Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În treaba cu studenții, PSD a dat, dar a și luat

Dragnea, poate și de dragul Irinei, tânăra și zburdalnica lui iubită, a decis să fie cool și să execute un număr de hipstereală, și le-a dat studenților bilete de tren gratuite. Unde vor ei, nu pe traseul casă-universitate. Dacă făcea asta, nu mai apuca să intre în pușcărie, că-l linșau în Piața Victoriei. Așa a început orgia: cum luau un bilet gratuit, cum îl aruncau din tren pe un moș bătrân și fără dinți care venea de la piață, că nu aveau loc de el. Un an s-au mulțumit cu batjocura asta, după care a apărut „geniul” din Suedia cu muia. Drept răsplată pentru mers moca cu trenul acasă, la mare, la munte, la iubită, la Untold sau Neversea, studenții i-au aplicat lui Dragnea plăcuța suedeză, condimentată cu „ciuma roșie”, de toți banii pe care ar fi trebuit să-i dea pe bilete. Au huzurit și pe vremea lui Dăncilă, că și ea și-o fi făcut ceva calcule cu studenții de nu i-a tăiat de la buget. Între timp, și-au perfecționat metodele de umilire și chiar le făcea plăcere să arunce oamenilor mai în vârstă, care au cutezat să se răscoale contra idolilor lor, monede de 50 de bani  și bancnote de un leu. Și le-au strigat cuvinte urâte, le-au dorit moartea.

A venit pandemia și studenții s-au retras la casele lor, dar gratuitatea a mers mai departe. Nu a stat nimeni să-i controleze pe unde se duc.
Au venit idolii lor și au anunțat că le taie gratuitatea. Și-au început studenții să jelească. Că ăsta e dreptul lor fundamental, că se va lăsa cu urmări grave. După declarațiile lor, date pe ZOOM, ziceai că tocmai se opintesc să dărâme guvernul, cu clădire cu tot.

După care au explicat cum i-a ajutat Dragnea, fără să sufle o vorbă despre binefăcătorul lor, să-și cunoască patria.
„În primul rând a crescut mobilitatea tinerilor în interiorul țării și i-a încurajat să-și descopere propria țară”, a explicat Silvian-Emanuel Man, președintele de onoare al Ligii Studenților din Iași.  Și a mai spus că biletul de tren gratis combate abandonul universitar. E o nenorocire, studenții nu doar că sunt privați de educație, dar nici nu mai pot să-și cunoască țara. Pentru că ei de-aia făceau atâtea drumuri, să nu pice la repartizare ca musca-n lapte.

Au făcut, vineri, un protest în Gara de Nord, unde au redactat și o proclamație. „Este imperioasă menținerea acestui drept și încetarea imediată a demersurilor de limitare a gratuității pentru studenți a transportului feroviar”, au decretat ei.

Dacă s-ar fi făcut un experiment și cineva ar fi răspândit zvonul că Dragnea se pregătește să iasă din pușcărie, ar fi azvârlit cât colo pancartele de protestatari și ar fi fugit, care pe jos, care prins, în fugă, de ușa unui tramvai până la Rahova. Nu să-i mulțumească lui Dragnea, ci să facă un lanț uman în jurul pușcăriei, să nu iasă infractorul. Evident, acolo vocile lor ar fi răsunat mai puternic decât în Gara de Nord. Ar fi strigat la unison: „Muie PSD, muie penalule!”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „În treaba cu studenții, PSD a dat, dar a și luat”

  • Doamna Muntean, enervati! Aceasta inseamna ca articolul si-a atins scopul. Felicitari!

    Acum in alta ordine de idei: generatia aceasta, de pana in 35 de ani, cvasi imbecilizata, se afla in fata unei evidente: bineinteles ca realizeaza cine le-a dat gratuitatea si cine le-a luat-o, dar este extrem de greu sa recunosti ca esti idiot, daca nu chiar un gunoi uman; este un impediment psihologic, un blocaj. Gustave Le Bon este admirabil cand analizeaza inconstientul colectiv; scrierile sale sunt de fapt un medicament pentru cei care nu se aliniaza cretinei gloate; macar intelegi de ce ti se intampla cand se intampla.

    Departandu-ma de subiect, recunosc ca am fost si eu supus aceluiasi blocaj la vreo 25 de ani. Tata imi demontase impecabil pseudo logica unei actiuni pripite al carui autor eram, dar efectiv, cam o luna de zile am fost incapabil sa recunosc. In singuratatea noptii imi argumentam pozitia, bolborosind diverse imbecile ipoteze. Si eram extrem de nervos pe parintele meu ca avea dreptate. Saracul de el… Daca as fi stiut ca peste trei ani urma sa ne despartim, sa ma intorc singur de la cimitir, lasandu-l pe el sa se odihneasca in fosnetul usor al brazilor…

    • Cineva recunoaste ca a fost imbecil când avea 25 de ani… acum, fostul (?) „imbecil” îi numeste „idioti” si „gunoi uman” pe tinerii din ziua de azi. De aici se poate deduce ca trecerea timpului nu l-a prea ajutat sa evolueze pe cel care emite asemenea „judecati de valoare”…

      • O parte dintre studenții care au primit gratuitate pe transportul cu trenul în 2017 sunt astăzi absolvenți, cu serviciu și familie proprie. De ce trebuie să se simtă vinovați față de PSD că au mers un an sau doi gratuit cu trenul?

        • Buna întrebare. Am în familie elevi de liceu, studenti si proaspat absolventi de facultate, tineri capabili si cu bun-simt. Cum îsi poate permite cineva sa-i terfeleasca în halul asta pe ai mei si pe ai altora, chiar nu pot sa înteleg.

  • Zic și eu, nu dau cu parul. Studenții ăștia au consumat tot stocul de MU13 pe PSD. N-a mai rămas nimic pentru PNL. 😛 😈

  • In sfarsit o masura justa luata de guvernul incompetent caruia ii urez sa-si ia muia inapoi. Sper sa o si puna in practica sau vorba lui Cristoiu ,au anuntat doar sa vada reactia studentilor, daca e groasa,la loc comanda. Trebuie sa indrepte cineva aiurelile PSD,scaderea tva,eliminarea contributiei CAS din partea pensionarilor,majoritarea beneficiara a serviciilor,bune,proaste,medicale, si multe altele. Si pe urma te plangi ca n-ai bani pentru infrastructura ? Apropo,vad ca nimeni nu calculeaza cate scoli si spitale,astea fiind unitatile de masura folosite cand se anunta vreo cheltuiala, s-ar putea construi si utila cu cele 2 miliarde/anual date pentru armamentul prafuit,care oricum nu va fi folosit niciodata, pe care „o sa”, formula preferata de liberali si useristi, ne livreze candva IUESEI. Nu e voie ?

  • Studenții poate că au votat și cu PSD. Nu avem cum să știm cu cine a votat fiecare student din România. Este dreptul lor să voteze cu cine vor, iar mitingurile lor, de pe vremea guvernării PSD sau de acum, atâta timp cât sunt autorizate, sunt firești. Dacă PSD simte că studenții îi sunt ostili să încerce să le câștige încrederea sau să se resemneze.

    • Mulțumesc, asemenea.

    • Sunt de acord cu afirmatiile dv. despre studenti si PSD, domnule doctor Nicolaescu.
      .
      P.S. Îmi pun întrebarea: de ce nu intervine doamna Cora Muntean sa-l puna la punct pe Ionel Samoila, pentru ca stiu sigur ca dânsa citeste comentariile. Sau, poate… doar pe unele…
      .

      • geo, ce să-i răspund unuia ca Samoilă? Eu discut doar cu cine cred că se poate purta un dialog. Le citesc pe toate 🙂

        • Păi cum doamna Cora Muntean, parcă era vorba despre libera exprimare,acum nu mai este? Eu trebuie să fiu de acord cu elucubrațiile celorlalți și dacă nu mă puneți la zid ? Dezamăgire totală. La fel ca televiziunile miluite,se bagă pumnul in gură celui care nu e de acord cu noi,nu? Am crezut ce a spus dpmnul Cristoiu despre libertatea totală de opinie,nu am înjurat,nu am jignit,asta e părerea mea. P.S.vă mulțumesc pentru apelativul ,,unuia ca Samoilă,, și pentru ștergerea mesajului meu.Nu vă voi mai urmări,rămîneți cu lingăii și pupincuriștii( cuvinte de la domnul Cristoiu)

          • Da’ stiu ca ai ceva tupeu, Ionele! Si minti pe deasupra, când stii foarte bine ca unii au avut ocazia sa citeasca postarea ta delicata prin care „nu” ai jignit pe nimeni, cu nimic. Si nu este pentru prima data ca-i jignesti pe cei care posteaza pe acest blog. Cuvântul „marsh”, cu care m-ai onorat nu demult pe mine si pe Tudy, îti spune ceva?!

      • Văd că nu te liniștești,vrei să îți scot jignirile aduse altora de dumneata și acest Tudy? Văd că sînteți o gașcă,mă înșel cumva? P.S.poate iubiți?

        • Nu ai de unde sa le scoti, pentru ca ele nu exista.
          Parca ziceai ca te retragi. Drum bun si cale batuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *