Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

În atenția lui Eduard Hellvig, directorul SRI: Au fost acasă la mine niște ruși! Brrr!!

Pe vremuri, dacă te vizita un occidental acasă, trebuia să informezi Securitatea. Rolul Securității l-a luat azi SRI. Iar locul occidentalului, rusul. Așa se explică de ce la sindrofiile de la Ambasada Rusiei la București nu vine nici un demnitar român, în timp ce la ambasada Americii, e coadă. Prin urmare, deși legal poți primi ruși acasă, e bine să informezi de asta SRI.

Drept pentru care și fac acest autodenunț.
Duminică, 8 decembrie 2019, pe la 14 a sunat puternic soneria. Cei doi motani au sărit în sus și s-au ascuns. Stați! le-a strigat soția, că doar nu vin turcii! Nu vin turcii, vin rușii! am zis eu, deschizînd ușa unei echipe tv de la Telecanal MIR, de la Moscova, venită în România pentru documentarul Ultimele clipe ale lui Ceaușescu. De la Nikolai Morozov, corespondentul Agenției TASS la București, autorul amintirilor Corespondentul Agenției TASS a văzut totul…, despre decembrie 1989, publicate de mine în Expres Magazin, pe vremuri, și ulterior strînse într-o carte de succes, Rodion Marinicev, tînărul reporter de la Telecanal MIR, a aflat c-aș fi un soi de specialist în Căderea și asasinarea lui Ceaușescu. Deoarece tocmai trimisesem la tipar prefața la varianta românească a cărții lui Radu Portocală La chute de Ceausescu, apărută în octombrie 2019 la Paris, variantă pe cale de a fi tipărită la editura Mediafax, și lucram (tot pentru editura Mediafax) la o culegere de eseuri despre decembrie 1989, risipite de mine prin cărți și reviste, eram înarmat pînă-n dinți pentru un interviu.

Nikolai Morozov mi-a zis că a reușit performanța de a-i lua zilele acestea un interviu pentru TASS lui Ion Iliescu. Ion Iliescu a dat un interviu? Eram cu toții convinși că tace, deoarece e grav bolnav. Asta-i o știre! Am strigat eu, conștient că nici o publicație de la noi n-o va da.

Împreună cu Nikolai Morozov, a venit la mine acasă și Vasily Potenga, prim-secretar al Ambasadei Rusiei la București. Cu ocazia Crăciunului acesta mi-a adus cadou două cutii de piroști și o sticlă de vodcă. Piroștile le-am mîncat, conștient că sînt o diversiune pusă la cale de ruși ca să mă îngraș. Votca n-am băut-o. Și nu pentru că sub puterea ei aș putea fi racolat de KGB ca să subminez NATO, ci pentru că de 20 de ani nu pun picătură de alcool în gură.

La sfîrșit am făcut o fotografie împreună cu oaspeții.

De la stînga la dreapta:
Nikolai Morozov, Natalia Usenko, traducătoarea, Rodion Marinicev, reporterul, Eu, intervievatul, Vasily Potenga, de la Ambasadă.

Poza ne-a fost făcută cu telefonul meu mobil, accesibil, desigur, contraspionajului de la SRI, de operatorul Nikolai Savcin.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „În atenția lui Eduard Hellvig, directorul SRI: Au fost acasă la mine niște ruși! Brrr!!”

 • SRI ul o Mizerie creeata de Dumnezeu pentru a pune la cale Sistemul Sirosist dupa ce l a omorat pe Ceausescu prin mana Evreilor…Toate cu scop final Apocalipsa

 • Pardon, moncher, nu știu la cine te referi, dar eu sunt … ungur!
  Hai, mai zi ceva, că te bag în … consiliul discriminării!

 • geobazdaganie, vad ca-ti faci ¨prieteni ¨ noi in fiecare zi..ai devenit de departe cea mai respingatoare creatura care a postat pe blogul asta, EVER!

  • Recunoaste ca esti excitata de creatura asta, micuto! De-aia te freci de mine tot timpul, c’est vrai! 😉

   • Viseaza in continuare…de un kkt cu ochi nu se excita nici o musca. Asta nu ma impiedica sa-ti mai trag cate o flegma cand trec pe langa tine. 🙂

   • De-asta ma si abtin sa te calc pe cap…ca ma murdaresc pe talpa. 😀

   • Auzi bazdaganie, asa trist esti, incat si atunci cand te injura si te spurca unul, ti se pare ca e o dovada de afectiune?? In rest, probabil ca te freci de zidurile cladirilor cand mergi spre casa..sau spre vagauna aia pe unde vietuiesti. 😀

   • Doar atât poti?! Acum repet-o pe aia cu plm ca sa te racoresti mai bine, cățea în calduri!

    • Ia uite, boaită! Validezi zicerea aia: ¨ kktii scriu in loc sa pută” ..desi tu esti multitask 😀 😀
     Cățea în calduri trebuie ca a fost ma-ta, plm…Happy, pappy?? 😀

 • O fi fost ultimul interviu dat de Ilici cel care se bucura înca de viata, nu ca mortii nevinovati din 1989! Acuma poate muri fericit bolsevicul, ca s-a spovedit exact cui îsi dorea înainte sa ajunga-n iad!

  • He, he, heee!

  • Ce ba, tovarase Ilici, ai început sa devii agresiv, gândindu-te la ce te asteapta dincolo? Focul si smoala te asteapta, mai draga, nu ai cum sa schimbi asta!
   Dar lasa, ca nu vei fi singur, clica ta care a înscenat „revolutia” cu teroristii invizibili îti vor tine companie în cele mai fierbinti locuri pe care le veti popula împreuna, chinuiti pe vecie!

 • E mulți fraeri și la Sri Maestre. Ăia vor raporta nu ce-ați băut cu rușii, ci ce n-ați băut. Așa că raportul va dura vreo două- trei zile 😆 😎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *