Spania a câștigat Campionatul European de Fotbal, după ce a învins Anglia în Finală cu scorul de 2-1

Imagini comentate: Uriașul apărător al graurilor

 

De multe ori, realitatea depășește închipuirea noastră. Capătă cele mai ciudate forme. La debutul toamnei calendaristice mă gândesc deja la păsările care simt apropierea frigului și își fac planurile să zboare spre zone mai călduroase. Se adună în stoluri mari și se deplasează pe distanțe incredibile.
Adevărat, sunt păsări care nu așteaptă vremea rea pentru a face demonstrații pe cerul cu nori în formele cele mai bizare.

Vă invit astăzi să admirăm o imagine cu grauri.
Autorul ei este Daniel Biber, un fotograf din Hilzingen, Germania. El se afla în Costa Brava, Spania, în momentul în care un stol de grauri a ţâşnit pe deasupra lui, formând un soi de nor. Fenomenul spectaculos are loc când mii de păsări zboară cu viteză în aceeaşi formaţie, urmând aceeaşi direcţie şi efectuând brusc aceleaşi manevre, întocmai unei escadrile de avioane perfect sincronizate. Viteza foarte mare cu care se deplasează graurii face foarte dificilă, aproape imposibilă, fotografierea lor.

Şi totuşi, Daniel a reuşit până la urmă, conform eva.ro.
Germanul crede că păsările s-au unit în stol sub ameninţarea unui prădător precum un şoim sau vultur care le dădea târcoale. Răspunsul graurilor a fost unul aproape supranatural: norul format de micile zburătoare a luat o formă gigantică, semănând leit cu o pasăre, ca şi cum ar fi vrut să-i transmită urmăritorului: „Hei! Atenție! Suntem mai mari ca tine!”.
Iniţial, Biber nu şi-a dat seama ce fotografii rare a făcut. „Abia când am transferat pozele din cameră pe computer am realizat ce formă au creat păsările”, a declarat pentru Daily Mail.

Acum, ce declar eu pentru postarea mea cotidiană? Că am fost și eu surprins de aceste forme, de viteză, de sincronizare. Am putut face personal observații când eram în afară de București, acolo unde blocurile obturează orizontul.
Vă lăsăm să admirați imaginea și vă urăm să aveți vești frumoase care să vă însenineze mereu cerul zilelor. Poate vor veni și păsări acolo. În stoluri care iau cele mai ciudate forme.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *