Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Interviu cu Anda Onesa – În SUA, morții sunt depozitați în camioane frigorifice

Dezvăluire: „Sunt așa de multe decese încât spitalele și morgile nu au mai făcut față și au avut nevoie de camioane frigorifice ca să depoziteze morții,” declară Anda Onesa.

Într-o lume a paradoxurilor, cum este cea românească, mai vin și eu cu unul. Voi relata de la Breaza cum este trăită pandemia pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. În intenția declarată de cristoiublog.ro de a oferi o panoramă planetară a stării nefirești trăite de întreaga omenire, din motive de Covid 19, dorim să acoperim și spațiul american.

Vom oferi toate aceste date, printre altele, în cadrul unui interviu foarte interesant din mai multe puncte de vedere.
Interlocutorul este unul special, actrița Anda Onesa, un nume care a făcut valuri mari în România, cu decenii în urmă și care acum trăiește în SUA.

Teritoriul american este în centrul atenției mondiale, din cauza gravelor tulburări care se extind acum și în alte țări.
Aflăm cum este percepută de departe etapa pandemiei din România.
Ce mai face acum frumoasa Anda Onesa.

— Cum ați trăit această perioadă de pandemie?
Din păcate pandemia aici a fost mult mai gravă decât în România. În New York City au murit foarte mulți oameni în foarte scurt timp. Sunt așa de multe sunt decese încât spitalele și morgile nu au mai făcut față și au avut nevoie de camioane frigorifice ca să depoziteze morții.
Ca toată lumea, am ascultat de autorități și am stat acasă, cu excepția mersului la magazin pentru mâncare și plimbatului cățelului. Aici, nu am avut nevoie de hârtii semnate ca să ne deplasăm. Am fost încurajați să ieșim afară. În NY s-au închis străzi și s-au transformat în locuri de plimbare pentru cetățeni. Unde stau eu, în Beacon, este mai simplu. Nu este densitate așa de mare. Sigur că purtam măști în magazine și chiar pe stradă. Aici am avut noroc cu un guvernator organizat și foarte inteligent. Din păcate, la nivel federal nu avem lideri capabili! Trump nu a făcut decât să divizeze și mai mult societatea!

— Cum s-a văzut România de departe, de la dvs de acasă?
Cum văd eu România cu datele pe care le am: măsuri drastice care nu au fost necesare! Nivelul de infectare în România a fost foarte scăzut în comparație cu alte țări. Din păcate, răspunsul la pandemie a fost dezorganizat, liderii incapabili să comunice clar și inteligent. Oamenii au fost ținuți în casă fără ca problema sănătății mentale să fie pusă și în ciuda experților europeni care au spus ca virusul nu trăiește pe suprafețe.
Nu am înțeles pentru ce s-au închis parcurile și oamenii nu au avut unde să iasă la aer! Puteau să pună polițiști să verifice dacă oamenii păstrau distanța și aveau măști. Poliția română nu are înțelegere pentru comunitate, nu are relații cu comunitatea pe care o servește! ( n.n. Și care o plătește, fie vorba între noi). Este o mare problemă moștenită din comunism. Mentalitatea nu s-a schimbat, deși realitatea a fost modificată.

— Anda Onesa, din visele frumoase ale multor tineri români din deceniile trecute, este un om pe deplin realizat. Ce vă doriți pentru a doua parte a anului 2020?
Când ești un om realizat? Când ai o carieră? Când ai o casă? Când copilul este la facultate? Când ai nepoți? Nu știu răspunsul. Fetița mea a terminat facultatea într-un an foarte dificil. Aici șomajul a atins 20% aproape. Ea a terminat cu Suma Cum Laude. A aplicat la programe de masterat în Anglia și Irlanda. A fost acceptată, dar școlile nu se deschid. Va încerca să amâne pentru anul viitor. Deci ce îmi doresc pentru 2020 este ca să revenim la normal, să fie egalitate și pace în societate! După cum se vede foarte bine, secole de inegalitate și exploatare au efecte dezastruoase pentru toată lumea. Sigur că mai puțin sunt afectați cei foarte bogați care continuă să creadă că pot conduce societatea ca și până acum. Cred că tinerii sunt cei care vor produce schimbările pe care generațiile noastre nu le-au făcut!!! Am încredere în ei!!!

— Vă mulțumesc foarte mult.


Anda Onesa (născută la 21 mai 1960 la Pucioasa, județul Dâmbovița) a debutat la 17 ani în filmul „Septembrie” când încă nu terminase liceul. Actriță fără studii de specialitate (a terminat Facultatea de Filosofie din București, în 1983), apare într-o serie de filme românești din anii ’70-’80.

Filmografie:

  • Septembrie (1977), regia- Timotei Ursu
  • Vacanța tragică (1979), r. Constantin Vaeni
  • Duios Anastasia trecea (1979), r. Alexandru Tatos – Premiul pentru interpretare feminină la Festivalul de la Karlovy Vary 1980
  • Pas în doi (1985), r. Dan Pița
  • Noi, cei din linia întâi (1986), r. Sergiu Nicolaescu
  • Primăvara bobocilor (1987) r. Mircea Moldovan
  • Flori de gheață (1988), r. Anghel Mora
  • Balanța (1992), r. Lucian Pintilie

A fost căsătorită cu profesorul Adrian Firică, cu graficianul Daniel Ionescu-Dion și în prezent este soția lui Arnold Lieberman.

În 1991 emigrează în Statele Unite ale Americii, căsătorindu-se cu graficianul Daniel Ionescu-Dion, de care divorțează după 5 ani. În America a învățat mai întâi engleza, pe care nu o știa, a fost fotomodel și profesoară de istorie la un colegiu din Manhattan. După divorțul de Daniel Ionescu în 1996, s-a angajat la o galerie de artă, unde l-a cunoscut pe actualul soț, un comerciant expert în arta orientală (budistă și hinduistă), Arnold Lieberman. Au împreună doi copii: o fetiță, Clio India și un băiat, Theo, din prima căsnicie a soțului.

A fost profesoară de istorie americană pentru 2 ani între 1993-1995, după care a renunțat și a urmat cursuri de vânzări imobiliare (este din 2006 agent imobiliar autorizat) și de Fen Shui (din 2007 consultant calificat).


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Interviu cu Anda Onesa – În SUA, morții sunt depozitați în camioane frigorifice”

  • ..doamna a avut un statut privilegiat, aici in tara in care s a nascut. Absolventa de filozofie, 8 filme, rasfat mediatic inca din liceu, etc.. E mai fericita – implinita, acolo unde se afla acum? In taramul tuturor posibilitatilor.. cum? agent imobiliar..

  • Da. Aveti un guvernator asa „capabil” la New York ca acolo aveti cele mai multe jafuri din America

  • A intrat și fata asta în Hollywood de îl înjură pe Trump? 😀

    • O fi Trump a doua venire a lui Cristos(DOAMNE imi cer iertare),si nu stiam noi,bai da ce vedeti voi la mascariciu asta,stim toti ca Sorosistii nu sunt buni,da credeti ca mascariciul asta incompetent si prost se gandeste macar sa le vina de hac la Sorosisti,da ti o naibii,il reguleaza Sorosistii si el o da cu China,e obsedat de China,si nu de la Coronavirus,ci de 4 ani,de cand si a luat mandatul in primire.In alta ordine de idei furia americanilor este legitima,au tot dreptul din lume sa fie furiosi americanii de rand,inca sunt prea blanzi dupa parerea mea(am vazut pe posturi americane imagini de la proteste,si cred ca se exagereaza,cand se vorbeste de violenta protestatarilor,protestele din SUA sunt nimic fata de revoltele magrebienilor si a Vestelor Galbene din Franta de pilda)

      • Empatizez deplin cu protestatarii din SUA,pentru ca Americanii de rand au fost mintiti decenii in sir,li s a spus ca tara lor e cea mai grozava,ca sunt noul popor ales,ca sistemul lor social,politic este cel mai grozav,ca tara lor e in toate cea mai grozava si cea mai puternica,insa a venit testul Coronavirus,care,precum turnesolul a dezvaluit realitatea,ca propaganda care descria SUA precum tara ideala,paradisul pe Pamant este doar un scenariu de Holywood ,si ca mitul American este o minciuna ordinara,iar Coronavirusul inseamna pentru SUA un al doilea Vietnam,o infrangere categorica pentru Superputerea Americana,practic Coronavirus a inlaturat valul minciunii si a dezvaluit America asa cum e ea.Si atunci este firesc ca oamenii sa fie furiosi,dupa ce decenii la rand au fost mintiti,si acum se izbesc de hada realitate,aceea ca cel mai grozav Sistem din lume da Chix,acolo unde tari ale lumii a treia dovedesc ca rezista.Practic tari mici,sau tari sarace fac fata mai bine invaziei Coronavirusului decat tara „nepereche”,si oamenii inteleg lucrul asta,si vad adevarul din spatele minciunii,asta e pretul ipocriziei,nu poti sa le dai lectii altora,cand in casa ta colcaie rahatul,cand la sanatate au dreptul numai cei foarte bogati,cand inegalitatea sociala este la nivel de lumea a treia(O mana de ultrabogati conduc zeci de milioane de saraci),cand orase superluxoase sunt inconjurate de mahalale ultrasarace care arata ca in Africa,intinse pe o mare parte a teritoriului,cand te folosesti de cartelurile de droguri latino americane sa destabilizezi America de sud,si sa obtii profituri uriase de acolo,si sa iti mai tragi si resursele naturale de acolo pe nimic,si sa impui hunte militare pe acolo conduse de narcodictatori,si apoi sa te miri ca sud americanii te invadeaza,si trebuie sa faci ziduri ca sa i opresti,cand si invatamantul de calitate este doar pentru bogati,iar invatamantul de masa e sub orice critica,cand drogurile vin in valuri din america de sud,aduse de retele patronate de institutii de forta americane,cand nebunii cu secte sunt la liber,cand armamentul si munitia de razboi sunt la liber(orice individ care nu are acces la spital sau la scoala,are acces la arme si munitie de razboi),pai atunci ce dracu ne mai miram.

  • Salutari tuturor cititorilor!

    • Tu cine ești bre?,ptiu drace că ne speriași! Și asta de ce și-a botezat fata India și nu i-a dat un nume normal, romînesc? Mulți uită de unde au plecat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *