Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Între Klaus Iohannis și Presa mogulilor funcționează din plin un Blat!

Repet aici o axiomă invocată de mine pînă acum de sute de ori în scris și oral:
Superioritatea democrației față de dictaturi sau regimuri de autoritate pitite sub porecla de democrații stă în transparență.
Pe vremea URSS existau în Occident specialiști cărora li se spunea Kremlinologi.
Profesia lor consta în studierea atentă a Comunicatelor în limbaj de lemn date de Kremlin, a filmelor și fotografiilor cu tribuna oficială de la Parada de 7 noiembrie. Conducerea URSS de la Kremlin era un seif blindat. Nu răzbătea în exterior nimic despre viața și activitatea conducerii, în afară de ceea ce liderii decideau că trebuie să se știe. Pe acest fond de secretomanie absolută, Kremlinologii căutau să extragă informații din nuanțele ivite într-un Comunicat oficial, din locul ocupat de un nomenclaturist în tribuna oficială în raport cu locul ocupat pînă acum. Dacă lipsea, kremlinologilor le era limpede. Zilele respectivului, ca politician sau chiar ca om, erau numărate.

Democrația autentică se bazează pe o realitate net opusă. Despre demnitari, despre liderii politici, despre decizii, opinia publică știe totul.
Politicienii în democrație se grăbesc ei să informeze opinia publică. Se lasă bucuroși iscodiți în interviuri în legătură cu orice suspiciune din partea opiniei publice. Într-un interviu în direct l-am întrebat pe Traian Băsescu la vremea respectivă Președinte al României dacă e conștient că-n opinia publică de la noi circulă suspiciunea unei relații nepotrivite cu Elena Udrea. Traian Băsescu (pentru mine, care i-am luat multe interviuri, politicianul exemplar în materie de prestație mediatică) nu s-a simțit ofensat, n-a respins întrebarea. Calm, firesc, mi-a răspuns:
„Da, știu. Ce să fac, maestre, să chem televiziunile în dormitor, ca să vadă românii că trăiesc cu nevastă-mea?”

Traian Băsescu a înțeles și respectat dreptul presei de a pune întrebări despre el.
Orice întrebări, chiar și cele aparent obraznice.
A știut un adevăr:
Pentru un politician interviurile cu adevărat bune sînt cele în care beneficiază de întrebări incomode.
Acestea îi dau posibilitatea de a străluci.

Am decenii de interviuri în direct.
Și alți politicieni m-au uimit prin capacitatea de a răspunde strălucit la întrebări, de a face față oricărui interviu:
Victor Ponta, Elena Udrea, Dan Barna, Călin Popescu Tăriceanu, Sebastian Ghiță.

Cînd politicianul refuză minima transparență, presa, reprezentanta opiniei publice, se dă peste cap să afle informații ținute în secret și să le ofere cetățenilor.
Așa s-a întîmplat în cei 30 de ani de postdecembrism cu toți politicienii, cu toți demnitarii, cu premierii și președinții. Fie că ei au dat seamă Poporului de ceea ce sînt și ceea ce au făcut, fie că presa, conștientă de misiunea ei, s-a luptat să ofere Poporului ceea ce ei, politicienii, au vrut să ascundă.

Un singur politician face excepție de la această regulă:
Klaus Iohannis.

Despre Klaus Iohannis, opinia publică nu știe aproape nimic. Pas cu pas, cartea apărută în 2014, e o broșură de propagandă electorală. Ca primar al Sibiului, a tratat presa locală cu dispreț. În calitate de candidat, în 2014, și-a aranjat cu sistemul instituțiilor de forță să nu fie iscodit în legătură cu trecutul său. Pe parcursul campaniei o Divizie Presă a Binomului SRI-DNA pîndea și lovea orice tentativă de a pune în dezbaterea opiniei publice momente și chestiuni controversate din destinul candidatului.
De la moștenirea fabuloasă dobîndită de Forumul Democratic al Germanilor din România pînă la situația părinților săi din Germania.

Abia în interviul dat lui Rareș Bogdan în 2014, la Realitatea Tv, unde eu am fost mîna a doua, candidatul a spus cîte ceva despre el, răspunzînd inclusiv întrebării de ce n-are copii. Cu excepția acestui moment, în perioada campaniei electorale din 2014, despre Klaus Iohannis opinia publică n-a aflat nimic. Cele două confruntări televizate între Victor Ponta și Klaus Iohannis au fost farse puse la cale de Rareș Bogdan și de Mădălina Pușcalău, actualmente Dobrovolschi. Unul e acum prim vicepreședintele PNL, cealaltă ditamai consilier prezidențial.

Klaus Iohannis a ajuns președintele României.
Timp de cinci ani, viața și activitatea lui Klaus Iohannis au constituit un secret de stat.
Au fost secret de stat nu numai chestiuni de viață personală, importante însă în cazul unui Președinte, cum ar fi cea a depărtării de soție, dar și chestiuni de viață publică, de la cheltuielile cu amenajarea vilei prezidențiale de la București pînă la plăcerea vacanțelor de lux.
Mult mai grav, au fost secret de stat informațiile despre călătoriile în străinătate ale președintelui. Românii nu știu ce poziție a avut Klaus Iohannis la Consiliul Europei, ce-a urmărit prin întîlnirea cu Donald Trump, ce-a făcut președintele pentru ca România să fie admisă în Schengen.

Toți președinții României, înainte și după o călătorie în străinătate, au ținut conferințe de presă pe aeroport. Despre călătorie au dat interviuri presei noastre.
Klaus Iohannis face excepție.
Românii, cei în numele cărora a fost în călătorii peste hotare Klaus Iohannis, nu știu aproape nimic despre ce-a făcut Președintele lor în aceste călătorii.

A venit campania electorală pentru prezidențiale.
Încă din 2018, Klaus Iohannis s-a înscris în cursa electorală.
În toată lumea democratică, din Europa și de pe glob, campania electorală se definește prin uriașa transparență în privința candidaților. Candidații dau seamă de orice amănunt din trecutul lor.
E unul dintre cele mai grele examene prin care trece orice candidat în democrațiile autentice. Dacă e vorba de președintele în exercițiu, ca în cazul lui Klaus Iohannis, candidatul oferă răspunsuri la toate întrebările fără răspuns strînse în anii de mandat.

Despre candidat, alegătorii au dreptul să știe orice.
Inclusiv dacă are o relație normală cu nevastă-sa.
Cunoscînd această lege a democrației, am crezut că măcar acum, în campanie, vom ști ceva despre Klaus Iohannis.
Altfel spus, am crezut că acum, cînd Klaus Iohannis e candidat la prezidențiale, vom afla, în fine, răspunsurile la sutele de întrebări pe care și le pun românii despre cel care a fost cinci ani președinte și vrea să mai fie cinci ani.

Mai sînt cîteva zile pînă la al doilea tur.
Indiscutabil, Klaus Iohannis va obține un al doilea mandat.
Și deși a fost un an electoral, deși a fost campanie pentru prezidențiale, în continuare nu știm nimic despre Klaus Iohannis.
Pînă și despre Nicolae Ceaușescu știam mai mult decît despre Klaus Iohannis.
Și ar fi trebuit să știm.
Mai ales că pentru electorat, pentru opinia publică s-ar fi impus din partea candidatului explicații elocvente.

Să dăm un exemplu.
Klaus Iohannis se bate cu pumnul în piept că e Luptătorul împotriva Ciumei Roșii care distruge de 30 de ani țara.
Da, dar Klaus Iohannis a avut, în acești 30 de ani, relații strînse cu PSD.
Nu-l acuză nimeni de asta. E însă obligat să explice alegătorilor cum și de ce a colaborat cu PSD, inclusiv la suspendarea lui Traian Băsescu, deși PSD e acum Ciuma Roșie.
E obligat să explice, deoarece un politician care susține că a luptat împotriva Ciumei Roșii în timp ce el a fost un colaborator de vază al Ciumei Roșii prin rolul de premier al candidatului PSD Mircea Geoană, prin bătălia dusă pentru a fi vicepremier în Guvernul condus de președintele PSD Victor Ponta, poate fi suspecta de oportunist cras.
Și un președinte nu poate fi un oportunist cras.
Nici măcar un oportunist.

Klaus Iohannis n-a catadicsit să răspundă la aceste întrebări legitime într-o democrație.
În aceste condiții, Presa e cea care luptă pentru a sparge secretomania de tip dictatorial a candidatului care e și președinte.

Ca istoric al clipei, am vrut să aflu amănunte despre candidatul Klaus Iohannis din Presă.
Spre stupoarea mea, am constatat că pe parcursul campaniei Presa mogulilor, proprietari de televiziuni de știri și de ziare, n-a oferit nici un răspuns la sutele de întrebări pe care și le pun românii în legătură cu candidatul Klaus Iohannis.
Așa cum observa Sorina Matei, Presa mogulilor a cenzurat și cenzurează orice informație care nu e pe placul candidatului Klaus Iohannis.

Înaintea primului tur toți candidații au fost supuși de Presa mogulilor unei campanii de o rară severitate.
Klaus Iohannis nu numai că n-a fost atins măcar cu o ridicare de sprînceană, dar mai mult a fost ridicat în slăvi.
Comparînd ce s-a scris și ce s-a zis în Presa mogulilor despre Dan Barna și despre Klaus Iohannis rămîi stupefiat.
Dan Barna a fost tratat ca un dușman al Poporului.
Klaus Iohannis, ca un Iubit Conducător.

Și totuși, despre Klaus Iohannis se pot afla multe lucruri. Informații, articole critice, anecdote, fotografii, filmulețe.
Toate cenzurate de Presa mogulilor.
De unde?
De pe Internet!
Ca și în Iran, ca și în Belarus, ca și în Turkmenistan, rețelele sociale din România sînt principala sursă de informații despre Conducător.
Spre deosebire de Presa tipărită sau audio video.

Presa mogulilor, deși în alte cazuri preia astfel de informații, refuză să publice.
Publică în schimb informații grețos de amabile despre candidatul Klaus Iohannis.
Asistăm, așadar, la una dintre cele mai mari răsturnări din postdecembrism.
Rețelele sociale spun adevărul despre candidatul Klaus Iohannis.
Presa Mogulilor cenzurează orice informație care l-ar putea supăra pe candidatul Klaus Iohannis.

Înaintea turului întîi această înțelegere între Klaus Iohannis și Presa Mogulilor a funcționat ca un cartel anti-Barna.
Între cele două tururi înțelegerea s-a păstrat.
De unde tragem concluzia că nu e un Cartel anti-Barna , ci un Cartel Pro-Iohannis.

Avînd în vedere că televiziunile de știri care-l cultivă pe Klaus Iohannis și care au acceptat farsa cu Dezbaterea (România Tv și Antena 3) sînt Pro PSD putem vorbi de un paradox:
Între Klaus Iohannis și Presa mogulilor Pro-PSD funcționează un blat.
Ce obține Klaus Iohannis din Blatul ăsta, știm..
Ce obțin mogulii nu știm.
Deși bănuim. 

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

44 comentarii pentru articolul „Între Klaus Iohannis și Presa mogulilor funcționează din plin un Blat!”

 • Dlor Jurnalisti, exist un alt Blat si mai mare, pe care nu l-ati semnalat:
  La Telekom (firma din cate inteleg germana, fosta firma romaneasca din vremea lui Ceausescu), daca intarziai si 24 de ore cu plata facturii, te cauta de la un numar cu 4 cifre pe la ore cecrestinesti, cand pensionarul bolnav doarme, ca n-a dormit noaptea din cauza durerilor.
  *
  Va anunt ca desi era scadenta la 11 Noiembrie, n-am primit inca nici un telefon agresiv nici macar azi, 20 Noiembrie! Sa vedem cat tine minunea asta german, nu cumva pana se „alege” favoritul corporatiilor straine?!

 • Foarte galant, Zmaule, pâna azi, chiar nu mi-am dat seama ca esti pesedist, dar asta nu conteaza.

  • Tot dintr-o „inhibiție” s-a născut și tabloul Marele masturbator, al lui Salvador Dali ! ???

   • Nu stiu, tu te pricepi! 😆

    • La pictură, ba chiar și la istoria ei, mă cam pricep, ce-i drept !
     In special la suprarealism !
     La femei πSD-iste, nu ! Recunosc !
     ???

     • Nu-i asa ca ar fi fost pacat ca Viorica sa dispara de pe scena politica, demonstrând ca are cunostinte elementare de geometrie? Altfel, nu ar mai fi existat atâtea glume despre ea si buclucasul „π”. 😆

     • Așa e! Dar, uite la ce m-am gândit:
      Dacă o întrebau din ce „operă” face parte ARIA CERCULUI ?!?
      Și cine este autorul !

     • 😎 😆
      Si apoi s-o bage mai rau în ceata cu „Aria calomniei” a lui Don Basilio. 😛

     • S-o pună să facă un karaoke, cu una dintre ele, … la „alegere”! ???

 • Zmaule, ce facuși?! Ramaseși singur între femei, care în loc sa te inspire, te inhiba?! 😛

 • @ Adriana si Gabriela (de sus)
  Fetelor, sunteti de toata groaza! In loc sa fiti suparate pe idolul vostru ca si-a programat întâlnirea cu jurnalistii în ultimul moment peste dezbaterea lui Iohannis, rapindu-va voua placerea de a o vedea si asculta pâna la capat, voi aveti treaba cu televiziunile.
  Fetelor, daca ati reusi sa fiti putin mai lucide, v-ati da singure seama ca Viorica si consilierii ei au ales în mod intentionat ca ora interventiei ei televizate sa se suprapuna peste programul lui Iohannis, din ratiuni neortodoxe, bine calculate:
  1. V-a facut pe voi si pe altii ca voi sa fiti si mai nervosi pe Iohannis si pe televiziuni.
  2. Au micsorat timpul de transmisie în direct a eventualelor gafe pe care desteapta voastra le-ar fi putut face (si pe care le-a si facut de altfel).

  • Azi am aflat ca Viorica Dancila a mintit, si anume, nu toti jurnalistii au avut acces la dezbaterea ei, cum anuntase, ci doar jurnalistii acreditati la Parlament, de pe vremea când PSD era majoritar acolo. Degeaba, prosteala tine la multi ca voi.

 • @Marc Aurel
  Nici mie nu-mi place Radu Tudor prin pupincurismul lui gretos proamerican Cred ca modul in care e tratat JohONANis e o consecinta a acestui pupincurism .

  • N-o stiam p-asta, dar cred ca suna mai bine Ionannis, ca e doar o litera diferenta dar isi face datoria, si oricum nu are niciun J prin nume..nu stiu de ce insista lumea cu KWJ

 • După evenimentele de ieri, un istoric al clipei nepartinic ar fi scris astăzi, în paralel, despre ambii candidați, și nu doar despre Iohannis.
  Maestre, dv. ziceți: „Ce obține Klaus Iohannis din Blatul ăsta, știm..Ce obțin mogulii nu știm. Deși bănuim.” De ce nu-l întrebați în mod direct pe prietenul Voiculescu ce obtine din blat și apoi să ne spuneți si noua care-i afacerea.
  În ceea ce-l privește pe Barna, sunt de acord cu observațiile dv.

 • Cu Batistuță propulsat la vîrful PNL, ce să mai, Realitatea Plus a fost lăsată…de caruță.
  Consider că Denise Rifai, Robert Turcescu, IED, Costi Rogozanu au dat dovadă de multă diplomație în reproşurile
  adresate lui Rareş Bogdan.

 • Trebuie să recunoaştem că VVD a dat o notă de culoare acestei campanii prezidențiale. Aseară m-am convins de ce îi era frică staff-ului Iohhanis de o confruntare face-to-face cu „proasta satului”, „bucătăreasa de Videle”, „analfabeta”, etc.

 • Nu-ti trebuie prea multa minte ca, urmarind prestatiile de ieri sa-ti dai seama ca exista diferente majore de intelect între cei doi candidati.
  Ramân însa la ideea ca Iohannis ar fi trebuit sa aiba tact si diplomatie, sa nu supere o buna parte din electoratul nepesedist, sa aiba o confruntare televizata cu Dancila pe care ar fi putut s-o faca rapid si elegant KO… si cu asta basta!
  PS Ramân cu regretul ca Iohannis nu a avut privilegiul de a se confrunta cu Theodor Paleologu în finala, care l-ar fi putut bate cu usurinta la orice capitol.

  • Şi eu consider că Paleologu este marele perdant al acestei campanii.
   Dar să nu-l scăpăm din vedere şi pe Liviu Pleşoianu.

  • Misto asta cu ¨rapid si elegant¨..Rapiditatea si eleganta sunt primele calitati care imi vin in minte cd ma gandesc la Krauss. 😀 😀

   • Din fericire/nefericire, staff-ul lui, care cred ca-l cunoaste mai bine, nu a avut aceeasi incredere in el …

    • 😛 😆 Am zis „rapid”, gândindu-ma la arsenalul de reprosuri pe care Iohannis i l-ar fi putut face Dancilei si am zis „elegant”, pentru ca sunt convinsa ca Iohannis nu ar fi jignit-o cu nimic într-o confruntare directa. Poate ai observat ca nici în lipsa ei, neamtul nu a folosit cuvinte prea dure în ceea ce o priveste, în schimb, Viorica a fost penibila în momentele când a raspuns de mai multe ori la întrebari care o priveau pe ea, în persoana, cam asa: „Da’ Iohannis cea facut când…” sau „Mai bine întrebati-l pe Iohannis…” etc. :mrgreen:

  • Dar de unde atîta „eleganță” la KWI?!?
   Ca să fiu un pic răutăcios, aş putea spune că într-o eventuală confruntare, Iohhanis ar fi cerut mai multe pauze :)))))

 • Romania s-a calificat…cu coronita!, printre tarile capabile sa redefineasca Albul in cel mai simplu mod posibil:
  ii schimbi Negrului, Definitia!
  …adica ii rogi pe toti sa priveasca Negrul, dupa care spui: IATA ALBUL!

  Negrul e Noul Alb…si paici.
  Gata!, am intrat in rindul lumii.
  ___

  Lipsitii de Bun-Simt nu sint Nesimtiti, ci doar lipsiti de Bun-Simt. Si asta poate fi inteles.

  Lipsitii de Bun-Simt devin Nesimtiti abia atunci cind se vor Referinta.
  adica…nu-mi accept lipsa, ci fac din ea Referinta. Adica nu aia care au 7 simturi sint Referinta, ci aia care au 6! simplu.

  a ajuns deja un calapod, felul in care se modifica Definitiile pe lumea asta…
  iei Nesimtirea si spui: Iata Bunul-Simt! Inchinati-va!

  …ce vremuri!

 • Cum naiba “ciuma roșie” a distrus țara timp de 30 de ani? Din acestia, 4 a fost guvernul Tariceanu ( PNL+PD), timp de 5 ani guvernele Boc, + “guvernul meu”. Ca sa nu mai spunem ca PNL a făcut parte din guvernul Vacaroiu.

  • Ati uitat guvernarea CDR, alti 4 ani!

  • Daca asa spun securistii nostri, prin strigacii din media si prin intelectocanimea fosta basista, vezi ca asa o fi. Sunt lozinci si formule venite de si mai departe …
   Eu zic sa nu te grabesti, mai incearca o data cu socotitul … nu uita mai ales ca uneori 2 + 2 fac 4, alteori 5, alteori cat vor partenerii strategici.
   Pana la urma n are cum sa nu iasa … ai sa vezi … ? … numai tu sa incerci de cate ori trebuie …

   • Parc-așa explica și sasu’, acum cinci ani, într-un interviu, cum și-a cumpărat casele! Asta s-ar putea numi KLAUSSMATHEMATIK ! GHINION ??

 • Greu de crezut că unul ca Mircea Badea sau Gîdea la Antena3 îl cultivă pe Iohanis. Dar e cert că oameni ai serviciilor precum radu Tudor sau boșii de la Știrile Antena 3 o fac. Nu le e rușine fiindcă au crescut fără norme morale, fără bun simț, o generație de cacao de jurnaliști. Audiența ,la A3 e dată de munca lu Badea- Gîdea, dar culeg profit și putori otrăvite precum Tudor sau șefimea de la Știrile A3.De ce nu e dat afară Radu tudor, care ca ziarist rezist aparține mai mult de Realitatea tv? Fiindcă serviciile încă dau ordine la Antena. Au uitat amărîții cînd erau plimbați prin București după evacuarea de la fostul lor sediu

  • Pai nu era nevasta lui RTudor secretar de stat la mae pana recent? Si n-au promis de la pnl s-o repuna in functie daca RT face frumos la iohannis?

   Nu-mi place la Badea ca tot apasa pe bataturi. Cand esti in groapa, nu mai sapa! Mergea asa frumos emisiunea de asta seara la a3, cu o speranta frumoasa in legatura cu dna Dancila , pana Badea a vrut sa se dea din nou faza cu iohannis ranjind depre pi er patrat.

   • Irina Zidaru n-a fost dată afară de la MAE, cel puțin până acum, dar, in mod sigur va fi … AVANSATĂ !

  • Fara niste ancore securiste esti sittigduck, si n politica – vezi cazul dragnea si palinodia speriata a dancilei; si n media – cazul otv, puscarie pe simplu denunt ( ca dragnea) si inchiderea postului pe un pretext ridicol.
   Asta pentru ca diktatul securist se bucura de suportul total al partenerilor strategici. Iar noi datori suntem, ca buni romani, sa numim aceasta porcarie hidoasa ‘democratie’ si ‘presa libera’. In fond Romania s a constituit ca ‘stat diplomatic’.
   Intact a mai plusat insa inteligent prin cultivarea unor figuri mediatice peste ocean, unele din lobby ul sionist.

   • Boy, ian „dezvoltă” puțin SITTIGDUCK!
    Ai uitat N-ul, cel de toate zilele, n’așa?
    Că doar d’aia i se spune „forma ING”, nu … IG! ??
    In rest, cam așa e, ceea ce înseamnă c-ar trebui … SĂ-NCHIDEM SI SĂ PLECĂM ACASA !!!

 • Dezbatere cu … „DEZBATANTUL SUPREM SI DEZBĂTĂTORII … ???DE SERVICIU” !!! Hai, să nu spuneți că n-a fost așa ! ???
  Dancilă a vorbit non stop aproape 160 min, ceea ce constituie un record de Guiness Book ! Dar aria cercului tot n-a nimerit o, spunând că este „raza la pătrat”, uitând de π-ul cel de toate zilele!

  • da, pentru multi in liceu asa era formula mnemotehnica, stiai pi ul prezent si la arie si la lungime, si faceai doar asocierea ‘arie – razalapatrat’ si ‘lungime – dedouaoriraza’; gresala frecventa era sa inversezi formulele
   Sunt sigur ca in scris ar fi stiut formula intreaga.

   • Eu „aplicam” asta in clasa a V-a !

    • Erai dat dracu´ de mic! 😀 😀

     • Nu, eram normal ! Pe „vremea mea” atunci se învăța asta, dacă nu de la școală, măcar din … familie ! Clar, da ?

     • Nu sari de c*r, ca ¨a fi dat dracu¨ se foloseste in sesul de istet, smecher etc.
      Aftfel, da, si eu faceam integrale de volum in clasa a V-a… 😀

     • D’aia am zis și eu, „normal”, respectiv … „pe vremea mea” !
      Ce-i drept, smart … cam eram !
      ??

  • Cercul este cea mai simpla curba avand doar raza si lungime. Suprafata circulara are arie. Tanara jurnalista a „sarit” orele de geometrie si din gimnaziu si din liceu?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *