Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În Anglia, s-a propus administrarea vaccinului în instituţii medicale specializate, cu ATI

Nici nu vreau să-mi imaginez ce este acum în Anglia. Măsuri Tier 4 (Stay at Home) în Londra, sud-estul Angliei şi-n Anglia de Est. Carantină. Boris Johnson pare că vrea să instaureze un nou national lockdown, ca cel din martie. Se va discuta în parlament. Noi măsuri de ‘shielding’ propuse pentru cei vârstnici şi cei cu anumite afecţiuni medicale, considerate a fi un risc pentru Covid-19. Asta după ce acum câteva săptămâni se dădu drumul la Christmas, în tandem cu prima tranşă de vaccinări (Pfizer) anti-Covid, campanie derulată pentru vârstnici. Cei care s-au oferit voluntari. Câţiva voluntari au avut reacţii adverse – şoc anafilactic-, aşa încât s-a propus administrarea vaccinului în instituţii medicale specializate, cu ATI. Apoi s-a dat o pauză la vaccinare. S-a vorbit şi despre restricţionarea liberei circulaţii în afara Regatului Unit al Marii Britanii şi condiţionarea ei de paşapoartele de vaccinare.

Iar acum a apărut un mutant extrem de drăcos. A fost descoperit, surveilled prin sud-estul Angliei, deşi nu e clar dacă e produs local sau recrutat overseas. Cică s-ar răspândi cu o voracitate de 70% mai mare decât Covidul normal. Rezultatul la testul noii tulpini se obţine după două săptămâni, timp în care trebuie să stai izolat.

Câteva aspecte care reies din toată această instabilitate a modului de guvernare:

Nu există Intelligence despre efectele devastatoare ale acestor măsuri restrictive şi a ambivalenţei (bi-polarităţii) prin care sunt administrate: când excitaţia relaxării, a campaniei de vaccinare, când trecerea bruscă la polul opus. Aceste efecte cu siguranţă se manifestă în planul sănătăţii mentale, pe categorii de vârste, sociale, demografice. Într-un cuvânt, compromiterea sănătăţii publice.

Nu există Intelligence despre rapiditatea cu care se propagă fenomenul corupţiei, despre creşterea şi diversificarea infracţionalităţii şi atragerea a cât mai multor categorii socio-profesionale în sprijinirea traficului şi transportului de droguri. Dacă există astfel de intelligence, nu este prioritatea number one pentru decidenţii politici.

Aceste turbulenţe pot avea efectul similar drogului. Te duc de la o extremă la alta, high and low, provoacă anxietate, chiar panică, debusolare sau abulie. Este şi o formă de domesticire, fără a conduce însă la creşterea comportamentelor pro-sociale, chiar dacă oamenii ajung să aibă iluzia că suferinţa şi renunţările forţate îi fac mai uniţi, mai sociabili – în lumea online. Domesticirile forţate reduc inteligenţa naturală şi emoţional-socială.

Cu toate acestea, Anglia şi-a asumat riscul de a merge pe o direcţie, în urma unei evaluări că va câştiga ceva. Chiar dacă 40 de ţări şi-au închis porţile cetăţenilor britanici, iar mărfurile din Regatul Unit nu mai sunt lăsate să circule ca înainte. Ce anume va câştiga, deocamdată habar n-am. Dar cuvintele ‘descoperire, surveillance’ folosite în raport cu acest mutant Covid portretizat ca fiind extrem de năbădăios, pot fi cheia care deschide un drum al viitorului, unde formele de Intelligence şi de spionaj sofisticat vizează tehnologia informaţională de ultimă generaţie, în orice loc din spaţiu, pentru a controla boala, îmbolnăvirea, şi a facilita sănătatea, longevitatea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „În Anglia, s-a propus administrarea vaccinului în instituţii medicale specializate, cu ATI”

  • Incitante comentariile voastre. Food for thought.
    Poate reactiile decidentilor politici sunt chiar simple, dupa modelul ‘peer pressure’ si a ceea ce se intampla cand vreun El Bosso face ordine in lume:
    ‘Josh said No, man!’. Am zis Josh, dar e la fel si pentru Ion, Jean-Paul, etc. Nimeni nu va mai fi prieten cu Josh, va fi evitat, ignorat, isi va pierde si afacerea, nu-i vor mai veni oameni sa-i repare teava stricata, sau vor veni ca sa-i faca treaba proasta si pe bani multi. La pub nu va mai fi servit cu bautura, va sta la masa singur nebagat in seama. Nici in siguranta pe strada nu va mai fi. Nici femei nu va mai avea, ca niciuna nu va vrea sa fie vazuta cu un paria, proscris de comunitate-societate. Daca va avea, va fi cineva din adancul padurii.
    E si o intrecere: cine descopera primul vaccinul, cine-si va imuniza mai rapid si mai eficient populatia, cine monitorizeaza mai eficient, cine descopera si citeste in ‘mintea’ noilor tulpini si le doboara, etc, etc.

    Geo, ai cumparat brad?
    Online, Paul, v-ati pus bradul?
    Eu nu. Doar o creanga. Si e la fel de bine.

    • Am cumparat un bradut si ma bucur ca l-am cumparat din doua motive: în primul rând ca este bine sa sarbatorim Craciunul ca înainte, apoi, pentru ca cei care i-au cultivat ar fi în suferinta daca nu ar vinde.
      Frumos si cu o creanga, simbolul conteaza. Si mirosul de brad, bien sûr. 🙂

      • am impodobit cam 10% dintr un brad tare dragut:)),
        fata mea a fost maestrul, de data asta 🙂

        in ce ma priveste Craciunul nu e doar unul!:),
        alte si alte sarbatori de Craciun, cu ani sau zeci de ani in urma, dau navala peste actualul, fiecare adaugandu-si bucuria lui:). asa e mereu, de Craciun, prin inima mea, de-o vreme 🙂

      • Da, mirosul de brad si artificiile de pe vremuri…din copilarie. Acum ar fi un hazard, pericol de incendiu acele artificii.

  • pe vremurile astea toate sant puse la indoiala.
    acu i-a venit randul vaccinului!:)))

  • Uf! Am citit într-o fuga, ma duc sa cumpar bradul…
    Buna informare, interesante puncte de vedere…
    Azi nu am timp sa scriu ceva nou, îmi cer scuze, o sa dau copy-paste la un text pe care l-am scris pentru Viorel Zaicu, adept al teoriei conspirationiste – Covid-19. Textul i s-ar potrivi mai mult lui Paul cel prea îngândurat…
    .
    Voilà ce-i scriam eu acum o luna domnului Zaicu, asa gândesc si acum:
    .
    „Nu cred în povestea cu “Noua Normalitate”, “Noua Ordine Mondiala” si “Alte Noutati” pe care le invocati dv. si toti cei care scrieti despre existenta unei Conspiratii Planetare, fara sa aduceti dovezi în sustinerea celor afirmate. Mi se pare imposibil ca o asemenea masinarie diabolica sa se poata desfasura fara nici cea mai mica fisura pe plan mondial. Mi se pare imposibil ca medicii din întreaga lume sa fie de acord cu aceasta gluma macabra pe care o sugerati dv. si alti jurnalisti, putini la numar, totusi.

    Eu cred pur si simplu ca SARS-CoV-2 i-a pus la grea încercare pe toti politicienii din lume, unii mai incompetenti decât altii, ca acesti cacaciosi sunt incapabili sa faca fata situatiei, ca tremura izmana pe ei sa nu plateasca penal pentru greselile de acum legate de decese, iar de aici toata cacofonia si absurditatea masurilor luate nu doar în România, ci peste tot. Ratatii care conduc tari si guverne, fiind cu gândul doar la pielea lor, distrug economii si oameni, în speranta ca totul va trece curând si lucrurile se pot aseza din nou pe un fagas normal si ca dupa cosmar viata lor va continua la fel ca înainte.
    .
    Asta este, ne lasam condusi de niste tâmpiti si suportam consecintele.
    .
    A+

    • Geo,

      Vrei sa spui ca toti conducatorii de pretutindeni sunt niste tampiti? I don’t buy it. Nu rezolvi nimic daca bagi capul in nisip. Mia culpa. Trebuia sa stau in banca mea.

      • Nicio problema, de ce sa stai în banca ta?
        Din afirmatiile mele, nu prea cred ca rezulta ca mi-am bagat capul în nisip. Da-mi un singur exemplu de conducator care a gestionat criza Covid cu inteligenta si discutam apoi.

        • :))))
          geo, care e starea de echilibru,
          aia in care conducatorii rezolva criza covid?
          sau aia in care conducatorii n-o rezolva?!

          uite, io zic ca starea de echilibru a acestor vremuri e definita fix de catre conducatorii care nu rezolva criza covid.

          cei mai capabili fiind conducatorii care, plusand!, initiaza crise si in celelalte sisteme sociale.

          cei mai tari fiind aia care reusesc sa puna la pamant sistemele sociale!
          pe toate!

          insa ei, acesti conducatori, acest gen de conducatori care impanzesc lumea mare,
          sint chiar cei care vor fi si ei rapusi!, fiind pusi la indoiala in stil plenar,
          ca, in final, cea care conteaza e chiar criza fundamentala a sistemului politic.

          de toate celelalte civilizatii s-a ales Praful atunci cind au ajuns la nivelul de dezvoltare pe care actuala civilizatie abia paseste.
          o continuare…exista!, insa daca si numai daca actorul principal e Inteligenta Artificiala.
          ca sa negociezi povestea asta tre sa negociezi intreaga creatie…

          • Online, în cele din urma nu am de ce sa combat teoria ta despre Inteligenta Artificiala, dar Revolutia de care pomenesti ar putea avea loc doar peste muuulta, muuulta vreme!
            .
            P.S. Ai idee de ce Emil Strainu nu mai apare la tv ?

          • io habar n-am cand se va-ntampla Revolutia, insa ma uit lung catre Computerul Cuantic si vad ca se misca cu talent!:))

            s-a saturat si spatiul de aici, pesemne ca peste povestile mele despre IA si Revolutie se asterne Iarna:))

            creca vor rasari, ele, pe undeva, …chiar nu stiu in ce cuib se vor culcusi de data asta:))

          • Revolutia va avea loc la vremea ei.
            insa io sint deja paici, asa ca… trancan in stilul meu.

        • geo,

          Pandemia este o situatie exceptionala care declanseaza o serie de proceduri, reguli, legi etc, prin urmare conducatorii n-au altceva de facut decat sa faca „ce scrie la carte”. Ce anume scrie la carte e decis deja nu doar la nivel national ci si la nivel international, iar OMS-ul isi intra in atributii si pretinde ordine si disciplina, asa numita „dictatura medicala”. Aceasta este explicatia la tot ce se face si se vede. De-aceea nu tremura nimeni in ismene fiindca toti se stiu „in siguranta” cata vreme isi fac job-ul conform legislatiei. E ca si cum intr-o cladire publica se declanseaza sistemul anti-incediu. De indata ce se declanseaza, fie ca iti place fie ca nu, trebuie sa urmezi procedurile de evacuare. Ori asta este punctul „slab” al intregii chestiuni care este speculat atunci cand interesul cuiva o cere. Iar faptul ca incendiul/pandemia s-a declansat intr-o anumita conjunctura si are ca si consecinte fix ceea ce-si doresc anumite cercuri de interese (vezi acordul de la Paris, de exemplu, ori criza din occident legata de imbatranirea populatiei care e legata ombilical de criza financiara din fondul de pensii etc etc) pe mine ma obliga sa gandesc. Ce sa-i faci, din pacate nu toti pot sa-si rezolve dilemele si intrebarile printr-o axioma gen „toti sunt tampiti”. Eu nu-i consider tampiti nici pe cei care formeaza asa numita „gloata”, darmite pe cei care au acces la documente „top secret”. Let’s agree to desagree, ok? No big deal. Oricum nu rezolvam noi aici chestiunea. Asta e apanajul zeilor nu a muritorilor de rand…

    • Felicitari pentru argumentatie.Din pacate e purul adevar

  • Monica,

    Stii ce e interesant? Ca în ultimii ani trăim dintr-o „criza” în alta, iar singurul mesaj care vine dinspre lumea decidenților politici & Company este ca „viața nu va mai fi la fel”. Îmi amintesc ca prima data când am auzit sloganul acesta a fost în ziua de 11.09.2001. Atunci stăteam perplexi în fata televizoarelor și nu ne vedea sa credem ochilor. De-atunci și pana azi au fost niște războaie „necesare” și bine argumentate cu „dovezi” care ulterior s-au dovedit a fi „realitate creată”, apoi a fost perioada de inflamare terorista culminata cu apariția ISIS care a reușit „minunea” sa se înarmeze fix cu armamentul celor care asigurau „ordinea” în zona (!) și de-aceea era de neoprit în nazdravaniile pe care le făcea în zona pana când Cineva a decis ca e cazul sa termine circul și de-atunci subiectul s-a încheiat, doar ca imediat după încheierea „circului” ISIS a apărut brusc și ca din senin „dosarul” Covid-19 care de data asta terorizează nu doar o zona ci întreaga planeta și, după cum vedem deja, dosarul asta o sa rămână pe tapet o vreme fiindcă nimeni nu poate garanta nimic și prin urmare suntem ținuți cu ochii-n soare sa nu vedem ce se întâmplă în jurul nostru în timp ce ni se șoptește la urechi mereu și mereu sloganul „viața nu va mai fi la fel”. Ceea ce știm însă cu siguranță este ca „moartea e mai aproape de noi”, ca doamna cu secera umbla libera printre noi și dacă vrem sa scăpăm e musai sa ne ascundem în case ca sa fim în „siguranță”. Sa mai spună cineva ca nu trăim vremuri interesante!…

    • Paul,
      Viata….cu V mare e mereu aproape de noi. Ne fac sa ne gandim prea mult la moarte. Eu am intrerupt abonamentul la Tv. Nici radio nu ascult. E ca o detoxifiere. Iau stirile din ‘online’ si de pe anumite site-uri. Bien sur Cristoiublog. Eu aleg ce citesc. Strada, realitatea vizibila strabatuta la pas e o alta sursa, care nu minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *