Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Aducerea lui Nicolae Popa în țară – parte dintr-o mai amplă Operațiune politico-mafiotă

Potrivit Comunicatului din 15 februarie 2019, dat publicității de Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (cel adevărat și nu cel mînărit de Augustin Lazăr), Codruța Kovesi e acuzată de mărturie mincinoasă, abuz în serviciu și luare de mită. Despre prima acuzație am scris pe cristoiublog.ro de duminică, 17 februarie 2019. Pe 10 aprilie 2017, în cadrul anchetei declanșate de mărturiile lui Traian Băsescu despre cum a fost aranjat procesul lui Dan Voiculescu, fosta șefă a DNA, convocată ca martor, a comis eroarea capitală de a nega existența unei relații altfel decît instituționale între ea și Sebastian Ghiță, contrazicînd în fața procurorului existența fotografiei de la sindrofia invocată de exilatul la Belgrad. După depunerea Denunțului din 3 decembrie 2018, Sebastian Ghiță a oferit procurorilor fotografia și filmul petrecerii, probe zdrobitoare că fosta șefă a DNA se dăduse în stambă la ziua de naștere a lui Sebastian Ghiță.
Singura șansă a Codruței Kovesi ar fi să invoce și să probeze că era colegă de Unitate cu Sebastian Ghiță și că sindrofia s-a petrecut într-o locație SRI sub acoperire și ca acțiune operativă.

Celelalte două acuzații vizează implicarea Codruței Kovesi de pe vremea cînd era procuror general în aducerea lui Nicolae Popa în țară cu un avion privat de lux și nu cu un avion de linie, așa cum cere Legea, implicare ilegală, deoarece Parchetul General nu are ce căuta într-o operațiune strict polițienească. Acuzația de abuz în serviciu se bazează pe probe menite a dezvălui, printre altele, că a dispus suportarea cheltuielilor de transport pentru persoanele care aveau obligația să asigure aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, unele legal desemnate, altele ilegal, cum ar fi de exemplu, cei doi ofițeri SRI.

Punctul principal al acestei implicări îl constituie afacerea Sebastian Ghiță. Laura Codruța Kovesi – potrivit Secției – ar fi pretins și obținut de la Sebastian Ghiță achitarea unei sume necesare închirierii unui avion privat de lux pentru aducerea unui extrădat. Fosta șefă a Parchetului General ar fi comis acest abuz în serviciu pentru a-și crea un beneficiu de imagine.
Temeiul acestei acuzări are ca punct de plecare denunțul lui Sebastian Ghiță din 3 decembrie 2018. Potrivit acestui denunț, Laura Codruța Kovesi i-ar fi „solicitat personal” să efectueze plata avionului în virtutea „relației de prietenie”.
Atît denunțul, care reia acuzații formulate de Sebastian Ghiță în confesiunile sale din 2 ianuarie 2017, după fuga din țară, cît și Comunicatul Secției, concentrează exclusiv aducerea lui Nicolae Popa în chip ilegal pe seama Codruței Kovesi.

Din punct de vedere juridic, o fi corect.
Din punct de vedere al Adevărului, e incorect, și putem suspecta întreaga tărășenie drept o circumscriere forțată a unei Operațiuni complexe, în care Codruța Kovesi a fost doar una dintre rotițe, la o singură persoană. Că e vorba de o Operațiune de circumscriere, în genul celor folosite pe larg de Binomul SRI-DNA pentru scoaterea din joc a unui personaj (vezi dosarul Referendumului în care Liviu Dragnea pare a fi singur în România) ne avertizează amănuntul cu cele două cadre SRI. Potrivit dosarului deplasarea lor a fost plătită prin osîrdia Codruței Kovesi. Dar acceptul de a se deplasa cine l-a dat? Sau mai precis, fiind vorba de ofițeri SRI, ordinul de la deplasare cine l-a dat? Că doar n-o să credem ipoteza unei Codruțe Kovesi care comanda și SRI! Apoi Ministerul de Interne, aflat în subordinea partidului de Guvernămînt care era atunci PDL-ul lui Traian Băsescu, acceptă în chip ilegal să acopere cu acte false achitarea unei părți din sumă de către Sebastian Ghiță

Nu trebuie cine știe ce agerime a minții pentru a-ți da seama că aducerea lui Nicolae Popa pe alte căi decît cele legale a fost o Operațiune în care au fost implicate și alte instituții decît Parchetul General și mai ales o Operațiune ordonată de Președintele de atunci al României, Traian Băsescu. Doar o astfel de acțiune explică implicarea și a altor instituții – SRI, Ministerul de Interne – în afara Parchetului General. Care Parchet, între noi fie vorba, prin Codruța Kovesi, era o anexă a SRI în cadrul Binomului SRI-Parchetul General.

Din punct de vedere al Adevărului, Dosarul scîrție la capitolul explicarea motivelor. Codruța Kovesi nu numai că pare singură în toată România, dar și un fel de factotum al Sistemului. Cît despre beneficiul de imagine el a revenit la vremea respectivă exclusiv lui Traian Băsescu. Să ne reamintim că din aducerea infractorilor Traian Băsescu își făcuse un punct de glorie, iar din afacerea FNI, un moment crucial al mandatului. E limpede că Codruța Kovesi a acționat în cadrul unui plan ordonat de Traian Băsescu în realizarea căruia s-au implicat Florian Coldea, coordonatorul Operațiunii, dar și Sebastian Ghiță, în calitatea sa de om de afaceri prin care SRI își rezolva multe probleme altfel decît pe cale oficială. Plata avionului n-a fost făcută la rugămintea Codruței Kovesi (vi-l imaginați pe Sebastian Ghiță, omul fără sentimente, mașinăria de putere, sedus de rugămințile persoanei feminine Codruța Kovesi?), ci în cadrul planului coordonat de SRI.

Operațiunea Aducerea lui Nicolae Popa cu un avion privat a avut drept scop nu numai sporul de capital politic pentru Traian Băsescu.
Operațiunea a avut și scopul de a face presiune psihologică asupra lui Sorin Ovidiu Vântu pentru a ceda Realitatea Tv.

Un capăt de fir în argumentarea acestei ipoteze ne dă chiar Sebastian Ghiță în Denunț. El susține că Codruța Kovesi i-a cerut să efectueze „plata unei sume de bani pentru urgentarea unui caz (dosar penal) de care aceasta se ocupa în mod direct și personal, caz de notorietate care ar fi ajutat-o foarte mult în cariera sa profesională dacă se finaliza în modul dorit de ea.”
Despre ce caz e vorba?
Despre punerea sub acuzare și arestarea preventivă a lui Sorin Ovidiu Vântu în dosarul Șantajarea lui Sebastian Ghiță.

Dezvăluie Sebastian Ghiță în confesiunile din 2 ianuarie 2017:

„Mai vreți încă o dovadă a relației cu Laura Codruța Kovesi? Vreți să fiți siguri că eu și dînsa am fost implicați în acest dosar Realitatea Media? La cererea doamnei Kovesi, o firmă de construcții din Ploiești, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa, fostul director al FNI, din Indonezia, din Jakarta. ”

Am scris despre afacerea politico-mafiotă Preluarea prin forță a Realității Tv în mai multe rînduri. Ultima oară am făcut-o după dezvăluirile lui Sebastian Ghiță din decembrie 2016 – ianuarie 2017. Sub titlul Dezvăluirile lui Sebastian Ghiță sau Cum folosită Justiția pentru răfuieli politico-mafiote din Evenimentul zilei, marți, 17 ianuarie 2017, demonstram că lui SOV i s-a pus la cale o înscenare de către Sebastian Ghiță sub îndrumarea Codruței Kovesi pentru a fi pus sub acuzare și propus spre arestare preventivă în 21 aprilie 2011, pentru că-l șantajase, vezi Doamne!, pe Sebastian Ghiță. Potrivit mărturiilor sale din 28 decembrie 2016, dar și din cadrul interviului luat de mine la Belgrad și difuzat începînd cu 15 martie 2018, Codruța Kovesi e cea care-l pilotează pe Sebastian Ghiță astfel încît SOV să fie pus sub acuzare pe 21 aprilie 2011:

„Practic, doamna Kovesi îmi spunea, îmi cerea hîrtii, date, documente, denunţuri, care să îl acuze pe Vîntu şi care să o ajute pe dînsa în acest dosar. Îmi spunea negru pe alb faptul că doreşte mai mult, că doreşte un contract prin care să se vadă că familia mea e ameninţată, sau un supliment de contract la contractul de pază, care să justifice, conform legii, de ce eu am făcut acea plîngere.”

După o anchetă declanșată în urma unui e-mail trimis de Sebastian Ghiță Parchetului General, în 3 aprilie 2011, la capătul unei investigații de o rapiditate amețitoare, joi, 21 aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vântu e reținut de Parchetul General și propus spre arestare preventivă.
Concomitent, după cum ne arată documentele, are loc Operațiunea Aducerea lui Nicolae Popa astfel încît acesta să fie în țară la țanc.
Și e!
Pe 22 aprilie 2011, la ora 2.20, pe un aeroport privat aterizează avionul companiei Țiriac care-l aduce pe Nicolae Popa la București din Indonezia. Nicolae Popa e spaima de moarte a lui SOV.

E vreo legătură între cele două fapte?
Cum să nu fie?
SOV știa că Nicolae Popa era pentru el o bombă nucleară. Cît timp e reținut i se spune că Nicolae Popa e pe drum spre București și nu cu un avion de linie, ci cu unul privat. Lesne de imaginat că timp de 17 ore, cît a durat călătoria, Nicolae Popa a fost iscodit suficient în legătură cu FNI și cu finanțarea sa în Indonezia. Venirea lui Nicolae Popa exact în ziua punerii sub acuzare (dacă venea cu un avion de linie nu garanta nimeni promptitudinea, dar mai ales siguranța că va veni la fix) a fost parte din Operațiunea preluarea Realității.
Din această Operațiune, așa cum recunoaște în interviul dat mie în martie 2018, a făcut parte și Sebastian Ghiță. A fost o Operațiune planificată și condusă de SRI. În cadrul ei atît Codruța Kovesi, cît și Sebastian Ghiță au acționat la ordin.

Pe 29 aprilie 2011, SOV e arestat preventiv în urma recursului la Tribunal.
Pe 2 mai lovitură de teatru:
Într-o conferință extraordinară de presă, afaceristul Elan Schwartzenberg anunță că e noul proprietar al Realitatea Tv, cu 92% .

Atenție!
Contractul de management al lui Sebastian Ghiță se păstrează.
Realitatea fusese preluată prin forță!
Ulterior, cei doi se despart.

Comentariul lui Sebastian Ghiță în interviul luat de mine la Belgrad:

„Au ales pe altcineva, pe Elan Schwartzenberg, iar eu am ales să construiesc România TV.”

Să mai spună cineva că aducerea lui Nicolae Popa n-a fost parte dintr-o Operațiune politico-mafiotă!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Aducerea lui Nicolae Popa în țară – parte dintr-o mai amplă Operațiune politico-mafiotă”

  • Stimate Domnule Ion Cristoiu,
    Am fost siderat de „opacitatea” lui Mircea Badea la argumentele D-voastra de ieri , privind publicarea unei fotografii depusa ca proba la dosarul denuntului.

    O IDEE.

    IN MASURA IN CARE DL. GHITA MAI DISPUNE DE CHIAR INCA O SINGURA FOTOGRAFIE, DE ACEEASI NATURA CU CELE DE LA DOASR, DAR CARE NU A FOST DEPUSA, ACEASTA POATE FI DATA PUBLICITATII, FARA A VICIA DOSARUL PENAL SI COMPROMITE ATAT ANCHETA IN SPETA CAT SI SECTIA NOU INFINTATA.
    DACA ?!

    POATE, DACA ACESTA ESTE CAZUL, VETI FACE O SUGESTIE.

    Cu stima,
    Victor

  • La un asemenea editorial, un răspuns pe măsură. Sper, adik!
    • LCK a crescut în ochii Băsăului și al Binomului;
    • Băse a fraierit (pt a câta oară?!?) o grămadă de lume;
    • Sebastian Ghiță…tot și-a tras-o;
    • Presa a avut pe ce consuma „cerneala”;
    • Populația a avut pe ce contribui. Din plin!

    • Noapte bună, dragii mei!
      Pe mâine, da?
      Moșul nu mai rezistă.
      În tinerețea mea, dacă exista Net, la ora asta eram…zmeu.

      • Somn ushor, băiețaș ! Ne vedem și la … ethaj, dacă ai … ‘cu ce’ !!! Eu am si cont Fb, dacă te intheresează !!!

  • Spre deosebire de alții, noi, cititorii dvs., suntem mai…luminați la minte decât…ceilalți, evident! Din pix, stilou sau taste, în editorialul de astăzi dați în Băsescu. Înseamnă că dați în…Cernat. El, Cernat este cel mai pupincurist al fostului președinte. Ce să mai încoace și încolo. Ăsta, (tot) Cernat, deja vede în fața ochilor tot spectrul culorilor cunoscut de omenire până în clipa de față.

    • Pupincurist este puțin spus.Are rafinamentul suprem al ăpupincurismului și suge sula 😳

      • …iar Cernat e perfect în tot ce face, mai ales cînd suge sula. 😛 Altfel, nici nu-l primeau ăștia de la gașca rezist în club

  • Bai fratilor , Roxula se crede desteapta , amin, cica daca unul arunca nu stiu ce in lac , ea si alti nevertebrati , adica vreo 10 ,ca-asa-i povestea vorbei , cum se declara , afiliati intr-ale destepatciunii , trebe sa scoata nu-s ce din lac , nici ea nu stie ce , altminterea poate sa-mi pupe mielul , ca m-a confundat , si daca tot il pupa dulce pe altul care i-a luat vorba din fleanca , o invit sa ma pupe , tot dulce , pe mielul din dotare , ca-i dulce , vorba lui Bibanu , ca o fata mare .

    • Măi baieţash, dacă tot te dai ‘șthiutottum’, ia … bagă, aici, dacă sthii ceva despre un general indonezian, de poliţie, Firman Ghani, implicat in povestea extrădării lui Popa ! Ia zâi !!!

      • Tudorică! Aici, la parter, suntem oameni de calitate, da? Fără expresii de astea „măi băiețash”, da?
        La etaj, dacă ai cont de Fb, treaba ta, da?

      • Bre , ce treaba are prezumtivul pupat pe-al meu cosor ,al cozii de matura Roxula ,cu nu-s ce general din Groelanda , sau de unde mai batii campii matale , una-i una , alta-i alta , pupa-te-ar Roxula pe capul ala destept , ca tot pupa dulce tot ce prinde la masculi de-o vreme incoace

        • Africane, nu vrei tu să stai niţel … FLEXAT, pupaţi-ar roxula … ‘rotula’ !!!
          Pace-n ţară, și răzbel su’ plapumă !!!

    • Deputatul Liviu Pleșoianu solicită expulzare ambasadorului american Hans Klemm pentru amestec în justiția română (cercetarea penală a Laurei Codruța Kovesi, revista Justitiarul). Cu unul ca ăsta la Cotroceni, nu s-ar pișa toți pe Romania cum se pishe pe Iohannis. 😀 Cică SPPul lu Klaus umblă mereu cu costume de schimb și chiloți cînd are germanul de Ferentari vizite la madam Merkel. 😯

        • Rîzi tu Moșule , da uite ce zice Nicolae Popa. „Eu cred cu tărie că a venit timpul în care toate abuzurile şi atrocităţile comise de acest sistem toxic să înceteze şi reprezentanţii lui de frunte, cum este doamna Kovesi, pentru început, să plătească pentru toate fărădelegile din ultimii 12-14 ani”. Deci i-a venit „timpul” lui Kovesi, ceea ce nu-i rău, că asta ar ănsemanceva nașpa pt Statu Paralel, este? 😀

      • Ion Popescu
        Bă boule
        Ghiță nu a dat mită. Ghiță a fost pus de mafiota Kovsei să dea banii pt închirierea unui avion particular ptr aducerea lui Popa. Diferența de bani la cursul euro și-a oprit-o Kovesi, că e și ea procuror sărac, care vrea la șefia Parchetului European. 😎

    • De ce îți consumi energia cu Roxănel, ăăă?
      Viața e frumoasă și fără ea.
      La așa fiică, nici nu-mi doresc s-o cunosc…pe mumă-sa, da?

    • Super-editorial Nistorescu în ziarul Cotidianul- „Din rezervorul cu genii juridice”

      Cine a pus armata de fomiști de la UE la treabă ca să o salveze în Bruxelles pe procurorul mediocru și slugă supusă Kovesi Laura?

    • VIDEO. O polițistă franceză dă în lacrimi cînd mașina lor e atacată de vestele galbene. Ar vrea poate flori și mesaje de simpatie după ce magoții-jandarmi ai piticului erotic Macron au rupt brațe și au scos ochi cu gloanțe de cauciuc și grenade fumigene?

      https://twitter.com/Alternative_PN/status/1096851557696573440

      Filmarea arată tensiunea extremă existentă în Franța, dar Parlamentu european PE cu jegosul Antonio tajani aflat la conducere., tace.
      Vin alegeri PE. Nu votați pigmei Soros precum Monik Macovei, Cristian Preda, Sigfrid Mureșan, Adina Vălean, Traian Theodor Stolojan (zis Moartea-n vacanță), DanielBuda, Marin Jean Marinescu (de bulibașa ăsta cine a auzit pînă acu că reprezintă Romînia?), Traian Ungureanu, or mai fi și alții.Ăștia au cerut anchetarea jandarmeriei romîne șia Romînieii pe trei nasuri julite și tac ca morții în cazul cruzimilor jandarmeriei franceze și ale regimului Macron&baba lui, fiindcă au spirit de sclav și se tem de Macron 😎 .

    • Nick Cernat, pe tine să mă kc
      Socialismul și social-democrația e chestii în general diferite, ami ales azi, jeg băsist dedat acu la țîțele lu soros. 😀 Și în plus nu are nimeni nevoie să se înhăiteze cu socialiștii spanioli care au alegeri într-o lună și le vor pierde ca în Italia ptr că au urmat sfatul lu Soros și au umplut Spania cu africani ilegali.Ăla nu-i club select, e o chestie de spălare pe creier marxistă care te afectează și pe tine aci, pe Cristoiublog, o ciumăfae kktă din greșeală de măsa în urmă cu 500 de ani . De-aia PSD și alții n-au nevoie de marmotele alea cu streaguroi roșii. Premierul Sanchez al lor (un fel de Ciolos fără coșuri), un pui golaș al lu Soros a ieșit prim ministru nu pe vot popular ci pe lucrături de culise, profitînd de un scandal al guvernării Rajoy, da se întoarce treaba ptr că socialismu nu produce lideri ci doar bășini de cuc. Cernate, pe viitor silabisește și tu analfabetule pt blogul ăsta , chestii pe care le pricepi măcar 10%. ca într-o teză de doctorat semnată de sfertodocta Kovesi. 😆

      • Cernate, analfabet sinistru, maestru în limbi da nu și-n limbă, repet aci ca să înțelegi pt viitor

        Masoneria aia de socialiști zănateci nu-i club select cum crede un nespălat ideologic ca tine, ci e doar o chestie de spălare pe creier marxistă care te afectează și pe tine, ciumăfaie kktă din greșeală de măsa acu 500 de ani.
        😆

    • Statu paralel secția Agsutin Lazăr sprijină cum poate Statu Paralel secția Laura Kovesi. 😯 Secţia de investigare a magistraţilor a anunțat că a înaintat Parchetului General două propuneri de comunicate de presă referitoare la dosarul în care este cercetată Kövesi, dar dintre aceste două texte, conducerea Parchetului General a acceptat să publice unul singur, din care, de altfel, numele Laurei Kövesi lipsea. Comunicatul oficial difuzat de Parchetul General nu mai includea numele de Laura Codruţa Kövesi, acesta fiind înlocuit cu formula ambiguă „un fost procuror general al PÎCCJ“. Heheje, e un Stat Paralel plătit cu bani adevărați, de la Guvern, din munca contribuabilului. Dăm bani așadar ptr trîntoru Lazăr și sclava Sorosistă Kovesi . Cît va ,mai tolera Guvernu o situație scandaloasă? Kovesi e cercetată penal da lu Lazăr, mincinos penal, îi e rușine să publice numele ei în Comunicatele parchetului. Ce mai jeg au adus ăștia în Justiție, poate nici în Albania nu există așa ceva. 😀 😀 😛

    • Scipio, Roxula să ne sugă ula. Nu asta e probba de concurs la angajare, la @rezist? 😎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *