Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

În unele regiuni din Italia elevii se întorc în clase

După ce numeroase țări au impus restricții pentru a putea face față celui de-al doilea val al pandemiei, acestea au început să fie ridicate în unele regiuni. În Italia, unde revin de astăzi la școală sute de mii de elevi, are loc și un protest inedit, inițiat de o elevă din Torino, care, de câteva săptămâni, învață în fața școlii, în ciuda frigului, pentru a arăta că dorește să revină în clasă.
De astăzi, aproximativ 719.000 de elevi cu vârste până în 14 ani întră în clase, odată cu trecerea regiunilor Lombardia, Piemonte și Calabria de la zona roșie, cu risc înalt de contaminare, la cea portocalie. Vor continua învăţământul la distanță elevii și liceenii și Campania, Toscana și Abruzzo, dar și din provincia Bolzano, în continuare zone roșii. La acest sfârșit de săptămână, la Torino două liceene, așezate în bănci separate, în afara școlii, au protestat împotriva sistemului de învăţământ la distanță. Cu măști pe față, cu cărți și caiete pe bancă și cu un computer în față, urmăreau lecțiile online, însă au explicat: cel mai bine se învață lecțiile privind profesorii în ochi, și nu ecranul unui computer. Ministrul educației, Lucia Azzolina, a promis protestatarelor că va face tot posibilul ca să țină școlile deschise și să permită liceenilor să intre în clasă.
(Știre preluată de la Agenția de presă Rador)

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *