Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

În spitalul Covid din Lețcani, care a costat 10 milioane de euro, plouă, bate vântul și aparatele sunt defecte

Îmi doresc să redăm cât mai repede circuitului medical spitalul mobil de la Lețcani.

Săptămâna trecută am avut o ședință cu toate instituțiile responsabile, la care a participat și președintele Euronest, asociația care este proprietarul spitalului și cea care a făcut achiziția. Euronest ne-a asigurat că cele 31 de măsuri de conformare din raportul corpului de control al Ministerului Sănătății au fost remediate, dar realitatea este că la momentul în care vorbim, la Lețcani există o unitate în care plouă, cu temperaturi scăzute în saloane și cu aparatură defectă.

Închiderea spitalului a fost decisă de autoritățile care au competența de a lua această hotărâre, managerul unității medicale, împreună cu DSP și ISU care au evaluat din punct de vedere tehnic și al desfășurării activității medicale gradul de funcționalitate al spitalului. La baza acestei decizii au stat raportul corpului de control al Ministerului Sănătății și raportul ISU care au arătat negru pe alb că situația spitalului este într-adevăr critică.

Le-am solicitat expres celor de la Euronest să urgenteze lucrările de conformare și să trateze cu maxim interes remedierea acestor probleme de ordin medical și tehnic, astfel încât DSP, Spitalul de Boli Infecțioase și ISU să autorizeze redeschiderea spitalului mobil și internarea pacienților.

Nu este permis ca un obiectiv de peste 10 milioane de euro să fie vulnerabil la toate condițiile meteo posibile și să impună suspendarea activității când ninge, îngheață, plouă sau vine canicula! (Costel Alexe-președintele CJ Iași)

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *