Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu

Dacă am avea o dezbatere serioasă, nu s-ar mai vorbi de surprizele din 26 mai 2019

Dacă am avea o dezbatere serioasă, nu s-ar mai vorbi de surprizele din 26 mai 2019

Luni, 3 iunie 2019, la o săptămînă de la scrutin, BEC a dat rezultatele finale. De ce i-a trebuit atîta timp ca să numere niște amărîte de voturi? Ștabii de la BEC răspund că din cauza circulației blocate pe parcursul vizitei papale, n-au putut ajunge la sediu. E drept, la locurile de muncă au ajuns mii de bucureșteni, chiar dacă trecea Papa și le făcea cu mîna ca și cum ar fi fost niște cunoștințe apropiate, în genul popii din sat. Eu îi cred însă cînd spun că i-a împiedecat vizita Papei să dea gata rezultatele.
Acestea trebuiau duse spre corectare și aprobare la SRI și SIE, cele două forțe ale Coaliției pe care se bazează Guvernul Viorica Dăncilă. Se înțelege că șefii acestor Servicii erau ocupați ca nu cumva papamobilului să i desumfle roata, clar incident de securitate.

Rezultatele finale ale scrutinului sînt acestea:
Prezența la vot a fost de 49,02%.

Partidele s-au clasat după cum urmează:
PNL 27,0%
PSD 22,51%
ALIANȚA 2020 USR-PLUS 22,36%
PRO ROMÂNIA 6,55%
PMP 5,66%
UDMR 5,44%

Vineri, 24 mai 2019, la emisiunea lui Ionuț Cristache de la TVR, cînd toată lumea era convinsă ca de două axiome de două realități electorale – prezență mică, în limitele electoratului scos la vot de partide și victoria zdrobitoare a PSD, despre care singura dispută era dacă era 37% sau 40% – am avertizat că în condițiile unei prezențe de peste 35%, toate sondajele vor fi date peste cap și vom asista la surprize de proporții. E mai mult decît interesant procesul prin care se formase convingerea că va fi o prezență mică și că PSD va avea un scor halucinant de mare. Repet, nu era o intoxicare a presei și prin asta a opiniei publice de un PSD care știa adevăratele rezultate, dar le ținea ascunse. Eu însumi am pariat cu un tînăr confrate că va fi o prezență uriașă și am cîștigat pariul, deoarece el mă contrazicea susținînd că nici vorbă de așa ceva. Vineri noaptea, discutînd cu un fost lider PSD , dușman al lui Liviu Dragnea, respectivul și-a arătat mirarea că Politico de la Bruxelles dădea rezultatele profețite de IMAS și nu cele de CURS-AVANGARDE. Din cîte se știe, IMAS anunța o prezență însemnată și un scor mic pentru PSD în defavoarea USR.
Distinsul nu mă manipula. Era convins că scorul va fi cel profețit de CURS-AVANGARDE.

Simpla privire aruncată asupra acestor rezultate, finale, spre deosebire de cele de pînă acum, care au fost provizorii, ne semnalează trei mari surprize:

  1. Prezența la vot, incredibil de mare dacă le raportăm la prezența de la ultimele două alegeri europarlamentare:
    Cu 21,32% mai mult față de alegerile pentru Parlamentul European din 7 iunie 2009 (27,67%, 5.035.297 votanți)
    Cu 16,58% mai mult față de alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014 (32,44%, 5.911.794 votanți)
    Prezența a depășit-o și pe cea de la parlamentarele din ultima perioadă:
    Cu 7,26% mai mult față de alegerile legislative din 9 decembrie 2012 (41,76%, 7.693.472 votanți)
    Cu 9,53% mai mult față de alegerile legislative din 11 decembrie 2016 (39,49%, 7.212.022 votanți).
  2. Un partid nou înființat USR (PLUS nu contează, nu există ca partid, există doar Dacian Cioloș) face un salt uriaș de la 9% la alegerile parlamentare din decembrie 2016 la 22,36%, un scor de două ori și ceva mai mare obținut în doar doi ani.
  3. PSD cade de la 45% în decembrie 2016 la 22,51%, un scor pe care partidul nu l-a avut niciodată în postdecembrism. Singura dată cînd PSD se apropie de scorul de acum a fost la alegerile din 1996: La Senat PDSR a obţinut 23,08%, în timp ce la Camera Deputaţilor, doar 21,52%.

Putem pune prezența de 49 la sută drept principala cauză a prăbușiri PSD?
În nici un caz:
La alegerile legislative din 2000, Prezența a fost de 65,31%. În aceste condiții, PSD a obținut 36,6%.
În 2019, la europarlamentare, PSD a obținut, la o prezență cu aproape 15% mai mică, doar 22,51%.

Așa cum am mai scris, și voi continua să scriu, e regretabil pentru democrația românească faptul că rezultatele scrutinului nu sînt dezbătute amplu în presă și la televiziuni de sociologi, istorici ai postdecembrismului, psihologi sociali, lideri de opinie.
Cele trei mari surprize nu sînt surprize dacă beneficiază de o serie de explicații. Dezbaterea națională va trebui să răspundă la următoarele întrebări:
Prezența e neobișnuit de mare dacă ne gîndim la acest gen de alegeri. Ea a fost mare și în alte țări europene. Aici explicația e dată de angajarea discuției despre soarta UE, despre relațiile țării respective cu Bruxellesul. A fost aceeași cauză și la noi? Dacă da, ce i-a făcut pe mulți tineri să iasă la vot? Spaima, indusă de campania lui Klaus Iohannis, că PSD ne scoate din UE? A jucat vreun rol transformarea europarlamentarelor în parlamentare? Și-a spus cuvîntul diabolizarea lui Liviu Dragnea? A jucat vreun rol uriașa campanie Hai la vot, pentru că altfel ești idiot? De ce au votat studenții împotriva PSD, deși au primit facilități nemaipomenite de la partidul de guvernămînt? S-a ieșit la vot, pentru că în felul acesta ar fi fost condamnat Liviu Dragnea? S-a ieșit la vot și sub puterea imaginilor transmise pe rețelele sociale cu secții luate cu asalt ? S-a ieșit la vot, pentru că: așa a fost cool sau din ură față de PSD sau din nevoia ca USR să ajungă la putere? Referendumul a dus la prezența uriașă sau referendumul a fost beneficiarul prezenței uriașe la europarlamentare? De ce PSD a pierdut în doar doi ani peste un milion de votanți? Ce s-a întîmplat cu aceștia? Au stat acasă sau au mers la vot și au votat cu ProRomânia sau cu PNL? Cum se explică prăpastia dintre sondajele CURS- AVANGARDE și rezultate? A bănuit o clipă Liviu Dragnea că se va confrunta cu o surpriză? Au trădat din nou baronii locali reducînd turația pentru a scăpa de Liviu Dragnea? Cine sînt votanții Pro România? Doar PSD-iști nemulțumiți de Liviu Dragnea și amorezați de Victor Ponta sau și alegători nehotărîți sau din bazinul altor partide?

Mulți vor spune că răspunsurile la aceste întrebări sînt de prisos. Nici vorbă de așa ceva. O dezbatere națională se impune și din motive ținînd de starea democrației românești. Una e dacă s-a ieșit la vot, pentru că e cool să ieși, acum, cînd te cheamă pe facebook amicii ,și alta e să fi ieșit la vot pentru ca PSD să cadă de la putere. Dacă s-a ieșit din alte motive decît cele ale votului pentru partidele antiPSD, e greu de crezut că la alte alegeri se va mai ieși în iureșul acesta. Înainte de scrutin s-a vorbit de crearea unei emoții Această emoție s-a creat și a avut drept motor sloganul Să-l trimitem pe Dictator la pușcărie! E a doua oară după prezidențialele din 2014 cînd emoția creată cu abilitate duce la victoria antiPSD. N-ar trebui să vedem cum se face această emoție, riscantă pentru democrație pentru că ea poate aduce, la un moment, la conducerea țări și forțe extremiste?

Întrebarea despre boicotarea din partea baronilor locali e vitală pentru Klaus Iohannis, pentru Opoziție.
Dacă rezultatul catastrofal a fost urmarea unui boicot înseamnă că în realitate PSD stă mult mai bine decît arată rezultatele scrutinului și prin urmare, acum, că Liviu Dragnea e Istorie, s-ar putea ca PSD să nu mai treacă prin boicotul baronilor locali.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

47 comentarii pentru articolul „Dacă am avea o dezbatere serioasă, nu s-ar mai vorbi de surprizele din 26 mai 2019”

  • Nu contestă nimeni Alegeri in care Secu a câștigat….. Nimeni nu mai are curaj…. Și nici nu le poți cere să aibă curaj….Cei care au avut curaj au fost băgați la pușcărie, DNA are Dosare Penale făcute din timp pentru TOATĂ lumea……E suficient să te opui lor și dosarul penal iți este scos de la naftalină. …..

  • Pt. proasta zulii, dementa Ghia / Ghio………Imi este silă de ea, nu dialoghez, spun doar pt. postaci că NU am prevăzut nici o victorie a PSD la Europarlamentare și la orice Alegeri in care Secu are o masă de manevră de 4 milioane de oameni- diaspora………Stiu bine că Parlamentarele și Localele sunt singurele alegeri care pot fi corecte in Romania. Pentru că Secu nu mai dispune de o masă de manevră masivă. De aceea, și din acest motiv, am susținut mereu instalarea regimului politic de Republică Parlamentară in Romania. La Parlamentare votează majoritar oamenii RESPONSABILI, nu prea votează lichelele care trăiesc din NEMUNCĂ……Cât despre Dragnea, știu bine că este NEVINOVAT, ca nici un complet nu poate da inchisoare fără o dovadă directă și pentru un om care NU a băgat nici un leu in propriul buzunar in speța in cauză….Nici nu credem că judecătorii pot fi atât de incompetenți, in cazul de față niște fătuce gen bucătărese de cantină, nedemne de Curtea Supremă. De aceea am anticipat că Dragnea va fi achitat. Se vede treaba că in Justiție cangrena e mult mai mare, că NOMENCLATURIȘTII ceaușisti au fost inlocuiți cu cei ai Secu, peste tot.

    • Aliosha, vorbeste civilizat, nu mai fa mizerie pe blog, ca iar o sa-ti fie sters comentariul.
      Ia zi, ce parere ai ca de când a plecat Dragnea, Dancila se scapa rând pe rând de toti slugoii borfasului pe care-i laudai tu odata? De ce nu a facut asta mai devreme?

  • @Magdalena Valentina Feru
    Nu cunoasteti adevarul nici despre „detectorul de minciuni”, stimata doamna.
    „Poligraful (denumit impropriu, dar în mod obișnuit, și detector de minciuni) este un dispozitiv care măsoară și înregistrează un număr de parametri fiziologici ai unui subiect uman, așa cum ar fi tensiunea arterială, pulsul, respirația și conductivitatea pielii, în timp ce acestuia i se pun o serie de întrebări. Se presupune că aceste măsurători sunt indicatori ai unei stări de anxietate care s-ar manifesta odată cu spunerea unui neadevăr. Cu toate acestea, dacă subiectul manifestă anxietate din alte motive sau își poate controla în mod voluntar nivelul anxietății, atunci măsurătoarea poate duce la rezultate total neconcludente sau chiar diametral opuse. Deoarece majoritatea celor specializați în domeniul științific de care ar aparține nu au putut fi convinși de faptul că ar avea întemeiere științifică, poligraful nu este considerat ca fiind un instrument științific, ci este considerat ca fiind parte a pseudoștiinței fiind „bazat pe premize naive și implauzibile”.

    • Brava prostovane! Iar ne-ai tras un copy-paste din Wikipedia. Pentru cultura ta generala, acuratetea poligrafului este de aproape 90%, restul rezultatelor fiind calificate ca ¨neconcludente¨, nu ca ar da verdict gresit.

      • In tari cu apa calda rezultatele poligrafului nu sunt recunoscute in instanta dar sunt luate in considerare de procurori ca indiciu pentru mersul anchetei. Nu stiu cum e la noi dar oricum la noi nu conteaza. La noi e codrii verzi de brazi…, of, of, mai,mai!

        • E codri, bla, bla… Ma rog, m-a luat valu’ si mi-a luat calu’!

        • „Acuratețea poligrafului a fost contestată încă din primele momente ale folosirii sale. În 2003, National Academy of Sciences (NAS) a redactat un raport intitulat Poligraful și detectarea minciunilor. NAS a arătat în acest raport că majoritatea studiilor legate de poligraf sunt de slabă calitate. Este semnificativ de remarcat că până în prezent nu s-a publicat nici un studiu științific care să prezinte dovezi convingătoare legate de validitatea testului poligraf. După ce au fost studiate și analizate numeroase studii despre acest subiect, NAS a identificat 57 dintre ele care „respectau rigoarea științifică”. Aceste studii concluzionau în esență că testarea cu un poligraf, legată de un anumit incident, „poate să recunoască adevărul cu o acuratețe mai bună decât norocul pur, dar totuși departe de perfecțiune”. Raportul mai concluzionează, de asemenea, că nivelul de acuratețe prezentat în aceste studii a fost probabil supraestimat, nivelul real întâlnit în condiții reale fiind sensibil mai mic.

          Când dispozitivele poligraf sunt folosite ca instrumente de examinare și verificare (în chestiuni legate de siguranța națională sau în cadrul unor agenții de securitate, de exemplu), nivelul de acuratețe scade atât de mult încât „acuratețea sa în ceea ce privește delimitarea din cadrul celor testați a elementelor periculoase sau potențial periculoase nu este satisfăcătoare pentru a justifica utilizarea acestor tehnici în astfel de agenții.” Mai exact, NAS a extrapolat că, dacă testul poligraf ar avea un nivel de acuratețe de 90% (nivel care este doar ipotetic, nu și demonstrat), setat la un prag de detecție a 80% din cei vinovați, în cadrul unei testări pe un număr de 10.000 de angajați din care 10 ar fi spioni, 8 dintre spioni și 1598 dintre angajații onești ar pica testul.”

        • Și multă „jale”-n mall-uri, n’asa !?!

      • Iar minti, nerusinatule!

        • era pt. Nikola

          • Ce-ai ba? Ai inceput sa postezi random, bati campii, te dai cu capul de pereti?
            Ia-ti o punga si respira in ea sa nu te hiperventilezi! 🙂

  • Teo Matei, ba prostane, iar il acuzi pe Ful, fara niciun argument, ca ¨delireaza¨..
    Pune mana si citeste, poate nu mai raspandesti minciuni pestilentiale pe blog:
    https://cursdeguvernare.ro/romania-va-plati-anul-acesta-115-miliarde-de-lei-dobanzi-si-comisioane-la-datoria-publica-guvernamentala.html

    • Ba, delirezi si tu ca Ful! Mai citeste înca o data, este vorba de dobânda pe 30 de ani.
      Deci, tu minti pestilential, figurantule!

  • Ai înviat, batrâne? Ai grija ca în lipsa ta, blogul devenise ceva mai curat! Nu mai fa mizerie, ba Aliosha, ca nu se cade!

  • Stimata doamna Magdalena Valentina Feru, am o nelamurire : de ce PSD nu contesta alegerile , pe baza insumarii datelor din listele proceselor verbale ale sectiilor de vot ? Ar trebui ca aceste liste ( de PV ) sa constituie recursul ultim , fundamental in validarea alegerilor . Respecte !

    • Întrebarea asta i-am pus-o si eu acum câteva zile, dar doamnei nu-i convine sa raspunda pentru ca banuielile dânsei nu au nicio acoperire. Bârfe!

    • Stimate Nae, iti voi raspunde eu printr-o intrebare: Cand a castigat Base a doua oara, schimbandu-se peste noapte, intr-un mod cel putin suspect, rezultatul alegerilor, au contestat?
      Raspuns corect-NU. Pentru ca, urmare a unei victorii importante a lu´ Secu, si atunci si acum, pesedeii s-au predat..

      • De ce crezi ca nu i-a mai cerut Kiwi demisia lu´Veo??? Prima oara cand era indreptatit s-o faca..

        • Pentru ca nu-l multumeste doar demisia Vioricai, el si întreaga opozitie vor un guvern non-pesedist, desteptule!

          • Prostovane, demisia prim-ministrului inseamna demisia intregului guvern..

          • Magarule, Guvern non-pesedist înseamna preluarea puterii de catre opozitie si nu schimbarea unui Guvern pesedist cu un alt Guvern pesedist!

          • Ba, esti prost rau! Si cd ii cerea demisia lui Ponta, tot ca sa-l inlocuiasca cu alt pesedist a fost? Pentru ca sa schimbi un guvern cu ORICE, trebuie ca acel guvern sa cada..prin ce mijloc, nu cred ca il intereseaza pe Plavan.

  • PSD va câștiga Alegerile parlamentare din toamna lui 2020…………La parlamentare fiecare cetățean iși votează deputatul din circumscripția sa. Nu mai merge cu inghesuiala la grămada.

    • Ba, Aliosha, PSD a pierdut europarlamentarele pentru ca te-ai dat tu la fund si au ramas fara propaganda ta mincinoasa de pe toate site-urile.
      Predictiile tale, ca Dragnea nu va fi închis si ca PSD va câstiga europarlamentarele s-au realizat 100%. Stai linistit, fara îndoiala, asa va fi si cu predictia asta.

    • După multe „consultări”,
      Un lucru … fu stabilit,
      Că #plăcuța suedeză,
      Rămâne pân’ la sfârșit !

  • 1. Alegerile europarlamentare au fost fraudate de Secu și STS…. Doar pentru a face să treacă referendumul…….Dacă a trecut referendumul era normal să se dea și PSD-ul perdant…..
    2. Cum am susținut mereu, NU are nici un rost să mai faci alegeri când ai o masă de manevră de 4 milioane de oameni- diaspora, sub pretextul presupusei intenții de vot ale acesteia poți falsifica electronic alegerile.
    3. 150.000 de voturi au fost băgate electronic la UDMR pentru a-i cumpăra bunăvoința. La prezență de 50 % la vot, UDMR nu are cum să treacă pragul de 5%.
    4. Peste 350.000 așa zise voturi pesediste au fost atribuite electronic la Referendum.

  • Ba, Romica Bungheteanu, un singur rand ai scris si ai reusit sa masacrezi limba romana. 😀
    Norocul tau ca-i fugit Cernat in munti.

  • TREAMBURA PAMPOREA (TREMURĂ VAPORUL)
    Nu știu de ce, dar după ultimele evenimente, m-am dus cu „gîndul” la acest cântec machidonesc, cam trist ce-i drept, in care este vorba despre un vapor surprins de o furtună, aflat în pragul naufragiului !
    De fapt am asemănat povestea din acest cântec cu situația actuală a țărișoarei noastre,
    îhî, … îhî …, care pare să fie chiar în preajma unui adevărat „naufragiu politic” !
    În susținerea spuselor mele aș aduce următoarele argumente :
    1. Conducerea defectuoasă a țării, sau mai bine-zis a navei, de către un „comandant” care, in ultimul timp, încearcă să se dea drept „lup de mare”, in timp ce el este abia un biet marinar de apă dulce ! (fără nici o … aluzie!)
    2. Comenzile lui greșite, începând cu stabilirea „direcției”, așa numitul cap-compas, s-au răsfrânt asupra „echipajului”, care a înțeles să tragă care-încotro, cu toate că unii „secunzi” au încercat o apropiaceaomandantul impa(o)sibil !
    3. Unora, tocmai „direcția” nu le-a fost pe plac, încercând să o stabilească ei înșiși . Deunăzi, când au văzut ce s-a întâmplat, au încercat să dreagă busuiocul !
    4. Dar, degeaba ! Se pare că „șeful” a observat și încearcă să facă tot posibilul să preia, la propriu” comanda, încercând să-i schimbe pe cei de la comanda cârmei !
    5. Deși se încearcă aducerea „navei” cu bine, la mal, este clar că, înainte de plecarea într-o nouă „cursă”, trebuie schimbați toți, respectiv atât „comandandantul”, cât și echipajul, păstrându-se, totusi, cei „eficienți”
    Altfel „nava” se va îndrepta, clar, către un posibil naufragiu major !
    PS
    Repet, este pur întâmplătoare orice asemănare cu „personaje” care s-ar putea recunoaște în această expunere-pamflet !

  • Oricat de disperati ar fi, nu cred ca s-au gandit nici o clipa la Gadea sau Puric.
    Deocamdata se pare ca nu au digerat scorul din alegeri. In loc de o reforma profundal a partidului, incearca doar niste cosmetizari si rafuieli cu gasca Dragnea.
    La PNL e cam acelasi lucru. Busoi era de mult pe lista lui Orban. Cu rezultatul de la europarlamentare, s-ar putea sa nu-l ajute prea mult pe KWJ la prezidentiale.

  • Teo Matei, esti chiar asa de disperat, ca-i si vezi pe Gadea sau Puric tragandu-i presul de sub picere iubitului tau Kiwi??
    Baaaa, nu fi prost! Teme-te de Wonder Whoman, Donald Ratoiul sau Crispy Chicken.. Astia DA pericol pentru ¨ranjitul fara pic de haz¨.. 🙂

    • woman…

      • Haha! Tocmai îti spusesem mai sus ca uneori PARI mai inteligent de-atât.
        Ba, prostia pesedistilor nu are margini! Ar trebui demascati cei care au venit cu ideea ca Gâdea sau Puric ar putea ajunge presedinte, ca sa-i cunostem si noi pe prostalai.
        Sa stii ca într-adevar mi-e teama ca cei doi circari au sanse sa câstige prezidentialele. Ba, tu erai treaz azi-noapte, când ai scris prostiile astea?

        • Puric are 16 clase peste tine, nu stiu ce optiuni politice are..Dar, cum zisei mai sus, daca n-ai abilitatea sa vezi dincolo de lungimea nazbocului, n-ai cum sa constientizezi asa ceva.
          Iar daca e sa ne luam dupa prostii scrise, TU esti treaz vreodata??

          • Eu nici când sunt beat nu sar la harță, fara motiv! Tu o faci tot timpul! Chestie de lipsa de caracter.

          • Unde nu sari, ba? Bine ca nu sari ¨la sfadă¨.. 😀
            De unde esti tarane, din Humulesti?
            Bai ¨caracterule¨, continui sa raspunzi doar la acea mica fractiune din postare care-ti convine..
            Il besteleai pe Puric. Nu continui, poate cu argumente de data asta, demersul de a-l ostraciza?

  • In alta ordine de idei, taranoiul Tudor Bucur ¨se abtine sa-i dea un calificativ ¨ lui I.C.
    Iar i-a trecut Maestrului glontul pe langa ureche! 🙂
    Dar nu se abtine sa comenteze, sugubat cum il stim, d-en p*lea, fara nicio noima, logica sau decenta…

  • Teo Matei:
    ¨Domnule Cristoiu, eu..m-am dus sa votez împotriva PSD, pentru ca dv. ati scris de nenumarate ori ca PSD si Guvernul României au ajuns sa fie conduse de vataful Liviu Dragnea si slugile lui¨
    Hai, sa mori tu!? De-asta te-ai dus??? Nici macar nu-ti asumi propriile decizii??
    Mda, in fapt cam asta inseamna ¨o sluga¨…. a cui? E greu de spus zilele astea, dar usor de dedus .

    • Tolomacule, era un fel de a spune ca de-aia am votat asa… pentru a scoate mai bine în evidenta aprecierile facute de I.C.
      Ba, Nikola, uneori PARI mai inteligent de-atât.

      • Egzact, si la mine tot pentru a scoate in evidenta un anumit pattern comportamental al tau, bolovane!
        Iar aprecierile tale privind inteligenta ORICUI sunt nule, trebuie sa posezi pentru a putea sa identifici..

        • Ba, arțăgosule, vad ca ti-ai facut un scop în viata din hărțuirea mea pe blog. Tine-o tot asa, ca-ti face cinste!
          Ciudatule, ma dezgusti!

          • Hopa! A reaparut Dobi! 😀 😀

          • Vezi ba, ce boaita rudimentara esti? Nu mai ai argumente, treci la injurii…

          • Uite cine vorbeste: Nikola, Sandman, Tesla! 3 în 1!

          • Nesimtitule, tu începi sa jignesti si apoi te astepti ca eu sa te tratez cu respect? Asa ai facut întotdeauna, esti bolnav de-a binelea, ciudatule!

          • Vaz ca m-a sters..dar nu ma smiorcai ca tine. Asta e, nu mai repet postarea, ramane cum am stabilit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *