Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Liviu Dragnea folosește Parlamentul pentru exploatarea electorală a copiilor mai ceva decît exploatarea sexuală a copiilor de către pedofili

Reproșam conducerii SRI în numărul anterior că „SRI n-a schițat nici măcar o virgulă în încercarea de a convinge opinia publică de la noi că a cerut o creștere din motive obiective”.

Marți dimineața, la prima oră, m-am trezit cu un e-mail de la Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvînt al SRI. Un text însoțit de un grafic intitulat Situație privind ponderea cheltuielilor de personal, a celor cu asistența socială și a celorlalte naturi de cheltuieli în bugetul total al SRI în perioada 2015-2019. Textul nu e unul oficial, redactat în limbajul de lemn tipic Serviciilor, ci unul gazetăresc, tocmai de aceea convingător.

Îl reproduc în întregime:

„Maestre, am citit editorialul dumneavoastră despre buget și pentru că ați scris acolo că nu am explicat creșterile de buget, o să încerc să vă explic aici.
O să vă dau doar câteva cifre: 84% din buget este destinat pensiilor și salariilor. Cu alte cuvinte, noi funcționăm cu doar 16% din total buget. Restul sunt lefuri si pensii. Avem mulți angajați? Pentru că funcționăm după o lege de pe vremea cînd telefonul mobil și internetul nu existau… Avem mulți angajați, pentru că SRI se ocupă, prin lege, de ceea ce nu ar trebui să se ocupe. Poșta secretă, care transportă peste 80% documente neclasificate, nu ar trebui să fie în subordinea SRI. Control bagaje la aeroport și brigada antiteroristă sînt divizii pe care alte servicii nu le au în curte, sînt la guvernul lor. Sînt cîteva mii de angajați în plus, deci. SRI a fost organizat pe model sovietic, cu structuri în fiecare județ. Nu noi am cerut un astfel de SRI. Iar el poate deveni mai suplu și mai eficient PRIN LEGE. Cine blochează pachetul de legi ale securității naționale? Nu noi.

Avem și mult mai mulți pensionari decît angajați. Noi plătim pensiile și pentru SIE, din bugetul SRI. Și nu SRI a dat Legea 232/2016 în urma căreia au plecat în pensie de la SRI într-un singur an tot atîția ofițeri cît în zece. Nu SRI a cerut salarii și pensii mai mari, nu-i așa? Nu poți să dai o lege prin care mărești bugetul de pensii și salarii, ca apoi să ne pui să tăiem bani de la funcționarea Serviciului pentru a le putea acoperi. Din 2015 și pînă în prezent, din cauza acestor legi, bugetul de funcționare al SRI, de la plata facturilor de energie și pînă la activitatea efectivă de informații, a scăzut ca pondere de la 32% din buget pînă la 16%. (Vedeți ce e cu verde în grafic). O să ziceți «sînteți prea mulți, dați afară». Păi, cine pleacă intră în bugetul de pensii și presiunea pe buget crește. O să ziceți «dați afară tineri, nu ofițeri cu drept de pensie». Păi nu avem pîrghii legale să facem asta. Oricum, nu se angajează un om în SRI decît după ce pleacă doi. Numărul angajaților a scăzut. Oricum, suplinim cu resursă umană carențele de tehnologie evidente. Nu te poți lupta cu roboții și dronele, cu atacurile cibernetice si revoluția tehnologică a puterilor ostile țării, cu sapa în mînă, nu? Și atunci vă las pe dumneavoastră să trageți singur concluziile. De ce ne este tăiat bugetul?”

Pe 3 februarie 2019, în cadrul conferinței de presă în care a lansat propunerea de a se lua de la Bugetul SRI pentru a se da Vitaminei D, Liviu Dragnea a avertizat:
Dacă Proiectul de Buget aprobat de Guvern nu va ține cont de voința sa, el va depune în Parlament amendamente la Legea Bugetului.
Din cîte se știe Guvernul a păstrat repartizarea banilor pentru SRI din proiectul inițial postat pe site-ul Ministerului finanțelor, în 31 ianuarie 2019.

Luni, 11 februarie 2019 dimineața, site-urile și televiziunile de știri au fost cutremurate de un Breaking news:
Liviu Dragnea a depus în Parlament amendamentele cu pricina.
Amendamentele se refereau la Bugetul SRI. Acest Buget urma să fie discutat de singura instituție din Parlament îndrituită s-o facă atît prin prerogative, cît și prin instrumente:
Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Toată lumea s-a pus pe o așteptare încordată.
Ce va face Comisia SRI?
Îi va accepta amendamentele lui Liviu Dragnea sau i le va respinge.
Mai pe seară, vine lovitura de teatru:
Președintele Comisiei SRI, Claudiu Manta anunță după încheierea ședinței că Bugetul SRI a fost aprobat în varianta trimisă de Guvern.
Amendamentul lui Liviu Dragnea?

„Comisia nu a fost sesizată cu un astfel de amendament.”

Liviu Dragnea n-a depus amendamentul la Comisia SRI, ci la Comisia de Sănătate!
Sub titlul S-a confirmat: Liviu Dragnea a jucat o comedie ieftină în cazul Bugetelor acordate Serviciilor! scriam în numărul anterior al cristoiublog.ro despre șușa de demagogie electorală interpretată de Liviu Dragnea prin ceea ce s-ar putea numi Războiul Bugetul SRI contra Vitamina D. Folosirea discuțiilor la Proiectul de Buget pentru a mai face un pas în campania electorală pentru prezidențiale declanșată pe șest după ședința Consiliului Național al PSD a mai fost denunțată de mine atît în comentarii scrise cît și în intervenții la tv. După manevrele de luni ale lui Liviu Dragnea, simt nevoia să aduc o corectură titlului de pe cristoiublog.ro. Nu, Liviu Dragnea nu a jucat o comedie ieftină. Liviu Dragnea joacă o comedie ieftină. Și din nenorocire, în deplină iresponsabilitate, el angajează Parlamentul României în această comedie pe post de recuzită.

SRI e o instituție a României de azi. De buna sa funcționare răspunde nu numai CSAT. Răspunde și Guvernul. Răspunde și Parlamentul. Așa cum Parlamentul răspunde, prin Comisia SRI și de supravegherea Serviciului astfel încît acesta să n-o ia razna peste hotarele constituționale. Prin urmare dacă de Bugetul acordat SRI prin Proiectul de Buget a răspuns mai întîi Guvernul ai cărui reprezentanți au participat la ședința CSAT din 19 decembrie 2018. La această ședință s-a discutat Bugetul SRI. Reprezentantul SRI a înfățișat distinsei adunări argumentele în favoarea unei creșteri a bugetului pentru 2019. Deși spuse pe un ton oficial, ele n-au diferit de cele prezentate în textul gazetăresc al lui Ovidiu Marincea. Reprezentanții Guvernului, în frunte cu premierul, au fost convinși de argumentele SRI. Prin urmare, Bugetul SRI a fost votat în unanimitate. Al doilea moment de răspuns la întrebarea dacă o creștere a Bugetului SRI se justifică l-a constituit dezbaterea din Comisia de control a SRI. La această dezbatere, SRI și-a trimis un membru al conducerii care a adus argumente în favoarea creșterii Bugetului.

Nu știu dacă argumentele SRI, înfățișate și în textul lui Ovidiu Marincea sînt sau nu îndreptățite. Știu însă că ele ne semnalează un adevăr cu valoare de axiomă:
Bugetul SRI pe 2019 reclamă o abordare responsabilă, matură, în care argumentelor SRI, serioase, să le fie contrapuse argumente la fel de serioase.

Dacă Liviu Dragnea urmărea și altceva decît o josnică manevră electorală, depunea amendamentele la Comisia SRI. Aici, la Comisia SRI, singura îndreptățită să aprecieze dacă amendamentele trebuie luate în seamă, evident, după ascultarea și a reprezentanților Serviciilor, urma să se decidă dacă se păstrează sau nu bugetul aprobat de ședința CSAT și ulterior de ședința de Guvern. Ce face însă Liviu Dragnea? Depune amendamentele la Comisia de Sănătate. E îndrituită Comisia de Sănătate din Parlament să aprecieze dacă Bugetul SRI din Proiectul aprobat de Guvern e sau nu corect? Firește că nu. Nu știa Liviu Dragnea acest lucru? Firește că-l știa. De ce n-a mers la Comisia SRI? Foarte simplu. Pentru că aici amendamentele sale vizînd reducerea Bugetelor Serviciilor s-ar fi confruntat cu argumentele SRI, cu votul din CSAT, cu decizia din ședința de Guvern din 8 februarie 2019. Mai mult ca sigur, Liviu Dragnea ar fi trebuit să atace argumentat cele două Servicii, să aducă argumente în favoarea tezei că banii sînt cheltuiți pentru implicarea în politică. O asemenea situație nu convenea lui Liviu Dragnea:

 1. Manevra sa cu bani dați Sănătății de la SRI și SIE e una pur electorală. Ea vizează obținerea de capital politic prin autoprezentarea drept politician preocupat de Vitamina D la copii. La copii, pentru că politicieni precum Liviu Dragnea exploatează electoral copii mai ceva decît sexual pedofilii. Dacă depunea amendamentele la Comisia SRI accentul pica pe nemulțumirea față de Servicii și nu pe grija nețărmurită față de copii.
 2. Mai mult ca sigur, Comisia SRI ar fi respins amendamentele. Dacă nu le-ar fi respins Comisia SRI s-ar fi dovedit mopul cu care Liviu Dragnea își spală podelele sale electorale.
  În aceste condiții Liviu Dragnea ar fi trecut înfrînt de o Comisie, alcătuită în majoritate din PSD-iști. Pentru un ins cu pretenția de a fi Jupînul partidului de Guvernămînt ar fi fost o lovitură mai puternică decît acțiunea Puciștilor. A apelat atunci la votul Comisiei de Buget- Finanțe, cea care a trebuit să tranșeze chestiunea ivită din depunerea unui amendament despre Bugetul SRI la Comisia de Sănătate. Și Comisia a votat în favoarea sa. O Comisie fără nici o legătură cu activitatea SRI. Astfel, Liviu Dragnea a apelat la o șmecherie pentru a-și vedea amendamentul trecut în Proiectul supus dezbaterii Plenului.
 3. Liviu Dragnea pariază pe un vot al Plenului în favoarea sa. În aceste condiții, Legea Bugetului ajunge la Klaus Iohannis. Președintele va fi obligat s-o retrimită la Parlament, deoarece ea nu respectă decizia CSAT luată cu votul în unanimitate al reprezentanților Guvernului.

Pentru Liviu Dragnea, ar fi acesta un nou moment de campanie electorală. În timp ce Klaus Iohannis ar trece drept susținător al banilor rupți de la sănătatea copiilor, el Liviu Dragnea ar trece drept un luptător pentru vitamina D.
Liviu Dragnea și-a dovedit încă o dată iresponsabilitatea funciară.
El folosește Parlamentul pentru exploatarea electorală a copiilor mai ceva decît exploatarea sexuală a copiilor de către pedofili.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Liviu Dragnea folosește Parlamentul pentru exploatarea electorală a copiilor mai ceva decît exploatarea sexuală a copiilor de către pedofili”

 • Am citit cu interes acest articol al dumneavoastra si ma mira faptul acest domn Marincea , putator de cuvant al SRI , nu spune si faptul ca Brigada Antiterorista implicit acesti mult huliti subofiteri si ofiteri care fac control de secutitate pe aeroporturile din Romania nu fac gratis acest lucru.Domnule Cristoiu , sa nu uitam si ar trebui sa consemnati ca pentru acest lucru se incaseaza bani buni la bugetul de stat .Binenteles se tot pune intrebarea de ce trebuie sa faca neaparat SRI acest lucru?! Pana acum sunt singurii care au dovedit profesionalism si din ce am citit pe net se afla pe un podium fruntas in acest domeniu.Calatoresc destul de des si sincer ma simt in siguranta cand trec prin acest control.Nu trebuie sa luati aceste cuvinte ca si cum as fi un fan al lor dar sincer profesionalismul lor nu l-am intalnit in nici un alt aeroport din lumea asta. In schimb am avut neplacuta surpriza sa vad multi deputati si senatori romani care doresc sa treaca fara a fi controlati , ca si cum ar fi zei..Parerea mea este ca atata timp cat nu avem un atentat sau nu stiu ce alta actiune terorista in tarisoara asta ar trebui sa le multumim acestor mult huliti oameni si sa-i lasam sa-si faca treaba in continuare..Va multumesc si sper sa mai citesc alte articole interesante in continuare.

 • Tare Marincea asta: ¨Nu SRI a cerut salarii și pensii mai mari, nu-i așa? ¨
  Ete ba, saracii, cum le baga astia lovele pe gat, impotriva vointei lor.. 😛

  • Acum, între noi fie vorba, sunt mulţi ai dracului ‘sereiștii’ ăștia, de nici ei nu mai știu câti ! Acoperiţii fiind … ‘incluși’, bineînțeles !
   Pro(b)lema este … cu ce se ocupă !?!
   Se pare că firmele lor ‘acoperite’ funcționează în continuare, fără ca … ‘cineva’ să se ‘intersecteze’ cu ele !

 • Bun articol… pe intelesul tuturor!

 • Interesantă ‘expunerea’ Ioanei Ene Dogioiu aka Nadina Folga, privind partidul lui VVP !!!
  Rareș a rămas … perplex, neștiind cum s-o întrerupă, dând mai repede publicitatea !!!

 • Maitre , sinteti bine ?

 • Foarte tare…Ovidiu Marincea confirma indirect ceea ce banuiam si anume: pe statul de plata al SRI sunt undeva la 50000-60000 de frecatori de menta. Marincea incearca sa ne spuna ca nici macar pentru conducerea actuala a SRI nu este clar cu se ocupa acesti oameni (eventual ocupau inainte sa fie trecuti in rezerva) dar anual spargem peste un milliard in basul lor. Ne mai miram ca musteste netul si presa de securistoizi abjecti si cretini. Mai adaugi cele vreo 40000 aflati pe statul de plata al unor finantatori externi (de la Soros pana la Putin via Berlin) si ajungi la faimoasa suma de 100k de jeguri care se estimeaza ca infesteaza zilnic cu balele lor spatiul public romanesc.

  • „Nici noi nu mai stim cati suntem!” dupa cum zicea un nene! 😎

   • He, he, heee !
    De fapt el a vrut să ziCĂ CĂ (sic), de fapt, ei știu foarte bine, dar lasă ‘prolema’ in suspense, pt a da naștere ‘ interpretărilor’ de genul : iete bă, ce zic ăștia, adică sunt mult mai mulţi, decât se crede, dar mult mai puțini, decât se spune !!!?

 • „Liviu Dragnea și-a dovedit încă o dată iresponsabilitatea funciară.”
  Daca mafiotii ar fi responsabili vreodata, atunci ei nu ar mai fi mafioti!

 • Se profilează o mișcare ‘intelligence’, a psd-ului ! Renunţarea, de bună voie, la … guvernare, printr-o jonglerie simplă : înlesnirea trecerii unei moţiuni de cenzură !!! Da, chiar asa, vor trece, pur și simplu, în opoziţie, urmărind ‘cu interes’ guvernarea actualei opoziţii, care-și va cam rupe gâtul, intr-o ţară lasată in haos de către psd !!!
  Insa, la alegerile din 2020, vor reveni en fanfare, la guvernare !!!
  Cine are ‘argumente’, n-are decât să mă contrazică !

  • Nu-si pot permite sa paraseasca guvernarea pentru ca:
   1. Înca au sperante ca pot modifica legile justitiei în favoarea coruptilor care urmeaza sa faca puscarie.
   2. Nu pot parasi „vaca de muls”, tocmai înainte de alegeri când au nevoie de mult „lapte” pentru cumpararea de voturi.

 • Se profilează o mișcare ‘intelligence’, a psd-ului ! Renunţarea, de bună voie, la … guvernare, printr-o jonglerie simplă : înlesnirea trecerii unei moţiuni de cenzură !!! Da, chiar asa, vor trece, pur și simplu, în opoziţie, urmărind ‘cu interes’ guvernarea actualei opoziţii, care-și va cam rupe gâtul, intr-o ţară lasată in haos de către psd !!!
  Insa, la alegerile din 2020, vor reveni en fanfare, la guvernare !!!
  Cine are ‘argumente’, n-are decât să mă contrazică !

 • O să-njur până dati drumul comentariilor !

 • Teo Matei, de miting să ne iei, care e funcția ta oficială, în afară de bocitoare ptr bolnavul național Iohannis. Ești ajutor de securist, le duci găleți de curent electric alternativ (frecvență 100 Hz) cînd sînt ei plecați pe teren? dacă un ofițer SRI se pensionează înainte de 50 de ani cu vreo 100 de milioane pensie, i-ai auzit vreodată că se plîng că aduc bani de-a casă ptr hîrtie și agrafe, cum zbiară alții, de ex poliția? SRI a cheltuit miliarde pe ascultarea populației, cum scrie presa, și acu cîte alte miliarde mai trebuie cheltuite pe un serviciu care nu dă nimic transparent contribuabilului și care nu e în stare nici măcar să identifice sursa unui atac cibernetic? Și de ce nu zice Marincea nimic de sursele suplimentare de venit ale serviciilor? Teo matei, de rapiță să ne iei, la cîte întrebări pe domeniul ăsta sînt, curvl care-l porți pe umeri ar trebuis să se facă dovleac de Scornicești și să bubuie de curiozitate. 😆

  • Nazistu șef de la Cotroceni ,Iohannis ,critică propunerea lui Liviu Dragnea de a tăia bugetele serviciilor secrete pentru a aloca fonduri mai mari pentru Sănătate, afirmând că e “un gest cinic”. Așa știe evadatul ăsta de la Bălăceanca și așa a învățat el de la Băsescu, că Serviciile e totul, ? că doar alea l-au pus pe el în scaun nu oamenii de pe stradă cu votul lor. ? Așa să-l mai voteze romanticii întîrziați și întîrziații mintali care au avut încredere în marioneta asta a lu Soros și Merkel, devenit mai nou și sluga rușilor ?

  • Man, când te ‘citează’ baltag, ie de bine, sau de rău, ce zici ?

   • Oprea
    Eu zic că e de bine. Pe lîngă Baltag, prăpădiți ca Teo Matei sau Nick Cernat pe el să mă kc sînt ca vuvuzelele pe lîngă o trompetă de New Orleans. I-a pus rateul bătrîn Soros să cînte da a ieșit doar o bășină puturoasă, devreme acasă, că Roxy Roman face fasolea doar cu ceapă prăjită, bătu-v-ar Dumnezeu de șobolani vînduți și la mutră sluți 😀

 • Maestre Cristoiu, dacă Dragnea se folosește de copii, asta în mod cert o fi învățat de la mentorul lui directorul SRI Hellvig, senilul Soros. Ce au căutat sute și mii de copii romîni al mitingurile drogaților rezist?
  https://www.antena3.ro/actualitate/social/un-nou-protest-antiguvernamental-cu-copii-parintii-s-au-adunat-in-fata-guvernului-400350.html

  Măcar Dragnea le dă ceva la copiii ăia, dar inconștienții care și-au băgatr copiii în mitinguri politice le-au mutilat copilăria. ➡

  • Le da copiilor vitamina D si alte medicamente cumparate prin firme „dedicate” (cu patroni israelieni ) .
   Ghici a cui este afacerea ?

   (desi exista studii atat europene cat si americane care sustin si demonstreaza ca lipsa de vitamina D nu este o cauza a bolilor ci un efect al acestora , si ca administrarea de suplimente cu vitamina D nu rezolva problemele de sanatate )

   • Popescu bă bou sfînt al rezistenților, mai bine mergi în Pța Victoriei și susține cu dovezi mizeriile astea care le scrii aci. Nu ești mai deștept decît maimuțica de fi-su a lu Ion Caramitru care s-a lansat ca „politișăn”, da sigur ești mai tîmpit. Grupul Rezist e doar un insectar care începe cu A și se termină cu Z, și unde tu ești la litera P de la Pvlă. 😀

  • Teo Matei de coae să ne ei,
   Nu înțelegeți că moluștele ca alde Roxi să ne-o ia în boxi, Nick Cernat pe el să mă kc, Teo Matei de bile să ne iei, suntețși doar rateuri ale propriilor ignoranțe?
   Finanțatorii voștri senilii Soros și Merkel au ajuns azi la înțelegere cu rușii pe gazoduct, deci voi, viermilor, trebuie deja să upgradați situația, că nu știți unde vă aflați acu- între ruși, alcoolicii de la UE sau Statele Unite? Vai de capul vostru de oligofreni, care aveți mereu discursuri și idei în funcție de discursurile și ideile finanțatorilor voștri, căca-ne-am pe voi și pe ei@! 😆

  • Noutăți- Idiotul sinistru Guy Vrehofstadt (Belgia) 😎 , fostul șef al lu Hellvig la Parlamentu european a declarat că Giusepe Conte al Italiei este o „păpușă” a lui matteo Salvini. Dacă Conte e o păpușă, maniacul ăsta Verhofstadt e o păpușă erotică a lu Soros de la care suge de ani de zile în numele democrației. 😆 Belgia a ajuns un incubator de avortoni ca Guy, angajați pe viață la parlament. Belgienii să-i dea un șut în băsănău acestui vierme intestinal căcat de sorosism, la alegeri, succes Belgia!!! 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *