Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Guvernul va prezenta Planul de Relansare Economică după Pandemie în Grădina unui restaurant!

Luni, 29 iunie 2020, Biroul de presă al Guvernului a remis redacțiilor următorul ANUNȚ DE PRESĂ:

„Miercuri, 1 iulie a.c., ora 18:00, va avea loc evenimentul de prezentare a Planului Național de Investiții și Relansare Economică elaborat de Guvernul României, cu participarea președintelui României, Klaus Iohannis, și a premierului, Ludovic Orban. Evenimentul se va desfășura în grădina Clubului Diplomatic București, Șoseaua București-Ploiești, nr. 2B.

Jurnaliștii au acces la eveniment începînd cu ora 16:30. Televiziunile care doresc să transmită live au acces doar cu rucsac 4G și/sau cu echipamente wireless. Solicitările de acreditare (maximum două persoane/instituție media) se transmit la adresa presa@gov.ro pînă marți 30 iunie a.c, ora 17:00, comunicînd nume/prenume/instituția de presă. Alocuțiunile vor fi transmise live pe paginile de Facebook și Youtube ale Guvernului.

Organizatorii vor pune la dispoziție transmisia live a evenimentului, iar datele de satelit vor fi anunțate miercuri, 1 iulie.”

Față de cele de mai sus, îmi permit să observ:

1. Din cîte ne spune inteligența încă neafectată de Coronavirus, Planul Național de Investiții și Relansare Economică, fie el elaborat de Guvernul Ludovic Orban, e un Document de mai multe sau mai puține pagini. Un Document poate fi cel mult citit. Ce va să zică „evenimentul de prezentare” a unui document? Formularea ne trimite imediat cu gîndul la o prezentare de modă, La o prezentare de modă, mai ai ce vedea, dacă ne gîndim că prin fața noastră defilează femei și bărbați sau, mai nou, femei, bărbați și alte genuri. Dar un Document? Cum poate fi el prezentat și nu oriunde, ci în Grădina Clubului Diplomatic din București? Pe site-ul Clubului sîntem invitați să-i ardem o nuntă în Grădina Clubului Restaurantului: „Nunta la clubul Diplomatic este alegerea pentru o nuntă de vis sau pentru o cununie civilă de neuitat.” Să fie vorba de o nuntă sub acoperirea de Relansarea Economiei ?

Textul, pentru că totuși de un text e vorba, chiar dacă la elaborarea acestuia a contribuit și Duhul Sfînt de la Cotroceni, nu poate fi subiectul unui Eveniment. Dacă ne gîndim că Evenimentul va avea loc în grădina Clubului Diplomatic, loc tradițional de petreceri mai mult sau mai puțin simandicoase, ne bate gîndul că Planul nu va fi citit, ci interpretat de membrii guvernului, suiți pe scenă, în acompaniamentul la mandolină al lui Ludovic Orban. Florin Cîțu, cu vocea lui de Eunuc, va fi, desigur, pe post de soprană, în timp ce Violeta Alexandru, avînd în vedere postările de la miezul nopții, va fi pe post de Dracula răgușit. Asta dacă Evenimentul va fi unul de operetă. Dacă va fi unul cinematografic, atunci televiziunile, care pot veni cu o oră jumătate înainte, vor transmite în direct un film în care evident, ținînd cont de tendințele din America, negrii vor interpreta creșterea salariilor, iar albii, strîngerea dărilor.

Lăsînd gluma la o parte, transformarea unui moment de Politică Economică, într-un Eveniment desfășurat în Grădina Clubului Diplomatic, mi se pare o nouă comicărie a Guvernului Ludovic Orban. Mai întîi pentru că un Document precum un Plan de investiții nu poate fi pretext de sindrofie într-un loc dedicat nunților și cununiilor civile. El se prezintă într-un cadru auster precum Palatul Victoria sau Palatul Cotroceni, cu posibilitatea jurnaliștilor de a pune întrebări de specialitate. Apoi, sindrofia, pentru că la Clubul diplomatic doar despre o sindrofie poate fi vorba, are loc într-un context în care același Guvern întreține o atmosferă de panică printr-un efort uriaș de manipulare a opiniei publice. Lumea moare și baba se piaptănă. Lumea, adică toți cei care lucrează în Horeca, toți cei care lucrează în teatru, muzică, film, în cultură, care nu cunoaște noi măsuri de relaxare, iar regimul o pune de o serbare.

2. Pe 23 iunie 2020, cu o săptămînă în urmă, adică, Președintele Klaus Iohannis a convocat la Cotroceni jumătate din Guvernul României pentru a lucra împreună la Planul Național. Ședința a durat două ore, de la 13 la 15, cînd Klaus Iohannis a ieșit în pridvorul Palatului pentru a spune Națiunii să se spele pe mîini. Potrivit informațiilor din presă, președintelui i s-a prezentat planul de Relansare economică aprobat de conducerea PNL. Dacă forma finală se prezintă abia pe 1 iulie 2020, înseamnă că practic, pe 23 iunie 2020, Klaus Iohannis i-a pus pe cei din Guvern să refacă tot documentul cu care s-au înființat la Cotroceni.

3. Exploatînd rezultatele manipulării, Guvernul continuă să mențină restricții care nu fac altceva decît să prăbușească Economia. Ce rost are să prezinți un plan intitulat pompos Național de relansare a Economiei cînd tot tu Guvern susții că nu se știe cînd țara va beneficia de relaxarea totală. Pentru a relansa Economia e musai să relaxezi țara. Asta deoarece relansarea Economiei nu e posibilă decît în condițiile eliminării oricărei restricții.

4. Ludovic Orban a declarat că „După prezentarea planului economic, obiectivul nostru este ca în maxim o lună de zile să adoptăm toate actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din program”.

Așadar Planul prezentat în Grădina Clubului Diplomatic din București, acolo unde au loc nunți, botezuri și petreceri de zile de naștere, va începe să fie aplicat abia peste o lună. Evident, dacă Guvernul va reuși să adopte într-o lună actele normative.

Gura păcătosului adevăr grăiește.
Miercuri, în Grădina Clubului Diplomatic București, va avea loc un banal moment de campanie electorală.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Guvernul va prezenta Planul de Relansare Economică după Pandemie în Grădina unui restaurant!”

 • Ludovic a trimis un nou sol la curtea mongolă, în persoana călugărului franciscan William de Rubruck, care l-a vizitat pe Marele Han Möngke în Mongolia. William a intrat într-o faimoasă competiție la curtea mongolă, deoarece hanul a încurajat o dezbatere formală între creștini, budiști și musulmani, pentru a determina care credință este cea adevărată, existând trei judecători, unul din fiecare religie. Dezbaterea a atras o mulțime impresionantă, și, precum la majoritatea evenimentelor mongole, s-a consumat o cantitate uriașă de alcool. Precum descrie Jack Weatherford în cartea sa Genghis Khan and the Making of the Modern World („Genghis Khan și crearea lumii moderne”) :
  „Niciuna din părțile implicate nu părea să le convingă pe celelalte de ceva. În cele din urmă, pe măsură ce efectele alcoolului deveneau din ce în ce mai puternice, creștinii au renunțat la a mai convinge lumea cu argumente logice, și au început să cânte. Musulmanii, care nu cântau, au răspuns prin recitarea cu voce ridicată a Coranului, pentru a îi anula pe creștini, în timp ce budiștii s-au retras într-o meditație silențioasă. La sfârșitul dezbaterii, incapabili să se convertească unii pe alții sau să se ucidă, dezbaterea s-a terminat precum majoritatea petrecerilor mongole, toată lumea fiind prea beată pentru a continua”. (Jack Weatherford, Genghis Khan and the Making of the Modern World, p. 173)

 • Semnul că evenimentul de relansare economică a fost înțeles pe deplin, va fi semnătura, în chip de mare găinaț, a uneia din ”paserile” din grădina clubului, semn aplicat pe prima filă a documentului lansat! Doamne, ajută-ne să scăpăm mai repede de coronavirușii care ne conduc viețile!

 • Cei care se vor intalni la Clubul Diplomatilor vor uita voit un lucru elementar – Romania e o tara cu venituri mici in care experimentele germane de tip kurzarbeit vor conduce la pauperizare si mai accentuata in randul clasei muncitoare care nu va mai avea ganarantati nici macar cei 350 de euro pe care cu chiu cu vai ii realiza intr-o luna de munca.
  Bomboana pe coliva o reprezinta faptul ca Guvernul Romaniei, cu Orban in frunte, nu intentioneaza sa flexibilizeze piata muncii printr-un mecanism intern de plata, din fondul de somaj, ci cu bani imprumutati cu dobanda de la UE. Cu alte cuvinte statul roman se imprumuta cu dobanda, in favoarea corporatiilor pentru ca acestea sa tina locuri de munca fictive pe statul de plata si sa mascheze astfel somajul.

 • Daca pana acum au blocat tot acum, inainte de alegeri, lanseaza un plan in care pariez ca iar totul se va rezuma la o prezentare la timpul viitor fara nimic concret!
  Vor fi acreditati doar jurnalistii care nu pun intrebari incomode…

 • Fac pariu ca o sa spuna ca in urma planului vor mari pensiile si alocatiile!!
  INSA PLANUL NU SE VA APLICA NICIODATA!
  E plin dulapul de planuri cum sa faca nimicul cat mai bine!

  • Se va introduce Kurzarbeit, adica contractele de munca precare, cu ore ne-garantate, prin care salariatul devin precum masina, cand ti-ai terminat treaba o scoti din priza.

 • Asta e superba:

  „…Dacă ne gîndim că Evenimentul va avea loc în grădina Clubului Diplomatic, loc tradițional de petreceri mai mult sau mai puțin simandicoase, ne bate gîndul că Planul nu va fi citit, ci interpretat de membrii guvernului, suiți pe scenă, în acompaniamentul la mandolină al lui Ludovic Orban…”

  😛

  • Ai identificat corect locul dar nu si ideea. In acel loc se vor aduna la un loc statul roman + masoneria mondiala + corporatiile globaliste (numite in Romania CDR) adica simbioza perfecta pentru tirania si sclavia globala pentru care in acest an se pune piatra de temelie.
   Probabil va aparea din nou in poza Bogdan Aurescu, cu manusi, intocmai cum aparea Gelu Voican Voiculescu in 89 (fara manusi) ca sa stie stapanii planetei ca lucrurile sunt sub control si ca nu e niciun pericol ca poporul sa preia puterea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *