Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Guvernul PSD-ALDE n-a fost dat jos. Klaus Iohannis și ai lui au păcălit încă o dată electoratul

Guvernul PSD-ALDE n-a fost dat jos. Klaus Iohannis și ai lui au păcălit încă o dată electoratul

Moțiunea de cenzură a fost respinsă în Parlament.
PSD a rămas mai departe la Putere.
Chiar de a doua zi după scrutinul europarlamentar, am susținut cu energie – una care, între noi fie vorba, putea fi folosită la altceva mai folositor – că în scurt timp Guvernul PSD-ALDE o să cadă.

Într-o tabletă despre care am mai vorbit – Incertitudini, în Cuvîntul din 9 februarie 1927 – Nae Ionescu își avertiza cititorii că analiștii, reporterii politici după cum le zicea el – nu fac profeții.
Deși de acord cu Nae Ionescu, am cutezat să avansez și să susțin ca inevitabilă Căderea Guvernului. Nu întîmplător insist pe formula Căderea Guvernului în locul formulei Venirea unui Guvern al Opoziției. Deși Căderea guvernului înseamnă în postdecembrism un pas către Venirea unui alt Guvern, un pas trecător, dar obligatoriu, în cazul României de după scrutin, problema numărul unu e Plecarea PSD de la Putere și nu Venirea unui alt Guvern. Așa cum am susținut în mai multe rînduri, printr-o schimbare strategică la care PSD n-a fost atentă, Opoziția și mai ales Klaus Iohannis au înfățișat europarlamentarele ca alegeri parlamentare anticipate și nu ceea ce sînt aceste alegeri – un moment prin care partidele își trimit oamenii în Parlamentul european. Desigur, realitatea ședea altfel. Indiferent de rezultat, europarlamentarele pot da cel mult un semnal despre capitalul politic al fiecărui partid. Ele nu schimbă cu nimic aritmetica parlamentară sau cea locală. PSD și ALDE dețin în Parlament o majoritate confortabilă. Pentru ca Guvernul PSD-ALDE să cadă de la Putere, ar trebui ca semnalul dat de europarlamentare să fie perceput de parlamentarii PSD-ALDE ca o poruncă din partea electoratului. În nici un moment liderii Opoziției, Klaus Iohannis n-au precizat că rezultatele scrutinului european, pentru a deveni rezultate de anticipate, trebuie să fie verificate în punerea la încercare a majorității parlamentare.

Campania pentru europarlamentare s-a concentrat pe sloganul Veniți la vot! Aparent, era un slogan de esență democratică. Cei implicați în cultivarea acestuia în public susțineau că nu îndeamnă cetățenii să voteze cu Opoziția la europarlamentare și cu întrebările lui Klaus Iohannis la Referendum. Ei îndeamnă doar să vină la vot. În realitate, venirea la vot era în favoarea Opoziției și a lui Klaus Iohannis. Se știa că PSD se bazează pe structuri. În decembrie 2016 PSD biruise, pentru că electoratul de Dreapta șezuse acasă. Scoaterea acestuia din casă însemna însă victoria Opoziției. Nici la această schimbare de strategie PSD n-a fost atent. Liviu Dragnea a fost condamnat, pentru că îndemnase public oamenii să iasă la vot la Referendumul pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Operațiunea angajată de Liviu Dragnea, firește nu în nume propriu, ci în numele USL, ținea de aspectul aparte al luptei politice. Știind că va pierde la vot, Traian Băsescu optase pentru boicotarea Referendumului. Prin urmare, prezența la vot devenea mai importantă decît votul propriu zis. Așa se explică de ce în timp ce Tabăra lui Traian Băsescu pleda pentru absenteism, Tabăra USL pleda pentru o prezență masivă. În deschiderea Dosarului Referendumului, DNA a plecat de la premisa că aducerea oamenilor la vot n-avea nici o legătură – cum susținea Liviu Dragnea – cu pledoaria pentru implicarea cetățenilor prin prezență; avea legătură cu validarea sau invalidarea Referendumului, altfel spus cu victoria sau eșecul PSD. Campania pentru europarlamentare și Referendum a stat sub semnul aceleași semnificări penale ca și campania din 2012. Îndemnul de a veni la vot era o formulă șmecherească de a pleda pentru victoria uneia dintre părți. În cazul Referendumului, dată fiind dependența rezultatului de atingerea pragului, din punct de vedere legal ar fi trebuit interzis lui Klaus Iohannis și Taberei sale pledoaria pentru venirea la urne. Strania blegeală a PSD – cel mai puternic semn că partidul are deja o problemă de existență, constînd în pierderea reflexelor de luptător – a făcut ca în cazul europarlamentarelor, și în cel al Referendumului, nu numai partidele politice, dar și forțe care trebuie să rămînă în afara confruntării electorale, de la ziare, site-uri, televiziuni, Pro Tv, de exemplu, pînă la membri ai Societății civile, actori, să facă în spațiul public campaniei pentru partidele de Opoziție și pentru Klaus Iohannis sub pretextul cusut cu ață al campaniei de îndeplinire a unei datorii cetățenești.

Campania n-ar fi avut eficiență dacă n-ar fi fost angajamentele categorice, repetate pînă la exasperare, ale Opoziției, ale lui Klaus Iohannis că imediat după scrutin, dacă prezența va fi masivă, Guvernul PSD-ALDE va pleca de la putere, iar rezultatele Referendumului vor deveni imediat realitate. Reamintesc ceea ce am reamintit ori de cîte ori a venit vorba de transformarea europarlamentarelor în parlamentare anticipate vorbele lui Klaus Iohannis din Mesajul public despre Referendum din 25 aprilie 2019:

„Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sînt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționăm imediat, a doua zi.”

Pe 8 mai 2019, la Suceava, noua Stea a PNL, candidatul Rareș Bogdan anunța fără să clipească pașii către Căderea Guvernului:

„Vă asigur că Partidul Naţional Liberal – dacă dumneavoastră înţelegeţi însemnătatea alegerilor din 26, va rezulta o mare victorie. O victorie în patru paşi: vom cîştiga alegerile europarlamentare, vom cîştiga referendumul iniţiat de preşedintele României, vom face o mare coaliţie în jurul Partidului Naţional Liberal cu premierul României Ludovic Orban, pentru a iniţia o moţiune de cenzură care să trîntească cel mai antiromânesc guvern din istoria acestei ţări”.

Deși mai puțin patetic, Ludovic Orban a susținut și el identitatea dintre europarlamentare și parlamentare:

„Înfrângerea PSD va echivala cu o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Victoria PNL va arăta că PSD nu mai are ce căuta la Putere.”

Repet, Constituția arată clar că indiferent de rezultatele de la scrutinul european aritmetica parlamentară nu se schimbă.
Cu toate acestea, Klaus Iohannis, liderii PNL, întreaga meterhanea de publicitate electorală anti-PSD, îndeamnă electoratul de Dreapta să iasă la vot pentru a da jos Guvernul PSD-ALDE.

Incredibila prezență la vot își are temeiul în luarea în serios a acestor angajamente publice. Vino la vot, pentru că votul tău contează! Prin acest slogan interpretat pînă și de starletele din showbiz, se înțelege că votul contează în bătălia pentru putere. Dacă vii la vot și evident dacă vii dai una peste bot PSD, votul tău duce la căderea Guvernului PSD.
Prezența la vot a fost uriașă.
PSD a suferit cea mai mare înfrîngere din Istorie.

După anunțarea rezultatelor, Klaus Iohannis și liderii PNL s-au grăbit să-și reînnoiască angajamentele luate înainte alegerilor:
Dacă veniți la vot, dăm jos Guvernul PSD!

Klaus Iohannis:

„Rezultatul arată cum văd românii această guvernare eșuată. Acest accident al democrației, care este guvernarea PSD, trebuie să dispară. Guvernul PSD trebuie să plece în urma acestor rezultate”.

Ludovic Orban:

„Repetăm solicitarea noastră către guvern, dați-vă demisia. Nu mai aveți nici o legitimitate să vă cramponați de guvernare, românii nu vă mai vor în fruntea României. În cazul în care guvernul nu își va da demisia PNL va depune pînă la sfîrșitul sesiunii parlamentare o moțiune de cenzură împotriva acestui guvern”.

Rareș Bogdan:

„Noi vom iniția moțiune de cenzură, vom cere demisia de urgență a Cabinetului, iar în cazul în care acest lucru va întîrzia, vom veni cu o moțiune de cenzură”.

Deși i s-a cerut să plece, PSD n-a plecat de la Guvernare. Rămînea, desigur, Moțiunea de cenzură. Depunerea ei mi-a întărit convingerea că Picarea Guvernului e ca sigură. După alegeri, prin ieșirea USR din rînd, a slăbit credința în formarea unui Guvern al Opoziției. A rămas totuși în viață credința unei Căderi a Guvernului. Căderea Guvernului cu orice preț, urmînd ca după, președintele să decidă pașii de urmat. Fie desemnarea unui premier în stare să formeze un Guvern minoritar, fie desmenarea unui premier interimar de la PSD. În campania pentru euro, formarea unui Guvern al Opoziție a fost mai mult subînțelească decît exprimată explicit. Fundamentală rămînea Căderea Guvernului PSD-ALDE. Schimbarea de strategie a fost anunțată de Ludovic Orban la un moment dat. Opoziția se concentrează mai întîi pe dărîmarea Guvernului. După trecerea Moțiunii de cenzură decizia rămîne în mîinile președintelui.

Electoratul de Dreapta a ieșit la vot luînd în serios angajamentele Opoziției și ale lui Klaus Iohannis că scrutinul are drept miză Căderea Guvernului și nu alegerea unor cetățeni pentru a merge la Bruxelles ca într-o vacanță de lux. Admițînd că a fost vorba doar de o păcăleală electorală, ar fi fost normal ca, după 26 mai 2019, Opoziția și Klaus Iohannis s-o lase mai moale în privința Căderii Guvernului. Declarațiile de după alegeri m-au convins că Opoziția și Klaus Iohannis nu se lasă pînă nu dau jos Guvernul. O modalitate de a o lăsa mai moale ar fi fost evitarea unei Moțiuni de cenzură. Dacă nu se depunea nu cred că multă lume ar fi văzut în asta tragerea pe sfoară a electoratului. La o adică se putea întreține iluzia că PSD e ca și plecat de la Putere, că nu mai are majoritate în Parlament. Depunerea Moțiunii de cenzură m-a întărit în credința că Guvernul va pica. O dată depusă Moțiunea de cenzură, Opoziția a anunțat public un meci cu PSD transmis în direct. Cade sau nu Guvernul? Trece sau nu Opoziția? Sînt întrebări pe care națiunea, transformată în telespectatoare, și le-a pus în perspectiva zilei de marți.

Meciul a fost pierdut de Opoziție.
Guvernul n-a căzut, așa cum făgăduiau Klaus Iohannis și partidele de Opoziție.
PSD a triumfat.
Unde am greșit?
Cum unde?
Am crezut că președintele, liderii Opoziției sînt oameni serioși.
Noua păcălire a electoratului îmi spune că sînt niște farseori.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

52 comentarii pentru articolul „Guvernul PSD-ALDE n-a fost dat jos. Klaus Iohannis și ai lui au păcălit încă o dată electoratul”

  • Îmi pare rău c-am aruncat o „piatră” (a se citi Burduja), in apă, dar nu credeam că vor sări atâția, după ea !

    • Nu-ti fa probleme, si fara „piatra” ta, Nikola ar fi gasit o alta samânta de scandal, pentru ca asta face în fiecare zi, magaru’.

  • Tudor Bucur:
    ¨Unde e Teo? A fost blocat? Nu vad niciun motiv sa fie blocat.¨
    Stai linistit , taranoiule, nu te panica..
    De fapt, ok..panic!! E acolo unde ar trebui sa fiti amandoi, in fosa saptica!

  • BREAKING NEWS.

    „Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a fost ales miercuri președintele grupului pro-european Renew Europe din Parlamentul European.

    Inițiat de președintele francez Emmanuel Macron, grupul Renew Europe este al treilea ca mărime din PE. „Este cea mai înaltă poziție ocupată vreodată în sistemul UE de un român. Dacian este și primul est european care conduce un grup politic în Parlamentul European și va fi liderul cel mai înalt plasat din instituțiile europene după terminarea mandatului lui Donald Tusk.”

    • Şi cu ce te încălzeşte? Şi ce mare surpriză că e omul lui Macron?
      Cum crezi că a fost pus premier? Crezi că l-a pogorât Duhul Sfânt direct pe scaun la palatul Victoria?

  • Buna ziua. Maestre, puteti fi contactat pe o adresa de e-mail? Multumesc.

    • Nu o sa-ti raspunda niciodata aici. Nu a raspuns vreodata la un comentariu..nici nu cred ca le citeste.
      Incearca alte variante.

  • “Daca nema putirinta, geaba chichirez gilceava”. Maestre, v-am informat ca motiunea nu trece. Iohannis a vrut sa aiba din nou „Guvernul Meu”, dar nu a putut. Ce carte sa mai joace dupa arestarea lui Dragnea si lepadarea lui Dancila? Sa nu fi vrut sasul ca STS sa ramana in ograda lui pentru a-i asigura al doilea mandat? Oho, si inca cum, mai ales ca in PSD se discuta despre eliminarea STS din procesul organizării alegerilor!

  • Sebastian Burduja va fi noul președinte !
    „Prietenii” știu … de ce !

    • Tipul are un CV impresionant!

      • Da Georgica, stim, genul tau!
        Din Catavencii, cine este CU ADEVARAT Sebastian Burduja:
        ¨In timp ce Sebastian era în țară și lupta pentru drepturile fraților noștri din diaspora, familia sa se afla în Franța, la vila bătrânului Marinel Burduja. În timp ce adulții organizau un barbecue, mica Joann Ioana Maria Burduja, minunea lui Sebastian și a lui Holly, dar și a bunicilor săi, a rămas nesupravegheată în apropierea piscinei. Cât s-o fi întins grătarul, cu ce o fi fost asezonat, nu știm. Cert este că, la un moment dat, Joann Ioana Maria Burduja, în vârstă de doar trei ani, a fost găsită înecată în pisicină. În ciuda manevrelor de resuscitare, în ciuda faptului că a fost transportată la spital și băgată în comă indusă, Joann Ioana nu a supraviețuit. Trupul neînsuflețit a fost transportat discret în țară, iar pe 4 august, fetița care ar fi trebuit să-și împlinească visurile în România a fost înmormântată la fel de discret în țara natală a tatălui ei.

        Pe 6 august, după cum spuneam, Sebastian Burduja a revenit public, zâmbitor și convins că românii vor învinge. A ținut sub tăcere moartea copilului său, pentru că dacă s-ar fi știut ceva despre asta, lumea s-ar fi întrebat de ce nu stă acasă, lângă soția însărcinată în luna a noua. Care e miza atât de mare pentru un politician necopt și fad, încât să-și abandoneze familia tocmai într-un astfel de moment din cale-afară de nefericit?¨

        • Eu, habar nu am avut despre povestea asta, ba, scaiule, eu m-am referit stict la CV-ul sau!
          Ai reprodus articolul asta fiind la fel de nesimtit ca cel care l-a scris, profitând de necazul unui om, ca sa-si atinga scopurile lui politice meschine!

          • Imbecilule, ai ractionat la fel ca alti mojici de teapa ta, care incearca sa minimizeze grozavia gestului prin culpabilizarea celui care il face public..
            Raspunsul, tot din Catavencii:
            ¨În sine, ceea ce a pățit Sebastian Burduja este o tragedie personală și nu ar fi fost niciodată un subiect de presă dacă însuși personajul nu ar fi considerat că există mize mult mai importante. Însă circumstanțele în care s-a produs tragedia și ignorarea ei chiar de către membrii familiei au transformat totul în informație de presă.¨

          • Oligofrenule, o asemenea tragedie nu trebuie comentata, persiflând sau culpabilizând un parinte îndurerat, nici de catre tine, nici de catre presa! Spurcaciune!

          • Ia citeste mai jos, scursura umana ce esti! Tot ti se pare ca cel carea scris articolul, a facut-o ¨profitând de necazul unui om, ca sa-si atinga scopurile lui politice meschine!¨???
            –––––––––––
            ¨Pe 28 iulie, în jurul orei 20,30, are loc accidentul din piscina familiei Burduja din Châteauneuf-de-Grasse. Copilul este transportat la Nisa în stare gravă. Sebastian Burduja se află la București, unde pregătește mitingul. Primul avion convenabil spre Nisa pleacă pe 29 iulie, la 06,45, iar următorul zbor direct pleacă pe 29 iulie la 12,45.
            În drumul spre aeroport, Sebastian Burduja oprește mașina în apropierea uneia dintre pasarelele de pe DN 1 și filmează o nouă chemare adresată românilor pentru mitingul din 10 august. Se adresează “dragilor români” și le explică, ironic, de ce ar trebui să fie nemulțumiți. Una dintre fraze lovește adânc: “Dragi români și dragi părinți, nu sunteți mulțumiți că, atunci când merge pe stradă, copilul dumneavoastră nu este în siguranță?”. Interiorul mașinii în care se filmează Sebastian Burduja este unul cald, familial. În spate se vede un scaun de copil.
            Chiar dacă filmare putea fi făcută și într-o zi anterioară (later edit, n.a.), filmul este postat pe pagina de Facebook a lui Sebastian Burduja la ora 13 a zilei de 29 iulie. La acea oră, deja, Sebastian Burduja știa .. Copilul lui Sebastian Burduja moare pe 29 iulie, dar misiunea este mult mai importantă. Pe 30 iulie, îndureratul ia atitudine împotriva unei noi gafe a premierului Dăncilă, iar pe 31 iulie ia apărarea șoferului cu numărul MUIE¨

          • Asa e ba Georgica, ticalosi sunt cei care au scris articole despre asta sau care le-au reprodus, in niciun caz personajul.
            Sau boaita infecta care se pozitioneaza de partea lui..TU, BA!!

          • Du-te, bă, cu articolele tale tendentioase cu tot, ca te hranesti doar din scandal si pe blog si în afara lui!
            Asa-i cum îti spun eu: sa fereasca D-zeu pe oricine de un asemenea necaz si sa nu ne batem joc de necazul altora!

          • Ba dobitoaco, orice persoana sanatoasa la cap s-ar fi intrebat, la citirea acestor randuri, ce fel de om trebuie sa fii ca sa poti face asa ceva???
            Raspunsul a venit de la sine: UNUL CA TINE, a carui prima grija a fost solidarizarea cu acesta si incercarea de a-i gasi scuze si a-l victimiza!

          • Bă, kkt-ule, povestea Adriana ca a postat pe blogul lui Cristoiu cu sotul mort în casa, ca sa nu-si smulga parul din cap…
            Nu te mai vârî în viata si tragediile unora, ca ultimul cretin, ca nu ai de unde sa cunosti niciodata suferintele ascunse ale unui suflet de parinte care si-a pierdut copilul, oricum ar actiona el !!!

          • Vorbeam de Adriana Petrescu.

          • Ai ajuns sa o invoci in ajutorul tau povestea unei femei pe care tu si mentorul tau o injurati intr-una..
            Si eu sunt kkt??
            Esi cea mai deplorabila fiinta, nevertebrata, care a avut vreodata acces pe acest blog!

          • Ai ajuns sa o invoci in apararea ta povestea unei femei pe care tu si mentorul tau o injurati intr-una..
            Si eu sunt kkt??
            Esi cea mai deplorabila fiinta, nevertebrata, care a avut vreodata acces pe acest blog!

          • Boule, am invocat povestea Adrianei, pe care ea si-a facut-o publica, în apararea unei persoane care si-a pierdut un copil, nu în apararea mea, ratatule!
            Tu esti deplorabil, ba, perfidule!

          • Ce spurcaciune esti, si cum eviti subiectul principal,..numai o zdreanta ordinara putea sa faca asa ceva.
            Cand esti acuzat de micism si lipsa de orice urma de umanitate, te baricadezi in spatele tragediilor altor persoane, ca si cum ai fi corp comun, ai suferit alaturi de ei, nu-i asa????
            In fapt esti cel care aprobi, sustii si validezi abuzurile si nemernciile sistemului securistoid.
            Pentru ca esti TU!!!

          • P.S. Bou e ma-ta, sor-ta si nevasta-ta.. TU, o simpla vaca. 😮

      • Tipu asta al tău, a ascuns că abia i s-a răcit copilul şi a venit să ţopăie voios pe 10 august in piaţa victoriei.
        Ori e diliu rău ori e la comandă.

        • De unde stii ca era vesel si ca topaia vesel?!
          Hai sa-ti spun cum s-ar fi putut întâmpla.
          Orice parinte când îsi pierde un îngeras de copil este în pragul nebuniei. Poate ca a facut orice ca sa-si ocupe mintea cu alte gânduri, tocmai ca sa nu înnebuneasca!
          Trebuie sa ne abtinem sa intram cu bocancii în viata si suferintele unora. Daca ni s-ar întâmpla la fel, Doamne fereste, cu siguranta nu am vrea sa fim acuzati pe nedrept de catre cei care habar nu ar avea despre ceea ce se petrece cu adevarat în sufletul nostru!

          • Ştiu fiindcă l-am văzut. A venit să vadă că banii lui au fost bine investiţi şi să se bucure.
            Normal era să fie lângă soţia lui.

    • Sebastian Burduja NU va fi noul presedinte, tocmai pentru ca prietenii stiu de ce! Presedinte va fi un ANONIM, practic un nimeni care nu face parte din nicio structura de putere. Va veni de nicaieri pentru a le da peste bot alora care se cred cineva.

  • PSD da PENSII SPECIALE PRIN OUG

    Dăncilă nu renunță să adopte Codul Administrativ prin OUG. Primarii vor avea și ei pensii speciale!
    Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că, dacă sunt îndeplinite toate criteriile, Codul administrativ va fi adoptat în şedinţa de Guvern de joi.
    Ordonanța conține mai multe prevederi controversate, printre care introducerea pensiilor speciale pentru aleșii locali.

    Ce parere ai, Baltagule, parca tunai împotriva pensiilor speciale si tu ca tot românul, de altfel. PSD da PENSII SPECIALE PRIN OUG !!!

  • Intre timp…
    pesedistii îndatorează țara intr-un ritm nebunesc. Intr-o săptămâna doar Orlando Teodorovici a împrumutat 3,1 miliarde de lei (circa 700 de milioane de euro !!!). Este grotesc ce se întâmpla, Dancila pretinzând ca avem cea mai mare creștere economică din Europa.

    https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/ministerul-de-finante-se-imprumuta-masiv-de-la-banci-saptamana-trecuta-a-luat-2-2-mld-lei-iar-saptamana-aceasta-vrea-sa-mai-imprumute-inca-900-mil-lei-18173553?fbclid=IwAR276GDrCmWDXn9GwVZutFYJguNR2BuxJWprsqbktavOF40hz60s04L9qFE

  • Fratilor, haideti sa va spun care este cel mai mare securist dintre jurnalisti. Silviu Manastire este si o sa va si spun de ce.
    De ceva vreme individul nu are alta preocupare decât aceea de a-l denigra în mod constant pe Barna si pe USR-PLUS atât pe FB cât si la tv. si în acelasi timp sa-l ridice-n slavi nonstop pe Rares Bogdan, pe Orban si PNL.
    Am intervenit si l-am contrat pe Manastire într-un mod cât se poate de politicos, dar cu argumente, el m-a contrat fara argumente, foarte nervos de 2 ori si apoi, drept pedeapsa, ieri, mi-a fost dezactivat contul de FB.
    DEZACTIVAT, nu blocat pentru o vreme cum mi s-a mai întâmplat, dar când mi s-a spus si pentru ce. Deduc de aici ca politica FB de functionare nu a fost respectata, si Silviu Manastire nu este strain de asta de loc.

    • Greşesti, nu e mâna lui Mânăstire, te-am avertizat că se şterg conturile false.

    • He,he,he..pai atunci ce te mai superi Georgica atunci cand te face lumea securist, pe motiv de dat in gat (sau ¨turnat¨, cum ti-ai definit singur actiunea), la FB?
      Ca vaz ca si tu ai criterii identice in a pune aceasta eticheta..
      Ar fi trebuit sa deschizi asa: ¨Fratilor, haideti sa va spun care este cel mai mare securist dintre jurnalisti, ca dintre postaci este clar ca sunt eu¨. 😀 😀

      • Iar ai aparut, scandalagiule?!
        Securist esti tu, bă, dereglatule, pentru ca te tii ca scaiul de mine, alta treaba nu ai pe blog. Du-te naibii!

        • Nu ma tin de tine, ma tin de urechile tale mari, atasate capului patrat. Stii tu, cu halba de bere etc… 😀

  • Si motiunea, si campania „europarlamentara”, au fost obiective de moment, de viitor foarte apropiat. Clasa politica nu poate (nu vrea?) sa gandeasca pe termen lung si societatea accepta, pentru ca societatea e dupa chipul si asemanarea politicului.
    Am fost supusi unui bombardament mediatic, „veniti la vot, sa schimbam guvernul”
    „votati DA, sa scapam de penali”
    „iesiti in strada, sa scapam de ciuma rosie”
    …asa, si?
    Mai departe de 2-3 pasi e ceata, ca-n jocurile de simulare unde tai copaci si inlaturi pietre, sa se elibereze cativa centimetri de spatiu.
    Si electoratul e multumit cu asta. Considera ca a facut o treaba buna, dar ce e dincolo de ceata, va descoperi in ultimul moment.
    Sau se va plictisi de joc, de ce nu?

  • Baliverne, guvernul n a căzut pt ca asa și au dorit o parte a serviciilor, asta i tot. De fapt numele acestei tari ar trebui sa fie Republica securista România

  • Bine a zis, cine a zis, că „deciziile” se iau în … PĂDURE ! Nicidecum prin vot „popular”, moțiuni, demiteri, sau alte … „nefăcute” !
    Așa că … FĂRĂ PENIBILI, IN PRESĂ ❗

  • Iar a inceput taranoiul Tudor Bucur cu ironiile ¨subtile¨ la adresa lui I.C.
    Bai marlete, sarcasmul este cea mai rudimentara forma de manifestare a inteligentei, da-te crocant la tine-n sat, aici esti doar un bufon penibil..

  • Zicea unul ca motiunea ar avea scopul de a-l tarnti pe Orban de la conducerea PNL si de a-l inlocui cu piticul pensat, Rares Bogdan.. Om videa!

  • Multa zarva pentru nimic. Harta cu traseul pe care circula colonia e trasata de afara. Chiar stau si ma intreb ce mai conduce guvernul Romaniei (oricare ar fi el), cand toata economia, bancile, armata, serviciile, justitia si resursele sunt in mana si la ordinul „partenerilor strategici”. Adica guvernul se aseaza in scaunul soferului dar nu are volan, pedale si nici schimbator de viteze. Si guvizii asteapta ca masina sa fie condusa de guvern. Ce gluma sinistra e democratia din Romania!

  • Sincer cred ca de la început opoziția nu a dorit sa cada guvernul. Dacă își dorea cu adevărat 20 se voturi de care mai avea nevoie nu ersu greu de obținut. Dar dacă veneau acum la guvernare erau într o situație dificila oricum acționau pierdeau popularitate. Adică dacă păstrau tote măririle și tot ce a făcut PSD pana acum era contra la tot ce au spus în campanie și ori de câte ori avesu ocazia în presa pierzând astfel încrederea electoratului. Dacă aplicau masurile necesare pentru redresare și începeau cu tăieri, reduceri de personal din aparatul bugetar pierdeau iar și păreau ca în 2010. Toate acestea ar fi avut ca efect o șansă negativa la prezidențiale. Asa ca au preferat sa stea potoliți, sa lase PSD la guvernare, sa joace rolul de corecți și apărători de tara iar după prezidențiale când va ieși iar Iohanis sa dărâme atunci guvernul și din 2020 sa înceapă conducerea PNL cu aliații posibili. Pana atunci se negociază ministerele, se împart funcțiile, se face o strategie.
    Nu știu de ce erați convins ca va cade guvernul. Mai ales la experienta și informațiile de care dispuneți.

    • Dar ce se va întâmpla dacă acum, după ce a picat moțiunea, la prima abatere de la Constituție sau de la o decizie a Curții Constituționale, Guvernul își dă demisia, pe motivul foarte plauzibil că nu se poate guverna cu un astfel de președinte???

  • Oricum, nu mai este nevoie de alte dovezi, toți oamenii sunt convinși că politicienii actuali (ca toți cei de după revoluție sau chiar de dinainte) sunt mincinoși și neserioși. Din acest motiv la fiecare scrutin este votat „răul cel mai mic”.
    PSD-ul se bucură că a picat moțiunea, ca și cum ar fi câștigat parlamentarele de la anul și parcă nu înțeleg că nemulțumirile oamenilor nu au fost rezolvate prin căderea moțiunii.
    Nemulțumirile au rămas, iar intenția de vot nu s-a schimbat și dacă Viorica devine șefa PSD-ului dezastrul este sigur, adică la viitoarele alegeri va pierde și cei 22 % de la europarlamentare, pentru că nimeni nu poate avea încredere în „omul” lui Dragnea, iar Johanis va continua să atace firesc tot în această direcție.

    • Poate că acest motiv, respectiv întărirea Vioricai și câștigarea președinției PSD, a fost determinant pentru lansarea oarecum fără rost a unei moțiuni necastigatoare (fapt subliniat și de domnul Cristoiu), astfel încât oamenii să aibă o dovadă certă că PSdragnea este egal cu PSdancila și merită să se voteze consecvent și contra la viitoarele scrutinuri.
      După euforia din PSD, remarcata și de Viorica, se pare că obiectivul opoziției a fost atins.

  • Vorbe multe maestre. Fapte puține.
    Opoziția trebuie să realizeze acțiuni de corectare a guvernului.
    Guvernul trebuie să realizeze programul de guvernare.
    Președintele trebuie să nu destabilizeze țara tot oftând după un guvern al lui.
    Oricât s-ar screme opoziția poate sa formeze un guvern minoritar fără vlagă si incapabil să miște economia.
    Precedentul guvern zero ne a fost de ajuns.
    PSD si ALDE trebuie să analizeze și să-și corecteze activitatea pentru a redresa in special in domeniul investițiilor in infrastructură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *