Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Spre deosebire de Penalii PSD, pentru Klaus Iohannis Penalii PNL sînt frecventabili

Prin mai multe intervenții publice de la Cotroceni, Klaus Iohannis a introdus în viața politică a României criteriul Penalilor. Ce se înțelege prin Penali în viziunea președintelui și a susținătorilor săi din bula Facebook, ziși și TeFeLiști?
Penali sînt toți cei convocați la DNA.

Deși Constituția și bunul simț al democrației susțin că Penal e doar cel care a fost condamnat definitiv, Klaus Iohannis, Șeful cel Mare al Binomului, a folosit și folosește termenul de Penal pentru orice persoană care a fost convocată la DNA.

Potrivit lui Klaus Iohannis, un Penal (în accepțiunea impusă de Înalta Sa Gîndire) n-are ce căuta în politică.
Convocarea la DNA e astfel un mijloc prin care președintele își scoate din joc adversarii pe motiv că sînt Penali.

Sîmbătă, 23 martie 2019, Klaus Iohannis a primit la Sinaia premiul Garantul Democrației în cadrul Galei Premiilor TNL „Mircea Ionescu-Quintus”. Toată stima pentru cel care a fost Mircea Ionescu Quintus. Nici o stimă pentru inițiatoarea acestor premii, șefa TNL, Mara Mareș, Prințesa Barabulelor din tot Ardealul. Pe Klaus Iohannis, acest premiu l-a bucurat pînă la darea din coadă. Să jubilezi la acordarea unui premiu de către gașca ta politică înseamnă o mare și tristă frustrare în materie de premii. Păi dacă Klaus Iohannis dă peste margini de fericire că Mara Mareș l-a binecuvîntat cu un premiu, cum ar fi trebuit să reacționeze Codruța Kovesi, care a fost premiată de către Oxford?

Sindrofia a avut loc la Sinaia.
Președintele s-a ostenit pînă acolo, în pofida gîtuiturii de la Comarnic, pentru a face galerie PNL în perspectiva europarlamentarelor. Trec peste alintarea Dragii mei, din discursul ținut cu prilejul premierii, cam lipsită de politețe. Chiar dacă în sală se aflau și tineri care-i puteau fi nepoți lui Klaus Iohannis, politețea elementară obligă să eviți formule de unchi de-adevăratelea, gen Dragii mei. Mă voi opri asupra cuvintelor frumoase zise despre primarul orașului Sinaia, brav membru al PNL :

„Am fost întîmpinat la sosire şi m-am bucurat foarte mult de primarul oraşului Sinaia şi i-am spus şi-mi face plăcere să repet: este un oraş frumos, este un oraş îngrijit, un oraş care face cinste României. Să îl aplaudăm pe domnul primar! Apreciez foarte mult, domnule primar, că sunteți un real sprijin, nu numai pentru oamenii din Sinaia, ci şi pentru TNL.”

Toate bune și frumoase.
Numai că distinsul primar al orașului Sinaia, altfel un bun gospodar, cade sub incidența acuzației de Penal folosită de Klaus Iohannis în intervențiile sale publice.

Să recapitulăm !
Pe 22 aprilie 2016, în buza campaniei electorale, primarul Vlad Oprea e audiat la DNA Ploiești în calitate de suspect într-un dosar de luare de mită. Acuzat pentru abuz în serviciu, Vlad Oprea este pus sub control judiciar. Anchetatorii îi interzic să-și mai exercite funcția pe perioada măsurii preventive. O măsură unică nu numai în istoria democrației românești, dar și în istoria absurdului de tip gogolian, deoarece Vlad Oprea, mai departe primar, n-are voie să comunice cu nimeni din primărie. Nici măcar cu secretara! Pe 24 mai 2016, Vlad Oprea, alături de Beatrice Rădulescu și Ruxandra Popescu, este trimis în judecată sub control judiciar. Vlad Oprea cîștigă alegerile pentru primăria Sinaia. Lucru normal. E un primar bun. Deoarece trebuia să treacă la treabă, el constestă controlul judiciar. Pe 13 octombrie 2016, ÎCCJ respinge contestația formulată de Vlad Oprea. Acesta nu se poate apropia în continuare de sediul Primăriei și nici nu-și poate exercita funcția. Decizia Curții Supreme este definitivă. Abia pe 13 martie 2017, Curtea de Apel Ploiești ridică controlul judiciar al primarului de Sinaia, Vlad Oprea. Pe 20 decembrie 2017, Vlad Oprea este achitat de Curtea de Apel Ploiești în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA din Ploiești pentru abuz în serviciu. Sentința nu este definitivă.

Știu unele lucruri despre dosarul lui Vlad Oprea. Mircea Negulescu, zis Portocală, l-a înhățat, pentru că Vlad Oprea a refuzat să asculte sugestia de a nu mai candida în 2016. Binomul avea un alt candidat. Reamintesc că Binomul a folosit lupta împotriva corupției pentru a scoate din cursă candidații pe care nu-i dorea. Așa s-a întîmplat și cu Sorin Oprescu. Acesta n-a ținut cont de sugestia de a nu mai candida și în 2016. Drept urmare Binomul i-a făcut imediat dosar.

Din punctul meu de vedere, Vlad Oprea e o victimă a Binomului SRI-DNA. Care Binom e lins de dimineață pînă seara de colegii săi de partid de la București, în frunte cu Ludovic Orban, pe toate canalele și la toate colțurile.

Din punctul de vedere al lui Klaus Iohannis, Vlad Oprea e un Penal. Și în această privință n-are ce căuta în politică.
Cum se explică astfel elogiul adus primarului penal de Sinaia?
Judecînd după intransigența sa față de Penali, ar fi trebuit nici să nu dea mîna cu Penalul Vlad Oprea.
Nu numai c-a dat mîna, dar mai mult l-a elogiat pe primar, fără a sufla o vorbă despre condiția sa de Penal.

Să credem că Klaus Iohannis știe cum a ajuns Penal primarul de Sinaia?
Dacă da, ar fi fost de așteptat să spună ceva despre abuzul la care a fost supus Vlad Oprea de către Unitatea de elită de la Ploiești.
De ce?
Pentru că Vlad Oprea e Penalul PNL.
Dacă era Penalul PSD, altfel ședeau lucrurile.

Cum întreg discursul a stat sub semnul chibițărelii electorale, Klaus Iohannis s-a referit și la candidații PNL la europarlamentare:

„Avem, apropo de europarlamentare, o echipă foarte bună la PNL. Am văzut această echipă, am fost invitat acum cîteva zile la un mare eveniment organizat de PNL pentru popularii europeni. Am văzut acolo echipa PNL, o echipă foarte tare!”

O echipă tare!
Numai că din această echipă fac parte trei Penali în accepțiunea lui Klaus Iohannis.

1. Vasile Blaga
Vasile Blaga fost pus sub acuzare de Unitate de elită de la Ploiești pe 28 septembrie 2016, pentru trafic de influență. Împotriva lui se iau măsurile de control judiciar și punerea sub sechestru asigurator pentru suma de 700.000 de euro prejudiciu.
Pe 28 noiembrie 2016, DNA a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Vasile Blaga. După un an, pe 30 octombrie 2017, e achitat de către Tribunalul București. Cum sentința nu e definitivă, Vasile Blaga e un brav Penal în accepțiunea lui Klaus Iohannis.

2. Dan Motreanu
Dan Motreanu e pus sub acuzare pe 2 iulie 2015 de către DNA în dosarul în care este urmărit penal George Scutaru, fost consilier prezidențial, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani. Pe 28 septembrie 2015, Dan Motreanu e trimis în judecată de către procurorii DNA. După trei ani, pe 25 iunie 2018, e achitat de ÎCCJ.

3. Adina Vălean
Pe 13 mai 2016, Adina Vălean și Crin Antonescu sunt audiați la DNA Ploiești într-un dosar în care sunt acuzați că ar fi achiziționat un apartament de lux la jumătate din prețul său de piață, diferența fiind achitată de compania Romprest, prin achiziționarea, în același imobil, a unui apartament la un preț supraevaluat. În schimbul acestui favor, Antonescu trebuia să asigure prelungirea contractelor pe care compania Romprest le avea cu Primăria Sectorului 1, condusă de liberalul Andrei Chiliman. Dosarul a fost deschis în baza unui denunț făcut de Alina Petre, fostă Măgureanu. Pe 25 august 2017, DNA Ploiești anunță că este în pregătire un dosar amplu, în care sunt implicate nume mari precum Mugur Isărescu, Virgil Măgureanu, Crin Antonescu, Adina Vălean, Dragoș Dobrescu și Florian Walter.

Cei trei candidați PNl pentru europarlamentare, membri ai echipei tari invocate de Klaus Iohannis, cad sub incidența definiției de Penali, avansată de președinte în diferite rînduri și prin urmare supuși interdicției de a face politică.

Și în cazul lor, Klaus Iohannis nu ne-a lămurit. Ori aceștia sînt nevinovați, victime ale abuzurilor Binomului și atunci președintele e dator opiniei publice s-o spună înainte de a-i ridica în slăvi. Ori sînt vinovați, și atunci în postură de penali trebuie să fie denunțați de Klaus Iohannis.
Dar, mă rog, sînt Penalii partidului său și prin urmare, spre deosebire de Penalii PSD, sînt frecventabili.

N.B. Am anunțat că în perspectiva transformării cristoiublog.ro în site, am lansat mai multor condeieri pe care nu de puține ori îi invidiez pentru textele lor, pe care mi-aș fi dorit să le fi scris eu, invitația de a colabora la blogul meu în cadrul rubricii consacrate invitaților.

Începînd de marți, 26 martie 2019, lista celor care semnează la această rubrică se îmbogățește cu un nume: Ionuț Cojocaru.

Despre Ionuț Cojocaru am scris prima oară în urmă cu trei ani, pe cristoiublog.ro din17 iulie 2016, după ce citisem ce scrisese despre Lovitura de stat din Turcia:

„Ceea ce am citit sîmbătă – amănuntele date spre seară de Ionuţ Cojocaru, unul dintre cei mai buni turcologi de-ai noştri, care a urmărit site-urile turceşti – mi-au întărit convingerea c-am avut de-a face cu una dintre cele mai caraghioase lovituri de stat din Istoria modernă, depășind-o în stîngăcii pe cea din august 1991 de la Moscova.”

De atunci, l-am urmărit atent pe Ionuț Cojocaru și nu doar cînd scria despre Turcia în deplină cunoștință de cauză (e și un bun cunoscător al realităților din țara lui Erdogan, pe lîngă istoria relațiilor dintre noi și otomani), ci și cînd se pronunța asupra trecutului nostru.

Știindu-mi preocupările pentru Neo- Ottomanismul la putere azi în Turcia, Ionuț Cojocaru mi-a pus la dispoziție informații pe care doar un turcolog ca el le putea obține.

Marți 23 mai 2017, scriam pe cristoiublog.ro:

„Ionuț Cojocaru, tînărul turcolog despre care am mai scris (continui să mă întreb cum de nu-l vînează nici o Facultate de Istorie, avînd în vedere că Turcologia, disciplină ucisă cu sînge rece după decembrie 1989, e indispensabilă în studierea Istoriei noastre), mi-a trimis un link la site-ul serviciilor islamice turce pe care se publică Macheta Marii Moschei care se va construi la București.”

Textul cu care debutează pe cristoiublog.ro e unul de Istoric al clipei și nu unul de Istoric.
Noutatea adusă de Ionuț Cojocaru în comentariul Grija USR pentru comuniști e convocarea cărții și nu numai a celei de Istorie pentru radiografierea prezentului politico-social. Și ca orice Istoric al clipei dublat de un Istoric, Ionuț Cojocaru surprinde prin calmul scrisului său într-o publicistică dominată de zbierete.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Spre deosebire de Penalii PSD, pentru Klaus Iohannis Penalii PNL sînt frecventabili”

  • Am ajuns ca, indiferent de baricadă, să-i căinam pe bieții ,,penali”. Să nu fii in pielea lor!

  • Teo! Nu mă obligă nimeni și nimic să-mi fac cont de Fb. Dar tu, fără adresă de mail (obligatorie!) nu poți naviga pe Net. Nu se întâmplă nimik dacă-mi dai replici pe aici. Garantez că ne putem înțelege mai bine. Cu mine și cu ceilalți forumiști, evident!
    Ce face mândria asta din om, măi, nene, măiii!

    • Și, da! Nici eu nu sunt de acord cu Vâlcovul. Mă consolez cu ideea că pe jumătate…este decimat. N-am nicio vină că cei în drept o cam lălăie!

  • Fiecare cu penalii lui, este adevarat. Ceea ce mi se pare interesant este ca penalii de stânga se considera toti nevinovati, acuzând Statul Paralel pentru hotiile comise, în timp ce restul îsi asteapta procesele si sentintele fara a da vina pe altii pentru faradelegile lor.
    În alta ordine de idei, se stie ca locurile eligibile pe listele oricaror partide, se cumpara cu bani grei. Vorbim în plus, aducând în discutie calitatea primilor înscrisi: penali sau nu, profesionisti sau nu. Aflam mult mai târziu despre calitatea europarlamentarilor pe care i-am votat (votând o lista de partid, de altfel), asa cum s-a întâmplat si în cazul Vioricai Dancila. Sa trimiti o nulitate sa reprezinte România în Parlamentul European timp de doua mandate este o greseala impardonabila care se poate repeta oricând pentru ca partidelor noastre le lipsesc cu desavârsire standardele de calitate. A se vedea ce persoane au numit pesedistii în fruntea celor mai importante organe de specialitate ale Statului Român.

    • Sună frumos ceea ce spui, precum aria „Flower duet”, să zicem. Practica „ne omoară”, în schimb!
      Fiind adeptul teoriilor conspiraționiste, mă gândesc că nu întâmplător se regăsesc pe listele partidelor politice,tot timpul, oameni cu ceva probleme. Deh! Statul paralel și-ar pierde pârghiile dacă, pe liste s-ar nominaliza oameni incoruptibili.

    • profu
      Esti simpatic. Pai penalii „lui” isi asteapta cuminti procesele si sentintele fiindca stiu din prima ca nu vor pati nimic. C-asa-i in tenis cand arbitrul e omul tau! Iar apropos de calitatea europarlamentarilor, prefer un „prost” decat un inteligent dar pervers si care voteaza intotdeauna impotriva tarii sale si se pupa pe buze cu toti ipocritii occidentului. PS vezi ca numai anumite institutii se mai pot numi cu mandrie organe de specialitate. Deh, asa e cand iti pica cu tronc organul statului!

      • Si tu esti simpatic, cib. Si previzibil. Si-ti place sa faci insinuari si sa pui etichete.
        Tu vorbesti despre patriotismul mafiotilor care fura pe rupte si ridica tonul la Europa ca sa-i lase sa fure. Niste perfizi carora le crapa conturile de atâta banet furat din mare patriotism. Pe astia, eu nu-i prefer. Si nu-i prefer nici pe altii care fura, indiferent de culoarea politica.

        • profu
          Pana una alta vad ca mataluta pui etichete. Iar Europa nu inseamna ca Germania, Franta si Olanda dicteaza si Romania trebuie sa faca sluj. Cum dracu’ doar in est sunt hoti si prosti iar in vest sunt numai fete mari? Cum dracu’ numai pe stanga sunt hoti si prosti iar pe dreapta sunt numai fete mari?

  • Deci varianta „Fara penali, în funcții publice” ar trebui sa fie … APROAPE EXCLUSĂ, dintre posibilele întrebări ale referendumului la care APROAPE s-a HOTĂRÂT KWJ, nu-i așa ?
    In caz contrar ar trebui să „dispară” din politica românească APROAPE un sfert dintre membri, dacă nu, cumva, mai mulți ❗❗❗
    Și, când spun asta mă refer, bineînțeles, chiar și la … „întâiul” nostru conducător ❗❗❗

    • Si, mai e ceva :
      VA IESI PROST ❗
      Dragnea va organiza, după cum a spus, un COTRAREFERENDUM, si, din nefericire, AI LOR SUNT MAI MULȚI ❗❗❗
      Am citat dintr-un comentariu al lui Robert Turcescu, pe care-l găsiți pe știri pe surse .

  • Da, Teuțu Matei! Te referi la penalii voștri, n-așa? Că de ăștilalți, de pe partea astalaltă,de Stânga, nu mai sunt. Au tot fost decimați, unul câte unul. Hi, hi, hii!

  • Vorba aia, penalii lor sunt APROAPE mai răi ca ai noștri.
    Excelent editorial, Maestre!
    Toată stima și pentru invitații actuali și viitori ai blogului.
    Cât despre contextul editorialului, da! Se pare că Statul paralel își cam dă cu …dreptul în stângul.
    În opinia mea, Statul ăsta paralel, cu tentativa lor de Democrație, sunt în offsaid cam de…2 anișori, cam așa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *