Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Invadarea pieței agricole de produsele Ucrainene și milostenia penibilă oferită de UE sunt doar picături ce au umplut paharul

Protestele fermierilor români scot la iveală o situație gravă. Pentru a nu știu câta oară, superficialitatea și amatorismul guvernanților noștri ne confruntă. Sunt zgomotoși, incompetenți și fără rezultat, în loc să anticipeze, să acționeze și să prevină situațiile grele și grave apărute.

 

Nu se dorește sau nu sunt capabili să înțeleagă capcanele perioadei istorice pe care o parcurgem, totul cu consecințe iremediabile. Se copiază soluții, se acceptă măsuri impuse, cu un tribut uriaș, cu rezultate iremediabile deoarece nu sunt armonizate cu realitatea românească. Plasarea noastră, după atâtea sacrificii, pe un loc codaș în UE, umiliți peste măsură au explicații în comportamentul servil și incompetent al politicienilor români făcând ca România să fie vulnerabilă și cu un viitor incert pentru generațiile viitoare.

Invadarea pieței agricole de produsele Ucrainene și milostenia penibilă oferită de UE sunt doar picături ce au umplut paharul.

 

Problema mare a României este lipsa de strategie adevărată în domeniul agriculturii, lipsa de abordare ca o problemă ce privește interesul național, ea constituind una dintre cele mai importante strategii ce trebuie adoptate si urmărite mereu de întreaga clasă politică. Trebuie început cu grija față de patrimoniul agricol și se termină cu educarea și convingerea populației pentru a preferea produsele autohtone asta ca și element al mândriei naționale. Din păcate, în România s-au anunțat și mimat strategii, ca educația, sănătatea, cultura, reforma administrativă etc., cu rezultate zero, abandonate după fiecare final electoral.

 

Fermierii/agricultorii români sunt în cea mai dificilă perioadă lor, vorbim de  prima generație care și-a asumat o uriașă responsabilitate, supusă unei concurențe acerbe de cei cu sute de ani de experiență, fără un sistem bancar prietenos, ba chiar ostil față de cei din alte țări. Au uriașe probleme privind asigurarea recoltelor, prelucrarea sau desfacerea lor, nemaivorbind și de comportamentul agresiv al multinaționalelor ce se simt foarte confortabil la noi în țară.

Agricultorii/fermierii noștri privesc cum în țările vecine lucrurile merg constant bine, sunt ajutați, susținuți, iar mărfurile lor sunt mult mai atractive la preț datorită subvențiilor responsabile ce li se acordă. În aceste țări s-a reușit, prin politici responsabile, să se aducă SIGURANȚA – atât în rândurile producătorilor, dar și a populației –  o SIGURANȚĂ ce, din păcate, la noi lipsește și este ca un blestem continuu. Dacă ai pornit și ai acceptat acest drum al capitalismului, al economiei de piață, ești obligat să-l înțelegi și, cu multă tenacitate, trebuie să-l adopți, să-l dezvolți și să-l aperi.

Acești capitaliști, firav formați, produc însă o mare parte din banii acestei țări și pe care unii politicieni îi risipesc cu multă ușurință pe pomeni electorale. Obligatoriu capitaliștii români trebuie să fie doriți si acceptați în dreapta fiecărui guvern, dar mai ales înțeleși si ascultați la fel cum în stânga fiecărui guvern se află dintotdeauna liderii de sindicat. Banii pe care-i produc, sunt banii necesari dezvoltării oricărei țări, sunt banii ce dau siguranța cetățenilor săi, a forței de muncă si sunt convins că si pentru milioanele de români care vor să revină acasă după multe sacrificii și umilințe îndurate. Față de superficialitatea și amatorismul politicienilor români din toate timpurile vizavi de agricultori și molimele ciudate ale secolului XXI, ca pesta porcină, vaca nebună, gripa aviară sau pregătirea insectelor proteice ale viitorului, realizăm că agricultorii români s-au manifestat în stradă într-un mod chiar angelic.

Tabloul a fost din păcate mânjit și de ipocrizia unor reprezentanți ai autorităților  ce au ținut doar să-și etaleze fizicul printre fermieri, mimând, cu prost gust, interesul față de problemele fermierilor/agricultorilor, când șefii lor de partid sunt cei cărora li se datorează această situație. În situația Ucrainei, cu dramele și necazurile lor, ar fi bine ca unii politicieni români să înceapă suplimentar cu însușirea unor pagini din istoria noastră adevărată, asta pentru a avea o responsabilitate în plus față de prezent dar și pentru viitor. Trebuie înțeles contextul internațional deosebit de dificil creat în zona noastră. Ne aflăm într-o bătălie între marile puteri, de-a lungul istoriei niciodată nu s-a ieșit bine din conjuncturi similare. Trebuie întărite acele alianțe care fac posibilă soluționarea unor astfel de situații grave și să conștientizăm că problema nu poate fi rezolvată printr-o luptă individuală, ci, doar în unitate.

Dorin Florea, fost primar al municipiului Târgu Mureș în perioada 2000-2020


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Invadarea pieței agricole de produsele Ucrainene și milostenia penibilă oferită de UE sunt doar picături ce au umplut paharul”

  • La noi clasa politică nu face nimic pentru romani ci doar încearcă să își asigure lor o viață de huzur. Toate drepturile sunt rezervate lor și a lor lor. Nimic pentru tara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *