Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

În 24 noiembrie 2019, Românii au crezut că aleg un președinte. Au ales de fapt un Agent Sanitar

Criza numită Coronavirus are multe dintre notele unui Război.
Un Război mai rău decît cele două Mondiale, care au decimat omenirea.

Despre Al Doilea Război Mondial s-a spus c-a fost cumplit, pentru că, mai mult decît Primul, a lovit și populația civilă. Războaiele de tip clasic ocroteau populația civilă. Cînd nu veneau peste ei mongolii, locuitorii unei așezări își trimiteau la luptă, departe de ziduri, bărbații. Femeile, copiii și bătrînii așteptau acasă. Dacă bărbații nu erau înfrînți și prin asta localitatea nu încăpea pe mîna cuceritorilor, populația civilă scăpa nevătămată. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, prin bombardarea sălbatică a marilor orașe, de la Londra pînă la Hamburg, femeile, copii și bătrînii au fost loviți la fel de tare ca și cum ar fi fost în linia întîi.

Războiul cu Virusul e mai mult decît Al Doilea Război Mondial în privința atacului asupra populației civile. În marile orașe ale Europei între două vaiere de sirene, viața se desfășura cît de cît normal. Pînă la ivirea bombardierelor nu aveai de ce să te temi de viața ta de locuitor al orașului. Acum dușmanul atacă tot timpul, 24 din 24 de ore, și, lucru cel mai grav, sub acoperirea de prieten sau neam care te îmbrățișează fără să-și dea seama că te-a infectat.

Fiind vorba de un Război, privirile popoarelor se îndreaptă spre Conducători, de regulă spre unul singur, identificat cu Comandantul Suprem. La noi acest Comandant Suprem, acest Mareșal fără epoleți, e Președintele Klaus Iohannis. Ca toți Comandanții în vreme de război, Klaus Iohannis s-a adresat în mai multe rînduri românilor, deveniți, în condițiile Conflictului cu Virusul, oștenii Măriei Sale, cei pe care Comandantul îi conduce în luptă.

Războiul acesta va trece, ca toate Războaiele din istoria lumii.
Ca toate Războaiele din Istoria României.
Istoricii de azi preocupați de Războaiele prin care a trecut țara se grăbesc să caute în arhive Mesajele Conducătorilor adresate Oastei celei mari a Țării, cum zicea Sadoveanu în Frații Jderi despre Oastea lui Ștefan cel Mare. Ce le-a zis românilor Conducătorul în vremuri de război, în vremuri de restriște? La întrebarea asta, istoricii găsesc în mesajele conducătorilor adresate națiunii capodopere ale discursului patriotic, idei răscolitoare, îndemnuri de neuitat, cuvinte creatoare de emoții. După astfel de discursuri, chiar și cei care le studiază azi în arhive simt îndemnul lăuntric de a sări în sus și a pune mîna pe arme.

Sub semnul acestei credințe – că în vremuri neobișnuite mesajele trebuie să fie neobișnuite – am cercetat intervențiile publice dedicate de Conducătorul Klaus Iohannis națiunii române aflate în război.
Ce le-a zis Președintele Românilor aflați în Război cu Coronavirus, amenințați de infectare, obligați să stea în case mulți dintre ei roși deja de grijile zilei de mîine?
Cum ce?
Să se spele pe mîini!

Pentru ai ajuta pe istoricii din viitor ai Războiului din primăvara lui 2020, am realizat un scurt bilanț al îndemnurilor adresate de Klaus Iohannis românilor în vremuri de restriște.
Redau din el cîteva exemple.

Să nu ne îmbrățisăm, să nu dăm mâna

„Limitarea cât de mult posibil a contactului social, evitarea aglomerațiilor, flexibilizarea programului de lucru sunt alte măsuri care contribuie foarte mult la reducerea transmiterii virusului.” (joi, 12 martie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni)

„Este, pe de altă parte, important să mergem la serviciu, acolo unde munca nu se poate face de la domiciliu, și acolo unde este obligatoriu să mergem trebuie să avem grijă, nu dăm mîna, nu ne îmbrățișăm, stăm la o distanță rezonabilă, un metru, doi metri unii de alții, atunci cînd vorbim sau cînd muncim împreună.” (joi, 19 martie 2020, intervenția lui Klaus Iohannis, susținută la începutul videoconferinței cu Prim-ministrul României, ministrul Afacerilor Interne, prefecții și șefii instituțiilor publice deconcentrate pe tema gestionării epidemiei COVID-19)

„Și, da, avem nevoie să evitați contactele care nu sunt absolut necesare. Știu că acest lucru este puțin mai greu.” (sîmbătă, 14 martie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni)

„Este foarte, foarte important – și o să repet acest lucru la fiecare declarație pe care o fac – evitați contactul cu alți oameni! Evitați să vă atingeți! Evitați să vă îmbrățișați! Evitați cu orice preț să vă întîlniți într-un loc închis cu mai mulți oameni.” (sîmbătă, 28 martie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la finalul vizitei la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni)

„Nu uitați, nu vă întîlniți cu alte persoane, iar dacă este obligatoriu să vă întîlniți, evitați orice contact fizic! Nu vă dați mîna! Nu vă îmbrățișați! Stați la distanță unii de alții!” (luni, 30 martie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni , la finalul ședinței de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, Ministrul Finanțelor Publice, domnul Vasile Cîțu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, domnul Virgil Popescu, Ministrul Apărării Naționale, domnul Nicolae Ciucă, Ministrul Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloș, și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Lucian Bode)

– „Cînd vă întîlniți cu alte persoane, evitați orice contact fizic, nu vă dați mîna, nu vă îmbrățișați!” (marți, 31 martie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, la finalul ședinței de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19)

„Și, în final, dragi români, repet ce am spus în fiecare apariție a mea. Respectați normele de conduită, păstrați distanța, nu vă dați mîna, nu vă îmbrățișați! (miercuri, 1 aprilie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, la finalul ședinței de evaluare și prezentare a măsurilor de siguranță și ordine publică în contextul epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor șef de poliție Bogdan Despescu)

„Atunci cînd mergeți la cumpărături sau sunteți într-un spațiu public, păstrați distanța de cel puțin doi metri față de ceilalți! Nu vă îmbrățișați cu prietenii, nu dați mîna, evitați orice contact direct!” (vineri, 3 aprilie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni)

„ Evitați orice contact fizic cu oricine, este foarte important! Boala se răspîndește de la om la om. Nu dați mîna, nu vă îmbrățișați, stați la distanță față de alte persoane!” (luni, 6 aprilie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni)

Respectarea normelor de igienă, a igienei mîinilor

– „De aceea, îi încurajez pe oameni să urmeze principala recomandare a tuturor specialiștilor, inclusiv a celor din Organizația Mondială a Sănătății, conform căreia cea mai sigură protecție este menținerea unei igiene personale permanente.” (miercuri, 26 februarie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării)

– „Respectarea fără excepție a regulilor de igienă reprezintă principala linie de apărare împotriva răspîndirii virusului și cu toții putem contribui din acest punct de vedere la diminuarea riscului de contaminare.” (joi, 12 martie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni)

– „Dragi români, ascultați mesajele oficialilor, respectați cu strictețe regulile, păstrați igiena mîinilor, evitați aglomerările, limitați cât se poate de mult orice deplasare!” (luni, 16 martie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni)

– „Respectați toate normele de igienă! Oricît de paradoxal ar suna, cel mai important lucru este să ne spălăm foarte des pe mîini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane.” (sîmbătă, 28 martie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la finalul vizitei la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni)

– „Respectați normele de deplasare, respectați normele de igienă, respectați normele de distanțare socială. Nu ieșiți din casă decît atunci cînd este absolut necesar.” (marți, 31 martie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, la finalul ședinței de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19: Sociale, Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat)

– „Spălați-vă pe mîini cînd vă întoarceți acasă!” (vineri, 3 aprilie 2020, declarație de presă Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni).

În 24 noiembrie 2019, românii și-au ales în persoana lui Klaus Iohannis președintele.
Nu știau, sărmanii, că aleseseră nu un președinte, ci un agent sanitar.
Vorba lui Topârceanu din Vara la țară:

„Când se ia câte-o măsură, Lumea-njură Pe agentul sanitar Şi-l întreabă fără noimă: CE-AI CU NOI, MĂ? PENTRU CE SĂ DĂM CU VAR?”
Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „În 24 noiembrie 2019, Românii au crezut că aleg un președinte. Au ales de fapt un Agent Sanitar”

  • Ciuma lui Caragea e concurată de viroza lui Wuhannis.

  • ‘intunericul’ e cealalta fata a Fotonului,
    privind-o, spre ‘lumina’ privesti,
    …atita tot ca ‘luminii’ ii ia tot timpul din Univers ca sa ajunga la tine.
    celeilalte fete, insa, ii ia tot spatiul din Univers ca sa ajunga la tine,
    …deci e deja ajunsa, ca,…orice spatiu ai ocupa, el e deja Patria Fotonului…
    Fotonului…pentru ca e doar Unul,
    …Lumina Lumii, Adevarul, Calea, Viata

  • Se repeta un fenonen curios care se intampla pe vremea psd-ului condus de dragnea, ei au avut foarte multe voturi, dar nimeni nu recunostea ca i-a votat…
    Acuma nu este nimeni care raspunde la criticile aduse proastei gestiuni a lui johannis si pnl, in aceasta situatie de criza si sunt foarte putine persoane pe care le intalnesc, care recunosc ca au votat johannis, desi eu stiu ca au votat pe johannis…
    Cand altii au facut teste coronavirus si incep sa se plimbe in parcuri noi luam amenda daca megem in parc…

  • Legile lui Kirchhoff exprimă modul de conservare a energiei electrice într-un circuit electric. Au fost enunțate și dezvoltate de fizicianul german Gustav Robert Kirchhoff. Aceste teoreme se aplică în cazul rețelelor (circuitelor) electrice în curent continuu. O rețea electrică (circuit electric) e compusă din: ramuri de rețea (circuit), noduri de rețea (circuit) și ochiuri de rețea (circuit).

  • Aplicatia informatica biometrica care ne va urmari ca pe animale e gata si va fi pusa gratuit la dispozitia „autoritatilor statului”.
    Aveti aici tot:

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=151&v=5B4JMxnDh7o&feature=emb_title

    Semnul FIAREI !!!

  • Nu il vaieta tu ca are si loco ce imbratisa.

  • EZ, ti-a iesit bine poanta cu palosul si buzduganul! Si ai pus bine virgulele! 😎

  • Penrtu prima data la alegerile prezidentiale, am avut sansa de a alege un presedinte din afara sistemului, dar am esuat…
    Din pacate pentru noi, oamenii din afara sistemului, acest sistem a facut cu ajutorul media, cu ajutorul funcionarilor si birocratilor din sistem, cu ajutorul inculturii politice a poporului roman… a reusit sa ocupe primele trei locuri cu niste persoane, care le gandesc la ei, la bunastarea famililor lor si a persoanelor de langa ei…johannis, dancila, barna…

    • Măi dragă, alt nume nu găseai?
      Măcar hai să le punem in „coadă” 1, respectiv 2!!!
      Eu sunt „1”, tu ești „2”, … dar vezi să nu uiți!!!

  • Asta cu imbratisatul il preocupa, o repeta in mod obsesiv.
    Probabil ca se simte frustrat, stand atata timp departe de consoarta.
    Si atunci sa suferim impreuna.

    • Agent sanitar pe dracu,el si guvernul Sau sunt mai degraba calai,”au trebuit sa moara”,…vor trebui sa moara…cred ca nici Dancica analfabeta nu gestiona criza Coronavirusului atat de prost ca astia,desi nu exclud ca astia o fac prost…intentionat.

  • EZ,
    oamenii sint invitati fix in ‘sinele’ lor.
    citi ‘oameni’…atitea ‘grote’, deci vor incapea toti.
    creca intrebarea e…
    sint oamenii pregatiti…sa-si deschida usa ‘grotei’ pentru a se invita, cu drag, inauntru?…

    • ez…,grota care n-o ai inauntru, ca e pre plina, se deschide brusc inafara,
      …adica tot in sine, dar alt sine…, al altui om, …al altuiom

  • Razboi Mondial, da, dar… al mileniului al iii lea,
    adica, daca ar fi comparat cu precedentul,
    asta de acu’ e de 1.6 ori mai Capabil.

    de Capabil ce e, si-a schimbat definitia.
    azi se numeste Revolutie Mondiala.

    ‘razboiul mondial’, tot inbunatatindu-se in stil Fibonacci,… se ‘desavarseste’, ca ce sa faca?! :)))
    iauite-l! :))),… pe numele lui Revolutia Mondiala.
    cu toate ca pare a fi ilogic, desavarsirea ‘razboiului mondial’ presupune din ce in ce mai putin ‘razboi’:))),
    cu toate ca presupune manifestarea unei din ce in ce mai capabile putinta de a innoi… ‘mondial’, din temelii.

    asa,…in treacat, un ‘razboi mondial’ in stilul celui de al II lea e imposibil. o astfel de posibilitate a expirat imediat dupa cel de al II lea WW.
    ( e posibil, dar exclusiv la pachet cu Cenusa acestei civilizatii, mai altfel spus, ‘razboiul mondial’ nu mai poate fi folosit pentru a gestiona manifestarea unui ‘termen Fibonacci’ in dinamica civilizatiei, adica pentru a darama din temelii o lume invechita pentru a-i permite unei lumi noi, capabile!, manifestarea )

    cu toate ca ‘revolutia mondiala’ presupune echilibrarea proceselor aferente ‘demolarii controlate’, adica manifestarea ‘pacii’, cu p mic,
    ea e de 1.6 ori mai dura in exprimare decit ultimul WW, manifestindu-se si armonii, evident.
    mai simplu spus,…expirata lume,…aia de acum citeva luni, va fi demolata sub ochii nostri si, ca sa nu ramana in …aer, omul, omenirea, guvernele, statele se vor agata de…ce pot!, or…va exista o singura optiune de care sa te agati, salvindu-te:
    Noua Lume.

    prin urmare e cam asa: in timp ce…mori vazind cu ochii, apare…brusc!…colacul de salvare. moment in care stai, dar foarte putin!:))) sa te gindesti: sa mor?…sau ma ma agat de colac?!
    …creca lumea invechita, expirata, se va agata de colac.
    facind asta va imbratisa Lumea Noua, cu Temeliile ei cu tot.

    deci faza e ca singurele care vor genera ‘miscare’, deci viata, in civilizatie, vor fi, deja sint, Noile Temelii.

    energia pe care statele o vor consuma pentru a carpi Temeliile Expirate va fi lipsita de fundament.
    multa sau putina, energia se cade sa fie folosita exclusiv pentru a hrani Noile Temelii.

    o Lume Noua se naste si nu intreaba pe nimeni daca e de acord sau se opune. ea doar se naste.

    totusi e si momentul in care Dinamicile Naturii se pot manifesta ( …o vreme ) fara sa genereze Reactiuni in Civilizatie,
    Civilizatia fiind o constructie Artificiala, seaca pina la prasele…,
    si nu genereaza Reactiuni pentru simplul fapt ca, in drumul ei spre ‘desavarsire’, Civilizatia tinde sa se miste ‘desavarsit’, or doar in Natura se gaseste ‘miscarea asta, …daia o si copiaza, Civilizatia.

    unora li se pare ca vremurile sint complexe,
    altii se gindesc ca…se vor intoarce, peste putin timp, la viata de acum citeva luni,
    iar altii, privind spre istoria civilizatiilor,
    inteleg ca nicio civilizatie, pina la asta, n-a trecut de ceea ce se numeste ‘Revolutie Perpetua’,
    or daca n-au trecut, din ele mai ramanind doar Cenusa, e clar ca e cu ‘a fi si a nu fi’…

  • Poate ca asa, când presedintele în persoana le aduce aminte mereu acea regula indispensabila de igiena, toti concetatenii nostri vor învata, o data pentru totdeauna, ca trebuie sa se spele pe mâini înainte de a iesi de la buda. 😛
    Ne asteapta un viitor curat, deci. 😎

  • O fi de la HDD, o fi de la soft?

  • Sfaturile repetate de ordin sanitar repetate la infinit transforma omul din fiinta sociala in salbaticul singuratic, obligatoriu cu masca, ratacit in padurea de detergenti, sapunuri si dezinfectanti! Greu dar sigur va fi spalat si pe creier nu numai pe maini.

    Ca sa citam din clasicii zilei „Citesc o declarație a ministrului Nelu Tătaru, făcută la Galați și difuzată de Pro TV. ….Eu am solicitat ca în fiecare județ toate decesele pe care le avem să fie considerate ca deces suspect coronavirus și să avem în continuare o evaluare a lor completă”. (Cotidianul, 08.04.2020, Editorial C.Nistorescu) Cui folosesc astfel de raportari?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *