Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Guvernul României se preocupă mai mult de Ucraina decît de România

E lucru știut că absența unei infrastructuri rutiere la noi, în pofida voinței guvernelor de a construi șosele și autostrăzi, își are cauza în supravegherea strașnică a oricărei lucrări de către Societatea civilă preocupată de respectarea mediului. În spațiul politic, pe post de milițieni ai mediului, au fost liderii USR. Invocînd – după opinia mea în chip corect – adevărul că modernizarea țării nu trebuie să ducă la distrugerea mediului, o teză sprijinită în Est și de Occident, care odată văzut cu sacii în căruță – șosele, poduri, autostrăzi, toate croite în disprețul față de Natură, n-a avut nici un complex pentru a ne cere nouă, celor din fostul lagăr socialist, să punem respectarea Mediului înaintea modernizării.

Ultimii ani mai ales au adus cu ei un moment standard:
O șosea în construcție potrivit Proiectului inițial, era blocată de protestele Societății civile, unele chiar violente, pe motiv că artera aducea grave daune mediului.
Nu, nu era vorba de păduri defrișate sau de rîuri riscînd poluarea.
Era vorba de animale sălbatice și chiar de gângănii, gen furnici, bondari.

Ditamai șoseaua, pe cale de a fi terminată era violent pusă la îndoială pentru că nu permitea urșilor dintr-o bucată de pădure să meargă la drăguțele din cealaltă bucată de pădure sau, și mai și, să se plimbe prin ambele bucăți.

Șoseaua de importanță vitală care străbate munții Vrancei, legînd Focșani de Tîrgu Secuiesc a întîrziat cîțiva ani pentru că ONG-urile de Mediu au cerut să se găsească soluții pentru a nu se deranja cu pikamerele nu știu ce broaște.

Nu de puține ori ivite din senin, protestele ONG-urilor de Mediu au paralizat Guvernele, conștiente că în spatele lor stau Marile Puteri. Pentru amenajarea de tunele pe sub șosea ca să treacă urșii la gagici s-au cheltuit de la Buget noi sume de bani. Toate proiectele contestate au costat suplimentar, dar mai ales au fost întîrziate.

Orice încercare de modernizare a unei țări care are nevoie de modernizare a fost blocată de Societatea civilă.
Exploatarea aurului de la Roșia Montană a fost interzis de lungile proteste din Piața Universității.
În Deltă, bărcile cu motor au fost hulite pe motiv că tulbură căderea peștilor pe gînduri.
S-a ajuns pînă acolo încît și datul la vîsle trebuia făcut cu grijă ca nu cumva valurile stîrnite să tulbure malurile din somnul lor adînc.

Cu ani în urmă, pe vremea lui Leonid Kucima, Ucraina a construit canalul Bîstroe.
O lovitură dublă dată României. Militară, deoarece canalul, spre deosebire de Sulina, era administrat exclusiv de Kiev și astfel Ucraina beneficia de un braț artificial la Gurile Dunării.
O lovitură dată mai ales Deltei. Organizații de mediu din Lumea întreagă au condamnat inițiativa Ucrainei ca fiind un dezastru pentru Delta Dunării, monument al Umanității.

Recent, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, zis și Trabucel, ne-a anunțat că România a acceptat tranzitul navelor încărcate cu cereale ucrainene să treacă prin Canalul Bîstroe.
Comunicatul admite că asta e un dezastru pentru Deltă.
Da, dar – susține Bogdan Aurescu – n-avem ce face, trebuie să permitem ucrainenilor să facă pulbere Delta, deoarece trebuie să fim solidari cu poporul ucrainean în fața invaziei ruse.

Victor Ponta spunea duminică seara la o televiziune de știri că Guvernul României se preocupă mai mult de Ucraina decît de România.
Ca pentru a-l confirma MAE ne-a anunțat că Bogdan Aurescu va merge la Bruxelles pentru a da seamă de ce face România pentru Ucraina.
El se va lăuda cu acceptul ca Ucraina să distrugă Delta.
Delta României, firește.

Societatea civilă a blocat modernizarea României în numele protejării Mediului.
Acum, cînd navele din Ucraina, cu acceptul nostru, fac pulbere Delta, ONG-urile nu suflă un cuvînt.
Ca să nu mai spun că nici ministrul Mediului n-a bombănit.
Așa, de ochii lumii.

Și astfel am înțeles un adevăr:
Interesele României pot fi puse la îndoială cînd vine vorba de interesele Ucrainei.
Mai bine ne-am muta cu toții în Ucraina.
Ni se va permite să facem șosele fără a ține cont de trăirile urșilor amorezați!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Guvernul României se preocupă mai mult de Ucraina decît de România”

  • Poate a inceput sa le fie frica lu Dulapu si umflatu ala de Ciuca sa nu fie omoriti ca Shinzo Abe…le e frica sa nu execute ordinele…oricum cind intri in Mafie, nu mai poti iesi cind vrei tu…decit cu picioarele inainte…nu ca nu ar merita porcii astia…

  • Sanatate dle Cristoiu
    Preacinstiti …preacinstite
    Chiar nu puteam sa ma Mai aptiu…ffiind vorba de catei pisici ursi pesti ginditori etc.
    Nu trebuie decit sa asteptam Putin.Pina cind la Chilia Reni Cernauti, Cahul,Chisinau vor arbora cuvenitele drapele.
    Atunci si guvernul se va ocupa(poate) de preturi pensii gaze current.
    Ecologia ca si Anticoruptia sint cele Mai folosite idiotenii alaturi de BLM,LGBT,transgender, cancel culture in America si vestul Europei
    E bine sa nu chinui animalurile.
    Dar pe oameni?
    DA pe pensionari?
    In incheiere felicit cinstitii comeseni cu 25 de ani de parteneriat strategic cu America…o sa vedem ce eco si bio o sa fie la iarna…si Mai ales…cool.

  • Excelente atât aricolul cât și Jurnalul video.
    Maestre, ONG-urile sunt ajutate de Coana Justiție, astfel că o serie de termocentrale cât și hidrocentale (două hidrocentrale pe râul Jiu construite în proporție de 90 la sută) stau blocate de justiție pe motiv de broaște și gândaci. Deci Justiția nu se dezminte, joacă cum i se cere.
    *

    E adevărat, Iohannis și guvernul PNL, PSD și UDMR lucrează numai și numai pentru Bruxelles, și mai nou pentru Zelenki care ne-a acapart căile navigabile și porturile. Nu mai spun de transportul pe căile ferate și sosele. După ce că sunt într-un mare grad de uzură ni le face praf cu tirurile.
    Bineînțeles că pagubele le plătesc proștii de români.
    Suntem slugoii lumii, toți ne scuipă-n cap, americanii ne umplu de baze militare, iar europenii ne storc de resurse și ne împiedică să trăim.
    *

    Ce e mai tragic este că guvernul continuă cu planul ucigaș – green deal.
    Pe data de 1 iunie guvernul a dat Ordonanța de Urgență referitoare la închiderea tuturor termocentralelor pe cărbune – lignit și huilă – până la 31 decembrie 2030, și a minelor și carierelor aferente.
    Citiți aici pentru ultima dată aceste nume, adik ferparul acestor grupuri energetice:
    Rovinari, Turceni, Ișalnița, Govora, Craiova, Iași. Fiecare grup era deservit de mai multe mine de cărbuni.
    Nu mai luăm în calcul valoarea minelor și a echipamentelor probabil de sute și sute de milioane de euro.
    *

    Depre Aurescu știm toți că a fost propulsat de trambulina Năstase-Harnagea. Și pe el și pe nevastă-sa Catrinel Brumar care este reprezentanta Guvernului la CEDO. Doi ariviști bolnavi după funcții și putere.
    Nu știu de ce Dragnea nu l-a stârpit pe acest Aurescu că doar a văzut ce nulitate este.

    • Referitor la faptul că presa nu a comentat despre faptul că Zelensky i-a eliberat din funcţie pe șeful Serviciului de Securitate de Stat și pe procurorul general al Ucrainei a mai scris un ziar, nu numai Flux24.
      Motivul invocat este că lucrau împotriva Ucrainei în teritoriile ocupate de Rusia.
      Cred că vor fi executați.
      E de bine dacă au început să se căsăpească între ei, înseamnă că războiul e pe sfârșite.
      Ce e mai grav pentru noi e că sunt conducte de petrol și gaze dinspre Rusia care trec pe teritoriul Ucrainei. Zelensky va încerca orice ca să închidă aceste conducte, așa cum a cerut Canadei să nu livreze Germaniei turbina reparată de la gazoduct.
      Înțeleg că acestă turbină a plecat din Canada și va fi transportată cu feribotul din Germania în Finlanda și apoi, pe cale terestră, de la Helsinki la stația de comprimare Portovaya din nord-vestul Rusiei, în apropiere de granița cu Finlanda. Să vedem dacă statele implicate se vor opune.
      În mod normal nu m-ar interesa acest subiect dar „The winter is coming” și am oroare de frig și de întuneric.
      Sincer mi-e mai frică gândirea delirantă și extrem de nocivă a liderilor UE decât de ruși.

  • https://ro.wikipedia.org/wiki/Comisia_Europeană_a_Dunării

    Este cea care stabilește ca brațul Sulina sa fie calea navigabila de legătura intre Dunăre și mare
    In acest fel este continuu modernizat și făcut sa deservească nave cu tonaj și pescaj din ce in ce mai mare
    Tranzitul pe brațul Sulina al Dunării se face contra cost cu pilot
    Ucraina și-a dorit ca brațul Chilia pe care avem frontiera comuna sa fie și el navigabil și sa poată și ea sa încaseze taxe iar prin construirea pe teritoriul Ucrainei a canalului Bastroe sa se scurteze lungimea brațului Chilia pina la mare
    Astfel s-a recurs la sabotarea brațului Sulina cu nava Rostock https://ro.wikipedia.org/wiki/Rostock_(navă)
    Circulația a fost însă preluata de canalul Dunăre – Marea Neagra brațele Chilia si Sf Gheorghe nedevenind navigabile
    Circumstanțele actuale nu justifica in nici un fel deschiderea pentru navigație a brațului Chilia și nici folosirea canalului Bastroe

  • Sa-i ajutam pe ucrainieni, ca sunt de treaba, se poarta frumos cu compatriotii nostri din Bucovina.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    ONG-urile sunt fix „agenturili straine” care dupa Revolutie si-au pus o alta palarie. Eticheta pompoasa de Societate Civila are doar scopul de a-i legitima pe papusarii globalisti care trag sforile in Romania prin intermediul ONG-urilor. Doar nu degeaba a dat Putin o lege care-l declara de-a dreptu’ „spion” pe oricine primeste subventii din afara Rusiei. El a inteles exact pe ce lume traim si cine-o conduce intr-o directie ori alta, in schimb putini din cei care populeaza planeta asta pricep cine le decide soarta. Cata vreme Delta Dunarii a fost folosita de globalisti ca o zona de vantoare si pescuit unde doar ei aveau voie sa faca orice sub atenta supraveghere a „serviciilor”, evident ca toate ONG-urile au avut „misiunea” sa tipe in microfoane ca nimeni si nimic sa nu le tulbure linistea „iubitorilor de natura”. Interesu’ s-a schimbat de cand cu razboiu fiindca smecherii stiu ca pentru o buna bucata de vreme nu mai pot pescui si vana acolo. Din cauza lui Putin!…:)

  • Maestrul Cristoiu ,singurul lider de opinie care are curajul de spune lucrurilor pe nume intr-o tara muta de lasitate si obedienta fata de noii ocupanti.Trebuie sa recunosc,si de data asta ,ca in multe alte ocazii,ati fost la inaltime.Poate si altii vor urma exemplul dvs ,dl Nistorescu de pilda.

  • exista doua feluri prin care poti purta razboi cu natura.
    poti purta un razboi impotriva trupului ei,
    poti purta un razboi impotriva sufletului ei.

    cel de al doilea era imposibil de initiat, pina mai acu’ citiva ani.
    acum e posibil.

    primul tip de razboi e imposibil de cistigat pentru ca Natura se regenereaza. mai devreme, mai tarziu, cind i o veni sorocul…vine iar Primavara si rezolva problema.

    cel de al doilea razboi e dus chiar impotriva Anotimpurilor Naturii. faza tare e ca Natura…nu zice nici pis in fata acestuia.
    insa si acest tip de razboi e imposibil de cistigat pentru ca luptind in acest fel cu Natura ajungi sa fii chiar Artificialul.
    deci teoretic cistigi razboiul, pentru ca iesi din Dinamica Anotimpurilor, insa practic il pierzi, pentru ca…nimic nu e ‘in plus’ in Univers,
    prin urmare iesirea din Dinamica Anotimpurilor, posibila prin suntarea uneia dintre Superpozitiile Referintei Absolute, te va plasa, la un moment dat, in postura celui caruia…ii lipseste ceva, in fapt o Superpozitie.

    razboiul fundamental purtat impotriva Naturii e dus pe Taramul Cuantic si e indreptat impotriva Inimii Naturii. pentru ca e mai greu de vazut la nivel cuantic cu ochiul liber, acest razboi…mai degraba nu e sesizat. insa razboiul din Cerul Naturii se oglindeste in Pamantul Naturii, moment in care el poate fi simtit, pentru ca cel care se va ‘imbolnavi’ va fi trupul Naturii, or asta poate fi vazut.

    • @Online
      Vezi ca asta e rau…adica in mod voit…constient…pacat…capital…
      Specialiștii avertizează: România are rezerve de hrană doar pentru două luni!
      vali

      • @nu cred stirea asta.
        ca daca ar fi adevarata ar insemna ca toti, dar toti cei care au un cuvint de spus in tara asta sint o adunatura de tradatori, insa una de top la nivel…galactic.
        deci nu cred stirea, e o minciuna.

      • ro e ancorata, intr o masura suficienta incat sa fie luata in seama, de anotimpurile Naturii.

        ‘la tara’ nu ‘timpul’ e cel care trece, ci anotimpurile.

        din cind in cind prin ograda aluia de la tara vine primavara. mai cloceste gaina, mai fata vaca, sau oile, marul face mere, si tot asa.
        prin urmare din start analiza e impotenta.

        • cel care se manifesta la oras e ‘timpul’

          cel care se manifesta la tara e ‘anotimpul’

          lucrind cu aceste superpozitii, ale Vremurilor, pastrezi un echilibru…natural.

      • fa si tu ca mine. de fiecare data cind auzi ca ‘un specialist’ a zis ceva
        porneste de la faptul ca fix aia nu e, specialist.

        pentru ca probabilitatea sa nu fie e mai mare decit ailalta, ca asa sint vremurile,
        fix pe dos decit ar trebui sa fie.

        s-ar putea ca ‘zicerea’ sa se dovedeasca una profesionista, pe masura vremurilor, etc. insa ea tre sa se dovedeasca.

        mie, unuia, ‘specialistii’ nu-mi spun nimic…a priori.
        cu cit te dai mai ‘destept’ cu atat te consider, a priori, mai tampit.
        insa…de-abia astept sa dovedesti ca esti fix pe dos! chiar ma bucur, afland asta…

      • @pentru Vremuri Noi, ‘ochelari’ pe masura.
        inertia ‘analistilor’ aflati pe cale sa ‘expire’ e mai probabil sa fie suficient de potenta incat sa-si schimbe, cu talent, insa relativ brusc, ‘ochelarii’.

        la vremuri noi… Definitii Noi.
        pentru ‘analisti, …’specialisti’, etc.

        odata cu manifestarea unui nou termen fibonacci in dezvoltarea civilizatiei se ‘intampla’ si manifestarea aceluiasi termen in dezvoltarea ‘ochelarilor’ prin care poiti vedea clar dinamicile acesteia.

        • @
          ‘inertia ‘analistilor’ aflati pe cale sa ‘expire’ e mai probabil sa fie suficient de potenta incat sa gripeze procesul de innoire, cu talent, insa relativ brusc, a ‘ochelarilor’ ‘analistilor’,
          prin urmare se porneste de la faptul ca analizele acestora tind sa fie direct expirate. insa in acest fel se manifesta si sansa de a gasi ‘ochelari’ in ton cu moda Vremurilor…

  • intersectia dintre ‘societatea civila’ si ‘poporul roman’ e multime vida.
    ‘poporul roman’ n are nicio treaba cu ‘societatea civila’.
    sa banuiesti poporul roman de ‘societate civila’ e ca si cum l-ai lua la misto.
    nu ne pricepem la ‘societate civila’. acu’ daca nu ne pricepem, aia e.
    manifestarea societatii civile in natia asta e o constructie artificiala. deci exista, bravo, insa e artificiala.

  • pe vremea Marelu Reflux autostrazile sint..cuantice.

    pe Dunare nu prea mai poti naviga pentru ca debitul Dunarii sufera, banuiesc ca si in Delta se va manifesta aceeasi problema.

    unele probleme se mai rezolva si in mod natural,
    adica…ce sa mai faci cu autostrazile clasice, ca nu mai sintem pe vremea Globalizarii,
    si…ai cara pe Dunare, cu vaporul, indiferent ce, insa daca nu prea e apa… va fi mai greu sa te plimbi cu vaporul incarcat prin locurile unde nu e apa suficienta

  • Nu stiu cine este ucraina. Pina in 1917 era imperiul rus. A urmat la conducere, dupa un razboi civil, bolsevicii lui lenin, troski, stalin. Bolsevicii au hoatarit ca imperiul rus sa fie impartit administrativ pe republici si subrepublici, in fuctie de anumite aspecte lingvisto-nationale. Printre republice aparute au fost ucraina, bielorus, moldova …
    Pe perioada razboiului civil locuitorii din fostul imperiu austriac au dorit sa-si formeze propriul imperiu ruteano-ucrainean dorind sa incorporeze polonia bielorusia, Basarabia… Din fericire popoarele din aceste tinuturi au refuzat si au cerut autodeterminare. Asa a rezultat Repubica democrata Moldoveneasca, ce s-a unit cu Romania. Asa s-a desprins Bucovina si s-a unit cu romania.
    Asa zisul stat ucrainean nu este decit o fictiune bolsevica, in ideia de incorporare a cit mai multor teritorii.

    In decurs de 110 anii (1807-1918) ocupatia rusa in Basarabia nu a produs o rusificare in masa. Dar in cei citiva ani de dominatie ucraineana, in Bucovina de nord si in Basarabia de sud, a eliminat practic identitatea nationala a romanilor din aceste zone.ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE GUVERNUL NOSTRU NU TREBUIE SA SE SPETEZE IN A AJUTOTA UN STAT DISTRUGATOR AL ROMANIOR DE PESTE HOTARE.

    • Un editorial superb, absolut minunat ,Maestre ! Nu ne afectează că un monument al Umanități (cum bine spuneți ,Maestre ) și o nestemată rară ,neprețuită ,a României, Delta Dunării, ar putea fi distrusă cu ușurință, dar ne afectează că urșii nu se mai pot înmulți, când știm bine ,că ei apar de niciunde ,ca ciupercile după ploaie, pe traseele și pe terasele restaurantelor montane și pot ataca ciobani ,simpli trecători sau turiști români și chiar turiști străini ,cu mare violență ! Societatea civilă nu mai ascultă de instinctele ei proprii, de calitățile , cu care a dăruit-o Dumnezeu prin natura firii sale umane , ci de ONG uri și de alte asociații mai mult sau mai puțin afiliate străinătății și care, în „avântul lor revoluționar „de distrugere a tot ceea ce poluează ,inclusiv păsări, animale ,plante ,arbori și tot ce formează ecosisteme întregi ,nu mai țin cont că noi, românii, parte a umanități întregi, nu putem respira și trăi normal fără natura în care ne-am născut și crescut ,ca de altfel toți oamenii de pe planeta Pământ !
      În acest vârtej nebun ,ciclon,creat de războiul din Ucraina , oamenii tac,natura tace și ea și suferă alături de oamenii care o iubesc mai puțin decât ar merita ,doar…Armele vorbesc și când armele vorbesc, omul nu mai gândește limpede și ,făcând parte din acest angrenaj, nu mai poate ieși din strânsoarea lui la lumină ,să întrezărească libertatea ! Suntem un stat liber și democratic sau așa ar trebui să fim cu adevărat toți românii ! Să avem înțelepciunea să nu distrugem frumoasa, superba, noastră Deltă a Dunării ,cât nu este…Prea târziu ! Vă mulțumim din tot sufletul,Maestre Ion Cristoiu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *