Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Imperialiștii continuă să-și împuște fermierii, iar chinezii se pregătesc pentru război

Protestele fermierilor olandezi față de reducerea emisiilor continuă, deși poliția a tras focuri de armă asupra fermierilor. Fermierii care protestează față de reducerea emisiilor de azot în Olanda s-au adunat din nou după ce poliția a tras, ceea ce ei au spus că au fost focuri de avertisment, fără a se întrevedea un final al tulburărilor. Autoritățile olandeze au declarat miercuri că a fost deschisă o anchetă oficială cu privire la evenimentele din timpul unei nopți zbuciumate, plină de proteste ale fermierilor din nordul Olandei. Fermierii au manifestat împotriva unei propuneri guvernamentale de reducere a emisiilor de substanțe poluante. Protestele s-au transformat în tulburări, deoarece „talpa țării” a blocat drumurile și centrele de distribuție ale supermarketurilor timp de mai multe zile. Poliția spune că a tras focuri de avertisment marți seara târziu și a arestat mai multe persoane după ce fermierii protestatari au început să se îndrepte cu tractoarele spre ofițeri pe o bandă de intrare pe o autostradă din Friesland. Însă, protestatarii contestă declarația poliției, susținând că nu au reprezentat o amenințare pentru ofițeri. Câteva ore mai târziu, miercuri dimineață, fermierii protestatari se adunau în fața aeroportului din Groningen, în nordul țării. Protestatarii încercau să blocheze aeroportul din Groningen cu tractoarele lor. Zborurile medicale nu au fost afectate, potrivit unui oficial citat de ziarul Volkskrant. Fermierii sunt furioși din cauza noilor propuneri legislative de mediu care urmăresc reducerea emisiilor de oxid de azot și amoniac cu 50% până în 2030. Potrivit estimărilor, făcute chiar de guvern, aproximativ 30% dintre crescătorii de animale vor trebui să își închidă afacerile. Guvernele provinciale au primit un an pentru a elabora planuri pentru atingerea acestui obiectiv. Fermierii spun că sunt vizați în mod nedrept și se plâng de faptul că nu li s-a oferit o perspectivă asupra viitorului lor. Guvernul a numit un intermediar care să conducă discuțiile dintre organizațiile de fermieri și oficialii care elaborează măsurile de reducere a poluării. Dar, premierul Mark Rutte, un mic dictator al Partidului Popular pentru Libertate și Democrație, (a se citi Partidul Ocult pentru Dictatură și Totalitarism)  a exclus posibilitatea de a negocia cu fermierii responsabili de tulburările care includ așa zise violențe în fața locuinței private a ministrului mediului Christianne van der Wal, precum și blocaje la centrele de distribuție a alimentelor din întreaga țară.  Normal, doar olandezii au experiență în abuzarea propriei populații, care doar „deschide ochii”. Aceste manifestări sunt moșteniri ale trecutului lor colonial, rasist și imperialist. (Detalii, aici: https://www.dw.com/en/dutch-farmers-protests-over-emission-cuts-resume-after-police-fire-shots/a-62381532). Să nu uităm de imperialismul olandezilor, un popor slab condus de ipocriți și mai slabi, dar susținuți foarte bine din umbră:

Dutch East Indies with company rule (1603–1949), and Dutch New Guinea (pânâ în 1962);

  • Dutch India (1605–1825);
  • Dutch Gold Coast (1612–1872);
  • New Netherlands (1614–1667, 1673–1674);
  • Dutch Guianas (1616–1975);
  • Dutch Formosa (1624–1662), and Keelung (Fort Noord-Holland; 1663–1668);
  • Dutch Virgin Islands (1625-1680);
  • Dutch Bengal (1627–1825);
  • Dutch Brazil (1630–1654);
  • Dutch Mauritius (1638–1710);
  • Dutch Ceylon (1640–1796);
  • Dutch Malacca (1641–1795, 1818–1825);
  • Dutch Cape colony (1652–1806);
  • Dutch Malabar (1665-1795);
  • Dutch Surinam (1667–1954);
  • New Holland (Acadia) (1674-1678);
  • Dejima în Japonia (1641–1854).

Trecând de la olandezi la situația globală, șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, a declarat că perspectivele pentru economia globală s-au „întunecat semnificativ” din aprilie încoace și că nu poate exclude o posibilă recesiune globală anul viitor, având în vedere riscurile crescute. Directorul general al FMI a declarat, pentru Reuters, că Fondul își va revizui în scădere, în săptămânile următoare, prognoza privind creșterea economică globală în 2022, la 3,6%, pentru a treia oară în acest an, adăugând că economiștii FMI încă analizează noile cifre. „Perspectivele de la ultima noastră actualizare din aprilie s-au întunecat semnificativ”, a declarat aceasta pentru Reuters, într-un interviu în care a invocat o răspândire universală a inflației, creșteri substanțiale ale ratei dobânzii, încetinirea creșterii economice a Chinei și escaladarea sancțiunilor legate de războiul Rusiei din Ucraina”. (https://www.reuters.com/markets/us/imf-chief-says-cannot-rule-out-possible-global-recession-2022-07-06/).

Și mai interesant: Rusia trece la economia de război, semnalând o prelungire a conflictului din Ucraina. Guvernul primește puteri sporite asupra firmelor private și a forței de muncă. Va putea stabili producția, detașarea specialiștilor la companiile de armament sau regimul orelor suplimentare muncite de angajați. (https://www.ft.com/content/fe233252-69fa-4259-8b35-a34d8738b968).

În plus, un alt eveniment interesant: Chris Wray (FBI) și Ken McCallum (MI5) au prezentat măsurile luate pentru contracararea spionajului chinez, în primul eveniment comun al celor două servicii. Cei doi au afirmat că statul chinez deține cel mai mare program de hacking din lume, de care se folosește pentru a obține informații sensibile din sectoarele economice și academice ale statelor occidentale. Wray a spus că Beijingul reprezintă „cea mai mare amenințare pe termen lung la adresa securității noastre economice și naționale”. El a acuzat statul chinez de ingerințe în alegerile pentru Congresul din New York. La rândul său, McCallum a transmis că MI5 și-a dublat eforturile depuse împotriva activității chinezilor în ultimii trei ani. Șeful FBI a afirmat că autoritățile de la Beijing fac pregătiri, inclusiv pentru scenariul în care ar trebui să-și protejeze economia de sancțiuni, în cazul în care invadează Taiwanul: „Am văzut China căutând modalități de a-și izola economia de potențiale sancțiuni, încercând să fie protejată pentru eventualitatea în care face ceva ce ar atrage furia comunității internaționale”. În schimb, directorul MI5 consideră că „Partidul Comunist Chinez este interesat de sistemele noastre democratice și juridice. Nu pentru a le imita, din păcate, ci pentru a le folosi în interesul propriu”. (https://www.bbc.com/news/world-asia-china-62064506).

Criză politică în Marea Britanie. De ce este de interes? Deoarece astfel, cel puțin din punctul meu de vedere, Ucraina va pierde sprijinul Marii Britanii.
Ce se întâmplă prin Lume? Doar un aparent sfârșit al unei perioade interbelice, așa zis neo-liberale.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *