Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Întreb și eu, ca tot omul…

Există în lume întrebări fără răspuns, sau cel puțin, la care nu am primit încă un răspuns. Există Dumnezeu? Ce se întâmplă după moarte? Există viață pe ale planete? De ce are Arafat încă probleme de vorbire în limbă română și de ce nu poate evita cacofoniile într-un interviu? Iohannis doarme liniștit noaptea?
Lăsând gluma la o parte, sunt întrebări pe care mi le-am tot pus, pe care le-am pus și altora, pe care și le pun de altfel mulți români. Întrebări simple, dar fără răspuns oficial logic.

Chiar și cei care susțineau actualul guvern au cedat, iar după toate prezentările din în ce mai aberante legate de Covid-19 (precum lista lungă și interminabilă de simptome asociate acestei boli, sau vestitele teste și rezultate) începe să-i fie greu oricui să mai creadă în ceea ce ni se prezintă și ce este de fapt. După multe bâlbe, după multe abuzuri “pe față”, după multe declarații contradictorii, lumea începe să gândească și să proceseze informația care îi este servită. Un lucru bun, zic eu. Dacă și românii au dezvoltat un simț critic și analitic, parcă simți că mai există puțină speranță. Nu neapărat că vom scăpa de o tiranie, dar măcar nu vom muri proști. În plus, chiar și cei care cred tot ce se spune despre Covid au început să clacheze, realizând că totuși, până murim de Covid mai avem și alte lucruri de făcut, că încă avem o viață de trăit, că nu putem fenta moartea, că putem la fel de bine (și cu mai multe șanse reale) să murim călcați de un cocalar care conduce cu viteză un BMW printre străduțele dintre blocuri, sau chiar să ne cadă în cap bucăți din clădirile vechi, unele monumente istorice.

Nu doresc să răspundă cineva anume la aceste întrebări, deși preferabil ar fi să iasă un viteaz din acest partid și să spună, preferabil fără bâlbe, câteva cuvinte și poate chiar răspunsuri sincere și logice. Știu că nu se va întâmpla asta (să spună Iohannis că s-au făcut greșeli de guvernare?! Doamne ferește!!!) și totuși, le voi lăsa aici.

Întrebările au rămas fără răspuns oficial (fiindcă răspunsuri sunt, atât logice cât și științifice, ba chiar s-au tot adunat și prezentat dovezi) și vor rămâne până când vor fi demascate toate aceste detalii. Nicio minciună nu rezistă timpului.

Voi prezenta doar câteva din aceste întrebări, unele mai vechi, unele mai noi. Acestea mi se par chiar de bun simț. Știu că sunt mai multe, și se vor tot strânge, dar până arunci, să le prezentăm pe acestea.

Le voi pune într-o ordine aleatorie:

  1. În unele parcuri copiii au voie în locurile de joacă, în alte parcuri, nu. În unele parcuri, acum o luna, maxim două, copiii aveau voie să se joace în unele parcuri, acum nu mai au voie. Cu toate acestea, copiilor li se permite să meargă la școală, în spațiu închis, împreună cu mulți alți copii și alte persoane (profesori, personal de curățenie, paznici), dar fără accesul părinților. Niște explicații în acest sens? Îmi scapă ceva?
  2. Deși când aveam mai puține cazuri de persoane infectate, toate restaurantele erau închise iar terasele erau supravegheate precum niște rețele infracționale, acum, cu puțin timp înainte de alegeri, s-a dat liber și la terase, și la restaurante și multe alte localuri, deși numărul infectărilor este mult mai mare conform statisticilor oficiale prezentate.
    Acești oameni ne cred atât de proști încât să nu ne dăm seama că sunt doar măsuri luate de dragul alegerilor, în scop electoral, iar după alegeri când se vor infecta oamenii vor spune „uite, de aceea nu v-am lăsat să deschideți restaurantele”? După alegeri, în sezonul rece, numărul bolnavilor (de gripă sau de Covid-19) va crește. Ce vor spune atunci? Că ne-am îmbolnăvit, fiindcă am insistat să dea drumul la terase și la restaurante, iar acum după ce “ne-au ascultat doleanțele” suntem vinovați și trebuie să intrăm iar în carantină fiindcă nu am ascultat de ei?
    Vor spune că terasele și restaurantele ar fi trebuit să fie deschise în vară, când numărul cazurilor era mai mic, când toată lumea dorea să ia un pic de Soare și o mică vacanță, când toți patronii se chinuiau, sau că le-au deschis prea târziu, când începe să se schimbe și vremea, când numărul persoanelor infectate a crescut, când este și vremea alegerilor?
    Vor spune că ne-am îmbolnăvit fiindcă am mers la terasă sau la restaurant, sau pentru că am mers la vot?
  3. S-a dovedit până acum, în cazul României, că persoanele s-au infectat fiindcă au fost la terasă? Există vreo “ancheta epidemiologică” referitoare la acest caz? Dacă terasele sunt în spații deschise, în aer liber, se păstrează distanța fizică, dacă personalul poartă mască, dacă personalul oricum este testat pentru a putea lucra (asta mulți nu știu), dacă toate mesele, paharele, etc. sunt dezinfectate, și mai ales, dacă nu s-a dovedit până acum că a izbucnit dintr-o terasă vreo infectare cu SARS-CoV-2 (în urma așa-ziselor anchete epidemiologice), de ce le închideau de fapt? Pe același principiu, putem întreba și despre situația magazinelor, supermarketurilor, hypermarketurilor.
  4. Cum de un popor care întotdeauna a făcut scandal față de toate partidele de la putere din 1990 și până în prezent, s-a trezit fix acum să aibă încredere în PNL, care culmea, a distrus democrația mai grav decât oricare alt partid postdecembrist?
  5. Klaus Iohannis a spus că PSD va fi vinovat de morții de coronavirus. Alții spuneau că judecătorii CCR vor fi vinovați de morții de coronavirus. Eu întreb acum, cine va fi vinovat pentru decesele oamenilor care nu au avut Covid, dar au murit din cauză că nu au avut acces la tratament de specialitate? Guvernul și gloata de experți va plăti pentru fiecare om care a murit din cauză că nu a avut acest acces și drept la îngrijiri medicale pentru alte boli (fiindcă da, mai există și alte boli în afară de Covid-19)?
  6. Cum faci anchetă epidemiologică dacă nu știi nici măcar să numeri?
  7. Despre abuzurile poliției sau jandarmilor nu ați spus nimic, nici despre familia Cristinei Bălan și incidentul din parc[1], nici despre tânărul de la metrou care a fost bruscat (puțin spus)[2].
  8. A mai existat în lume, în vreo țară, un Grup de Comunicare Strategică? Dacă da, din ce oameni era format? Și, de ce i se spune grup de COMNICARE, când nimeni nu înțelege ce dracu încearcă ei să comunice? Problema acestui Grup de Comunicare este tocmai… comunicarea!
  9. Ce se înțelege prin “Nu mai ascultați alte surse decât cele oficiale”? A ce sună asta de fapt?
  10. Dacă tot nu avem voie să ne documentăm decât din surse oficiale și de încredere, îmi puteți explica de ce website-urile despre sport sau despre frumusețe au început să publice foarte multe articole despre Covid-19 și nimeni nu le zice nimic?
  11. De ce au fost șterse interviurile cu prof. dr. Vasile Astărăstoae de pe YouTube, din cadrul emisiunii BZI? Și dr. Răzvan Constantinescu de ce primește amenințări?[3] Cenzurăm iar oamenii?
    Știți ce scrie pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor din România despre regulile polemicii civilizate (stabilite de Universitatea din Oxford, 1890)? Uite ce frumos scrie.
    „Etichetarea adversarului, prin menționarea școlii de gândire, clasei sociale, organizației profesionale sau partidului politic din care acesta face parte, constituie o încălcare a regulilor polemicii şi dezvăluie slăbiciunea lipsei de argumente. Într-o polemică civilizată contează numai argumentele invocate de adversar ca individ şi nu ca membru al unei şcoli sau organizații. Nu ai dreptate pentru că eşti gînditor materialist, patron sau laburist, ci dacă argumentele tale sînt convingătoare sau nu.”[4]
    De ce nu le putem urma?
  12. De ce și-ar risca atâția doctori carierele, ba chiar, de ce ar risca să fie condamnați penal, nefiind nici plătiți de cineva, nefiind nici măcar foarte apreciați pentru ceea ce spun atunci când critică deciziile și concluziile oficiale? Ce ar avea de câștigat? Faimă? Sunt deja foarte faimoși în rândul medicilor, au poziții foarte importante în medicină, au avut contribuții mari, sunt recunoscuți pe plan internațional. De ce ar risca atât de mult?
  13. Apropo de cenzura. Am înțeles că s-a trezit CNA-ul în sfârșit din hibernare. Și ce a găsit de amendat? Niște medici care spun că dacă din șase teste unul este pozitiv, și celelalte vor fi pozitive. Doamnei Dorina i se pare “un lucru grav să declari că dacă faci șase teste și unul iese pozitiv, atunci toate celelalte sunt pozitive”. Cum poți amenda pe cineva că face declarații false, dacă nu poți dovedi că acele declarații sunt false? În plus, mai grav decât a declara așa ceva, mi se pare mai grav că se întâmplă așa ceva. Nu faptul că au venit niște medici cu curaj care să spună acest lucru. Nu știu cine sunt ceilalți medici, știam doar de Prof. Dr. Ioan Sârbu, când vine vorba de țara noastră.[5] [6] Dar ce facem când și în America se declară același lucru, în special în Florida? [7] [8] [9] [10]
  14. Știm că testele nu sunt precise, având o marjă de eroare de până la 30%. Știm că este normal să crească numărul de infectați dacă se fac mai multe teste[11]. Dar dacă aceste teste nu sunt concludente, de ce le mai folosim și de ce ne mai mirăm când vedem acele cifre?[12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] În urma unui experiment, cel puțin așa cum a circulat în media, pentru că n-am apucat să merg până în Tanzania să verific, se pare că și fructele ies pozitive de Covid la aceste teste[21] [22] [23]. Băgăm și fructele în carantină sau izolare? Le punem măști? Când mor, pentru că și fructele mor, le declarăm moarte de Covid?… scuzați-mi sarcasmul.
    S-a dovedit că aceste teste nu pot face diferența între un virus “mort” (inactiv) și unul activ [24] [25]. Inventatorul testului a declarat că acest test nu este potrivit pentru a detecta astfel de viruși, deși mulți au încercat să denatureze aceste afirmații, apropiații inventatorului susțin cu tărie că acesta a spus clar că testul nu este potrivit pentru depistarea coronavirusurilor, însă aceasta este o discuție mai complexă despre care mă apucasem să scriu și din păcate încă nu am terminat.
    Chiar ne punem baza pe aceste teste? Dacă da, de ce trebuie să le faci de 3 ori ca să fii sigur că ai un virus? După cum spunea și doamna Prof. Dr. Monica Pop, acest test nu este foarte precis, nici măcar cel de sarcină[26]. Dar, la fel ca și cele de sarcina, este bine să le faci. Dar le faci dacă ai semne că ai fi însărcinată, dacă ai făcut sex neprotejat, dar dacă n-ai avut niciun contact sexual, nu poți rămâne însărcinată, și prin urmare, nu are rost să-ți faci testul pentru sarcină. La fel și la Covid-19. Îți faci testul sau ți se face testul dacă prezinți simptome. Dacă nu, de ce să-l faci? Oricum aceste teste au costat, România le plătește/le-a plătit, cu alte cuvinte a aruncat foarte mulți bani fără să se gândească dacă și când vor fi necesare. Că așa, facem la toată populația, copil, adolescent, adult, bătrân… mă rog, facem și la nenăscuți sau morți, pentru că și asta se poate face în România. Dar întrebarea este: Chiar sunt necesare tuturor? Au meritat banii? Aceeași întrebare o putem pune și în cazul acelor termometre digitale. Dacă și acestea au o mare marjă de eroare, dacă au fost atât de multe erori raportate, atunci mai are sens să facem asta? Sau facem lucruri pe care nu le mai gândim?
  15. De ce nu se fac cercetări pentru a crea o nouă metodă de testare, cu adevărat eficientă, pentru a ști exact numărul de infectați, în loc să se facă cercetări în grabă pentru un vaccin care dacă nu este testat destul (din cauza presiunii și a timpului) poate să aibă mai multe dezavantaje decât beneficii? Având în vedere marja de eroare a testelor, plus felul în care acestea sunt manipulate (cu intenție sau nu) și modul de prezentare a rezultatelor, mi se pare normal să existe multe discuții. În viață am învățat că ce este făcut în grabă, de obicei este făcut prost. Dacă numărul real al celor infectați este mai mare? Dar dacă numărul real al celor infectați este mai mic? Cum putem trage concluzia că suntem într-adevăr într-o situație gravă sau nu, dacă instrumentele pe care le avem și modul în care sunt folosite mai mult ne împiedică să aflăm răspunsul?
  16. Până acum ni se spunea că Sars-Cov 2 nu poate fi distrus/ucis de temperaturile înalte și radiațiile UV (ultraviolete), la început marele expert Streinu Cercel spunea că nici spirtul nu îl omoară[27]. Acum știm că spirtul și șervețelele antibacteriene cumpărate în masă sunt bune, chiar și amărâtul săpun ne protejează. Mai nou, conform unui studiu, quercitina, o substanță care se găsește în mere și ceapă a devenit cea mai bună metodă de a omorî virusul[28].
    Deci, folosim raze UV, săpun, spirt, quercitină, șervetele antibacteriene și putem ucide virusul. Atunci mai este nevoie de vaccin?[29] Dacă da, de ce?
  17. Câte simptome Covid-19 au fost prezentate până acum? Eu sincer, am pierdut numărătoarea. Ultima știre era despre durerea de testicule ca fiind un simptom Covid-19[30]. Nu o fi oare un simptom provocat de lipsa de sex, care poate la rândul său să provoace și stres și de aici toata nebunia acestor indivizi care ne recomandă să limităm contactul sexual (fiind contact fizic)? Va să zică, mai putem face sex cu iubitele sau soțiile? Dar cei care dau aceste sfaturi, au soții sau iubite? Daca nu au, atunci înțeleg de ce ar fi de acord, și înțeleg si de ce nu au iubite.
    Propunere pentru toată lumea, în special pentru întreaga echipă a domnului Ion Cristoiu: Să facem o listă cu toate simptomele Covid-19 prezentate de la apariția acestuia și până în prezent. Te doare capul? Covid! Te-ai lovit la picior? Covid! Te ia amețeala după o sticlă de Lagavulin? COVID!!!
  18. De ce nu se publică și numerele celorlalți decedați, care au decedat din alte motive, mai ales din cauză că nu au avut acces la îngrijiri medicale și chiar internare?
  19. De ce oamenii încă nu pot merge la spitalele sau clinicile de oncologie sau chiar la alte spitale? Fiindcă una dintre principalele probleme în situația de față, este limita accesului unor oameni care au foarte mare nevoie. Vorbim despre cancer, oameni buni. Vorbim despre oameni care așteaptă de luni de zile să poată ajunge la doctor. Sunt oameni trecuți pe lista de așteptare, precum este și bunicul meu în vârstă de 96 de ani, care nu pot avea acces la servicii medicale, fiindcă după părerea medicilor “nu reprezintă un caz grav.”
  20. De ce personalul de la spitale și clinici ia temperatura (sau lua, acum doua, trei luni când mergeam) punând aparatul pe frunte, în loc sa-l pună la mână, așa cum a fost conceput și așa cum ne-au explicat chiar cei care îl produc? Cum de cei de la Mega Image (cel puțin doamna de la Mega Image-ul la care merg eu) știu să folosească în mod corect acest aparat de măsurare a temperaturii, deși sunt doar niște paznici, iar cei care fac triajul la intrarea în spitale și clinici nu știu să-l folosească în mod corect? Au ajuns paznicii de la Mega-Image să știe cum să folosească aparatură medicală în loc de cei care fac triajul la intrarea în spitale și clinici (private sau de stat, la fel este peste tot).
  21. Sunt puțin confuz. Cristian Tudor Popescu spunea despre cei care au mers la plajă (toți, sau doar cei difuzați la TV pentru știri de senzație?) că sunt “oameni cu discernământ redus… care nu au nici instinct de conservare a propriei persoane”, că sunt tâmpiți, ticăloși și criminali[31]. Cu toate acestea, îmi aduc aminte că tot domnul CTP spunea, cred că prin Martie, că poporul român se află în topul țărilor cu cea mai bună educație de igienă, conform unui studiu european[32]. Bag mâna în foc că domnul CTP a prezentat asta, însă nu mai găsesc linkul. Cred ca se referea la acest studiu. Deci, până la urmă, suntem niște oameni cu discernământ redus fără instinct de conservare, sau suntem printre cei mai buni din Europa când vine vorba de igienă? (dacă găsiți sursa în care CTP povestește despre acel studiu, vă rog să contactați redacția)
  22. Știu că politicienii au imunitate în cazul infracțiunilor, dar au cumva și imunitate în cazul virușilor precum Sars-CoV-2? Fiindcă nu-mi amintesc vreun politician, în afară de amețitul de la PNL care a fost testat pozitiv, dar asta DUPĂ ce a stat să se pupe și să se îmbrățișeze cu toată breasla. A doua zi era bine merci, la fel și ceilalți cu care s-au întâlnit. De altul nu am auzit, poate mi-a scăpat. Îmi poate explica cineva asta, din punct de vedere medical, sau logic sau în orice fel?
  23. Probabil că n-am prins eu, dar…. Domnul președinte Iohannis a avut vreodată o discuție liberă în direct la vreun post de televiziune sau în vreun context direct? În cadrul unui interviu sau în cadrul unei întâlniri cu populația. Eu tot ce am văzut au fost doar declarațiile de la pupitru, cum ieșea Ceaușescu la balcon. Nu poate purta o discuție în care să vorbească singur, fără să îi spună cineva răspunsurile? De ce?
  24. Ce ne facem dacă Iohannis și Orban se infectează cu Covid-19? Ne vor conduce țara din spital?
  25. Dacă am fi într-o situație de război, ați dori să îi avem pe acești oameni la conducere?
  26. Ce ar face Arafat in cazul unui cutremur precum cel din 1977? Pentru că eu cel puțin îmi amintesc fața lui când a ajuns la locul tragediei din Colectiv, cum a încremenit, în loc să treacă direct la acțiune și dirijarea celor implicați, cum ar face orice om specializat în dezastre, situații de urgență etc.
  27. De ce, după atâția ani de stat în România, Raed Arafat încă nu știe să vorbească și să pronunțe corect? Sau măcar să reducă numărul cacofoniilor din cadrul interviurilor.
  28. Raed Arafat chiar ne consideră atât de proști încât a decis să ne prezinte cum se transmite virusul printr-un film animat, de parcă am fi copii?
  29. Domnul Arafat ne-a spus că suntem “bombe biologice”. În acest caz, măștile aruncate la gunoi (lăsăm la o parte măștile aruncate de acele animale care le aruncă pe stradă) ar trebui de fapt să fie aruncate în gunoaie de biohazard. Noi am avut și mai avem pe ici pe colo, câteva gunoaie speciale pentru sticlă, plastic și hârtie, dar oamenii nici acolo nu știu ce să arunce sau cum, le aruncă la plezneală. Ce facem, băgăm totuși niște gunoaie de biohazard în țară? Dacă nu, măcar să fie mai multe coșuri de gunoi, fiindcă de multe ori sunt în situația în care mă plimb și un kilometru cu un servețel sau o hârție sau orice, dar nu găsesc un amărât de coș de gunoi în București, capitala unei țări europene în anul 2020.
  30. A venit vreodată domnul Arafat cu vreo veste bună, mai puțin “apocaliptică”, din toate studiile publicate de până acum? Nu știu, poate mi-a scăpat. O declarație bună din douazeci tot trebuie să aibă, nu?.. zic și eu.
  31. Știați că Raed Arafat este și specialist în legislație? Aparent, el știe mai bine ce legi trebuie să aibă alte țări. Chiar el a spus-o.[33] În plus, de ce doar mie mi se pare prea puțin credibilă povestea că Arafat a intrat singur noaptea târziu într-o benzinărie, știind că deja multă lume nu-l avea la inimă?
  32. De ce am scris deja cinci întrebări referitoare la Arafat? Fiindcă am avut și eu încredere în el, și chiar vorbeam cu tatăl meu acum un an, când lumea dorea ca Raed Arafat să devină Ministrul Sănătății și îi spuneam tatălui meu că dacă se va implica în politică, își va distruge cariera, fiindcă orice greșeală politică este taxată și îi poate distruge cariera, și nu îmi doream asta. Fiindcă și eu în Februarie 2014 am fost alături de Fundația Pentru Smurd, unde se cerea redirecționarea a 2% din impozitul pe care îl dădeam statului pentru salariul din 2013, să fie redirecționat pentru a sprijini activitatea SMURD. Fiindcă am avut încredere în el, l-am susținut. Pentru că omul ăsta a făcut mai mult în România decât au făcut Iohannis și Orban la un loc. Dar acum poporul a devenit dușmanul lui, iar el poporul dușmanului, cel mai probabil fără să realizeze.
  33. Dacă la început spuneau că cei mai vulnerabili sunt bătrânii și trebuie să avem griă de ei, atunci de ce nu li se permite să meargă la spital pentru investigații, tratament, eventual și internare? Și fiind atât de importanți pentru bunii noștri guvernanți, ce s-a întamplat cu pensiile acestor bătrâni, care pot fi părinții sau bunicii tuturor, inclusiv a politicienilor? Politicienii nu mai au mamă, nu mai au tată, nu mai au bunici, totul se rezumă numai la o putere imaginară pe care cred că o vor avea întotdeauna? Chiar dacă bunicii și părinții politicienilor au acces la servicii medicale, prietenii bătrâni ai părinților și bunicilor politicienilor nu mai contează? Atunci când spui că este vorba de a proteja pe toată lumea, nu numai pe noi (veșnica replică atunci când vine vorba de mască), nu îi luăm în calcul și pe acești oameni?
  34. De ce să purtăm mască și să respectăm legile pe care le încalcă fix cei care ni le impun[34]? Și de ce să avem această încredere oarbă? Dacă cei care sunt la conducerea țării, începând cu Iohannis care nu poartă mască atunci când toată lumea o poartă, dar o poartă atunci când nu o poartă nimeni, până la Ludovic Orban care poartă mască rar și atunci când o face, o poartă prost, până la Marcel Vela care se plimbă cu elicopterul pe la petreceri. În ședința de guvern, când Orban nu doar că nu ține masca pe față, dar și fumează în interior, ce s-a întâmplat? Mai ales că nu este un caz unic, dacă ne reamintim de episodul în care același individ fumează și bea în interior de ziua sa. Nu poartă nici mască, nu respectă nici distanțarea fizică. De spălat pe maini, nu știu cât se spală, dar cu câți dă mâna zi de zi (deși noi astăzi ne aflăm în situația penibilă în care întrebăm lumea dacă putem da mâna sau nu cu cei cu care ne întâlnim) ar trebui să se spele foarte, foarte des, până ar da în probleme de natură dermatologică. Cum de încă mai există acest personaj în peisaj? În mod normal, demisia trebuia să fie depusă la câteva ore după aceste evenimente. Dar „e si el om, mai face greșeli.”
  35. Deși susțin purtarea măștii în spații închise precum supermarket, autobuz, metrou etc., aș dori să vă amintesc niște detalii importante. Toți spun să nu mai băgăm în seamă ce spun doctorii noștri, dar cum de am uitat momentul în care Fauci a spus că “măștile sunt bune numai pentru cei care sunt infectați” (cum spunea și prof. dr. Vasile Astărăstoae) și că “Americanii nu ar trebui să poarte mască fiindcă nu există niciun motiv.. în schimb personalul medical și cei infectați ar fi singurii care trebuie să poarte mască”.[35] Ați spune că era la început, și nici măcar renumitul doctor infecționist nu știa ce vorbește, dar acesta nu și-a retras părerea nici în data de 16 Iunie.[36] Bun, dar ce facem cu declarațiile doctorului Jerome Adams (în mod ironic, tot anestezist și el, promovat la rang de Chirurg General al Statelor Unite ale Americii și Viceamiral) care pe data de 2 Martie spunea Americanilor “să nu mai cumpere măști pentru a preveni noul coronavirus” și că “purtarea acestora poate mări riscul infectării dacă acestea nu sunt purtate corect.[37] Bine, acesta între timp și-a schimbat poziția, la insistențele CDC[38] care „recomandă americanilor să poarte măști din material textil acolo unde distanțarea fizică este greu de menținut”.[39] Aceleași mesaje le spunea și Mike Pence, vicepreședintele SUA. Apoi, reamintesc ce am scris despre declarațiile profesorulului Jonathan Van Tam[40], specialist în virusurile gripale (influenza), specialist în epidemiologie si pandemie, care ocupa si rolul de „Deputy Chief Medical Officer for England” când declara că nu recomandă folosirea măștilor pentru purtarea generală[41] Și guvernul olandez susținea aceleași idei, bazate pe doctorii lor.[42]
    În acest caz, de ce ne mai întrebăm de ce lumea este atât de confuză?
  36. De ce nu ascultăm toți medicii, în loc să ascultăm niște semidocți puși în fruntea țării pentru a o reprezenta și pentru a o gestiona în interesul poporului (deci nu pentru a o obliga împotriva interesului poporului)? Până la urmă, este vorba de o situație medicală, nu politică. Dacă este război, te consulți cu armata. Dacă este prăbușire economică, te consulți cu economiști. Noi primim comenzi de la oameni care nu au nicio pregătire în așa ceva. Noi avem un anestezist, care s-a remarcat printr-o afacere excepțională (SMURD, pe care personal, încă îl susțin, este o mare contribuție) și care acum este numit Comandant.
  37. Dacă în China, Italia, Spania, Germania etc. oamenii au fost fie în carantină, fie în izolare, fie au purtat măști, fie au respectat toate normele, ba chiar s-a făcut și triaj la intrarea în țară, dacă și la noi a fost carantină și dacă lumea continuă să poarte mască în spațiile închise, cum de s-a răspândit atât de ușor virusul? Va să zică, acest virus fentează triajul, carantina, masca, distanța. Înțeleg, aceste măsuri au fost folosite pentru a limita răspândirea virusului, nu pentru a-l bloca. Dar aparent, nici măcar nu a limitat răspândirea. Ce facem în acest caz? Vaccinare în masă? Dacă nici aceea nu funcționează? Până la urmă, nici vaccinul antigripal nu garantează 100% sau 90%, ce să mai spunem despre acest virus care este de neoprit?
  38. A fost utila carantina la început? Daca da, de ce? Cum putem ști că n-ar fi fost la fel și fără carantină, dacă nu am încercat? Cei care nu au avut carantină, se pare că n-au avut probleme. Deci ne bazăm pe o singură variantă, fără să o luăm în considerare și pe cealaltă, și totuși îi spunem în continuare “știință”.
  39. De ce am avut cea mai dură carantină, cele mai dure sancțiuni, cele mai mari amenzi?
  40. De ce suntem iar cei mai duri, de data asta cu copiii? Măști obligatorii pentru copiii de 5 ani, plexiglas, distanțare fizică. Sunt copii, nu Hannibal Lecter!
  41. Care a fost logica de a nu ieși după ora 10 noaptea în timpul carantinei?
  42. De ce ați scos până la urmă armata în stradă? La intimidare sau la plictiseală?
  43. De ce putem merge la vot dar nu la alte activități?
  44. Până la tratamentul cu Hidroxiclorochina și în sfârșit la cel cu Remdesivir, cu ce erau vindecați pacienții în spitale?
  45. Dacă acest virus este atât de diferit față de celelalte SARS, mai poate fi integrat în aceeași “familie” și mai poate avea numele de SARS (CoV-2)?
  46. Impactul psihologic – ce spun psihiatrii și psihoterapeuții, sau formulat mai corect, de ce nu spun? Câte sinucideri au avut loc în aceste 7 luni din cauza pandemiei? Sau câți pacienți au avut în această perioadă, comparativ cu cea de anul trecut? Sunt sigur că și psihiatrii și psihoterapeuții au fost în prima linie. Pe 10 Septembrie a fost Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului. Ce s-a spus în România despre acest factor important în această perioadă?
    Am scris un articol special[43] despre asta, însă voi reveni cu un nou articol, bazat pe noile dezvăluiri, pentru că aparent, “geniul” OMS-ului și-a dat și el seama că da, toată această perioadă a afectat emoțional și psihic foarte mulți oameni[44]. Însă vin cu o completare care a apărut pe un site “foarte drag” mie, și care iată că mai vine și cu ceva util: „Un sfert dintre tinerii americani s-au gândit la sinucidere din cauza pandemiei Covid-19”[45]. Și vă mai las ceva în plus despre americani, care au renunțat la cetățenie și care au plecat din SUA.[46]
  47. Întrebarea finală. De ce se miră politicienii că cetățenii sunt confuzi, având în vedere toate aceste schimbări și contradicții? Cât despre medicină, știm că face parte din știință, dar cum spunea și Prof. Dr. Vasile Astărăstoae, știința are limitele ei, este în continua evoluție și ce era valabil ieri mâine poate să nu mai fie, deși se bazează tot pe studii științifice.

[1] https://www.libertatea.ro/stiri/cristina-balan-ex-castigatoare-la-vocea-romaniei-spune-ca-a-fost-agresata-si-amenintata-de-un-politist-local-3039629

[2] https://www.stiripesurse.ro/tanarul-incatusat-la-metrou-mi-au-spus-ca-sunt-nesimtit-mi-au-dat-vreo-4-amenzi_1484806.html

[3] https://jurnalul.info/se-incearca-reducerea-la-tacere-a-dr-razvan-constantinescu-mesaje-de-amenintare-de-la-managerul-spitalului-in-care-lucreaza/

[4] https://www.facebook.com/ColegiulMedicilorDinRomania/posts/3606105596140725

[5] https://www.capital.ro/sunt-manipulate-testele-covid-19-un-medic-celebru-arunca-bomba-pe-mine-ma-revolta.html

[6] https://evz.ro/medicul-ioan-sarbu-dezvaluiri-alarmante-aparatele-de-testare-nu-sunt-omologate.html

[7] https://www.cbc.ca/news/canada/kitchener-waterloo/university-of-waterloo-professor-fake-covid-1.5717576

[8] https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/05/cdc-and-states-are-misreporting-covid-19-test-data-pennsylvania-georgia-texas/611935/

[9] https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/05/covid-19-tests-combine-virginia/611620/

[10] https://www.nbcmiami.com/news/local/data-dump-inflates-infection-rate-in-florida-for-one-day/2276858/

[11] https://www.stiripesurse.ro/cum-e-cu-noul-record-al-infectarilor-cu-covid-19-care-e-amanuntul-capital-din-spatele-raportarii_1483193.html

[12] https://adevarul.ro/news/sport/testele-covid-19-romania-lipsite-acuratete-toti-bolnavii-erau-fapt-sanatosi-1_5f1f37e25163ec4271691bcc/index.html

[13] https://www.stiripesurse.ro/the-guardian-informatie-bomba-oms-si-guvernele-s-au-bazat-pe-datele-unei-firme-fantoma-informatiile-scoase-din-burta_1471643.html

[14] https://ziare.com/fotbal/stiri-fotbal/incredibil-dar-adevarat-testele-pozitive-de-covid-19-de-la-cfr-cluj-au-fost-false-1622082

[15] https://www.servuscluj.ro/prof-vasile-astarastoae-arunca-in-aer-raportarile-zilnice-marja-de-eroare-a-testelor-pcr-este-oricum-mare-de-3-4-in-cazul-sarscov2-daca-probele-nu-sunt-prelevate-si-interpretate-corect-m/

[16] https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/scandal-dupa-scandal-la-dsp-bucuresti-medicii-de-familie-acuza-suntem-obligati-sa-facem-niste-abuzuri-pentru-care-vom-plati-1350085

[17] https://www.bugetul.ro/document-un-avocat-face-dovada-pacientii-sunt-pusi-sa-semneze-desi-rezultatul-testului-nu-exista/

[18] https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24182141-firea-acuza-guvernul-dezinformeaza-raportarile-covid-19-gcs-confuzii-grave-facute-intre-numarul-persoanelor-confirmate-numarul-persoanelor-internate.htm

[19] https://playtech.ro/stiri/monica-pop-trage-un-mare-semnal-de-alarma-privind-numarul-de-cazuri-eu-nu-am-inteles-cum-se-face-raportarea-de-maine-pana-azi-sunt-atatia-pozitivi-160996

[20] https://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/cum-explica-autoritatile-dublarea-numarului-de-pacienti-vindecati-de-covid-19-in-doar-24-de-ore.html

[21] https://www.mediafax.ro/externe/au-fost-testate-pozitiv-o-capra-si-un-fruct-tara-in-care-testele-pentru-coronavirus-arata-rezultate-gresite-19113797

[22] https://www.profit.ro/stiri/social/video-totusi-cat-de-credibile-sunt-testele-pentru-coronavirus-in-tanzania-o-capra-un-fruct-pawpaw-si-o-pasare-kware-ar-fi-fost-testate-pozitiv-cu-covid-19-19356802

[23] https://www.youtube.com/watch?v=PFh9XOUKH_c

[24] https://www.mediafax.ro/externe/studiu-pacientii-vindecati-de-coronavirus-retesteaza-pozitiv-din-cauza-fragmentelor-de-virus-moarte-este-practic-imposibil-ca-virusul-sa-fie-reactivat-19107408

[25] https://www.smartradio.ro/testul-rt-pcr-neconcludent-este-pozitiv-chiar-daca-virusul-e-mort-afirma-cercetatorul-israelian-yoram-lass/

[26] https://www.youtube.com/watch?v=jDczB_0uqLc

[27] https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-23717684-streinu-cercel-despre-dezinfectantii-pentru-coronavirus-spirtul-medicinal-nu-bun-substantele-baza-alcool-care-sunt-biocide.htm

[28] https://stirileprotv.ro/stiri/international/cercetatorii-au-descoperit-molecula-naturala-care-ucide-coronavirusul-se-gaseste-in-mere-sau-ceapa.html

[29] https://www.dcmedical.ro/covid-19-o-noua-teorie-cand-ar-putea-deveni-o-boala-sezoniera-la-fel-ca-gripa_621049.html

[30] https://www.mediafax.ro/externe/durerea-de-testicule-a-fost-trecut-pe-lista-simptomelor-in-cazul-barbatilor-infectati-cu-covid-19-19539802

[31] https://www.digi24.ro/opinii/ctp-despre-pitecantropii-de-pe-litoral-nu-se-poate-descoperi-un-vaccin-prin-care-concetateni-de-ai-nostri-sa-nu-mai-fie-imbecili-1346510

[32] Cred că se referea la acest studiu https://playtech.ro/stiri/ce-loc-ocupa-romania-la-capitolul-igiena-in-europa-si-cat-de-des-ne-spalam-pe-maini-in-comparatie-cu-italienii-spaniolii-sau-nemtii-94250

[33] https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ce-a-vazut-raed-arafat-intr-o-benzinarie-am-pierdut-o-parte-din-populatie-tinerii-cred-ca-este-o-gluma-1329437

[34] Răspuns: Pentru că suntem inteligenți și cunoaștem unde este riscul de infectare, și prin urmare purtăm mască, dar cunoaștem și unde riscul este redus substanțial, și nu purtăm mască.

[35] https://www.youtube.com/watch?v=PRa6t_e7dgI

[36] https://www.businessinsider.com/fauci-doesnt-regret-advising-against-masks-early-in-pandemic-2020-7

[37] https://edition.cnn.com/2020/03/02/health/surgeon-general-coronavirus-masks-risk-trnd/index.html

[38] Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor

[39] https://www.businessinsider.com/americans-dont-need-masks-pence-says-as-demand-increases-2020-2

[40] https://www.cristoiublog.ro/analiza-controverselor-expusa-intr-un-articol-prea-lung-pentru-unii/

[41] https://www.bbc.com/news/av/uk-52153145

[42] https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-netherlands/dutch-government-will-not-advise-public-to-wear-masks-minister-idUSKCN24U2UJ

[43] https://www.cristoiublog.ro/sanatate-mentala-ipocrizie-si-alte-subiecte-ignorate/

[44] https://www.mediafax.ro/externe/oms-pandemia-a-afectat-sanatatea-psihica-a-milioane-de-oameni-19524313

[45] https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24233553-sondaj-sfert-dintre-tinerii-americani-gandit-sinucidere-din-cauza-pandemiei-covid-19.htm

[46] https://www.yahoo.com/news/ve-had-enough-everything-record-165829411.html


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii