Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

În Lumina Învierii. Expoziție de sculptură la Galeria Romană

Expoziție de sculptură și desen

În LUMINA ÎNVIERII / Laurențiu MOGOȘANU

9 mai – 1 iunie 2024

Galeria Romană are plăcerea de a vă invita, joi, 9 mai 2024, începând cu ora 19:00, la vernisajul expoziției sculptorului Laurențiu Mogoșanu. În deschidere vor lua cuvântul dna Maria Pașc, istoric de artă și dl. Prof. Petru Lucaci, președinte la Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Născut pe 25 august 1958, în Băneasa, jud. Constanța, Laurențiu Mogoșanu a absolvit Academia de Artă din București, secția sculptură, în 1992. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Premii: Bursa „Frederic Stork”, București (1993); Premiul UAP pentru Tineret – sculptură (1993); Bursa UAP (1995); Premiul pentru Tineret al Municipiului București (1995); Bursa „Ludwig Forum”, Aachen-Germania (1996); Premiul UAP pentru Ambient, Simpozionul Călărași (1998); „PRIX DU SCULPTEUR” – Academia Artiștilor din Europa Centrală, Salon ’98, Paris (1998); Medalia „Meritul Cultural” în grad de Cavaler (2004); Premiul Juriului al UAP din România (2018); Premiul Național ”Constantin Brâncuși” (2018)

Expoziţii personale (selecție): Galeria Galateea, București (1992); Expoziție de atelier „Ludwig Forum”, Aachen-Germania (1996); „Relicvarii”, Muzeul Național de Artă al României Galeria “Catacomba”, București (1997); „Jertfa și bucuria Învierii”, Galeria Simeza, București (2018); „Stâlpi și Stâlpnici”, Galeria „Cuhnia” a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia (2018); „Brâncovenii” Muzeul de Artă Constanța (2020);  “Îmbisericire”, Capela Rosetteștilor, Secția „Dumitru și Alice Rosetti Tescanu-George Enescu, Tescani-Bacău (2022). Totodată, a participat la numeroase expoziții de grup și saloane de artă.

”Suntem în fața unui sculptor cu o voce gravă, o discreție care ascunde putere. Cinstea sa de artist este absolută. Cu siguranță își înțelege lucid, propria-i valoare, dar rămâne plin de smerită modestie. În cele ale sculpturii, Laurențiu Mogoșanu mărturisește că are sentimentul unei îndatoriri fără margini, al unei chemări profunde. Este înzestrat cu o cuviință severă. Asprimea lui, plină de suflet, se opune retoricii frivole și rețetarului. Creația lui își interzice orice orgoliu. Vocea sculptorului își spune bucuria fără efecte de paradă. Paradisiac? Sculptura sa este inefabil închegată. Orice sculptură, orice schiță poartă accentul unei prezențe formidabile. Materie elaborată atent, bine susținută, scrupul tenace. Simți că sculpturile lui Laurențiu Mogoșanu cresc din rădăcini creștine” (Maria Pașc, istoric de artă).

”Laurențiu Mogoșanu nu pare să fie atins de niciunul dintre orgoliile artistului modern sau contemporan, nici de obsesia originalității, nici de nevoia de a impresiona cu orice preț. El pur și simplu își mărturisește credința prin întruchiparea unor personaje inspirate din istoria mântuirii și prin accentuarea mesajului soteriologic pe care, prin întreaga lor viață, îl transmit peste secole unei umanități din ce în ce mai îndepărtate de sursa cea adevărată a vieții, adică de Dumnezeu…” (Luiza Barcan).

Expoziția poate fi vizitată în perioada: 9 mai – 1 iunie 2024.

Program galerie: Luni – Vineri: 10:00 – 18:00, Sâmbătă: 10:00 – 15:00.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *