Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Igor Dodon a încălcat Legea fundamentală a Republicii Moldova, principiul loialității constituționale și comite infracțiunea de abuz de putere

Evenimentele recente din Republica Moldova, respectiv modificările legislative structurale care perturbă funcționarea instituțiilor statului vecin, contravin normelor și spiritului democrației.
Inițiativele au fost promovate sau adoptate de majoritatea constituită în jurul PSRM fără transparență decizională și consultare publică, fără respectarea procedurilor parlamentare în vigoare.
Acest modificări structurale, adoptate sau propuse, respectiv legea privind subordonarea Serviciului de Informatii și Siguranță (SIS), legile bugetare, legea privind modificarea Autonomiei UTA Găgăuză sau anularea legii anti-propagandă urmăresc îndepărtarea Republicii Moldova de pe orbita europeană.

Prin promulgarea Legii cu privire la modificarea subordonării SIS, în pofida deciziei Curții Constituționale de a suspenda aplicarea legii, președintele încă în funcție, Igor Dodon a încălcat Legea fundamentală a Republicii Moldova, principiul loialității constituționale și comite infracțiunea de abuz de putere.

Partidul Social Democrat face un apel ferm la respectarea Constituției și îndeamnă parlamentarii din rândul majorității constituite în jurul PSRM la un proces de reflecție pentru constituirea unei noi majorității parlamentare care să lucreze cu noul președinte ales, Maia Sandu, pentru a acorda prioritate stabilității și parcursului democratic, în spirit european, al Republicii Moldova.

Totodată, Partidul Social Democrat va acționa in plan european, in cadrul instituțiilor și structurilor europene relevante, direct sau cu sprijinul familiei politice europene din care face parte, pentru ca Republica Moldova, stat membru al Consiliului Europei si asociat la Uniunea Europeană, să revină, cu sprijinul partenerilor săi europeni, pe calea reformelor democratice si angajamentelor asumate in cadrul proiectului său european, față de care PSD si statul romăn rămân ferm angajați si susținători.

Titus Corlățean,
Vicepreședinte al Senatului,
Vicepreședinte al PSD,
Președintele Departamentului de politică externă al PSD
și
Andi Cristea, deputat ales PSD


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *