Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Harababură citadină

Viscolul de azi noapte a adunat zăpada lîngă bordurile trotuarelor. Un nămete uriaş ţine locul acum de staţia Unirii, din faţa Magazinului Cocor. Bate un vînt năprasnic, înfigînd suliţe de foc în mulţimea din staţie. Fulgi deşi joacă năuci încolo şi încoace. Lumea bate mărunt din picioare şi-şi plesneşte palmele una de alta, ca şi cum s-ar mira. Alţii, ca şi cum ar vrea să zboare, pentru că, din cînd în cînd se plesnesc şi peste şolduri. Vîrît pînă la brîu într-o căciulă cu clape, un ins de la I.T.B. se agită în mijlocul străzii. Şuieră dintr-un ţignal, dă din mîini, se agită încolo şi încoace:
În principal pentru a se încălzi, în secundar, pentru a nu lăsa autobuzele să facă staţie acolo, ca să nu se împotmolească.

De pe trotuar, toţi îl înjură cît pot de convingător:
– Tîmpitule, nenorocitule, ce-ai cu autobuzele?

Suflînd în pumni ca să se încălzească, agitîndu-se într-una, pentru că unele dintre autobuze dau să se oprească, nenorocit din cauza viscolului, insul strigă disperat:
– Nu eu sînt de vină, directorul general a dat ordin!
– Tîmpitule, îi strigă cei de trotuar şi pornesc mai departe, către Universitate, evident răcoriţi.

Un nou val, îi ia locul, nerăcorit.
– Tîmpitule! îi strigă și acesta.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *