Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Inexplicabila tăcere – esența regimului politic în România

Anul a început cu amplificarea nemulțumirilor sociale și proteste. După transportatori și fermieri, personalul din Sănătate anunță acțiuni de protest, din cauză că guvernul nu-și respectă promisiunile și, mai mult, ia decizii fără ca înainte să-i întrebe pe cei vizați. Este cazul medicilor de familie, care au ieșit miercuri în stradă.

În Jurnalul meu video, Ion Cristoiu susține, așa cum o face de când au început protestele fermierilor, că atât guvernul, cât și președinția tratează problemele de parcă nu ar exista.

„Nu am pomenit un asemenea regim secretos. Unde este Klaus Iohannis? Dacă va avea loc o lovitură de stat, ea va eșua, că nu avem împotriva cui să o dăm. Nu poți da lovitură de stat împotriva golului.

Totuși, sunt mari probleme. După fermieri, avem protestul medicilor de familie.

Medicii de familie protestează deoarece Casa Națională de Asigurări de Sănătate le va reduce din februarie finanțarea. Cu 30 la sută, potrivit unui proiect publicat pe site, aflat în transparență decizională.

Înainte de a lua aceste măsuri, CNAS ar fi trebuit să explice aceste măsuri.

Era normal ca după ce au publicat acest proiect, să vină cineva, premier, Rafila, șeful Casei, și să explice. Sau să spună cinstit că nu mai sunt bani. Noi asistăm acum la un protest al medicilor. Normal era ca înainte de a face acest proiect, să aibă discuții cu ei.

Ei au zis că facem proiectul și dacă sunt proteste negociem”, a explicat jurnalistul.

Medicii de familie sunt  nemulţumiţi de scăderea punctului de consultaţie şi spun că din această cauză, de la 1 februarie vor fi nevoiţi să îşi închidă cabinetele.

„Publicarea în transparenţă decizională la CNAS a proiectului de norme ale contractului – cadru pentru 2024, prin care sunt propuse valori mult scăzute ale serviciilor pentru medicina de familie şi medicina din ambulatoriu, are drept consecinţă imediată scăderea drastică a veniturilor cabinetelor după 1 februarie 2024. Împreună cu modificările fiscale suplimentare şi împovărătoare aşteptate în anul 2024, creşterea inflaţiei şi introducerea de noi mecanisme de control şi sancţiuni, acestea vor genera scăderi de până la 50% ale valorilor facturilor cabinetelor noastre, ceea ce va duce asistenţa medicală primară şi pe cea din ambulatoriul de specialitate la un pas de colaps”, susţin medicii de familie din Bucureşti şi Ilfov într-un comunicat.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Inexplicabila tăcere – esența regimului politic în România”

  • Dacă va avea loc o lovitură de stat, ea va eșua, că nu avem împotriva cui să o dăm. Nu poți da lovitură de stat împotriva golului.

    :))
    pai …se poate extrapola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *