Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Întrebările telespectatorilor pentru premierul Marcel Ciolacu

În pregătirea emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”, la Aleph News, realizatorul Ion Cristoiu a rugat telespectatorii să trimită întrebări pentru invitat, premierul Marcel Ciolacu. 

A fost o avalanșă de întrebări, venite pe diverse canale. Din păcate, nu a mai fost timp pentru aceste întrebări, prin urmare le publicăm aici. Exact așa cum le-am primit, fără corectură. Dar asta este mai puțin important, sperăm că întrebările dvs. vor ajunge și la guvern și veți primi răspunsuri în ceea ce se va întâmpla. 

Dacă am omis vreun mesaj, vă rog să ne semnalați. Vă mulțumim!

 

Intrebare pentru domnul Marcel Ciolacu din partea unei urmaritoare  fidela a Juranalului maestrului Cristoiu!

Ce masuri concrete de protectie,  suport  va lua Ministerul Agriculturii condus de  PSD pentru dezvoltarea sectorului zootehnic in Romania?

Importul de carne si produse din carne a ajuns la un nivel inimaginabil pentru o tara care ar fi avut un potential mare de export al carnii/ /produse din carne.

 

Va multumesc, Eveline Hategan

Calgary, Canada

 

Întrebările D-lui ION CRISTOIU ar putea aborda următoarele subiecte:

1.- Cum intenționează guvernul să facă față problemelor economice actuale, cum ar fi inflația sau creșterea șomajului?

2.- Care sunt măsurile concrete luate de guvern pentru a sprijini mediul de afaceri și pentru a stimula investițiile?

3.- Cum vor fi gestionate bugetul și resursele pentru a asigura sustenabilitatea economică pe termen lung?

4.- Care sunt planurile de dezvoltare economică ale guvernului și ce sectoare se vor prioriza pentru creștere?

5.- Cum va fi abordată problema datoriei publice și ce măsuri vor fi luate pentru a o reduce sau gestiona eficient?

6.- Ce strategii vor fi implementate pentru a încuraja creșterea economică și pentru a stimula consumul intern?

7.- Cum va fi gestionată relația cu partenerii externi în ceea ce privește comerțul și investițiile?

8. – Cum va fi asigurat un climat de stabilitate economică și financiară în fața unor potențiale turbulențe globale?

(Ioan Manusa)

 

 

 

 

Domnule Cristoiu,

Pentru ca ati solicitat intrebari si opinii de la telespectatori in
legatura cu interviul dvs cu Marcel Ciolacu, referitor la deficitul
bugetar si masurile de austeritate propuse de guvern, iata ce nu
indrazneste nici o cotofana sa-l intrebe:

INTREBARE: De ce nu redeschideti minele de aur?

Daca nu stie povestea aurului romanesc, poate ca-i aratati urmatoarele
filmulete care documenteaza jaful:

YouTube player
YouTube player

Descoperiți. Cum s-a ajuns ca afacerea cu aurul să fie declarată neprofitabilă în România. Dez

Daca chiar ii pasa politicianului Ciolacu de soarta Romaniei, acum ca etine painea si cutitul

 

 

 

 

STIMATE DOMNULE ION CRISTOIU,

 

Va rog respectos sa-l intrebati pe domnul prim-ministru Marcel Ciolacu: ce trebuie sa intreprinda un angajat care indeplineste toate conditiile AZI pentru a-si prelungi, incepand cu anul scolar 2023-2024, activitatea pana la 70 de ani, in conformitate cu Legea invatamantului preuniversitar (2023), Art. 229, alin. (11)? Precizare: Legea invatamantului preuniversitar (2023) intra in vigoare incepand cu 3 septembrie!

 

Multumiri pentru atentia acordata!

 

FELICITARI pentru activitatea desfasurata! EXCELENTA!

 

Cu stima,

Sidonia Petre

 

Bună ziua!
Cu privire la interviul pe care dorește să i-l ia maestrul domnului Prim-Ministru, am două întrebări – vizavi de pastila cu titlul:„Marcel Ciolacu: schimbare spectaculoasă de discurs în chestiunea reducerii deficitului bugetar”

1. Prima întrebare se referă la insuficiența serviciilor de îngrijire a bătrânilor și persoanelor cu dizabilități puse la dispoziția cetățenilorde către stat. În prezent, aceste servicii oferite de primării sunt inadecvate și complet insuficiente. În acest sens, i-am scris premierului o scrisoare la care nu am primit răspuns încă. O voi reproduce mai jos.

 

„Domnule Prim-Ministru,

 

Numele meu este Gabriela Popescu, locuiesc în București și mă aflu și eu, ca mulți alți cetățeni ai țării, în situația de a avea grijă de un senior –  tatăl meu de 91 de ani, cu infirmitate (fără piciorul stâng), care actualmente se află internat într-un cămin din sectorul 3. El face parte din cei care sunt mulțumiți de condițiile oferite. Și noi, familia, de asemenea.

Nu vreau să vă rețin mai mult. Doresc să vin cu o propunere în sprijinul familiilor care trebuie să aibă grijă de seniorii lor.

 

PROPUNERE:

– vă rog, ca în regim de urgență, să dispuneți, crearea unor facilități instituționale, cu pesonal adecvat, instruit și pregătit pentru a avea gijă de seniori la domiciliul acestora, astfel încât, să nu mai fie nevoie să-i înstrăinăm, să-i ducem departe de casele lor, pe părinții și bunicii noștri.

Repet: în regim de urgență! Ceea ce oferă în prezent primăriile ca servicii de asistență socială la domicliu este „parfum de tei”, cu totul inutil, bani de la buget irosiți de pomană!

 

Deci, vă rog, încă o dată, să dispuneți crearea unor instituții cu personal adecvat, care să poată să fie angajat și să susțină îngrijirea totală (servicii complete atât de asistență socială cât și administrative) a seniorilor și persoanelor cu dizabilități, la domiciliul acestora. Să se stabilească tarife diferite, în acord cu necesitățile persoanei de îngrijit și a progamului orar zilnic solicitat de familie – în regim de 4-8-12 sau 24 de ore.

În plus, dacă vreți să ajutați acest segmet de populație, puteți propune chiar aprobarea unor subvenții de la bugetul de stat graduate, corespunzătoare situației sociale a familiilor în cauză.

 

Vă mulțumesc!”

 

2. De ce guvernul nu este transparent, în sensul comunicării frecvente cu cetățenii, cu privire la efectivele armate străine aflate pe teritoriul României în prezent și nu raportează lunar scopul și costurile de la bugetul de stat ocazionate de antrenamentele și suportul logistic, inclusiv cheltuielile de administrație, ale acestor efective armate. Specific din nou: care este scopul (în afară de răspunsul generic „să apere România”!) concret. Este posibilă o implicare a României în războiul proxi dus de SUA împotriva Federației Ruse prin intermediul Ucrainei?

 

Vă mulțumesc!

Cu respect,

Gabriela Popescu

București

 

As dori  ca domnul Cristoiu sa ii adreseze cateva intrebari legate de costurile vietii in Romania :

 

a) Am reinoit asiguarea RCA luna trecuta si am constata o „ieftenire” cu aproximativ 200 de Euro , daca pentru 2022 am platit o asigurare in valoare de 1297 lei , pentru 2023  am ajuns sa platesc 2200 de lei (fara sa am vre-un eveniment in trafic) ca rezultat al „plafonarii preturilor”, cum imi explica guvernul aceasta „ieftenire” in conditiile unei  piete concurentiale in Romania ?

 

b) In sepetembrie anul acesta se vor termina „plafonarile” pentru  gazele naturale si  electicitate , ca un exemplu :cu subventiile acordate de guvern pentru o luna din iarna trecuta  am  platit o factura la gaze de 1400 de lei in conditiile in care guvernul a „rambursat” companieni de gaz aproximativ 5000 de lei , cum  crede domnul acesta ca se vor descurca romanii in  iarna viitoare daca  aceste subventii vor disparea in septembrie ?

 

c) Sa ne explice domnul prim-ministru  de ce Romania s-a imprumuat 9 miliarde pentru „construirea” reactoarelor nucleare modulare (o tehnologie care nu este inca certificata in Europa) si nu s-a imprumutat pentru finalizarea celor doua reactoare de la Cernavoda, care a fost logica guvernantilor ?

 

d) Sa ne explice domnul prim-ministru de ce guvernul ingaduie derapajele SRI relative la „viitoarele” campanii electorale prin amestecul direct al acestor servicii in procesul electoral ? De ce nu le cere parlamentarilor PSD sa analizeze aceste derapaje , cum isi exercita Parlamentul controlul asupa serviciilor secrete  pentru ca noi alegatorii nu il vedem.

 

 

Va  multuesc .

 

Toma Chilian

 

 

tiamte domnule Ion Cristoiu,

 

Felicitari entru intreaga dvs. activitate. Va urmaresc aproape zilnic „pastila”, dar si celelalte aparitzii publice ale dvs. difuzate pe Youtube.

 

Intrebarea propusa de mine:

„Cind intentionatzi sa punetzi in aplicare rezultatele referndumului din 2009 pentru trecerea la parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari?

Impreuna cu partenrul dvs. de guvernare PNL avetzi majoritatea necesara in parlament pentru modificare constitutziei, deci putetzi implementa chiar miine aceste rezultate, daca doritzi sa respectatzi vointza poporului roman”.

 

ChatGPT propune sa-i punetzi urmatoarele intrebari lui Marcel Cilacu, in cadrul interviului dvs. din 7 august 2023:

 

ChatCPT:

Dacă Ion Cristoiu ar vrea să realizeze un interviu de o oră cu Marcel Ciolacu, ar putea să abordeze o serie de întrebări relevante și interesante. Iată câteva sugestii:

 

1. Politica națională și internațională:

– Care sunt prioritățile și viziunea PSD în privința politicii interne și externe?

– Cum vedeți relațiile României cu Uniunea Europeană și alte state partenere?

– Care sunt măsurile propuse pentru a consolida statul de drept și instituțiile democratice din România?

 

2. Economia și dezvoltarea:

– Cum intenționați să stimulați creșterea economică și să reduceți decalajul dintre regiunile dezvoltate și cele mai puțin dezvoltate?

– Care sunt principalele inițiative economice propuse de PSD pentru a sprijini întreprinderile și a crea noi locuri de muncă?

– Cum doriți să gestionați bugetul țării și să asigurați echilibrul financiar?

 

3. Educația și sănătatea:

– Ce planuri aveți pentru a îmbunătăți sistemul educațional și sănătatea publică din România?

– Cum doriți să abordați problemele cronice din sistemul de sănătate, cum ar fi subfinanțarea și migrația cadrelor medicale?

 

4. Corupția și transparența:

– Care este poziția PSD în privința combaterii corupției și asigurării transparenței în administrația publică?

– Cum doriți să consolidați independența justiției și să protejați statul de drept?

 

5. Politica energetică și protecția mediului:

– Cum intenționați să abordați problema schimbărilor climatice și să promovați dezvoltarea durabilă?

– Care sunt obiectivele și strategiile PSD în domeniul politicii energetice și al utilizării surselor regenerabile?

 

6. Relația cu mass-media și dezinformarea:

– Cum doriți să asigurați o relație sănătoasă și echilibrată între guvern și mass-media?

– Ce măsuri propuneți pentru a combate dezinformarea și propagarea știrilor false?

 

7. Coaliția de guvernare și colaborarea cu alte partide:

– Cum vedeți relația PSD cu celelalte partide și cum doriți să colaborați pentru binele țării?

– Cum intenționați să gestionați eventualele tensiuni în cadrul coaliției de guvernare?

 

Acestea sunt doar câteva exemple de întrebări care ar putea oferi o perspectivă complexă asupra viziunii și planurilor lui Marcel Ciolacu și a PSD. Într-un interviu de o oră, jurnalistul poate explora subiecte diverse și să permită interviul să evolueze pe măsură ce subiectele devin mai interesante sau necesită detalii suplimentare.

(Gruia Toma)

 

 

 

 

1. Stie ca toata lumea este panicata cu razboiul , pentru ca toata lumea stie ca noi ne -am cam depasit atributiile si scoatem limba la rusi , deci in cazul caderii unei bombe la Galati , ce facem ???       2. De ce este prigonit amaratul de mediu privat , supravietuitor din pandemie , dar care a ramas cu un Long Covid si nu se simte prea bine. 3. De ce a fost distrus litoralul nostru , orice primarie sau departament , decide el lucrari asa de capul lor , strica ce este bun si frumos , doar ca sa poata incasa bani , negreli , orase din baragan unde zona verde este taiata sa facem betoane , chiar faleza de la Tulcea este un imens pietroi de beton , pai pe caldura de foc trebuie sa gasesti umbra , nu beton , sa oblige primariile sa umbreasca zonele de promenada , sa fie niste arteziene simple functionale si chiar si pentru pasari sa lase piese cu apa recirculata , ca se bateau pe bulevard pe un vas cu apa ornamental unde ramasese apa din vechi , iar pe canicula mare nu merge

 

Din partea fermierilor
1. Dupa dezastrul din acest an cand o sa punem lacatele in agricultura , de ce nu se aloca niste sume mai consistente , sa putem supravietui ??

2. Avand in vedere scandalul cu rachetele antigrindina , care au impiedicat efectiv ploaia ,dispersand  aiurea norii , inclusiv persoane fizice , care sa intelegem ca detin drepturi atat pe spatiu aerisn al tarii cat si pe norii de desupra unei localitati , este facuta o analiza daca instslarea si tragerea cu rachete anti grindina a credcut csntitatea de precipitatii sau noi imprastiem norii trimitandu -i spre zonele unde chiar trebuie sa ploua ????

3 . Cand fermierii abia supravietuiesc , de ce se scot acele suspendari de taxare la salarii pt agricultura , ca noi aducem bani la buget , submarinele comandate si platite aduc altora beneficii , iar submarinul nostru nu avea baterie .

4 . De ce nu se verifica numarul de morti din toate zonele institutionalizate , unde sunt persoane inchise , cu gratii si paza , nr de morti care depaseste pe cel din societate , ce—i cu mortaciunile din arest , penitenciare , aziluri , orfelinate , ca la protectia copilului am vazut ca era in interior petrecere cu lautari si cu gagicutele din insitutie , sa fie verificata orice persoana insitutionalizata si sa aiba dreptul sa ceara reverificarea inchiderii sale in acel centru , sunt multi oameni decazuti din drepturi pentru a li se lua bunurile . (Emilia Ioniță)

 

o   Voicu Jurca

 

Intrebare pt domnul Marcel Ciolacu: Tine cont de sugestiile/parerile Danei Budeanu? Ca aplicatia o are 100%. Mulțumesc!

 

o   Alexandru Parjol

De ce continuam cu achizițiile militare aberante – submarine!!! – și discutăm despre taxe și impozite?

 

o   Petrica Petrica

Domnule Cristoiu, multumesc pt faptul ca sunteti deacord sa preluati intrebari si de la noi ascultatorii dv. Petrica ma numesc, as fi tare bucuros si foarte multumiti am fi cu totii din comuna Cleja Bacau. Intrebarea este generata de faptul ca, Consiliul Local a facut mai multe sedinte fara cvorum, de acest fapt a fost informat inclusiv Dl Prim Ministru de la care m primit un prim raspuns dar este nevoie de un punct de vedere. Intrebarea ar fi urmatorul; „Cume vede situatia de Cleja si care ar fi masurile de luat pt ca CL. din Cleja sa intre in legalitate cu adoptarea de hotarari, care in acest moment exced cadrul legal??? Repet ca deja am depus sesizare si avem nevoie de un punct de vede al guvernului deoarece de la Prefectura Bacau avem doar raspunsuri eronate. Va multumesc in numele comuniattii din Cleja, Bacau.

 

o   Radu Guraliuc

Vă rog să-l întrebați toate ideile sînt ale lui sau îs din afară cam așa se vede un Român adevărat nar face așa ceva

Natasa Imbru

 

Va rog sa il intrebati pe dl premier ce se intampla cu marirea redeventelor si suprataxarea multinationalelor

 

o   Viorel Dumitrache a scris pe 04/08/2023 la 15:59

Am niste intrebari mai tehnice pentru domnul PM:
1. In textul Directivei 2016/1164, asa numita Directiva anti evitare a taxelor, se prevede implementarea nationala a unor masuri pana la data de 1 ianuarie 2019. S-au implementat aceste masuri? Cate verificari au facut organele fiscale romane in legatura cu aceasta directiva, in anul 2023?
2. Exista un calcul al valorii redeventelor bazat pe cantitati si pret unitar. Cum se contorizeaza aceste cantitati de catre reprezentantii statului roman? Cate verificari s-au facut in acest an cu privire la cantitatile de materiale prime minerale sau energetice extrase de pe teritoriul Romaniei?
3. Cate controale s-au facut in ceea ce priveste transferul ilicit de profit, prin asa numita foarfeca preturilor, ori prin cheltuieli cu contracte ad hoc cu entitati inrudite? Ma refer aici inclusiv la companii cu capital romanesc, nu numai la cele cu capital strain

o

Mihail C. a scris pe 04/08/2023 la 14:40

 

 

 

Maestre, sper ca interviul cu domnul Marcel Ciolacu să fie cel puțin de două ore, altfel, nu cred că va ajunge timpul să discutați subiectele de interes ale zilei. Vă transmit alăturat un set de întrebări pe subiecte, cred eu, de interes pentru interviul dumneavoastră.
1. De ce această coaliție, cea mai largă din istoria democratică a României, cu un Președinte favorabil, nu a făcut reforma constituțională a României, inclusiv reforma administrativă a țării?
2. Care este diferența dintre faimosul Algoritm din vremea guvernului CDR și împărțirea posturilor publice dintre PSD și PNL din actuala guvernare?
3. Consideră eficientă actuala organizare administrativă României cu mii de sate, comune, orașe care nu își justifică statutul și primăria aferentă? Consideră eficientă actuala organizare administrativă a mun. București în 6 Sectoare, fiecare cu primărie de sector și Primăria mun. București?
4. Sunt publice statele de organizare și funcționare a instituțiilor bugetare nemilitare pentru ca publicul să poată analiza denumirea/componența/atribuțiile diferitelor direcții / servicii / birouri / compartimente ce le compun?
5. Înainte de a se lua decizia suprimării de posturi neocupate din instituțiile bugetare s-a făcut o analiză pentru fiecare Minister/instituție în parte? Dacă da, face publică această analiză? Există structuri cu posturi neocupate la acest moment dar unde nu se impune suprimarea acestor locuri ci, dimpotrivă, ocuparea lor (ex: spitale, posturi de poliție rurale, instanțe/parchete de provincie, etc.)?
6. Intenționează Guvernul să suprime posturi neocupate la acest moment din Magistratură (procurori/judecători/grefieri), Poliție, Jandarmerie, MAPN, SRI, STS, SRI, SIE?
7. Dacă tot se încearcă eliminarea instituțiilor care se dublează în atribuții, a luat în calcul desființarea Poliției Locale, o instituție mai mult decorativă în atribuții, dar mare consumatoare de fonduri și de pensionari speciali? Nu ar fi mai inspirată investirea banilor cheltuiți cu finanțarea și dotarea Poliției Locale în alte instituții de ordine publică ale statului?
8. Dacă tot se încearcă eliminarea instituțiilor care se dublează în atribuții și s-a deschis subiectul CNAS, de ce există SMURD când statul are organizată la fiecare spital Unitate de Primiri Urgențe, cu personal specializat în Medicină de Urgență, iar la nivelul SMURD activează pompieri și voluntari? De ce se investesc bani în existența acestui ONG în loc să se investească în Medicina de Urgență?
9. De ce Raed Arafat este etern în funcții publice? Chiar nu poate funcționa statul român fără acest personaj devenit sinistru pentru o bună parte a societății? De curând a fost anulată definitiv o hotărâre de guvern din cele care au instituit/prelungit starea de urgență și celelalte măsuri care au reprimat drepturile și libertățile cetățenești. Probabil, pe același raționament, vor fi anulate toate aceste hotărâri de guvern. Răspunde cineva pentru elaborarea/adoptarea acestor hotărâri de guvern? Cine va plăti dacă Statul Român sau alte instituții de stat vor fi obligate la plata de despăgubiri solicitate de cei afectați de aceste acte normative abuzive?
10. S-a făcut o analiză a cheltuielilor din pandemie?
11. S-a făcut o analiză pe ce s-au cheltuit banii împrumutați de guvernele Orban și Câțu, având în vedere sumele prezentate pe blogul Inpolitics de Bogdan Tiberiu Iacob?
12. De ce Coaliția Guvernamentală a cedat în integralitate politica externă a României Președintelui? Înaintea întâlnirilor/deciziilor importante de politică externă au existat consultări ale Președintelui cu liderii Coaliției sau cu liderii Parlamentului? Care sunt urmările vizitelor efectuate de Președintele României din ultimii doi ani în străinătate?
13. Cum va decurge pe viitor politica externă a României din punctul de vedere al luării deciziilor de interes major pentru țară?
14. Ce măsuri concrete va lua România în relație cu UE și statele care se opun mai mult sau mai puțin la vedere dacă va fi refuzat iarăși accesul României în spațiul Schengen?
15. Este România o slugă în relația cu partenerii europeni și SUA? De ce, ca Prim Ministru, se întâlnește cu ambasadorii Puterilor Garante? Este conștient de caracterul umilitor pentru țară al acestor întâlniri?
16. A văzut/citit acordul dat de fostul ministru MAE Bogdan Aurescu Ucrainei de tranzitare a navelor sub pavilion străin pe brațul Chilia? De ce nu îl face public? Care este rațiunea pentru care a fost secretizat?
17. România a trimis cadre militare în Ucraina în teatrul de război sau pentru instruirea militarilor ucraineni? Există mercenari români care luptă în Ucraina?
18. În spațiul public au apărut acuzații ale presei ruse cum că dronele maritime ce au executat atacuri asupra navelor/porturilor rusești ar fi fost lansate și dirijate din Delta Dunării de pe teritoriul României. Ca Prim Ministru al României cum comentează aceste acuzații? Chiar dacă nu ar fi adevărate aceste acuzații, este de acord ca de pe teritoriul României să fie lansate/operate mijloace militare de lovire a teritoriului rus, a navelor/aeronavelor ruse sau a teritoriilor ucrainene aflate sub controlul militar rus?
19. La acest moment este clar că România sprijină mai mult sau mai puțin oficial Ucraina…care va fi situația/solicitarea la care România va spune NU? Până unde va merge sprijinul acordat Ucrainei de România?
20. Dacă Rusia va ocupa Odessa, se va permite accesul armatei rusei peste Nistru în Sudul Basarabiei până la Gurile Dunării?
21. Este pregătită România să ia măsuri dacă Rusia va avea cale terestră spre Transnistria?
22. De ce finanțăm Republica Moldova atâta timp cât conducerea acestui stat nu dorește Unirea ci existența ca stat independent? Este pregătită România de Unirea cu Republica Moldova? Va avea loc această Unire în următorii ani și dacă da, în ce condiții?
23. Care este situația achizițiilor militare ale României? De ce am plătit integral, în avans, tehnica de luptă comandată? A fost livrată și recepționată această tehnică militară conform termenelor contractuale?
24. Camioanele ucrainene care rulează pe teritoriul României plătesc rovinietă/RCA?
25. Pentru cerealele ucrainene care sunt livrate prin porturile românești se plătesc taxe portuare?
26. România va adopta o poziție similară Poloniei, Slovaciei și Ungariei în ceea ce privește tranzitul/comercializarea cerealelor ucrainene? De ce DA (sau NU)?
27. Ce sumă a cheltuit România cu întreținerea cetățenilor ucraineni de la începutul războiului din Ucraina?
28. Este conștient, ca social-democrat, de faptul că marile orașe ale României, Litoralul, marile stațiuni montane, sunt pline de cetățeni ucraineni cu mulți bani, mașini luxoase? Aceștia sunt întreținuți de Statul Român? Dacă da, de ce? Cum crede ca reacționează proletariatul român la vederea acestora?
Subiectele de politică internă cred că nu interesează pe mulți din urmăritorii dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru îndemnul de a formula întrebări și sper să vă fie de folos acest set de întrebări, multe avându-și inspirația chiar din pastilele dumneavoastră.

 

 

 

 

Mă numesc Bahu Cristian si Vasile asa cum scrie si in adresa de mail:

 

1, atata timp cat sunteți dvs premier , vă veți implica în a pedepsi si recupera din fraudele făcute in timpul pandemiei? e vorba de a recupera bani la buget.

 

2. Care  este prioritatea dvs numărul 1 în acest moment în a face ceva pentru poporul român :

a . asigurarea necesarului de gaz si curent electric pentru a trece aceasta iarnă

b. ajutarea micilor fermieri ( agricoli si zotehnici )ca să producă ieftin și sănătos pentru consumul populației

c. ajutarea in continuare a  poporului ucrainian cu armamnet si bani?

d. încurajarea și susținerea familiilor din mediul rural – tinerii să ,, migreze,, spre sat , unde să-și poată întemeia ,, gospodăria țărănescă ,,  care prin muncă și resurse proprii să prospere ?

 

Bună ziua!
Numele meu este Dan Doboș și sunt de mai bine de un deceniu managerul Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi” din Iași. Vă rog respectuos ca, în măsura posibilităților, să-l întrebați pe dl Ciolacu dacă a fost informat că, în actuala formă, OUG pe care dorește să o promoveze desființează aproape jumătate din bibliotecile județene din țară. Nu e cazul Iașului, dar asta nu are nici o importanță pentru mine, fiindcă o asemenea evoluție ar avea consecințe lesne de anticipat nu numai în privința gradului general de acces la cultura scrisă din municipiile reședință de județ, dar ar elimina și ultimul mod de control metodic asupra bibliotecilor publice comunale.
Cu stimă,
Dan Doboș

 

 

 

 

ÎNREBARE PENTRU DOMNUL M. CIOLACU

 

Cum este posibil ca ministerul apărării dintr-o țară membră a N.A.T.O și a U.E. să finanțeze cu bani din bugetul pentru apărare o echipă de fotbal, care se vrea profesionistă, reînființată pentru a obloji orgoliile rănite ale unor generali, care nu au treabă, și ale unor „foste glorii” strivite de propria performanță și care incapabile să facă altceva au … „intrat în formație/horă”?

(Dacă mai există în Europa civilizată o astfel de situație?)

Din același buget se cheltuiesc sume enorme pentru administrarea stadionului Steaua, construit din bani publici, în proprietatea statului, administrat de M.Ap.N., dar repartizat pe „persoană fizică” domnului colonel Talpan (rămas în Tratatul de la Varșovia), uneori și domnului Lăcătuș, susținut/ți de un grup (eufemistic) gălăgios care ameniță public pe eventualii vizitatori. Dacă de la domnul Lăcătuș nu avem pretenții, domnul Talpan, ofițer superior al Armatei Române, prin acțiunile sale compromite uniforma militară și incită la violență în masă, acțiune ce poate fi asimilată terorismului (vezi DEX)! S-a gândit cineva la consecințele unei confruntări între „ultrași”?

Nu credeți că acest stadion ar trebui trecut în administrarea unei primării sau la Ministerul Sportului? Sau, de ce nu, concesionat pentru un număr de ani unui privat?

Credeți că partenerii NATO știu pentru ce folosim noi bugetul destinat apărării?

Unitățile militare nu au baze sportive pentru educația fizică militară (pregătirea personalui propriu) și noi finanțăm cluburi sportive!

 

Acești bani sunt cheltuiți, fără temei legal, din bugetul apărării, astfel:

– atribuţiile şi responsabilităţile Ministerului Apărării Naţionale sunt stabilite de Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, republicată cu completările ulterioare, cap. II, art. 5(1), alin.1- 43, sportul nu se regăsește în lege.

– potrivit art. 3. alin. (3), din legea menționată, Ministerul Apărării Naţionale răspunde în faţa Parlamentului, a Guvernului şi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru modul de aplicare, în domeniul său de activitate, a prevederilor Constituţiei, legilor, hotărârilor Guvernului şi ale Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, ale celorlalte acte normative şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte;

– atribuții în domeniul sportiv nu se regăsesc nici în Constituție (art. 118) nici în Legea Apărării nr. 45 /1994 (art. 26 și 33).

Sportul, amator sau de performanță, nu este în responsabilitatea ministerului!

– la art. 7, din legea 346/2006, sunt precizate structurile centrale ale Ministerului Apărării Naţionale, subordonate nemijlocit ministrului apărării naţionale, iar la alin. 8, ultimul pe listă … şi Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”, repet, fără ca în conținutul legii sportul să fie atribuție a structurii!

– Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” funcționează în baza ordinului nr. M.115/2013 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare, ordin emis în temeiul art. 29 alin. (2) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Ori, potrivit art. 70 din Legea nr. 346/2006 ministrul apărării naţionale este abilitat să emită ordine şi instrucţiuni privind: ordinea interioară în unitate, serviciul interior, instrucţia de front, onorurile şi ceremoniile militare, serviciul la bordul navelor militare, tragerile cu armament de infanterie, muzicile militare, disciplina militară, garnizoanele militare, educaţia fizică militară, zborul aviaţiei militare” , nu și domeniul sport.

Pe site-ul https://www.defense.ro/documente-care-reglementeaza-activitatea-6

 

 

 

, găsim „Documente care reglementează activitatea MapN”. Legea sportului nu este menționată.

Așadar ministrul apărării nu poate emite un ordine în alte domenii nespecificate în lege, educaţia fizică militară se referă la pregătirea fizică a personalului nu la sportul de performanță sau amator!

Dacă discutăm și de finanțare lucrurile se complică!

Potrivit legilor naționale și tratatelor internaționale bugetul apărării nu poate fi folosit în alte scopuri. Aici intervine abuzul de putere și în serviciu, deturnare de fonduri, ș.a.

C.S.A. este organizat precum un regiment, adică o structură de nivel operativ. Nu pregătește sportivi pentru loturile naționale așa cum pretind. La „jocuri” echipele sunt pline cu jucători de mâna a II-a din diverse țări, la sporturile individuale obțin accidental câte o medalie.

Cheltuielile nu au temei legal iar costurile nu justifică performanța! (Cucoranu N)

Jurj Claudiu

 

 

Bună ziua sunt Jurj Claudiu din Satu mare aș dori să pun 2 întrebări Dacă ajunge președintele României care va fi primele 3 lucruri pe care le-ar face sau o să le facă in folosul Românilor. Ca premier are puterea absolută si dacă deciziile le ia el fără să fie influențat Mulțumesc

 

Petru Nicoara

 

 

Va salut, intrbati-l pe Ciolacu de ce a bagat PSD-ul in rahatul amestecat al guvernarii, era clar ca nu vor putea realiza ceva alaturi de liberali si Iohanis, doar ca clica lui sa ocupe functii si pozitii grase pt ei, facand atata rau partidului, trebuia sa-i lase sa-si rupa gatul singuru, ori cum nu ati realizat nimic

Sandu Petre

 

Cu deferenta maestre, va rog respectuos sa-i adresati intrebarea urmatoare:,pentru urmatorii 10 ani, PSD prin domnia sa respectiv PNL prin N Ciuca, au batut palma pentru a conduce Romania prin…rotatie!?

 

Voicu Jurca

Intrebare pt domnul Marcel Ciolacu: Tine cont de sugestiile/parerile Danei Budeanu? Ca aplicatia o are 100%. Mulțumesc!

 

Alexandru Parjol

De ce continuam cu achizițiile militare aberante – submarine!!! – și discutăm despre taxe și impozite?

Natasa Imbru

Va rog sa il intrebati pe dl premier ce se intampla cu marirea redeventelor si suprataxarea multinationalelor

Dobre Mircea

Cred că este necesar să-l întrebați dacă măsurile de austeritate vizate de guvern au în vedere și cheltuielile de înarmare.

 

Maestru a spus în podcast-ul din 03 August să-i trimitem întrebări pentru interviul din 07 August cu domnul Marcel Ciolacu.

Vă rog să-i transmiteţi Maestrului următoarele întrebări generate de către inteligenţa artificială, ChatGPT.

[04.08, 11:56] +40 735 130 400: Formuleaza cinci intrebari pentru Prim-Ministru Marcel Ciolacu in dialog cu Ion Cristoiu, privitor la situatia lui de revolutionar si in ceea ce priveste Secretariatul de stat pentru problemele revolutionarilor

ChatGPT

Domnule Prim-Ministru Marcel Ciolacu, în contextul discuțiilor despre statutul dumneavoastră de revolutionar, puteți clarifica în detaliu care au fost contribuțiile și implicarea dumneavoastră în evenimentele revoluției din 1989?

 

Raspuns Chat GPT

 

1. Domnule Prim-Ministru Marcel Ciolacu, în contextul discuțiilor despre statutul dumneavoastră de revolutionar, puteți clarifica în detaliu care au fost contribuțiile și implicarea dumneavoastră în evenimentele revoluției din 1989?

 

2. Având în vedere criticile din partea unor cercetători și istorici cu privire la statutul de revolutionar al unor persoane, cum răspundeți acuzațiilor de faptul că aceste beneficii ar putea fi obținute în mod incorect?

 

3. Ion Cristoiu a ridicat recent unele semne de întrebare cu privire la raportările și verificările în cazul secretariatului de stat pentru problemele revolutionarilor. Cum comentați aceste preocupări și cum intenționați să asigurați transparență în procesul de verificare a beneficiarilor?

 

4. De-a lungul timpului, s-au ridicat diverse probleme legate de modul în care fondurile destinate revolutionarilor sunt administrate. Care sunt măsurile concrete pe care le-ați luat sau intenționați să le luați pentru a asigura o distribuire corectă și echitabilă a acestor resurse?

 

5. Domnule Prim-Ministru, în lumina controverselor cu privire la acordarea unor beneficii pentru revoluționari, puteți descrie viziunea dumneavoastră asupra modului în care ar trebui să arate un sistem eficient de sprijin pentru cei care au contribuit la evenimentele din 1989?

 

Buna ziua,

 

Din partea mea, Radu Oprea din Bucuresti as avea urmatoarea intrebare pentru dl. Ciolacu:

 

Spuneati cu cateva saptamani in urma ca ati cerut o situatie cu zilele de concediu medical din ultimul an, pentru a vedea cine sunt cei care solicita concediu medical si daca lucreaza la stat sau la privat. Ati primit situatia si aveti ceva concluzii?

 

Multumesc,

Radu Oprea

 

Întrebare pentru premierul Marcel Ciolacu :are ,,pregatit” premierul României un eveniment gen,,Colectiv”pentru 01 septembrie 2023,sau 01 ianuarie 2024,când ar trebui să intre în vigoare legea 127/2019…???amânată o dată de premierul Cîțu  si a doua oară de premierul Caciu prin OUG. Cu respect, mulțumesc ,Ioan Spiru, Berceni, Ilfov.

Întrebarile pe care le propun vizeaza doar politica externa a Romaniei care n-ar trebui lasata la discretia unui singur om fie el si un presedinte ales cum a fost ales.

 

Satula de comunism se de influienta Moscovei, Romania a optat pentru UE si NATO.

Aeste doua optiuni sunt pe punctul sa deceptioneze si ne-au pus sub o noua cizma neocolonialista de data asta occidentala.

Presa si politicienii corupti nu inceteaza sa ne minta in legatura cu situatia actuala din Ucraina, din UE si din Taiwan si cu mersul economiei mondiale in general.

Romania ar trebui sa inteleaga ca atunci cand vom fi la greu occidentul ne va abandona asa cum au facut-o cu Afganistanul si cum sunt pe punctul s-o faca cu Ucraina.

Mostenirea pe care ne-o va lasa Imperiul pe moarte al SUA va fi o criza financiara mondiala fara precedent si alte explozii atomice (ca cele din Japonia) care n-au ce sa le strice americanilor atata vreme cat nu sunt la ei acasa.

 

Intrebarile mele sunt legate de trezirea politicii externe romaneasti :

1.     Cand va inceta alimentarea iluziei ca Ucraina si NATO ii vor infrange pe rusi?

2.     Cand isi va declara Romania neutralitatea militara ca prim pas spre o adevarata independenta?

3.     Cand vor intelege politicienii romani urgenta si necesitatea reinodarii unei stranse colaborari economice si politice cu China?

As vrea sa mai adaug la lista de minciuni propagate de occident pe accea legata de ce sustine NATO (si de Mircea Geoana) cum ca Rusia a inceput un razboi neprovocat in Ucraina. In 1990 occidentul a zis ca NATO n-o sa avanseze nini un inci spre Rusia. In 2008 la Bucuresti, dupa annexarea Crimeei in 2014, in accordurile de la Minsc si in decembrie 2021 Rusia a avertizat NATO sa nu se amestece si sa nu incurajeze Ucraina in politica pro occident si ca asta este o amenintare exitentiala la adresa Rusiei si ca de nu va fi razboi.

Marius

 

 

Va multumesc,

Marius Baran

 

 

1. Sa ne spuna cateva cuvinte despre tatal sau, aviator, considerat chiar ca erou, dupa cum reiese dintr-o scurta referire pe internet.

2. Simte o rezistenta tacita in randul unora dintre colegii de partid fata de reformele pe care vrea sa le realizeze?

 

Tudor BUCUR, Bucuresti, pensionar, pana recent un antipesedist inrait, de ceva vreme un sustinator al noului curs politic reformist imprimat de dl. Ciolacu.

 

Buna ziua,

Va rog , domnule Cristoiu sa-i adresati urmatoarea intrebare;

Domnule Ciolacu, daca nu ati fi  intrat in politica, in ce domeniu si in ce meserie puteati sa aveti reale performante, care sa va aduca satisfactii mai mari decat in politica?

 

Multumesc,

 

Eliza Giurgiu

Bucuresti

 

B u n a  z i u a ,

 

V a  r o g  s a – l  i n t r e b a t i  p e  d l  C i o l a c u  u r m a t o a r e le

–  D e  c e  n u  i n c e p e  p o l i t i c a  d e  d i m i n u a r e  a  d e f i c i t u l u i  b u g e t a r  c u  m a s u r i  p e n t r u  o  c o l e c t a r e  m a i  b u n a  a  v e n i t u r i l o r  l a  b u g e t u l  d e  S t a t  i n  s p e c i a l  p r i n  m a s u r i  d e  r e d u c e r e  s i  p r e v e n i r e  a  e v a z i u n i i  f i s c a l e  ,  a  p o l i t i c i l o r  d e  e x p o r t  a  p r o f i t u r i l o r  p r a c t i c a t e  d e  c o m p a n i i l e  m u l t i n a t i o n a l e  s i  n u  i n  u l t i m u l  r a n d  p r i n  c r e s t e r e a  r e d e v e n t e l o r  p e n t r u  e x p l o a t a r e a  r e s u r s e l o r  m i n e r a l e  a l e  t a r i i  ?

–  I n a i n i t e  d e  a  a  a n u n t a  m a j o r a r i  d e  t a x e  s i  i m p o z i t e  c a r e  a f e c t e a z a  i n  p r i m u l  r a n d  p o p u l a t i a    s i  I M M – u r i l e  (  a t a t  d e  i u b i t e  i n  c a m p a n i i l e  e l e c t o r a l e )  d e  c e  n u  i a  m a s u r i  r e a l e  d e  r e d u c e r e  a  c h e l t u i e l i l o r  b u g e t a r e  c u m  a r  f i  :  r e d u c e r e a  a p a r a t u l u i  a d m i n i s t r a t i v  d e  S t a t  ( d e  l a  M i n i s t e r e  p a n a  l a  P r i m a r i i ,  C o n s i l i i  J u d e t e n e  ,  L o c a l e  & )  ,  r e d u c e r e a  c h e l t u i e l i l o r  i n u t i l e  c u  d i v e r s e  s p o r u r i  s i  i n d e m n i z a t i i  ,  c o n t r a c t e  p a g u b o a s e  i n c h e i a t e  d e  i n s t i t u t i i l e  b u g e t a r e ,  &    ?

 

V a  m u l t u m e s c  s i  a s t e p t  c u  i n t e r e s  e m i s i u n e a  d v s .

Daniel Munteanu

Bună seara,

 

Stimate domnule Cristoiu,

 

Ținând cont de interviul pe care vi-l va acorda dl Ciolacu aș dori să-i adresați următoarele întrebări care se referă la măsurile fiscal bugetare de reducere a cheltuielilor pe care Guvernul le va adopta prin OUG-ul  pe care-l va adopta.

Ca angajat cu experiență în administrația publică locală mă voi referi strict la ceea ce se întâmplă acolo. Voi cita paragrafele din proiectul de ordonanță pentru care aș dori să-mi aduceți lămuriri și  vă mulțumesc anticipat pentru acest lucru:

 

1.

”Art.VI(1) Numărul de posturi vacante, neocupate, fără personal încadrat, din statele de funcții aprobate potrivit legii la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se anulează;”

Este o mare zarvă ca aceste prosturi să fie ocupate până la publicarea în MO a acestei OUG. Cum este posibil atât timp cât concursile pentru posturile de excuție au fost sistate?

Posturile care sunt scoase la concurs au toate memorandum?

 

2.

Art. XII Alin.(1) al art.18 din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului finanțat din fonduri publice publicată în Monitorul Oficial al României nr. 492 din 28 iunie 2017 se modifică și se completează după cum urmează:

(1) Începând cu 1 ianuarie 2024, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, pentru personalul încadrat ale căror venituri salariale brute lunar sunt sub 10.000 lei inclusiv, indemnizații de hrană la nivelul anual a două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată…”

Din câte cunosc, Legea salarizării nu poate fi modificată prin OUG. Dacă totuși o veți face vă rog să luați în calcul că veți penaliza categoria poate cea mai bine pregătită dintr-o instituție, mă refer la posturile de execuție superioare. După cum bine știți codul administrativ împarte în clase de vechime(experiență) și pregătire funcțiile publice. Funcțiile publice pe care le veți sancționa sunt cele de consilier superior pentru că celelalte nu ating salariul brut de 10.000 lei. Ca atare pregătirea, responsabilitatea, capacitatea de analiză și complexitatea lucrărilor primite vor fi sancționate pentru că să fim serioși un referent nu are aceeași responsabilitate. Nu uitați că legiuitorul a făcut această clasare și nu cei care se supun acesteia. Ca atare vom fi viciați de a ne putea lua norma de hrană doar pentru că salariul depășește un brut de 10.000 lei. Deci nu este vorba despre o reașezare serioasă pe competențe a sistemului bugetar ci de orice altceva. Ce părere aveți de acest lucu?

3.

”a) pentru condiții periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din salariul de bază dar nu mai mult de 1.000 lei brut lunar, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective; ”

Să nu uităm că și acest spor a fost instituit tot prin legiferare deci ce vină avem noi? Aici veți câștiga 150 lei per salariat. Insist, tot de la cei încadrați pe treapta și gradul cele mai înalte pentru că numai salariul acestora depășește 10.000 lei brut cu o sumă între 2000 și 3000 lei.

Pentru acest salariu plătim în medie 4000 lei taxe din care cele mai mari sunt la sănătate. Vi se pare că sănătatea funcționează mai bine pentru că un salariat plătește atât de mult?

 

Cât privește  reorganizarea funcțiilor de conducere cu mici excepții ar trebui să-i trimiteți la școală pentru că au un limbaj suburban, agramat, iar competențele lor manageriale sunt sub nivelul mării. Cât privește competențele de resurse umane și morale cred că un stagiu la o mănăstire ar fi binevenit.

Dacă această curățenie va asigura un sistem echitabil de desfășurare a vieții publice bazat pe meritocrație pentru copiii noștri care poate vor dori să lucreze în acest sistem ”bucuroși le-om duce toate.”

Domnule Cristoiu vă apreciez munca de zi cu zi, vă urmăresc și vă doresc forța de a o face în continuare.

Domnului Ciolacu îi recomand o mare atenție la detalii și să controleze ceea ce implementează  pentru că e jale.

Cu deosebit respect,

Ionescu

De la bibliotecari:

Am primit de la colegii din bibliotecile publice judetene intrebarile de mai jos:

 

1. Considerați că nr. posturilor ocupate aferente  unei biblioteci judetene (min 50) este un criteriu relevant pentru ca aceasta să-și continue activitatea iar alta care nu îl indeplinește, nu?

 

2. În susținerea acestei Ordonanțe ați venit cu faptul că trebuie să atragem banii din PNRR. Printre bibliotecile judetene care nu îndeplinesc criteriul de min 50 angajați sunt și biblioteci care au fost evaluate ca si câștigătoare pt a deveni Hub uri de transformare digitala: Cum vor duce mai departe acest proiect care implica accesarea de bani europeni?

 

3. Din analizele făcute, rezultă ca la nivel național sunt aproximativ 10 biblioteci judetene care îndeplinesc cele 2  criterii din Ordonanta: min 50 posturi ocupate + activitate unică. Sunt acestea relevante la nivel național? Nu ar trebui alte criterii de evaluare sa le aveți în vedere?

4. Bibliotecile  comunale sunt deservite,  de cele mai multe ori, de 1 sg bibliotecar. Dacă postul este vacant la acest moment, înseamnă că Biblioteca respectivă se desființează? Sunt foarte multe cazuri de acest gen în tara din cauza unor motive obiective: deces, pensionare etc.

Multumesc mult

 

Buna ziua,

 

În urma anunțului dvs privind interviul care va avea loc in 07.08.2023 cu premierul in exercițiu, vă rog frumos sa adresati următoare 2 întrebări in context:

1.     Care este modul prin care guvernul va asigura menținerea numărul angajații din industria de IT din România in cazul adoptarii masura de eliminare a scutirii de impozit știut fiind faptul ca acesta este principalul diferentiator pentru ramanerea in România sau plecarea in afara a acestora.

2.     Exista un model de acțiune pentru contracararea mutării acestor afaceri din IT catre zone mai prietenoase fiscal, in contextul localizarii (cu cea mai mare pondere din Europa) celor mai mari companii americane in România (mai mult de 10000 angajați lucrează pentru aceste companii).

Multumesc,

Mihai Munteanu

 

Buna ziua,

 

 

Numele meu este Pățan Florin si doresc sa-l intrebati pe domnul Premier in emisiunea de Luni, 7 August:

 

De ce nu reusim sa avem un sistem informatic similar celui din Estonia sau Regatului Unit?

 

–-

 

Context:

 

Pentru a exemplifica.

Pe scurt, in momentul de fata, ANAF are o problema de alocare a fondurilor pentru anii 2023 si 2024. Se pare ca exista multe plati care au fost alocate in 2024 in loc de 2023.

Cei de la ANAF, cel putin cei de la birourile de lucru cu contribuabilul, nu au nici o idee ca astfel de lucruri se intampla. Doar in urma unei reclamatii, extras de cont, sau inspectii fiscale, persoana cu respectiva problema poate descoperii eroarea. Rezolvarea se face doar prin-o petitie scrisa.

 

Este inadmisibil ca acest lucru se intampla.

 

Intr-o lume normala, astfel de probleme nu ar isi au locul.

 

Din punct de vedere al efortului din partea programatorilor unui astfel de sistem, al resurselor folosite, dar si al costurilor de implementare, nu exista justificare.

Singura problema ar fi legata de implementarea „pe teren”, unde toti ce din institutiile statuilui ar trebui sa-l foloseasca. Dar pentru aceste lucruri se pot implementa programe de asistenta, suport, oferit utilizatorilor, samd.

 

In tarile pe care le-am mentionat, majoritatea operatiunilor se pot realiza online.

 

Sunt programator cu mai mult de 15 ani de activitate. Imi doresc sa ajut tara sa progreseze, dar se pare ca nu se doreste un astfel de sistem.

Pot sa fac o analiza in detaliu a modului in care aceste sisteme trebuie sa functioneze, problemele din sistemul curent samd. daca doriti o discutie mai lunga pe acest subiect.

Am lucrat pentru firme si proiect foarte complexe, cu zeci/sute de mii de utilizatori simultani, fara a avea astfel de probleme.

 

Va multumesc,

 

Cu stima,

Florin

 

 

Bună ziua,

 

Cum justifica dl Ciolacu atitudinea psd fata de populatie in perioada 2020 – 2022; ma refer la sustinerea si implementarea  tuturor masurilor, mare parte dintre  ele dovedite aberante si unele chiar anulate de instanta, vezi prelungirile starii de urgenta si nu numai, atitudinea dlui Arafat, principalul „cioclu” al pandemiei, faptul ca pe perioada aceea s-a dat liber la furat din banii publici, ca unele institutii de stat au conditionat exercitatea dreptului la munca de vaccinare, etc… ? Toate acestea intamplandu-se sub ochii si nepasarea psd. Ar mai sustine PSD un asemenea scenariu?

 

Multumesc,

 

Cu respect,

 

Alin Brailoiu  – Motru, Gorj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *