Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ieri – ciumă roșie, azi – febră galbenă

Deputata de Cluj Cristina Burciu a fost pesedista care a spart gheața, anul trecut, în octombrie, când a anunțat că votează învestirea guvernului Orban. Era și președinta organizației de femei. Ea a făcut anunțul a doua zi după vizita electorală făcută în județul Cluj de Viorica Dăncilă. După cum se vede și din prima fotografie, când a candidat pentru PSD Cristina Burciu era blondă. Apoi, când a trecut la PNL, simbolic sau pentru a nu semăna cu Viorica Dăncilă, s-a făcut brunetă. Ca Monica Anisie.

După ce a schimbat roșul pe galben, Liviu Alexa, pe atunci președinte PSD Cluj, care a promovat-o în funcție de șefă a femeilor social-democrate a spus despre ea: „Cristina Burciu este o amibă politică, care nu are capacitatea de a lua decizii politice de capul ei, ea fiind o mătușică de 50 de ani urcată de la curul vacii spre deputăție. Cristina Burciu, în trei ani de parlamentarism, nu a produs nimic concret pentru clujeni, ba din contră, a consumat salarii de 6000 de euro lunar, de la Camera Deputaților, dormind în papuci. Noi știam de Cristina Burciu că a avut contacte cu liberalii acum două săptămâni și am așteptat pe bune să aibă loc această trădare”.

Pentru PNL, Burciu este o achiziție foarte bună, de aceea a și primit locul 4, eligibil, pe listă.
Deputatul Mihăiță Găină, finul lui Petre Daea, nici nu s-a mai obosit să-și schimbe poza pe afișul electoral de la PNL, așa că a folosit-o tot pe cea de pe afișul PSD. A schimbat doar „Îndrăznește să crezi!” cu „Dezvoltăm România!”. Găină a dat dovadă de loialitate față de PNL încă de când era pesedist. El a votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

Numele lui Mihăiță Găină a apărut în stenogramele instrumentate de procurorii DNA în dosarul penal deschis pe numele fostului președinte al Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă. Acesta din urmă era sfătuit de parlamentarul Găină să-l amenințe pe unul dintre medicii pe care Ciupercă îl schimbase abuziv din funcție și care, din acest motiv, voia să organizeze un protest: „Tre’ să vorbiți cu el, clar. Bă, băiatule, vezi de treaba ta dacă nu vrei s-o pățești mai rău! Că poți s-o pățești rău de tot!”.
Mihăiță Găină este locul doi pe lista PNL de la Ialomița la Camera Deputaților.

Chiar dacă Iohannis condamnă traseismul politic, conducerea PNL i-a pus pe liste, pe locuri eligibile, și pe alți traseiști:

  • Elena Hărătău- aleasă deputată pe lista PSD Bacău
  • Andrei Alexandru- ales deputat pe lista PSD Giurgiu
  • Liviu Ioan Balint -ales deputat pe lista PMP Sălaj
  • Mircea Banias- ales deputat pe lista ALDE
  • Florică Calotă- ales deputat pe lista ALDE
  • Eugen Gioancă- ales senator pe lista PSD Dolj
  • Ioan Chisăliță- ales senator pe lista PSD Caraș-Severin.

De asemenea, pe lista PNL mai sunt 3 foști miniștri promovați de Liviu Dragnea: Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu, Toma Petcu.
A fost și Viorel Ilie, dar acesta a fost retras între timp.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *