Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Hoții de vite care terorizează populația, Ebola și bucătarul lui Putin

Din Africa vin vești interesante. Să vedem împreună despre ce este vorba: Cel puțin 11 persoane, inclusiv opt ofițeri de poliție și un șef local, au fost ucise de către hoții de vite pe care îi urmăreau în nordul Kenyei, teritoriu afectat de secetă, a anunțat poliția kenyană. Furturile de vite și disputele legate de sursele de apă sau de pășuni sunt frecvente în zonele pastorale din nordul Kenyei, care se învecinează cu Etiopia și Sudanul de Sud. Poliția kenyană a anunțat pe Twitter: „ O ambuscadă criminală și lașă a hoților de vite împotriva populației și a polițiștilor” în comitatul Turkana. Polițiștii uciși erau în urmărirea unor membri ai etniei Pokot, care au atacat un sat și au fugit cu vite. Autoritățile au anunțat că vor fi trimise întăriri suplimentare în zonă. În noiembrie 2012, 42 de ofițeri de poliție au fost uciși într-o ambuscadă fără precedent în nord, în regiunea Baragoi. În august 2019, tot în nord, cel puțin 12 persoane au fost ucise de hoți de vite suspectați a fi etiopieni de etnie Borana (https://www.africanews.com/2022/09/26/kenya-11-people-including-eight-policemen-killed-by-cattle-rustlers-in-the-north/).

Președintele Kenyei, William Ruto, și-a exprimat dorința de a achiziționa combustibil din Rusia. Într-un interviu acordat BBC, președintele Ruto a lăsat să se înțeleagă că va explora toate posibilitățile pentru a încerca să țină în frâu prețurile în creștere ale combustibilului, care au exercitat o mare presiune asupra kenyenilor de când a fost întreruptă subvenția pentru combustibil. (https://www.africanews.com/2022/09/26/kenya-open-to-buying-fuel-from-russia-president-ruto/)

Evgheni Prigozin, un om de afaceri apropiat de președintele rus Vladimir Putin, a recunoscut faptul că, în anul 2014, el a fost cel care a creat Grupul Wagner, o companie militară privată, interzisă prin lege în Rusia și prezentă și în campania militară din Ucraina. „În 2014, când a început genocidul populației rusești din Donbass (…), eu, ca mulți alți oameni de afaceri, am mers în zonele industriale unde se adunau „cazacii” și am încercat cu bani să adun un grup care să călătorească pentru a-i apăra pe ruși”, a dezvăluit omul de afaceri într-un comentariu postat pe rețeaua de socializare VKontakt. Cu toate acestea, potrivit spuselor sale, el și-a dat seama în curând că jumătate dintre „cazaci” și paramilitari erau escroci și că jumătate dintre cei care au primit bani au angajat voluntari care au fost trimiși la moarte sigură fără echipament. „Atunci m-am dus la unul dintre poligoane și m-am ocupat eu însumi de el. Am curățat eu însumi armele vechi, am analizat problema vestelor antiglonț și am găsit specialiști care m-au ajutat. În acel moment, la 1 mai 2014, s-a născut grupul de patrioți, care mai târziu a primit numele de Grupul Wagner”, a notat Prigozhin. El a subliniat că numai datorită curajului membrilor Grupului Wagner a fost posibilă „eliberarea aeroportului din Lugansk și a multor alte teritorii” din estul Ucrainei. „Au fost vremuri dificile, foarte dificile. Fiecare câine încerca să arunce cu noroi asupra lor și, după cum știți, asupra mea, acuzându-ne de tot felul de păcate inexistente”, a adăugat omul de afaceri. Membrii Grupului Wagner, a spus Prigozhin, sunt „eroi care au apărat poporul sirian și alte popoare din țările arabe, africani și latino-americani defavorizați și au devenit unul dintre pilonii patriei noastre”. Până de curând, omul de afaceri a dat în judecată jurnaliști și pe oricine altcineva are îl lega de Grupul Wagner. Prigozhin este supranumit „bucătarul lui Putin” datorită apropierii sale de președintele rus și a afacerilor sale din HoReCa. Potrivit unei investigații realizate de către o figură a opoziției ruse, adică de către controversatul Alexei Navalnîi, în anul 2017, omul de afaceri ar fi obținut contracte cu statul rus în valoare de cel puțin 2,5 miliarde de euro, inclusiv unul pentru a livra alimente armatei ruse (https://www.africanews.com/2022/09/27/wagner-ally-of-russian-president-says-he-founded-group/). Ce scop are destăinuirea, din punctul meu de vedere? Începerea recrutărilor masive și legitimizarea existenței acestor contractori privați. Ceea ce făceau americanii prin intermediul BlackWater, vor face rușii prin intermediul membrilor Wagner.

Numărul infecțiilor cu Ebola a crescut în toate districtele din Uganda, ridicând la 23 numărul cumulat de decese confirmate și suspecte, au anunțat autoritățile sanitare din această țară din estul Africii. Ugandezii au declarat un focar de Ebola, după ce un caz de tulpină, relativ rară, din Sudan a fost detectat în districtul Mubende din țară. Virusul s-a răspândit acum în districtele învecinate, Kyegegwa și Kassanda, iar Ministerul ugandez al Sănătății anunță că, numărul cumulat de cazuri a ajuns la 36, inclusiv cazuri confirmate și probabile (https://www.africanews.com/2022/09/27/ebola-infections-rise-in-uganda-as-death-toll-rises-to-23/).

Oficialii medicali sudanezi au avertizat luni că peste 1 500 de cadavre neidentificate îngrămădite în mai multe morgi din țară ar putea duce la o epidemie, pe fondul acuzațiilor conform cărora guvernul ar acoperi cauzele morții acestora. Printre persoanele decedate se crede că sunt protestatari pro-democrație, despre care activiștii spun că au fost uciși de către forțele guvernamentale în timpul represiunii demonstrațiilor (https://www.africanews.com/2022/09/27/sudan-officials-warn-of-disease-from-unidentified-bodies/).

Pe tot Globul au loc evenimente majore, insesizabile pentru cei mai mulți, din diverse motive, unele chiar financiare. Din păcate, majoritatea evenimentelor sunt negative. Iar tobele războiului se aud tot mai tare, pe toate continentele.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Hoții de vite care terorizează populația, Ebola și bucătarul lui Putin”

  • Stăpânul lumii – Creatorul întregului Univers – este Bunul Dumnezeu !Mai marii lunii reprezentați de Elita Mondială vor să îi ia locul Lui Dumnezeu și, in locul echilibrului firesc creat de El ,s-a născut un mare haos în care lumea nu știe cum să își mai trăiască viața dezorientată de reguli și legi impuse de acești lideri care sfidează poruncile Lui Dumnezeu și însăși rolul omenirii pe Pământ ! Războaiele lumii ,bolile care le-au urmat în vechime ,parcă nu i-au învățat pe oameni cum să prevină aceste stihii și cum să se apere de atrocitățile lot ,eliberându-se de concepții învechite și de tare ancestrale existente în conștiința lor ca aceste mari flageluri reînviate odată cu pandemia Covid și Ebola și de actuala stare de incertitudine creată de un posibil război nuclear ! Vă mulțumim pentru un articol de excepție foarte interesant !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *