Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Insecuritate în Indonezia, luptătorii separatiști din Papua fac legea

Luptătorii separatiști din provincia indoneziană Papua au răpit un pilot neozeelandez de pe o pistă de aterizare îndepărtată și au publicat fotografii și înregistrări video cu el înconjurat de către rebeli înarmați. Rebelii au avertizat factorii de decizie din Indonezia (și nu numai) că pilotul va rămâne „în siguranță” atâta timp cât țara nu ripostează împotriva lor.

Phillip Mark Mehrtens, în vârstă de 37 de ani, a fost luat ostatic la data de 7 februarie în Paro, parte a districtului Nduga, de către membri ai Armatei de Eliberare a Papua de Vest (TPNPB), o ramură agresivă a Mișcării pentru Papua Liberă. Într-una dintre înregistrările video, trimise marți către mass-media de către purtătorul de cuvânt al rebelilor, Sebby Sambom, un bărbat identificat drept fiind Merhtens poate fi văzut înconjurat de către indivizi înarmați cu puști, arcuri și sulițe. Într-un alt clip, ostaticului i se ordonă să spună: „Indonezia trebuie să recunoască faptul că Papua este independentă!”. În momentul răpirii sale, Mehrtens, pilot pentru compania aeriană indoneziană Susi Air, trebuia să ia 15 muncitori care lucrau la ridicarea unui centru de sănătate în Paro. Pilotul a mers după muncitori deoarece rebelii au amenințat că îi vor ucide pe toți cei care se aflau în Paro și nu erau pro-separatism (detalii și fotografii: https://nypost.com/2023/02/15/kidnapped-new-zealand-pilot-phillip-mehrtens-is-safe-papua-separatist-rebels/).

Aeroportul Internațional O’Hare din Chicago s-a transformat într-o tabără „distopică” pentru persoanele fără adăpost din oraș, al căror număr este în creștere, ceea ce a provocat îngrijorări serioase în ceea ce privește siguranța personalului și a pasagerilor. Sunt oameni care spun că au fost urmăriți și hărțuiți. Fotografii șocante arată adăposturi improvizate, murdare, amenajate în interiorul terminalelor marelui centru de transport. O fotografie arată chiar un vagabond prăbușit și adormit în vestibulul unui terminal. „Fenomenul este scăpat de sub control. Niciunul dintre noi nu se simte în siguranță”, a declarat pentru CBS News Vonkisha Chatman, o îngrijitoare care lucrează în tura de noapte în terminalele 1 și 2. Jessica Dubuar, de la Haymarket Center, care se ocupă de persoanele fără adăpost de la aeroport, a declarat pentru CBS News că numărul acestora crește de la an la an. În anul 2022, membrii Haymarket au notat 618 noi persoane fără adăpost la aeroport, o creștere de 53% față de numărul de persoane pe care le-au văzut cu un an înainte (mult mai multe detalii interesante: https://nypost.com/2023/02/15/homeless-seek-refuge-at-chicagos-ohare-airport/).

Fotografie: Rebelii separatiști din Papua spun că pilotul neozeelandez răpit Phillip Mehrtens este în siguranță – https://nypost.com/2023/02/15/kidnapped-new-zealand-pilot-phillip-mehrtens-is-safe-papua-separatist-rebels/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *