Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Guido Reil, ignoratul activ, recidivează

Cred că nu ați uitat prea repede acest nume, Guido Reil, fiindcă așa îl cheamă pe europarlamentarul german care și-a permis să numească România „Vestul sălbatic al Europei”. Mirându-se, vezi Doamne, că țara noastră este membră a Uniunii Europene și încercând să își susțină otrăvitele ziceri pe niște dovezi pe care le-a cules în urma unor repetate vizite în țara noastră. După cum era și de așteptat, individul a fost imediat și categoric pus la punct de mai mulți europarlamentari români, iar presa, de aici, de acasă, i-a dat replici bine meritate. După cum cred că foarte corect au procedat colegii  de breaslă de la ziarul „Libertatea”, Medeea Stan și Laurențiu Ungureanu, care l-au contactat online pe Guido Reil și i-au cerut să își probeze afirmațiile.

Nu am de gând să răpesc timpul cititorilor povestind pe larg despre ce și cum răspunde insul întrebărilor foarte la obiect care i-au fost puse. În schimb, vreau să discutăm mai atent despre recitalul de crasă ipocrizie pe care a încercat să ni-l servească personajul care, în finalul interviului se și smiorcăie: „Vreau să îmi cer scuze dacă am rănit sentimentele românilor. Îmi pare cu adevărat rău”.

Ce spui, băietaș? Zici că îți pare rău „dacă” ai rănit sentimentele românilor?! Nici-un „dacă”, fiindcă aici nu încape nici-o îndoială! Da, ne-ai rănit  și încă într-un mod de neiertat, prin tot ceea ce ai declarat despre noi și despre România. Așa că dă-mi voie să ți-o spun de la obraz, și de data asta, te-ai dovedit un mincinos. Mai ales pentru că asta nu este singura ta minciună pe care o descoperim după ce am citit interviul, Guido Reil.

Țineți, desigur, minte că în declarația pe care a făcut-o în fața Parlamentului European, acesta a spus că a fost de mai multe ori în România? Ei bine, aflați că, și de data asta, a mințit fără rușine! O recunoaște, de bună voie și nesilit de nimeni, el însuși, în interviul sus menționat, unde declară, cu subiect și predicat, că a fost o singură dată (!), prin luna martie a acestui an,  dar și atunci numai în trecere, cam 600 de kilometri, în drum spre Ucraina. De unde a tras, atunci, concluzia, conform propriilor constatări și analize, că suntem în topul corupților Bătrânului Continent și că nu merităm să fim admiși în Spațiul Schengen? Știe, răspunde cel întrebat, dintr-un studiu al Centrului pentru Democrație, „Zentrum fur Demokratie”. După care, atunci când jurnaliștii noștri i-au cerut să pună documentele pe masă, a postat o pagină cu antetul EURACTIV în care era vorba despre… Bulgaria!!!

Iată, așadar, cine este acest mincinos înrăit care își permite să abuzeze de calitatea de europarlamentar pentru a arunca, în serie, minciunile sale otrăvite despre România și despre români. Nu contest, am putea ca, așa  cum ne îndeamnă învățătura creștină, să  îl numim doar un ignorat și să închidem discuția. Eventual, aplicându-i sancțiunea morală a preceptului „iartă-l Doamne, că nu știe ce spune”.

Deși, dacă mă gândesc mai bine și iau aminte că acest Guido Reil reprezintă în Parlamentul European Germania, țară care a dat culturii europene și universale un imens tezaur de înțelepciune și de valori nepieritoare, cred că cel mai bine ar fi să îi spun insului pe nume: un ignorant activ. Urmând să îi aplicăm binemeritata punere la punct conform aforismului lui J.W.Goehe: „Nimic nu este mai înspăimântător ca ignoranța activă”, pe care l-am aflat în „Dicționarul de maxime comentat” al lui Tudor Vianu.
Categoric și rușinos adevăr pornind de la care eminentul nostru cărturar adaugă: „Tot așa de groaznică este și prostia harnică”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *