Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Îmi voi face bagajul să plec de aici

În toți acești ani, ca și acuma, din pricina Covidului și a măsurilor legate de Covid, prietenii din România și amicii români din Anglia au descurajat orice luminiță de idee de întoarcere. Vai ce rău, ce sărăcie, ce corupție! nimic nu merge bine în România. O apă și un pământ. Ce bine e în lumea civilizată, la adăpost. Da, am aflat: se poartă măști și pe stradă, te termoscanează la intrarea în magazine, se fac afaceri cu măști și câțiva vor deveni putred de bogați de la măști, te internează forțat dacă ai Covid, asimptomaticii sunt considerați periculoși. E țara lui Covid.

Ei și? E doar la suprafață. Românii sunt experți în a face lucruri de suprafață, bine sau rău. Îmi voi face bagajul să plec de aici. Nu mai am așteptări mari de la societatea românescă. Nu mai are cum să mă dezamăgească. Cunosc ambele Infernuri. Nicio societate nu e bună. Și nu atât din pricina politicienilor sau a Guvernelor, cum se tot dă vina. Setting-ul societății universale, din orice loc și orice timp de până acum, nu este bun. Deocamdată. Știu, prietenii care sunt îngrijorați de întoarcerea mea, din diverse și felurite motive, mi-au zis: ești pripită, iei decizii brutale. Lași pasărea din mână pentru cea de pe gard. Sincer, las anti-pasărea din mână. E mai multă libertate sub o mască permanentă în România. Dacă nu ai mari așteptări. Ridicolul ambițiilor, de orice natură ar fi ele… ceea ce nu înseamnă să nu le ai. Dar să știi că sunt ridicole. We are all in the gutter, but some are looking at the stars. (Oscar Wilde)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Îmi voi face bagajul să plec de aici”

  • Se duce din Anglia in Ro, si nu invers! Marlane!

    • Ce nu sti tu ” mike ” stie in schimb Monica : eu sunt prietenul din copilarie al maica-si , unul dintre cei cativa vecini cu care se juca pe vremea cand…eram cu totii la gradinita . Iar pe Monica o stiu inca de la botez asa incat…cred ca-ti vei retrage „calificativul ” : ar fi o dovada d e bun simt !

      • Si ce daca esti FOSTUL prieten al mamei?! Te-ai comportat mârlaneste, asa cum ti-a zis Marian si „calificativul” nu trebuie retras!
        Si înca ceva: asa cum ti-a atras atentia Marian, din textul tau reiese clar ca tu ai înteles ca Monica Simion doreste sa plece în Anglia.
        .
        Si mai studiaza putina gramartica, domnule, înainte sa-ti afisezi ideile confuze în scris pe bloguri!
        („venii, „cunostiinte”, „sti” ???!!!)

      • … pardon, v-am confundat numele!
        … rectific: Te-ai comportat mârlaneste, asa cum ti-a zis MIKE…

      • … rectific de asemenea: …asa cum ti-a atras atentia MIKE…

      • „N-am facut altceva decat sa-i adresez cateva cuvinte , unei persoane pe care-o cunosc de pe vremea cand abia se nascuse.”
        Serios?!
        Tu nu i-ai „adresat câteva cuvinte”, ci i-ai adresat câteva cuvinte JIGNITOARE, imbecilule!
        .
        P.S. Ce te face sa crezi ca, daca esti o persoana în vârsta, ai dreptul sa fii mârlan?!

      • Nu are rost sa-ti explic, nu ai întelege nimic, se poate vedea dupa reactiile pe care le ai!
        Bineînteles ca ai jignit-o pe Monica Simion, altfel nu interveneam! Pentru asta te-a facut Mike mârlan!
        La revedere si pune mâna pe o carte de gramatica!
        („desii”, „ti neaparat”?)

  • Gata s-a terminat cu mirajul Marii Britanii? Capitalismu asta a ajuns infect pe tot globul, se pare. Foame, bani putini, stress maxim si valori morale zero. Tot ce te alegi e cu un concediu scurt 10 zile pe an cand esti eliberat din lesa.

    • Aici, in ceea ce priveste capitalismu i dau dreptate lui Cristi,asa e Capitalismu devine pe zi ce trece o Cleptocratie cu iz feudal.Capitalismu nou,Feudalismul vechi.Cunoscand ceva istorie,Istoria Evului Mediu ,in speta,si felul in care evolueaza Capitalismul,vad cu regret ca progresul Capitalismului ne duce de fapt la regresul catre societatea feudala(Marii Capitalisti devin noua Nobilime financiar bancara si administrativa,privilegiile se transmit ereditar,meseriile stabile financiar se organizeaza in ghilde,medici, functionari,juristi ,meserii liberale,armata politie,joburi stabile,si astea tind sa se transforme in sisteme inchise,in care exista deasemenea tendinta transmiterii ereditare a posturilor,si multi, multi saraci,denumiti precariatul,sau salariatii fara joburi stabile,cu joburi schimbatoare,fara stabilitate financiara,care activeaza in tot felul de domenii,care muncesc sezonier,si tot mai multi someri,si saraci.Ca sa nu mai vorbim ca exista ratele la banci care sunt ca si o „legare de glie”medievala a noilor iobagi,salariatii,obligati sa stea,sa indure orice conditii altfel isi pierd jobul,si vine banca si le ia tot).Si multe altele.

      • Dar e Democratie si Libertate,da pe hartie,ca in realitate Occidentul este la fel de represiv ca si China comunista sau Rusia Putinista,insa aia sunt macar sinceri,pe fata,la noi in Vest se predica Democratia si Libertatea,dar astea sunt ca si predicile popilor,cu fericirea Raiului,e sublima,dar nu a vazut o nimeni pana acum.Realitatea e ca noua Nobilime plutocratica Vestica administreaza pedepsele iobagilor(salariatilor si saracilor) nesupusi cu acelasi zel cu care o fac kagebistii rusi sau armata si militia chinezeasca,doar ca ei mai tin o predica(le place rolul de Predicatori) despre cat de sublime sunt Libertatea si Democratia(care oricum nu exista in Realitate).

    • Daca esti bine platit ca sa iti permiti concediu,plus ca daca are nevoie Stapinu,recte Angajatorul,adica e treaba multa,vii frumos din concediu la munca sa ajuti la treaba,si ghici ce,Moka,nu bani in plus,ore suplimentare,nu,nu in nici un caz,nu,ci ca sa nu fi pus pe lista de „transferuri”,adica ,la reducerea de personal,cand survine aceasta,sa nu fi disponibilizat,baska,ca daca comentezi ca angajat(iti aduci aminte ca ai si tu drepturi,ti se mai arata si lista bogata cu CV uri primita,si pusa la sertar,ca sa stii ca poti fi inlocuit oricand asa ca ,mucles).

  • deci…te ntorci in ro? bravo!:))) succes!
    cind ajungi, sa ma suni, te invit cu mare drag la o limonada!:))
    🙂

  • Si totusi, care-i adevarata mare suparare? Un articolas despre motivul luarii unei decizii catastrofale ar fi binevenit.
    P.S. Gânditi-va la cel mic înainte de toate!

    • La faza asta trebuie sa fiu de acord si cu domnu Geo.

      • Chiar daca in alte teme nu sunt de acord cu domnu Geo.

        • Foarte bine, domnu’ Tudy! Nici eu nu sunt întotdeauna de acord cu tine, dar aici m-ai cucerit prin sinceritate. Poate ca Monica Simion chiar are nevoie de asemenea marturisiri.
          Pot sa-i spun si eu tinerei jurnaliste ca am o colega medic care a lucrat în urma cu ceva vreme 2 ani în Franta, apoi s-a întors în România unde a ramas 6 ani, acum lucreaza de 4 ani în Franta si-i pare rau dupa cei 6 ani pierduti în tara, sperând ca lucrurile vor merge mai bine.

        • Cunosc si unul eu identic, doar cu alte tari.Plecat, intors, plecat si mai departe ca prima oara. De 12 ani de acum…Nostalgia e un drive puternic cand te simti singur. Te trezesti insa repede la realitate cand o iei in bot in secunda doi dupa ce te-ai intors.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *