Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul lui Cristoiu de marți, 26 februarie 2019

V-ați întrebat dacă nu cumva Serviciile secrete străine se bat pe teritoriul nostru folosindu-ne pe post de useful idiot?

Sub titlul Concluzia unui Raport secret realizat de firma britanică privată de Intelligence SC Strategy, condusă de fostul șef al MI- 6 Sir John Scarlett: „În România sînt mai multe state paralele care se bat între ele”, am publicat pe cristoiublog.ro de duminică, 24 februarie 2019, depeșa agenției Mediafax despre un fragment din emisiunea Gîndurile lui Cristoiu, care urma să fie difuzată pe Mediafax și Gîndul.info duminică, 24 februarie 2019 începînd cu ora 17. După cum sună și titlul, emisiunea online de pe Mediafax are ambiția de a relua și adînci, într-un dialog cu moderatoarea Monica Mihai, și beneficiind de o echipă alcătuită din Gabriela Antoniu și Lucia Ciocârlie, aserțiuni formulate de mine pe parcursul săptămînii care a trecut pe cristoiublog.ro și ca invitat la diferite televiziuni. Regula e ca zicerea de pe cristoiublog.ro să fie explicată și adîncită în emisiunea de la finele săptămînii.

Voi face excepție de la regulă și voi purcede aici la reluarea și adîncirea unei intervenții din cadrul emisiunii de duminică. O emisiune ce poate fi urmărită oricînd, doaarece e o emisiune ce poate fi accesată în orice moment pe Mediafax.
Teza mea izvorăște din lectura Raportului întocmit de o firmă britanică privată de Intelligence, SC Strategy, condusă de fostul șef al MI- 6 Sir John Scarlett, ca expertiză în Procesul de extrădare al lui Adamescu.
Bazat pe surse solide în instituțiile statului român, așa cum se vede și din spusele mele în emisiune, documentul ne dezvăluie aspecte mai puțin cunoscute pînă acum despre folosirea anticorupției pentru răfuieli politico-mafiote.

Raportul a fost respins de instanța britanică pe un motiv întemeiat:
Sursele la care făcea referire documentul rămîneau secrete. Cum însă din cîte mi-am dat seama aceste surse erau și sînt mai departe plasate la înalte nivele în România, pe drept cuvînt autorii Raportului au refuzat asta. Dacă ar fi făcut-o se conturau două riscuri:

 1. De a nu mai putea folosi nici unde în altă parte surse protejate, deoarece acestea s-ar fi temut de deconspirare.
 2. De a fi suspectat că a folosit sursele agenților MI6 de la București, obținute în cadrul cooperării cu SRI.

Din aceleași motive n-am putut lua cunoștință de conținutul documentului decît după o lectură despre care CIA ar spune că e doar pentru ochii președintelui.
Una dintre nedumeririle mele de iscoditor al Statului Paralel a fost dată de arestarea și anchetarea lui Adrian Sârbu. Cazul Adrian Sârbu l-am urmărit cu atenție la vremea respectivă. Am fost, cred, singurul ziarist care am luat atitudine față de ce i se întîmpla omului de presă, deși, așa cum am menționat la vremea respectivă, n-avusesem anterior nici o relație profesională cu Adrian Sârbu. Arestarea și anchetarea lui Adrian Sârbu nu fuseseră opera DNA, sau cum i-am zis eu, Binomului SRI-DNA, ci opera Parchetului General. La șefia Parchetului General în februarie 2015 se afla Tiberiu Nițu. Tiberiu Nițu era însă omul premierului Victor Ponta. În cadrul negustoriei pentru șefia parchetelor din 2013, după cum mărturisește Elena Udrea, Codruța Kovesi a fost acceptată la șefia DNA la schimb cu acceptarea de către Traian Băsescu a lui Tiberiu Nițu la Parchetul General. Ce ne spune Raportul întocmit de firma fostului șef al MI6?
Răspundeam în emisiunea de duminică, 24 februarie 2019:

„Pînă la a afla de conținutul acestui document care spune că este zguduitor, eram convins că mașinăria de arestări și de astea era numai a lui Traian Băsescu. În mașinăria asta era o singură excepție, anume, cazul Adrian Sârbu, pe care eu l-am urmărit cu mare atenție, care nu a fost anchetat de DNA, ci de Parchet. Din acest document, care și citează cazul, se vede în felul următor, că și Ponta avea o mașinărie. Apropo de ce spuneam eu de Dragnea acuma. Deci și Ponta, ca premier, deși aparent el nu avea nici o putere, avea…

Monica Mihai: Era totuși președintele PSD…

Ion Cristoiu: Da, dar documentul arată cu date cum se constituise acolo la nivelul lui Ponta o echipă de radere adversarilor lui, iar Adamescu era considerat prin România Liberă un adversar al lui Ponta.

Monica Mihai: De ce?

Ion Cristoiu: Păi, România Liberă fusese în prima linie a bătăliei cu Ponta, cu PSD-ul. Trustul lui Adrian Sârbu era considerat în prima linie, niciodată nu a fost considerat de stînga, a fost în prima linie de bătălie cu Ponta. Dar repet, șocul celui care îl citește este de faptul că erai convins că săracul Ponta era, așa, pe undeva. Și o să vedeți, sînt cîteva date foarte importante.”

Despre rolul colegilor de partid în arestarea lui Adrian Năstase a zis în mai multe rînduri și Traian Băsescu. Cînd am luat cunoștință de la Sabin Orcan că apărarea lui Adamescu împotriva extrădării se baza pe teza unei acțiuni a lui Victor Ponta, am rîs convins că DNA era în întregime al lui Traian Băsescu, deși știam că lui Dan Adamescu i se ceruse la anchetă să-l dea în gît pe Traian Băsescu. Documentul întocmit de firma fostului șef al MI6 mi-a atras atenția că au existat și există mai multe state paralele.

Fenomenul are următoarele explicații:

 1. Statul paralel sau Sistemul instituțiilor de forță și control nu e alcătuit doar din SRI și DNA. Pot fi folosite ca Stat paralel și alte instituții de forță, de la Parchetul General pînă la ANAF.
 2. Pe teritoriul României acționează și alte servicii secrete decît SRI. În orice moment un astfel de serviciu poate încăpea pe mîna premierului sau a președintelui sau a unei grupări din partidul de Guvernămînt.
 3. În cadrul SRI, dar și DNA sînt posibile mai multe grupuri sau oameni ai mai multor puternici ai zilei. Am urmărit cu atenție Dosarul DIPI, întocmit de Florica Mirică, dosar clasat în chip corect de șefii Floricăi Mirică. La vremea respectivă SRI a fost deranjat de această anchetă, mai ales că șeful DIPI fusese ofițer SRI. Nu-i exclus ca Florica Mirică să fi acționat la alte ordine decît cele ale Binomului.
 4. Pe teritoriul României acționează antene ale mai multor servicii secrete străine. Unele adversare, precum FSB, altele prietene, precum CIA, BND, MI6, MOSSAD, DGSE. Aceste servicii au interese proprii și, așa cum se vede din serialul Divizia Berlin, deseori ajung la conflicte violente. Nu-i exclus ca fapte care nouă ni se par inexplicabile să-și aibă cauza în bătălii de pe teritoriul nostru prin intermediul nostru duse de servicii străine mai mult sau mai puțin amice. O ipoteză destul de solidă dacă ne gîndim de exemplu că SUA sînt în război rece cu Germania și prin urmare CIA poate fi în război cu BND-ul. Să adăugăm acestei realități și una, zisă de Intelligence, acțiune sub steag străin. Cîți dintre politicienii occidentali cu care stau de vorbă ai noștri ca și cu niște parteneri nu sînt în realitate recrutați de ruși? Și cîți politicieni, jurnaliști, vedete ale vieții noastre publice nu sînt pentru serviciile străine pe post de useful idiot?

Ce ne spune Documentul despre statele paralele?
Mai întîi că existența acestor state paralele, contrazicînd acțiunea unitară, de la un singur nivel, explică multe fapte ciudate.
Apoi că fiecare centru de putere caută să folosească Justiția în scopuri politico-mafiote. Și de regulă primele victime ale acestei folosiri sînt tocmai tovarășii de partid.
Nu în ultimul rînd că aceste state paralele se bat între ele, fără ca noi să știm și prin urmare făcîndu-ne să credem că e vorba de o bătălie politică.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

44 comentarii pentru articolul „Gîndul lui Cristoiu de marți, 26 februarie 2019”

 • Kovesi la audierea pt funcția de procuror general european :
  1. Nu am colaborat cu serviciile secrete ! Fals !
  2. Procurorii au lucrat sub presiunea judecatorilor, dând sentințe de achitare in ciuda probelor invocate de aceștia ! Fals, too !
  3. Am format echipe de anchetă … mixte, formate din procurori și ofițeri (SRI, … n-așa ?),in scopul bunului mers al cercetărilor ! Fals ! Era vorba despre … protocoale !
  4. N-am fost PREMIATĂ de către CIA ci de o agenție de cercetări a SECRET SERVICE ! Fals !
  5. Știrile de azi … cele cu CASELE din USA, sunt minciuni ! Fals ! Există dovezi !
  6. Revocarea mea a fost decisă, de fapt, de către CCR , un ‘proces’ la care eu nu am fost … parte, neavând posibilitatea să mă apăr ! Fals! Revocarea s-a făcut prin decizia ministrului justiției, in urma ‘managementului’ defectuos al ei la conducerea DNA, contestată, apoi, de către președintele kwj la CCR, dar fără succes !
  7. In Romania justiția nu este independentă, fiind subordonată politicului ! Așa crede ea, poate !
  Kovesi a avut o prestație ‘demnă’ de un … bilanț al DNA, din … vremurile bune !!! QED !

  • Kovesi știa întrebările ! Avea răspunsurile pregătite pe foi ! Am observaaat !!!

 • Tudor Bucur
  Normal ca „Slujirea” va primi functia. Chestia e ca si granzii de la UE ca si americanii sunt niste strategi de doi bani. Fortand lucrurile intotdeauna in sensul dorit de ei, vor creste euroscepticismul. Dupa aia o sa arunce iar pisica in curtea lui Putin. Baietii sunt mai mult decat cretini, sunt chiar stravezii. Miroase de la o posta ca vestul vrea sa taie robinetul de bani estului fiindca are nevoie sa-si acopere gaurile datorate delocalizarilor si externalizarilor din industrie plus hranirea si cocolosirea asa-zisilor refugiati. E elementar si pentru aia mici de la gradinita. Deci te bucuri pe barba proprie. Ca ce-si face omu’ cu mana lui, lucru manual se cheama!

 • Teo Matei
  Normal ca SAE nu a efectuat nici o investigatie. Ca daca se adevereste stirea, cine ii mai „repereaza onoarea” lu’ tante UE? Asa ca ciocu mic si joc de glezne. Vorba ‘ceea: daca-i ordin de la Berlin, cu placere!

  • Teo Matei
   Crezi ca toti suntem nascuti yesterday (de J. Lenin)? Si credem ca pelicanii (vorba lui Nikola) ca nu stim cum se fac cartile la UE? Daca Berlinul iti spune in miezul verii pe 35 de grade ca afara ninge, pai nenica, pentru UE afara e viscol! Ramane cum am stabilit: ipocriti!

 • Gabriel Serban
  Nu stiam amanuntele dar e clar ca Tufis jr si cu Blair au dat-o de gard. Intrebare, apropos de 9/11: stie cineva de ce a cazut blocul 7? Sau unde a disparut avionul cazut in Pennsylvania in groapa aia de 10 m patrati?

 • Titanul ar trebui să desființeze rubrica de comentarii. Sânt niște cretini care poluează bunătate de blog: Jipule, Matei, Cârnat, Roxi, ș.a.

 • Până una alta, codrutei i s-au gasit … 3 (TREI) proprietăți în USA, pe numele de Lascu !!!
  Netrecute in declarația de avere !!!
  Eeeeh, cum ie ???
  Corupții voștri sunt mai … CURAȚI, decât ai noștri, n’așa ?!?

  • FAKE-NEWS !

   • S-o crezi tu, vărule ! It’s really true !

    • Ma traiasca ma-ta , care ti-a facut capul ala asa destept ,fii concret , dezvolta , unde este ma problema ,pupa-ti-ai exclamarile sa ti le pupi , ca doar n-oi fi tu vreun Tolstoi .

     • ‘Apropo’, ai auzit de Krav Maga ?

     • Ba Seneca , sa-nteleg ca stai intr-un viloi de neam prost care automat de face telectual ? , iar marca bolizilor detinuti fac diferenta ? , adicatelea , pentru o loaza ca tine sunt ca lumanarea la capul mortului , te lumineaza , dar nu te destepata .

 • 1. Maestre, nu exista „state paralele”, ci „centre de putere”. Statul paralel implica existenta unei structuri de putere formata exclusiv din reprezentanti ai statului care se substituie structurilor de putere legale, ceea ce presupune o ierarhie rasturanata in statul roman. In realitate, este vorba despre diverse centre de putere formate din functionari ai statului, interlopi, securisti, clanuri, masoni, afaceristi, etc.. Nu numai Ponta avea magistratii lui care sa-l scape de adversari, ci si orice interlop cu bani care vroia sa-si infunde dusmanii. Oricat de puternici ar fi fost cei adunati in „sufrageria lui Oprea” pentru a-l impune pe Basescu in fruntea statului, in detrimentul lui Geoana, castigatorul prezidentialelor din 2009, tot aveau nevoie de complicitatea altora, aflati in afara cercului lor de putere. Pastrand sintagma „statul paralel”, el nu este o inventie recenta, ci a aparut odata cu statul insusi. Comploturi si conspiratii au fost de cand lumea si or sa mai fie pana la sfarsitul lumii.

  2. Nu exista servicii secrete prietene, ci doar servicii secrete penetrate de alta servicii secrete. Instruirea agentilor SRI de catre FBI este un exemplu concludent de penetrare a contraspionajului romanesc.

  3. Oricine poate deveni la un moment dat un „idiot folositor”, oricat de genial ar fi, caci exista ac de cojocul fiecaruia. In acest sens, Experimentele Pitesti si Stanford sunt graitoare despre precaritatea naturii umane.

  4. Sunteti departe de a intelege adevarata semnificatie a razboiului din umbra, care este doar o extensie a razboiului nevazut.

 • „Draga Jack, îti multumesc.
  Eu am avut dreptul sa fac evaziune fiscala de peste 4 milioane de euro, pentru ca ma numesc Adrian Sârbu. DIICOT-ul si DNA-ul ar trebui sa-i ocoleasca, de altfel, pe toti mogulii de presa care fura, pentru ca noi suntem o casta speciala din România, care i-am servit mereu pe politicienii corupti, fara a avea niciun interes si niciun folos material de pe urma acestora.”

 • Teo Matei: diferenta dintre rusi si vestici e una singura. Rusii ne-au pus pistolul la cap si au spus davai, iar ailalti ne mangaie pe cap, ne zambesc frumos in timp ce stau cu mana varata pana la umar in buzunarul nostru. Macar rusii au fost brutali dar nu ipocriti. Era dupa razboiul in care am fost dusmanii lor. Dar vestul ce scuza are ca ne cheleste ca pe aia din Africa?

  • Nu te mai chinuii cu Mateias sa-l luminezi , nu-i asa prost cum vrea sa para , ce spui dumitale ,clar ca lumina zilei , intelege si-un prunc de gradinita , numa ca el papa niste arginti , aista-i ecuatia ,trebuie sa duca ceva acasa , altfel cum sa se duca la saiba , n-o fi nebun sa transpire pentru un banut , cand are varianta : sa-i zici ca apa-i uda ,si el sa replice ca Ivan Turbica se face vinovat de asa marsavie .

 • Teo Matei
  Care sunt stirile false? Ca la noi procurorii sun egalii judecatorilor in sala de judecata? Ca la noi toata mancarea importata din vest e junk? Ca la noi bancile straine mor de foame (profit minim) cica dar nu pleaca de pe piata? Protocoalele? Ca nu e anchetata niciodata o entitate straina deoarece toate sunt corecte pana la a fi sfintite? Ca MCV are tinte miscatoare care se schimba in fiecare an? Ca admiterea in Schengen era o chestie tehnica iar acum e politizata? Ca imigrantii au dat peste cap UE, la invitatia lui Merkel &co? Ca americanii au invadat Irakul, Afganistanul si apoi s-au prefacut ca lupta cu ISIS? Ca productivitatea din Romania e muuult mai mica decat in vest si de aia salariile noastre sunt ca in Africa, ca si cum un lucrator de la Renault e mai productiv decat unul de la Dacia, in conditiile in care lucreaza pe aceleasi utilaje? Etc, etc. Mai am da’ sunt prea multe. Eu am crezut in occident dar m-au dezamagit pana la ura cand i-am vazut cat sunt de ipocriti toti politicienii lor, cand vad cum in fata ne spun cat de rai sunt rusii si prin spate fac afaceri de miliarde cu aceiasi rusi rai. Si crede-ma ca nu-i iubesc nici pe rusi dar am parul alb si am vazut atatea ca acum suflu si-n iaurt si nu mai cred pe nimeni. Ipocrizia e chestia care ma enerveaza cel mai mult pe lume. Iar la ipocrizie, americanii si vest-europenii sunt campioni mondiali!

 • Teo Matei
  Nu-l mai cita pe politrucul ala de la ambasada americana, ca te faci de ras. Rusia profita de prostiile si tampeniile pe care le emit pe apertura superioara toti cretinii political correctness-ului, cei care incearca sa impuna multi-culti, imigratia necontrolata, suprematia tuturor inversilor si ciudatilor asupra albilor si crestinilor in Europa si SUA, etc. Sau crezi ca Putin conduce Germania si el a invitat toata planeta in Europa, el a castigat alegerile din SUA? Atunci din doua una: ori aia din vest sunt niste idioti care se lasa manevrati de rusi, ceea ce e o mare problema, ori astea sunt niste mari gogosi. Cum preferi?

 • Cernate, tristule, ti-ai luat in ultimele 3 zile de la unu’, niste bocanci in gura, de-ti cautai dintii pe jos..
  Binenteles ca, sobolan abject fara coloana fiind (tempo rapid), ai dat fuga cu pîra la moderator, sa te salveze de agresor…patetic!
  Ignorand faptul ca exact acelasi lucru faci si tu, cu postacii decenti ai blogului.
  Sooo, cum ziceam, suck it creepy faggot, life is a bitch!!! 🙂 🙂

  • Acuma vad ca ti-a fost ascultata milogeala..
   Nick Cernat:
   „Sper c-a fost blocat, nu numai i s-a șters postarea!”
   Pai normal ca speri, vierme, ca sa ramai tu singurul bully al blogului.. Ca de vreo 3 zile faceai căcuță moale. 😀

 • Paradoxul e ca cei care nu au voie sa faca politica, recte cei din justitie si cei din servicii, sunt cei care fac cea mai a dracului politica, cel putin in Romania. Culmea e ca o fac pe fata, fara nici o jena. E adevarat, in cardasie cu politicienii. Rezultatul se vede: Romania e praf si pulbere, o tara in disolutie, o tara desertificata, o tara de lohn!

 • „Fenomenul are următoarele explicații:” spune, Maestrul.
  1. … ANAF-ul este…second.
  „First” a fost Garda Finaciară!
  Ca instituție de forță, mergea în controale la firmele care nu erau pe placul guvernării Adrian Năstase. Îmi pare rău Baltage, dar nu putem nega…evidența.
  2. Repet!
  Pe întregul Mapamond acționează Serviciile, nu numai pe teritoriul Ro.
  În paranteză, fiind spus, există o țară neutră unde…mai bine, tac.
  3+4 sunt de acord.

 • Cu această ocazie sunt de acord și cu teoria Maestrului, în care invocă „Statele paralele”, dar și cu formularea lui Baltag și a lui Marc(us) Aurel.
  Ambii…trei și cu mine…4…avem dreptate în modul în care exprimăm sintagma. Unul, Maestrul, folosește formula diplomatică, noi, țăranii din popor, spunem lucrurilor…mai pe nume, așa. ?

 • Arestarea și anchetarea lui Adrian Sârbu este și pentru mine o mare enigmă! Datorită sau din cauza (sîc, Cernate!) jocurilor politice, îl consider pe Adrian Sârbu o victimă colaterală. Idem și pentru Sorin Roșca Stănescu.

 • De întrebat dacă „Serviciile secrete se bat pe teritoriul nostru…”, se întreabă, doar…cei neinițiați în tainile meseriei, Maestre!

  • Pe întregul Mapamond, în orice țară, Serviciile se…BAT ÎNTRE ELE!

  • Se bat în scopuri economice.Cu cît sttatul e mai puternic, bătălia între servicii e mai crîăncenă. 😎 Dar e greu de crezit că serviciile germane vor fi vreofdatăîn stare să înfrunbte CIA sau chiar Mossad.Pe vremrea lu Obama, nemții instalau microfoane ptr americani. 😆

   • Adrian Sîrbu n-a fost niciodată o victimă de Stat Paralel fiindcă PRO TV a avut apetit spre Soros mereu și a fost un post lingușitor cu oricine a fost la Putere (la un moment dat PRO TV avea datorii la Stat mai mari ca RealitateaTV și trebuia să stea capră la toți). Era normal ca PRO TV să fie făcut cu spălații pe creier, fiindcă proprietarii trustului erau americani „progresisti”.Faimoasele știri de la ora 5 cu sînge pe pereți erau împrumutate din media americană, ei n-au avut nimic original, al lor.Mao bine că dispar, se mai dezinfectează noțiunea de presă.

   • Tectoni cule
    Delirezi. Cică „Băncile NU investesc in economie, deci nu -și indeplinesc menirea. Au surse incorecte de câștig.”

    Banca îți ai banu și îi bagă în afaceri- din profitul ei ar trebui să-ți înapoieze ție dobînda și banii creditați. E problema băncii dacă banii îi bagă în Afaceri din Romînia sau Brazilia.Asta nu înseamnă surse incorecte de cîștig. Problema ssistemului bancar romînesc e că BNR are un golan soros ca guvernator (progresistu Isărescu) care e mai bătrîn ca Matusalem acolo și 2.bancherii de azi încă sînt niște economiști ex-comuniști primitivi care se cred directori CEC 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *