Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

„Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun”, un concert ca o rugăciune la TVR 2

Artiști de renume vor readuce în casele telespectatorilor TVR 2, joi, 7 ianuarie, de la ora 13:30, muzica şi armonia Sfintei Sărbători a Crăciunului pentru creștinii de rit vechi.
„Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun” este titlul evenimentului muzical organizat şi produs în luna decembrie de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, în co-producţie cu SRTv, în parteneriat cu Asociaţia Cultura pe Cuvânt şi Asociaţia SIGNIS România şi cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, care va fi redifuzat de TVR 2 joi, 7 ianuarie, de la ora 13:30, cu ocazia Sfintei Sărbători a Crăciunului pe rit vechi Este un eveniment muzical unic, dintr-un lăcaş de cult cu o puternică încărcătură spirituală, Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif.

Într-o perioadă dificilă, în timp de pandemie, mai mulți artiști de renume au răspuns invitaţiei de a aduce în casele românilor muzica şi armonia sărbătorilor de iarnă, „Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun”, un concert susținut de Orchestra Simfonică București, sub bagheta compozitorului Andrei Tudor și participarea artiștilor Andra, Paula Seling, Luminiţa Anghel, Dalma, George Miron, Veronica Anușca, Andrei Lazăr, Silvia Micu, Marius Boloş, organistul Eduard Antal şi a Corului Catedralei Sf. Iosif, dirijor Andrei Stănculescu.

„Sunt extrem de onorat de invitația Catedralei Sf. Iosif pentru că în primul rând mi-a dat prilejul de a mă reîntoarce la pupitrul Orchestrei Simfonice București, alături de tatăl meu, Ionel Tudor. Vă invităm la un concert absolut minunat, cu energie extrem de specială în pragul Crăciunului”, a spus compozitorul și dirijorul Andrei Tudor.
„După o lungă perioadă de timp am reușit să ne revedem cu muzicienii Orchestrei Simfonice București, alături de interpreți dragi într-un concert frumos, un concert sensibil, cu voci foarte mari și foarte frumoase, un repertoriu adecvat sărbătorilor. Un concert care să meargă direct la sufletele dumneavoastră”, a adăugat compozitorul și dirijorul Ionel Tudor.

„Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun” vine în întâmpinarea tuturor celor care, prin intermediul transmisiunii TVR, se vor alătura rugăciunii înălţate lui Dumnezeu în zi de mare sărbătoare creştină, pentru sănătatea poporului român şi a întregii lumi afectate de criza sanitară actuală.

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit Romano-Catolic de București, explică astfel semnificația titlului evenimentului: „Venirea lui Dumnezeu în lume este „har” pentru a ne spune că este cu totul gratuită. În timp ce aici pe pământ totul răspunde logicii lui a da pentru a avea, Dumnezeu vine în mod gratuit. Iubirea lui nu este negociabilă: nu am făcut nimic pentru a o merita și nu o vom putea recompensa niciodată. Ce e de făcut în fața acestui har? Un singur lucru: să-l primim ca dar”.

Credit foto: SIGNIS Romania Foto Alex Micsik


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *