toata clasa. Cred ca este o aberatie a lui. Personal, la vremea respectiva nu am avut senzatia ca Oprisan ar turna la Securitate. Eu am avut niste necazuri pe atunci, dar stiu cine m-a turnat, un profesor, coleg de-al meu. Nu stiu ce sa zic daca Oprisan turna sau nu. Stiu doar ca, desi nu ii placea sa invete, era un elev inteligent. Mai stiu ca atunci cind au inceput sa vina in Focsani polonezii, cu tigari si alte maruntisuri, el cumpara de la ei si revindea mai scump. Sa-l fi bagat la inaintare cei de la Securitate ca sa le dea informatii despre polonezi? El statea foarte mult in zona in care isi parcau acestia masinile. Se poate presupune, dar eu, unul, nu am nici o informatie in acest sens”, a spus Iamandei. Directorul de la Grupul Scolar Agricol „Valeriu D. Cotea” s-a referit la activitatea desfasurata de Oprisan la Focsani, in contextul in care recrutarea la care s-a referit CNSAS avusese loc la Galati. Marian Oprisan a inceput Liceul de Marina din Galati insa n-a terminat clasa a IX-a in orasul de pe Dunare deoarece a avut probleme comportamentale si a revenit la Focsani, transferat disciplinar. A terminat clasa a IX-a la Liceul de Constructii Montaj din Focsani, unde a facut si clasa a X-a. Nici aici nu a facut multi purici deoarece a fost transferat de mama sa, Lucia Gherarde, la Liceul Agricol, pentru a fi mai usor de supravegheat. Elev cu probleme, si-a atras reprosurile multor profesori, care-l considerau arogant si obraznic. A terminat Liceul Agricol, unul din examenele de final avind legatura cu tractoarele. Ziarul de Vrancea anticipa inca de acum citeva luni ca solicitarile societatii civile privind deconspirarea fostilor securisti si a colaboratorilor ii vor da batai de cap si lui Marian Oprisan. Chiar daca a primit adeverinta de necolaborare, “din lipsa de note informative” (n. r. – arse sau ascunse conform supozitiilor fostului ofiter de Securitate Doru Lungu), Oprisan s-a ales cu eticheta de recrutat, avind dosar de retea si nume conspirativ „Renato”. Presedintele PSD a mintit opinia publica in mai multe rinduri, spunind ca n-a avut nici o legatura cu Securitatea, lucru infirmat chiar de catre CNSAS. Nu este exclus ca in lunile urmatoare sa apara si notele informative pe care se banuieste ca le-a scris Oprisan, mai ales ca Doru Lungu a spus despre el ca „turna cu greseli gramaticale”.

  • Măi baietzash, mai bine-ti duceai un deșt la nas, ca tante nutzica !#! Ești ridicol ***!

 • Marian Oprisan alias Renato
  1. Cristian Şuţu, „Marian Oprişan, alias Renato: ‘Am fost racolat cu toată clasa'” („Marian Oprişan, alias Renato: ‘I Was Recruited with My Whole Class'”) Archived 2011-07-26 at the Wayback Machine, Cotidianul, 27 May 2008; accessed August 24, 2010

  2. https://galateni.net/forum/topic/1866-marian-oprisan-a-fost-recrutat-la-liceul-de-marina/

 • Domnul Maestru Cristoiu, Liviu Dragnea nu se prabuseste, se reinventeza.
  Nu cred ca Dragnea va pleca de la sefia PSD vreodata. Cu instinctele lui de tzaranush(cum zicea cineva), el le va da ceva cashcavalmalai celor nemultumiti si porma lucrurile revin in normal.
  Asa a facut totdeauana si a cazut in picioare.

 • Deja miroase ! E in putrefactie ca capitalismu’

 • @ Teo Matei si Adrian Tecton
  Nu sunt de specialitate, dar iata care este parerea mea.
  Consider ca exista reguli scrise ale gramaticii care se cer respectate cu strictete, dar exista si reguli nescrise care tin de armonia limbii române, de o anumita muzicalitate, pe care o simt cu precadere nativii români si nu cei care învata limba româna ca pe o limba straina.
  Eu as zice ca Matei, „propriile consiliere l-au asasinat pe ministru”, si ca Tecton, „foste colege de liceu mi-au trimis flori”.

 • He,he,he..a inceput sa faca spume Cernat. E de bine!
  Ii transmite lui Baltag, intr-o postare EDITATA: ¨O să corectezi pe șest, n-așa? Boule agramat!¨
  DA, EXACT CUM TOCMAI AI FACUT TU. BOULE AGRAMAT!

  • Nu-ti mai spun ca o singura virgula, pusa unde trebuie, schimba sensul frazei pe care o incriminezi isteric..esti prea prostalau ca sa-ntelegi!

   • Celebră e aia cu condamnatul la moarte, eliberat !
    SĂ SE ELIBEREZE, NU SA SE SPÂNZURE ! Nu va maizic de unde e, că voi sunteti d’ștepţi !

 • Teo Matei
  Majoritatea o avea rostul sau in democratie dar nu cred ca-si are locul intr-o chestiune specifica, tehnica, etc. Chiar daca tot globul voteaza ca 2×2=5, rezultatul nu este valabil din cat stiu eu o bruma de matematica. Concluzia o poti trage singur!

 • Teo Matei
  Discutiile voastre elevate despre gramatica ma depasesc. Marturisesc ca am si eu lacune. Doar ca, ma infioara cand unii oameni au doar certitudini. In rest, mai mult ma intereseaza problemele care se dezbat, mai putin acuratetea scrisului, cat a logicii si argumentelor. Stii, sunt pentru o limba romana corecta dar nu pot sa nu amintesc ca au existat mari profesionisti, in varii domenii, care scriau cu picioarele. Asta e, nu suntem toti „academicieni”!

  • Exact acelasi lucru le-am spus si eu, încă de acum ‘fo doi ani’, dar ei, probabil, n-au înteles asta, recomandandu-mi trecerea pe un site de sport !!!
   Păi, din păcate, chiar sunt pe un asemenea site, având in vedere câti ‘antrenori’ postează pe-aici, si câte înjurături si ‘faulturi’ sunt pe … teren !

  • Banuiesc ca profesionistii de care amintesti au apelat la alti profesionisti care sa le corecteze textele, înainte de a le publica.
   Daca nu le-au publicat, treaba lor, bine si cu greseli.

   • profule, cei care publica, in general, trec prin filtrul unui corector. Eu ma refeream in general la practicieni. Prefer sa ma consulte un medic care e profesionist dar nu e savant in gramatica decat invers, asa cum prefer ca cel care se ocupa de inspectia si reparatia unui avion sa fie profesionist in domeniul sau chiar daca mai poceste cate-un text cand ii scrie Marioarei o scrisoare de amor. Cred ca am fost suficient de clar.

 • Ce se întâmplă la iRealitaea tv în acest moment este de râsul/plânsul!
  Rareșul și Dogioaica caută scuze pentru LCK!!!
  IISUSE CHRISTOASE!
  Măi, Gușe, măi! Ai sau nu autoritate în televiziunea aia?!

 • @Teo! Dacă este vb doar despre scrierea corectă…MEA CULPA!

 • Pica Dragnea. Si? Nici o paguba! Romania va ramane tot sluga occidentului care sub atenta supraveghere a „justitiei independente” si serviciilor, ne va cheli in continuare in avantajul „partenerilor strategici”. Poporul va trai tot prost iar o buna parte din acesta va spera tamp la o „tara ca afara”, crezand naiv ca daca maine se schimba vataful, vor curge rauri de lapte si miere pe cararile patriei. Tara de lohn fara viitor.

 • Maestre cu naveta spatiala si comparatia cu situatia politica ai fost magistral.As spune sa lasi martienii in pace data viitoare.Voi filozofii mai veniti si pe pamant.

 • P.P.S.
  • LCK se pare că și-a tras-o (cuvânt atât de drag lui Gabi Șerban)!
  În primă fază…a alergat singură spre „Briusel”…ca să ajungă…he, he, he…a doua.
  • Hai rezistacilor!!!
  Băgați-o pe aia cu intervenția ocultă!
  Auzi tupeu la Mureșan, ăla! Cere socoteală Guvernului României…pentru depunctarea lui LCK.
  Mama mia!

 • Moshteanu (usr), către Pleșoianu, in timp ce psd-situl era la tribuna :
  IA MAI DĂ-TE-N P**A MEA !!!
  Normal că lui ‘badea’ Liviu i-a sărit mushtaru’, până-ntre sânii Cosettei Chichirău !!!
  Eu, in locul lui, îi dădeam o smetie live, cât e el de … ‘motociclist’ !!! BTW de smardoiu’ lu’ Mircea. !!!

 • P.S.
  Consider că Teodor Meleșcanu își merită cu prisosință funcția de la Externe!
  Pentru o țară care este considerată țăranca Europei, ultima intervenție a domniei sale în privința amplasării rachetelor este mai mult decât curajoasă.

 • MESAJ DE INTERES…BLOGOSFERIC!
  • Nu vă mai consumați energia contrându-l pe Cernat!
  • Nebăgat în seamă…suferă mai mult. Garantat…eu! ?
  • Cei trei crai de la răsărit…Teo, Roxana și Jipa-nul (singurii care-l susțin) sunt…ca apusul de Soare.

 • Maestre, i-ati mai cantat prohodul lui Dragnea de cateva ori si ati dat gres, deci ar fi cazul sa fiti mai temperat. Totul depinde de scorul de la europarlamentare, nu de prostiile numite „poze ale momentului”. Si oricum, Dragnea ramane presedintele PSD cel putin pana la toamna, cand ii expira mandatul. Daca PSD schimba presedintele inainte de prezidentiale, sansele candidatului sau se reduc substantial, deci e putin probabil ca Dragnea sa fie inlaturat la termen. Ca si in alte dati, presedintele PSD va fi schimbat dupa prezidentiale, dar cu cine?

 • Editorialul de astăzi este un mesaj de forță, marca Ion Cristoiu. Așa este! Marian Oprișan, din punctul meu de vedere este omul tampon în interiorul partidului. Este omul care judecă la rece. Este liderul al cărui cuvânt atârnă greu atunci când și-l exprimă.

  • Nu-l lăuda prea mult, Oprișan e tare la el în județ, dar la București influența lui nu a contat niciodată. 😀 Cad ei lideri de partid sau de zonă, d-apoi ziare. Au căzut multe ziare pe brînci în Romînia, iar în SUA sunt în cădere. „The Washington Post” e dat în judecată de un adolescent american după ce ziariștii l-au înjurat fiindcă este ” alb”, „catolic” și „pro-Trump”. Părinții adolescentului cer 250 milioane de dolari de la spălații pe creier de la Washington Post. Ziarul ăsta a mai însemnat ceva înainte pt presa americană, dar azi a ajuns o fițuică subțire, scrisă ptr slava lu Soros, ptr clanul Clinton, pt Obama. O gașcă de scribi cu ceva știință de carte. Părinții copilului au inițiat acțiunea legală. Nici m[car în Romînia nu s-a întîmplat așa ceva- copil înjurat la ziar ca la usha cortului fiindcă era în preajma unui miting Prolife, împotriva avortului.

   • Acu, patronul lu The Washington Post, care este Jeff Bezos, patronul de la Amazon, e „aranjat” din punct de vedere al averii: jumate din avere i-o cer la proces părinții unui copil insultat de oligofrenii din redacția TWPost, iar cealaltă jumătate de avere i-o cere nevastă-sa cu care e în divorț. Așa că peste un an, Bezos o să caute în gunoaie și probabil o să reziste, avîndu-l pe jegul Nick Cernat ca model în viața: Cernat pe el să mă kc transmite de 1 an de zile pe blog dintr-un șanț și și n-are nici o problemă locativă. Iar la haleală stă bine, mănîncă kkt distribuit caritabil de Băsescu. 😀

   • Senilul ambasador german Meier Klodt tinde să îi ia locul altui senil celebru, ambasadorul american Klemm. Într-o noua incercare de imixtiune grava in treburile interne ale Romaniei, 13 ambasadori, in frunte cu cel al Germaniei, au solicitat o intrevedere cu premierul Viorica Dancila, in vederea unor discutii pe tema posibilelor ordonante de urgenta si a efectelor pe care acestea le vor avea asupra statului de Drept. Oare pirimitivii ăștia diplomatici or ști că 13 e cu ghinion? Ce maniere pe agarici, plătesc oare cotizații la Mălin Bot? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *