Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Guvernul liberal încalcă voința populară exprimată la Referendumul pentru justiție din anul 2019

Fără OUG în justiție! Dar doar dacă sunt date de PSD, nu-i așa?
Guvernul Cîțu are pe agenda ședinței de guvern de astăzi un proiect de OUG prin care intervine legislativ asupra Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, prorogând până la data de 31.12.2022 intrarea în vigoare a dispozițiilor în baza cărora apelurile se judecă în complet format din 3 judecători.

Promovând și adoptând acest OUG, guvernul liberal #încalcă voința populară exprimată la Referendumul pentru justiție din anul 2019: ”FĂRĂ OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare”.

Sigur, referendumul în cauză (chiar dacă valabil, cu rezultate confirmate de instanța de contencios constituțional) a fost și rămâne unul #consultativ (iar NU decizional), negenerator de efecte/consecințe juridice (ci doar politice), neavând caracter obligatoriu (a se vedea și Hotărârea CCR nr. 2/2019).

#Scopul unic și real al acestui referendum a fost NU consultarea poporului asupra unor probleme pe care Președintele țării le aprecia ca fiind de interes național (și cu siguranță NU obținerea unei ”guvernări pentru români, performante și europene”, cum își ”fundamenta” Iohannis chiar întrebarea care viza, printre altele, interzicerea adoptării OUG în domeniul organizării judiciare), ci doar împingerea justiției în bătălia politică și păcălirea și manipularea ticăloasă a electoratului.

Dar, întocmai cum a enunțat și Curtea Contituțională în hotărârea de validare a referendumului, ”(…) voința majoritară exprimată la referendumul consultativ NU poate fi ignorată. Rezultatele unui astfel de referendum relevă GUVERNANȚILOR, autorităților publice, inițiatorului, #voința populară în problema/problemele cu privire la care poporul a fost consultat, arătând DIRECȚIA care se dorește a fi urmată în această privință.” (para. 48).

Adoptând astăzi OUG în justiție (domeniul organizării judiciare), ”acești peneliști” arată că NU dau doi bani pe voința și votul românilor (pe care îi folosesc și manipulează, cu profundă ticăloșie, atunci când au nevoie) și că direcția poporului NU este și direcția lor!
Așadar, fără OUG în justiție! Dar doar dacă sunt date de PSD!

PS: L-ați auzit, cumva, pe domnul Iohannis (în calitatea domniei sale de vajnic și neobosit apărător al statului de drept), să spună ceva?Măcar să-și avertizeze guvernul să nu adopte OUG și să nu încalce astfel referendumul pentru justiție?

(Text de Cristian Winzer)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *