Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Stelian Popescu în 1928: „Condamnările acestea nu au împiedecat pe alţii să fure”

Dezbaterea de la Festivalul OneWorld la care a fost invitat Klaus Iohannis, a avut un moment peste care presa, sedusă de chestiunea Referendumului, a trecut nepăsătoare și veselă, după cum are obiceiul.

Îl redau din Stenogramă:

„Cristian Șimonca: Vă rog, doamnă! Mulțumim pentru întrebare. Nu, aveți în microfon, uitați. Vă rog!

–: Mulțumesc frumos! Domnule președinte, nu vreau să mă bag ca musca-n lapte, dar cred că va trebui să faceți un referendum pe cultură, nu pe justiție.

Cristian Șimonca: Și care să fie întrebarea?

–: Acum pun întrebarea, domnule Șimonca. Sînt mai bătrînă, merg mai încet. Prim-ministrul României a spus europenilor că în România corupția e un fenomen de diferență culturală, de fapt, față de alte țări. Drept urmare, eu cred că justiția – pentru că iau în serios ce spune prim-ministrul țării mele, nu? – Justiția va trece la Ministerul Culturii, probabil Ministerul… domnul Tudorel Toader și procurorii se vor ocupa de problemele culturale. Doamne ferește! Da, așa se vede. Drept urmare, cred că și la Cotroceni consilierul dumneavoastră pe cultură se va ocupa de corupție și invers. Drept urmare, vreau să vă întreb ce faceți cu corupția, ce faceți cu justiția în situația în care prim-ministrul țării în care dumneavoastră sînteți președinte, spune că e un fenomen, corupția este un fenomen de diferență culturală?

Klaus Iohannis: Știți că undeva are dreptate, fiindcă tolerarea corupției este un fenomen legat de cultură și educație. Corupția are întotdeauna actul de corupție, doi actori: unul care dă și unul care primește. Cel care dă și cel care primește au o vină comună și faptul că nu sîntem noi mai vehemenți împotriva corupției cu siguranță se datorează și faptului că la noi încă nivelul de educație nu este optim.”

Deoarece moderatorul nu ne dă numele celei care se alintă că e bătrînă, nu știm cine e, cu ce se ocupă, dacă are nepoți, pentru că pensie sîntem siguri că are. Sigur e că e o bravă TeFeListă. Și sigur e că e un fel de variantă cu fustă a lui Mihail Șora cu nădragi. Bătrînei care, neavînd ce face acasă, preferă tablelor din Cișmigiu demonstrațiilor împotriva lui Liviu Dragnea, unde se poate hăuli în cor cu juni și june, și prin asta se poate încerca iluzia că ești și tu jună sau june.

În polemica amicală dintre TeFeListă și Klaus Iohannis, noi dăm dreptate lui Klaus Iohannis. Și asta deoarece, spre deosebire de TeFeListă, noi am citit cîte ceva, și din acest citit am aflat că și alții înaintea președintelui de acum au atras atenția că fenomenul corupției e mult mai complex și mult mai complicat decît ar presupune lupta împotriva lui doar cu mijloacele penalului.

Iată un exemplu din anii interbelici.
Vara lui 1928 e zguduită de ceea ce s-a numit în epocă Afacerea Fraudele de la Dîmbovița. Despre acest caz scrie la un moment dat Țara Noastră, a lui Octavian Goga, în numărul din 26 august 1928 sub titlul Consecințe firești la rubrica Cronica politică. Autorul se uimește că arestările au fost permise de ministrul Justiției în Guvernul Vintilă Brătianu, Stelian Popescu:

„Cazul senzaţionalelor arestări în aşa-zisa afacere petroliferă de la Dîmboviţa nu e atît de simplu precum ar vrea să-l înfăţişeze binele cercuri guvernamentale. Aproape întreaga organizaţie liberală a unui judeţ a luat drumul puşcăriei, ceea ce înseamnă că vremurile de altădată, cînd prestigiul partidului trecea înaintea oricării alte consideraţii, au apus. În partidul liberal nu mai e ceea ce se numea odată autoritate, acea indefinită putere de a mlădia rigorile legale potrvit unei concepţii de solidaritate specifică.

Desigur, se va zice că guvernul nu se putea amesteca în actele justiţiei, şi că vinovaţii, oricine ar fi ei, rămîn singuri răspunzători de faptele lor. Aşa e. Dar guvernul este al partidului liberal şi partidul liberal nu guvernează pentru întîia oară. Nu prea demult, un alt ministru al justiţiei, cu ceva mai multă vechime în partidul liberal decât cel actual, – despre care nici nu se ştie cît e de liberal! – încercase o operaţie identică. Regretatul Mârzescu n-a reuşit însă, pentru că partidul nu îngăduia să fie atacat tocmai în ceea ce constituia însuşi miezul trăiniciei lui: solidaritatea de partid.”

Nae Ionescu abordează chestiunea din punct de vedere politic. Numai că el depășește cadrul politic și juridic pentru a medita asupra fraudelor din România și mai ales a celor care vizează statul:

„Fraude s-au înregistrat în ţara românească de cînd ne aducem aminte. Şi procese au fost. Au căzut chiar condamnări. Dar condamnările acestea nu au împiedecat pe alţii să fure. Ceea ce însemnează că pedeapsa nu mai are la noi nici un fel de acţiune preventivă asupra cetăţenilor.

Răul este, prin urmare, mai adînc. El stă, fără îndoială, în atmosfera viciată a vieţii noastre publice; în regimul politic, care nu numai că a îngăduit, dar şi a încurajat, prin atitudine şi prin gesturi, lipsa de respect pentru muncă, graba la îmbogăţire şi mentalitatea abuzivă.

Nu vom căuta în persoane exemplificări pentru aceste afirmaţii. Noi ştim că momentul procesului istoric pe care îl trăim este inerent legat de abuz şi piraterie. În toate ţările din lume marile averi cari se ridică odată cu introducerea regimului şi mentalităţii capitaliste se sprijină pe jaf. Nu vedem, prin urmare, de ce în ţara noastră ar fi altfel. Desigur, morala e înfrîntă. Dar ţine seamă întotdeauna procesul istoric de imperativele moralei? Marii corsari ai afacerilor, cari iniţiază forma de producţie capitalistă, trebuiesc deci acceptaţi într-o societate ca un rău necesar.

Ceea ce nu se poate însă cu nici un preţ accepta, nici chiar sub forma răului necesar, e ca toate aceste acţiuni de piraterie să se exercite pe socoteala statului. Şi, rece vorbind, înlăturînd orice punct de vedere moral, nu se poate accepta, întîi, pentru că un furt din averea statului dezorganizează gospodăria comunităţii; iar al doilea: furtul din averea statului nu creează, de cele mai multe ori, decît averi neproductive. Căci nu fură de la stat decît un om leneş, puţin inteligent şi lipsit de curaj – statul fiind, în genere, un adversar slab, corsarul cu iniţiativă fură, prin luptă, de la particulari. De aceea, întreg sistemul financiar şi industrial al liberalilor, creat întotdeauna pe socoteala statului, nu e decît un organism artificial, incapabil de a vieţui în momentul în care i s-ar retrage sprijinul statului”. (Nae Ionescu, Statul la bătaie, Cuvîntul, 24 august 1928)

Ce ne spune Nae Ionescu?
Că eradicarea corupției nu poate fi făcută doar cu mijloacele penalului.
Și educația poate fi un mijloc. Așa cum a susținut Viorica Dăncilă, cu care e de acord Klaus Iohannis, spre indignarea din marginea apoplexiei a bătrînei fără nume din Stenogramă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

39 comentarii pentru articolul „Stelian Popescu în 1928: „Condamnările acestea nu au împiedecat pe alţii să fure””

 • Asta s-o crezi tu, meltene ! Ceea ce spui tu s-ar putea întâmpla doar in visele celor de la usr ! Oricum, rezultatele alegerilor nu se ‘stabilesc’ in urma numărării voturilor, ci in urma … ‘centralizării’ lor la bec !
  Nu știu dac-ai înțeles ce-am vrut sa spun ?!?

  • Nu sint interesat de parerea celor proveniti din familiile grajdarilor adusi de Ceausescu in orase! Starea Romaniei va arata precis cine sinteti si ce puteti. In plus locuiesti in tara si nu poti avea cunostinte pertinente despre „gindirea” diasporenilor si multe altele data fiind provenienta precara si educatia pe masura.

 • D-le Cristoiu, mai trebuie sa va spun un lucru pe care poate nu-l stiti si anume ca USR va avea, printre diasporeni, aprox 40% din voturi, daca nu cumva si mai mult! Au veniti propagandisti cu liste de semnat, pt singura lor tema, „fara penali.” Se inghesuiau romanii sa semneze de parca participau la programul „o vila pt fiecare”. Asa am ajuns si nu exista vreo posibilitate de indreptate. Diasporenii nu s-au desteptat doar pt c-au trecut granita! Ei nu afla vreodata ce se intimpla in tara in care au ajuns si nici nu pot intelege, sint total debusolati, deoarece nu gasesc nimic din legendele lor despre noul far calauzitor. Continua cu presa din tara, insa, distanta atenueaza perceptia si practic sint mai rau decit au fost sau decit cei ramasi in tara.

  • Asta s-o crezi tu, meltene ! Ceea ce spui tu s-ar putea întâmpla doar in visele celor de la usr ! Oricum, rezultatele alegerilor nu se ‘stabilesc’ in urma numărării voturilor, ci in urma … ‘centralizării’ lor la bec !
   Nu știu dac-ai înțeles ce-am vrut sa spun ?!?

  • Perfect adevarat

 • Ba cascopitecule (si alte maimute care au sarit de c*r 12 metri), in emisiune s-a precizat ca este o simulare grafica.
  Zice Stoiceasca: ¨Noi am facut aici un experiment, e o poza imaginara, noi nu am vazut poza si atunci ne-am inchipuit cam cum ar putea sa fie¨
  Ion Cristoiu precizeaza ca poza VAZUTA IN TELEFONUL lui Ghita ¨nu e asa, e cu Kovesi sezand pe o lavita, langa fosta sotie si socrul lui Ghita¨ si ca ACEA poza ¨a fost facuta la crama¨ .Text care a stat pe ecran un timp in care au schimbat de vreo 16 ori subiectul.
  Pt conformitate, emisiunea 100 Minute, 21 martie, ora 18.06

 • Ba , Curca ,alupigus , spre stiinta ta economica ,
  care se termina la uitatul in lemne , tin sa te anunt ca in 30 de ani , s-au belit vreo 1.300 de firme de stat , mormanul ala de fiare vechi , cum l-a catalogat coada de topor Petrica vopsitu , morman care facea concurenta noilor stapani , care tocmai ce catigasera razboiul , asa zis rece , adica pentru mintea ta aia seaca , distrugerea s-a hotarat la Malta in dec ’89 , nu ca au facut-o nu stiu cine de capul lui . Nu , nefericitule , chestia cufurita de tine cum ca ciuma rosie , neagra , albastra e de vina , face parte din planul mai amplu al manipularii , si ca exemplu , i-a pozitioneza-te fata de distrugerea petrochimiei de catre habsburgi , de taierea padurilor tot de ei , si continuam pana te plictisesti , la cele 1300 de bucati , iar din cenusa lor ne-am pricopsit cu ceva sute de mii de IMM-uri , care fura belite si alea de curand , pentru ca trebuia mana de lucru la ocupanti , vesti ,dovada sta exodul de vreo 4-6 meleoane de refugiati economici , cam asa sta treaba raspandacule .

  • Ba Curca, nu prea esti istet, este?
   Ai revenit gomos cu un contraexemplu (ca a ingropat si psd-ul un combinat).
   Ba, poti veni cu 100 sau 1000 de exemple, asta nu contrazice/anuleaza in vreun fel exemplele din partea cealalta.
   Ca sa-ntelegi, daca eu zic: Ana are 4 mere, iar tu zici: Ana are 2 creioane, asta nu contrazice cu nimic afirmatia mea..

 • Se numeste Roxana Russe si oricine intra pe contul ei îsi poate da seama ca nu este Roxana Roman, dupa felul în care scrie. Dar tu îi crezi toate minciunile lui Serban. Pentru ca ai o cultura generala de invidiat, ai zice tu.

 • GS, sincer, credeam ca e mai nașpeta.. 🙂

  • Se numeste Roxana Russe, cine intra pe contul ei îsi poate da seama ca nu este Roxana Roman, dupa felul în care scrie, dar tu crezi toate minciunile lui Serban. Pentru ca ai o cultura generala de invidiat.

   • Se numeste Roxana Russe, cine intra pe contul ei îsi poate da seama ca nu este Roxana Roman, dupa felul în care scrie, dar tu crezi toate minciunile lui Serban. Pentru ca ai o cultura generala de invidiat, ai zice tu.

   • Auzi tiripliciule? Cum vine asta cu ¨ai zice tu¨?..ca in postarea de deasupra AI ZIS TU ! Vrei sa-mi pasezi mie gherlele tale??

 • Ba , Sanepizde , Roxula , nanoasa ,a defecat ,in timp , tampenii ,fara numar ,si-si merita cu brio oprobiul oricui , par exemplu :
  -cica vestici sunt fratii nostri , dar milioane de sclavi de-ai nostri ii spala la cur , intru fratia iubitoare
  -apoi ca vin , tot de la vestici ,de la frati , bani cacalau , cand de fapt aia ne ciordesc de peste 40 de miliarde de coco pe an , si ca sa ne ia ochi , cei cativa firfirei aruncati pe-aici , sunt cacalu in capul nasoasei .
  – daca ne-am dat cu pararea ca la saracia pe care o avem , vestici ne vand niste tinichele ruginite pentru 2 % din PIB , oligofrena s-a oparit ca cum ne permitem , cine a semnat stie ce face , nu avem noi pricepere , asta e pentru initiati ca ea , care le-a blocat telecomanda la ăi batrani , nu cumva sa se spurce la vreun post netefelist si sa-i strice ploile .
  Si pot continua la nesfarsit , la cate dude a cufurit , prin urmare boarfa merita toata nestima , asa ca nu-i mai lua partea ,

 • Un sincer BRAVO, lui Teodorovici, pt felul cum i-a luat la MIȘTO pe Creața si pe ‘ziariștii’ care-l întrebau de ratele la bănci ???
  Asta-nseamnă să fii … JMEKER !!!

 • Dancila s-a referit la ceea ce noi numim „mici atentii”, pe care le oferi unui doctor, ca recunostiinta pentru un ajutor, cum ar fi ciocolata, cafea si alte nimicuri de acest gen. Problema este ca n-a stiut sa vorbeasca cum trebuie, adica la modul clar, ca sa inteleaga toata lumea la ce se refera, cum n-a stiut nici Klaus, dar in cazul lui vorbim de-o afectiune cronica.
  D-le Cristoiu dumneavoastra stiti ce este in vest si cum functioneaza la ei sistemul? Romanii nu au habar, dar vorbesc, pt ca asta este traditia lor, sa dea din gura fara sa stie la ce anume se refera. Sistemul vestic nu poate functiona fara coruptie si o spun chiar ei in presa lor, pe care romanul n-o citeste niciodata, nici cei din asa numita diaspora, care continua sa traiasca exclusiv cu presa din tara. Daca miine coruptia este desfintata avem o mare criza economica, una peste ce-am vazut pina acum! Multe din faptele prevazute alta data in codul penal au fost legalizate, asa cum se intimpla cu traficul de influenta, care in vest se numeste lobby si uitati-va unde au lobistii birourile la E.U. si citi sint, iar altele au fost reformulate de asa maniera ca nu pot fi reclamate niciodata ca fapte penale de coruptie.
  Vreti sa-mi spuneti c-ati stiut ca toate contractele dintre firme private si stat sint secrete in Germania si nimeni nu le poate vedea vreodata? Cum credeti ca ajung toate constructiile cel putin duble ca pret, pina sint terminate, fata de pretul calculat anterior? Nu exista in istoria lor nici un proces sau cercetare pe aceasta tema!!! Deci „corectitudine” absoluta! Dupa RM II toate constructiile Deutsche Bahn au fost duble ca pret si nu s-a intimplat niciodata nimic! Stiti afacerea constructiei aeroportului din Berlin? Au disparut 5 miliarde € si nu i-a cautat nimeni! Pe nimeni n-a interesat ce s-a intimplat. Au vrut sa preia cladirea si au gasit peste 40000 de greseli de constructie, concluzionind ca tot planul a fost gresit. Va inchipuiti rezolvarea propusa? Sa fie darimat si sa se construiasca altul vis-a vis!! Da, asta este Germania aia din visele romanesti!
  Si daca tot am vorbit ca este plin de lobisti la E.U ati stiut ca ei scriu legile? Nu este vreun secret pentru nimeni, poate doar pentru romani, cel mai rupt de realitate popor. In presa vestului se scrie acest lucru, dar nu intereseaza pe nimeni. Ati stiut ca-n vestul romanilor, daca „dispar” sume sub miliard, nu sint anchetate acele fapte? Sigur ca stiu si astfel de chestii, din simplul motiv ca sint descrise in presa vestului. De ce nu se face nimic? Prima lege a vestului este sa nu te opui circulatiei banilor si sa nu impiedici aparitia profitului, pt ca altfel cazi in criza si este mult mai rau.
  Va pot scrie practic la infinit despre astfel de probleme, dar nu stiu daca va intereseaza si daca vreti si linkuri sa vedeti singur cum este. Apoi daca taceti si nu spuneti nimic, iarasi n-am rezolvat nimic, pentru ca vesticii vor veni mai departe acolo sa dea lectii. Se intimpla pentru ca au cui, unii extrem de fraieri, care abia stiu sa spuna cum ii cheama cu buletinul in mina.
  A mai fost un caz comic in Elvetia, cu o teapa de 3 miliarde. Au facut proces, dar s-a inchis dosarul cu motivul ca sint prea multe acte impartite in prea multe tari si nu pot fi cercetate vreodata. Minunat, nu-i asa? Stiti de afacerea conturilor negre ale fostului Kanzler Kohl din Elvetia? Aveti cunostinta de ciubucurile luate de la un armator de Schauble? De pagubele facute de Merkel sau petrecerile ei pe banii statului? Desigur ca nu! Cum sa nu vina vestici acolo sa se distreze pe seama noastra?! Unde mai gasesc ei altii ca noi?!
  Daca imi spuneti ca lasati sa intre ceea ce voi scrie voi continua, altfel nu, pentru ca asta consuma mult timp. Daca vreti si linkuri trebuie sa-mi spuneti, pt ca altfel voi numi ziarul si data aparitiei.
  Cei de la tv nu au habar pe ce lume sint! Sintem ffff jos la orice capitol! In naivitate ne intrec numai membrii triburilor amazoniene, desi si asta este doar o prezumtie, deoarece se poate intimpla ca si aia, daca vad ca totul merge rau, sa se apere cumva si deci sa dea dovada ca sint peste romani, care nu pot constietiza nimic.

 • Tuturor celor care postează ceva interesant cate un like din partea mea, iar celorlalți ,,aproape like” pentru risipa de talent!

 • Cernat, doar in aceasta dimineata, catre Tecton:
  ¨Boule agramat
  cercetătorule agramat
  boule! Prostule!
  săracu de tine
  un prost infatuat
  idiot îndoctrinat
  dobitoc agramat!
  ești atât de prost și agramat!
  Eu nu te hărțuiesc, dobitocule agramat¨
  Sa mori tu?! Dar asta ce e ba, dihanie abjecta?

  • GS, sunt adunate din 4 postari de azi..nu e doar una.

   • ❗ ❗ ❗
    @ Nicola
    Crezi ca te onoreaza faptul ca îl ataci pe hartuitorul de barbati, Cernat, în timp ce-i faci temenele hartuitorului de femei, Serban?!
    Nu esti cu nimic mai bun, nici decât Cernat, si nici decât Serban, esti un biet cârcotas, care ai ales sa te lipesti de un hartuitor si nu de celalalt. Ar trebui sa-ti dai seama cât esti de caraghios cu deontologia ta schioapa cu tot!
    ❗ ❗ ❗

   • Mai du-te ba domi/sanepide-n ma-ta, de sluga pârâcioasa si plangacioasa!
    Nu esti decat un ipocrit care se erijeaza in moralistul blogului, asemenea unui preot pedofil.
    Acu´nu mai pot sa am dialog cu nimeni, ca fac ¨temenele¨. Sa-ti cerem tie voie, vierme, cu cine putem sau nu sa vorbim?
    Care, mai ieri, latrai la amfitrion sa-si concedieze colaboratorul..
    Sictir ba, iar pentru cultura ta generala, oricât imi displace Cernat, de tine mi-e absolut scârba!!

    • Si nu-ncerca ba dobi/sanepide sa te amagesti ca o femeie, fie si betivanca de Roxi, va da mai mult de doi scuipati pe un barbat ca tine, pentru ca ii ¨aperi¨ tu onoarea.
     Esti doar o cârpa cu o voce mai pitigaiata.

     • Daca asta-i Roxi din poza , nu ma inselai , rade ca proasta-n tramvai oriunde s-ar afla , inclusiv in biroul fiinţat in fosta-i debara, unde-si tinea , pana sa-l ţuce pe Sorosel in buzunar , muraturile , leguma ce-o reprezinta cu cinste la topăitul prin piete , cand intră-n calduri de focul tarisoarei .

     • Îti dai arama pe fata, de fiecare data când te provoc. De unde stii tu ca Roxi este o „betivanca” si cu ce ti-a gresit tie Roxi ca sa o jignesti?! Îti spun eu, Roxi nu ti-a gresit cu nimic, Roxi nici nu stie ca existi, dar tu îi tii cu disperare isonul hartuitorului de femei, Serban, pentru ca esti josnic ca el. Foarte bine, asa esti tu si nu te poti abtine, dar atunci nu e cazul sa le faci morala altora. Punct.

     • accidental..tre sa schimb bateria la tastatura..

 • Organizatia din Dambovita a intrat la mititica dupa multe afaceri necurate desfasurate de politicieni. Oricum, in perioada intrbelica au fost multe afaceri
  murdare, cazul Skoda avand cele mai nefaste consecinta. Desi se stia ca in afacere au fost implicati membri ai camarilei regale si politicieni importanti, nimeni nu a fost arestat (sau poate tocmai din aceasta cauza).
  Deoarece spiritele sunt destul de inflamate in ceea ce priveste un eventual referendum, am o propunere care va asigura o participare de peste 50%:
  „SUNTETI DE ACORD CA PRESEDINTELE SI TOTI PARLAMENTARII SA NU MAI AIBA IMUNITATE DECAT PENTRU DECLARATIILE POLITICE?”

 • BREAKING- Tăticu Mark Rutte , premierul care-i dădea țîță idiotului solemn Timmermans, a pierdut alegerile din Olanda în fața unui partid populist numit Forum for Democracy . De-acu Rutte n-are decît să-și ia migranții ilegali pe care i-a adus și să-i împartă cu o altă persoană celebră prin senilitatea sa, dna Merkel Angela. Ambii fiind copii de țîță ai latifundiarului de pitici UE, dl Soros. 😎

  • An anti-immigration populist party Forum for Democracy (FvD) has won the most votes in elections for the upper house of parliament in the Netherlands.

   • Cheastia asta se va vedea și în alte sttate UE, ba chiar și în Romînia., Dacă nazistu de la Cotroceni Klaus va urma presiunile senilei Merkel de a aduce migranți africani ilegali în țară că așa îi cer sclavii Soros gen Timmermanns, atunci nazistu va pierde alegerile. Și e normal să se întîmple asta, fiindcă romînii nu-s mai proști ca italienii, olandezii , francezii sau alții care s-au deșteptat că o mînă de derbedei ONGiști vor să facă din Europa feuda lor. 😎

    • Thierry Baudet, liderul Forum voor Democratie, a spus ca vrea ca partidul lui sa intre in parlamentul european pt a-i bloca pe fanaticii Juncker, Timmermans si Verhofstadt

     • Foarte bine. Să intre, Să deschidă ușa drogaților lu Tajani (președintele Parlamentului European, instalat acolo de fomiștii lu Sorosz) cu un șut bine țintit în curu lu Verhofstadt. 😆

  • Roxana Roman, inevitabil că vii aici doar cînd ești pe menstruație intelectuală. Înainte de a întreba , ca o vită gestapovistă Soros ce ești, ce-i cu „penalii” PSD, de ce peleul meu nu întrebi niciodată și de fraudele familiei Iohannis Klaus. Adică, nu e egală legea pt toți ptr finanțații bătrînului senil? Ptr nătăntotul de la Cotroceni Klaus aprope că ați stabilit voi, mitingiștii „rezist” plătiți cu 100 lei la oră protestul zbierat, că e o somitate în materie de furt de la Stat care nu poate fi cercetată penal ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *