Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Haiducia invers: iei de la săraci să dai la bogați

Cum îți bați joc de munca BNR și de întreaga economie?
Liberalizezi prost piața energiei și sar în aer prețurile reglamentate.

Sar în aer prețurile reglementate, sare în aer inflația.
Sare în aer inflația, cresc dobânzile.

Cresc dobânzile și inflația, BNR este obligată să crească rata dobânzii de politică monetară.
Cresc dobanzile, crește și dobânda la titlurile de stat.
Cresc dobânzile, crește ROBOR.
Cresc dobânzile, moare economia.
Cresc dobânzile, oamenii plătesc mai mult la credite.

Tragem linie și adunăm:
Cine câștigă?
Șmecherii din energie și sistemul bancar care își umflă dobânzile pe seama inflației.
Șmecherii din energie deja si-au băgat 18% în plus în buzunar pe ianuarie.

Sistemul bancar stie că va da peste 125 miliarde lei împrumuturi guvernului.
Pai de ce să-i lași să dea cu dobândă de 2,5% când poți să-i ajuți să dea cu 4%?
Cine mai câștigă? Brokerașii de credite unii din ei mascați în haină bugetară care oferă consultanță băncilor și IFN-urilor.
Asta este filozofia guvernamentala.

Cine pierde?
Populatia, care plătește utilități.
Populația care plătește bunuri și servicii care se scumpesc pe seama creșterii prețului la energie.
Populația care va plăti credite mai scumpe.

Economia care va cumpăra mai scump.
Economia care își reduce câștigurile reale cu rata inflației.
Economia care va plăți dobânzi mai mari.

Sinteză: mulți pierd, puțini câștigă!
PS: energia electrică s-a scumpit cu 18% iar inflația a ajuns la 2,6%.

(Text de Adrian Câciu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Haiducia invers: iei de la săraci să dai la bogați”

  • Despre asta e vorba in capitalismul liberal,despre asta este vorba in ceea ce priveste doctrina de Dreapta,putinii bogati devin si mai bogati(si mai putini),iar saracii sunt tot mai saraci (si mai multi).Pai toti sunt de Dreapta,si vor cu Dreapta(inclusiv cei ce se pretind de Stanga),pai asta a vrut lumea,triumful doctrinei de Dreapta,asta primeste lumea ,Dreapta pe paine,baietii livreaza ce a cerut lumea ,Dreapta,ce se plange lumea,primeste Dreapta pe paine,cum am mai zis.Ca si Capitalismul liberal incepe sa semene cu feudalismul,doar ca in locul vechii nobilimi feudale a aparut noua nobilime a banului,care la fel ca si vechea nobilime feudala,este o casta tot mai inchisa,care isi va transmite privilegiile ereditar(si este tot mai restransa,si este tot mai greu sa accezi in ea).Dar lumii i place acest sistem,il vrea,il voteaza,iar cine e impotriva e cah,e comunist retrograd,e neomarxist ,stangist si trebuie sa crape ca Dusman al Poporului Capitalist.(Cat de bine merg sloganele comuniste in a cladi Capitalismul Multilateral Dezvoltat,daca ar sti comunistii ca pe baza si cu ajutorul sloganelor lor comuniste se cladeste Capitalismul Multilateral Dezvoltat,si Marea Oranduire de Dreapta,s ar rasuci in mormant.)In fine,nu i pentru cine se pregateste,este pentru cin se nimereste… 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Traiasca Capitalismul Multilateral Dezvoltat Si Mareata Societate de Dreapta.Si cu Onor inchei Manifestul. 😆 😆 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *