Lista măsurilor de modificare a Codului Fiscal, agreate în coaliţie: Impozitul progresiv nu se aplică, acciza la ţigări creşte de la 1 august anul acesta. Creşteri de TVA la restaurante, locuinţe şi băuturi cu zahăr (news.ro)

Identitatea și trecutul devin o negociere de editură

O societate fără repere morale, fără lideri de valoare și modele sociale asumate este condamnată să înoate în mediocritate, nu în progres.
O educație performantă se construiește cu valori conectate la nivelul percepției și al nevoii de cunoaștere. Atât timp cât discutam despre manuale alternative la materii precum istoria, ajungem într-un punct în care simți că identitatea și trecutul devin o negociere de editură, nu un moment de ancorare în fapte și valori autentice.

Cu un sistem de sănătate în care pui în așteptare bolnavii de cancer, de ce ne mirăm de cangrena unui eșec modular!?
Cu o economie nesusținută prioritar, cu ignorarea micilor afaceri, cu preferințe de coduri CAEN după culoare politică, de ce să nu tragem obloanele și să ieșim din joc!? Căci poate asta se vrea.
Cu o biserică agresată de trepăduși, cu norme de închinare strict teritorială, cum să mai găsim alinare în sânul ei, ca altădat’!?
Cu un mod piramidal de pile-n sisteme publice, cum să mai deosebim cine-i valoare, cine este lider și cine este șef!?

Nu știu de voi, dar mie mi-e dor de autentic. De bun, de frumos, de progres și de valori. (Eugenia Neațu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog