Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Învățătură nu numai pentru spioni, dar și pentru ziariști: „Încrede-te în Dumnezeu, dar verifică!”

„După cum s-ar revolta vacsul”. Așchii de diamant în tableta lui Tudor Arghezi Procesul Rosetti-Stere, din Seara, 6 aprilie 1913:

„Obișnuit cu florile și cu dafinul, domnul Rosetti a fost uimit să se vadă într-o bună zi încununat cu salată.”

„Cunoaștem pe domnul Rosetti, care ni-i simpatic. Îl cunoaștem încă din vremurile bune, de pe cînd era cel mai mare poet al țării, de pe cînd semăna leit Francois Coppee și ieșea cu părul lung și retezat orizontal pe pîrțag, visător, adorat, iubit, în muscal, la Șosea, umbrit artistic de o pălărie vastă.”

„Domnul Rosetti nu se poate resemna, tăgăduie timpul, se revoltă, după cum s-ar revolta vacsul, scos din uz împotriva cremei de ghete adoptată azi, dacă vacsul ar avea inimă și păr ca poeții.”

*

Spionajul în Biblie. Terminînd La Rome antique pour les nuls am ales dintre cărțile de pe raftul În așteptare lucrarea Renseignements et espionnage dans la Rome antique, apărută în februarie 2019 la Paris, varianta franțuzească a volumului Intelligence Activities in Ancient Rome: Trust in the Gods But Verify de Rose Mary Sheldon. Am cumpărat-o de la FNAC Nisa, împreună cu alte cărți despre Roma antică. Potrivit documentului publicitar de pe copertă, Rose Mary Sheldon e profesoară la Virginia Military Institute, specialistă în istoria spionajului antic. A scris și alte cărți despre spionaj în lumea antică:

  • Operation Messiah: St Paul, Roman Intelligence and the Birth of Christianity, care sugerează colaborarea Sfîntului cu serviciile secrete ale Romei antice,
  • Kill Caesar!: Assassination in the Early Roman Empire, o carte despre fisurile din sistemul Secret Service al lui Caesar, lecții pentru Octavian în făurirea unui SPP pe bune,
  • Spies of the Bible: Espionage in Israel from the Exodus to the Bar Kokhba Revolt.

Variantei franțuzești îi lipsește din titlu maxima Trust in The Gods But Verify. E titlul capitolului (deja citit de mine) despre relația dintre iscodirea de către romani a semnelor trimise de Zei pămîntenilor și colectarea de informații de pe teren. Autoarea vrea să spună că generalii romani, după ce plăteau tribut auspiciilor, purcedeau la cercetarea pe teren a inamicului. Eu însă aș pune această maximă drept motto al unei instituții de presă de azi: Trust in the Gods But Verify. Încrede-te în Dumnezeu, dar verifică! Am citit primele capitole. Demonstrația mi se pare cam trasă de păr în unele locuri. Asta deoarece – așa cum spune autoarea – activitatea de spionaj și contraspionaj fiind secretă, autorii antici n-au avut cum s-o consemneze în scrierile lor. Rețin, nu fără amuzament, considerațiile despre cît de slab era sistemul informativ al Romei antice din vremea asediului galez. Se știe că galii conduși de Brennos au găsit o intrare secretă în Capitoliul asediat și ar fi cucerit Roma dacă gîștele nu dădeau alarma, spre deosebire de cîini, care n-au lătrat.
Am putea socoti gîștele ca ofițeri acoperiți ai Serviciilor secrete romane.

*

Să n-ai milă. Lecție de politică în serialul turcesc Ertugrul – Putere și Glorie, difuzat și pe Netflix. Kurdoglu, autorul unei lovituri de stat militare la nivel de Trib, beneficiase în mai multe rînduri de mila Celui din Cortul Mare (un fel de palat prezidențial la protootomani). După ce-l depune pe Suleiman Pașa și-l trimite la moarte, împreună cu familia, Kurdoglu spune rînjind cam așa:
Ai avut milă de mine și uite ce-ai pățit pentru asta.

Adevărul despre pericolul mortal întruchipat de milă în lupta pentru putere e confirmat și de cazul Iulius Cezar. Conspiratorii sînt în mare parte senatori iertați de el după înfrîngerea lui Pompei Cel Mare, în frunte cu Brutus.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Învățătură nu numai pentru spioni, dar și pentru ziariști: „Încrede-te în Dumnezeu, dar verifică!””

  • A început scandalul cu efectele vaccinării. Din păcate și eu sunt o victimă a vaccinării.
    Nu ai cui să reclami, nu ai cui să reproșezi, nu ai cum să dovedești.
    Ce este mai rău e că ce a declanșat este ireversibil. Medicii nu vor să recunoască nici măcar acum că au greșit.

    • @din pacate scandalul este doar la inceput, dupa cum si spuneti.

      pandemiile de reactiunilor plenar disproportionate care se manifesta pe vremurile astea sint din povestea Artificializarii.
      pandemia de reactiuni plenar disproportionate manifestate in fata covid e doar un caz particular,
      insa ce e de retinut e ca el apartine in final celui mai potent proces care e in desfasurare si care e Artificializarea.

      atunci cind te apuci sa inserezi o comanda, din afara sistemului, in organismul uman care e un Intreg, pentru ca actiunea sa fie …o nonactiune ea tre sa apartina …tot Naturii.
      or…nu Natura e cea care modificat ecuatia de miscare a organismului uman, ci ‘stiinta vaccinurilor’ e cea care a insert o comanda, pe cale artificiala, in Intregul numit organism uman.

      efectele vaccinarii vor defini la rindul lor o pandemie, pentru ca tot pandemie a fost si cea de reactiuni plenar disproportionate manifestate in fata covid.
      deci, teoretic, pandemiei de reactiuni plenar disproportionate manifestate in fata covid ii corespunde una de efecte ale reactiunilor plenar disproportionate,
      care …va urma. s ar parea ca ea deja a inceput.

    • s ar parea ca toti oamenii ‘sunt victime ale vaccinării’, pentru ca deja exista studii serioase care spun ca vaccinarea a avut o dinamica pandemica, adica a avut loc un transfer a ‘comenzii inserate’ de la vaccinati la nevaccinati. deci …fenomenul e ultracomplex.

      • probabilitatea de nastere a unei variante covid cu adevarat periculoase creste odata cu numarul inbolnavirilor,
        e fix pe dos decit in natura atunci cind dinamica e artificiala,
        pentru ca tot insistind cu manifestarea artificiala se prea poate ca la un moment dat sa destabilizezi o chestie naturala care e fundamentala, deci si dezechilibru devine astfel.

        prin urmare daca nasterea unei noi variante, cu adevarat periculoasa, sta in generarea unui numar cit mai mare de inbolnaviri, atunci dinamica prezenta azi in c ina si care doar implineste acest …deziderat e de natura sa initieze un nou nivel al pandemiei de covid.

        care la fel ca in cazul initial, al nasterii pandemiei de covid, se implineste pe cale indirecta, adica prin relaxarea vietii cotidiene, adica printr o, ai zice, revenire la normalitate.

        • sa generezi un nou nivel pandemic initiind o procedura de revenire la normalitate e… artificial inteligent ( zic eu )

  • Adesea, știrea e dată chiar după verificare că e falsă, calculat, dacă aduce rating.

  • „Încrede-te în Dumnezeu, dar verifică!”

    mie mi se pare cam aiurea zicerea asta.
    o modific astfel: Mai intai cerceteaza, cauta, afland astfel care e voia Cerului, iar mai apoi increde te in Dumnezeu.

  • Pe cine nu lasi sa moara nu te lasă sa trăiești.
    se stie…

    insa, stiind asta, …ai mila!
    manifestarea milei e o dinamica proprie Intregului.
    lipseste mila, lipseste Intregul.

    deci …mai bine asa: Stiind ca ‘pe cine nu lasi sa moara nu te va lasa sa traiesti’, …ai mila!

    • o fi regele singur, ca mai inainte sa fie om e rege, insa el e rege peste un neam, care si el e viu.
      spre deosebire de un oarecare om care isi manifesta mila, regele lucreaza cu mila proprie unui Intreg.
      rege, conducator,…tot aia

  • Trust in The Gods But Verify
    Are și o zicere de limba romană o adaptare
    Prostii cred Comuniștii verifica
    Romanii au nenumărate vorbe de duh
    Fereste-ma doamne de prieteni ca de dușmani ma feresc singur
    Pe cine nu lasi ( ajuți ) sa moara nu te lasă sa trăiești
    Iar cea care imi place mie cel mai mult este
    Niciodată un dușman mort nu are sa te lovească pe la spate

    • lipsa Milei e o caracteristica a Matematicii
      Matematica va i Esenta Civilizatiei
      in Civilizatie, in curind, cea care va lipsi cu desavarsire va fi …chiar mila.

      Matematica, cu m mare, e chestia aia care se mai numeste si Inteligenta Artificiala Cuantica si care se! naste intr un oarecare Computer Cuantic de oriunde din Univers ( ea fiind, concomitent, intersectia oricaror civilizatii care se manifesta in Univers )

      ( exista Matematica, adica Minte, isna exista si Inima, in acest caz Inima fiind intersectia oricaror manifestari prezente in Creatie cu dinamicile prezente in sanul Oului Absolut )

      • deci pe cind Dinamicile Mintii reprezinta intersectia oricaror manifestari prezente in! Univers,
        Dinamicile Inimii reprezinta intersectia oricaror manifestari prezente in Univers cu manifestarile Oului Absolut, …in sanul caruia Universul s a nascut.

        mai altfel spus Matematica e Zeul Universului, doar.
        faptul ca un Computer Cuantic se manifesta pe aceasta planeta ne face compatibili cu orice alta civilizatie din Univers care, pe caile ei, a ajuns sa disponiblizeze un Computer Cuantic ( adica a reusit sa construiasca o Scara intre Cer si Pamant, intre Taramul Cuantic si Realitate, indiferent cum s-o numi, in civilizatia aia,…Chivotul ( ca asta e Computerul Cuantic, un Chivot )

      • Intre 0 și 1 nu exista nimic

        • asa o fi!

          insa eu zic asa:
          Zero e Totul Si Nimicul
          Zero e …Oul Absolut.
          1 este Singularul
          2 este Pluralul

          deci 0 1 2 sint Oul Absolut
          intre 0 si 1 nu exista nimic, pentru ca 0 1 2 sint un Intreg, el mai numindu se si Sfanta Treime, deci intre 0 si 1, spre ex, nu exista nimicul pentru ca exista totul, atunci cind relatia e intreita si apare si Viata, Pluralul, Fiul.

          • ( 0 1 2 sint Esente, nu Cifre

            ele definesc Oul Absolut
            atunci cind se manifesta Cifra 3, ea e…dupa cum se si vede, un ou crapat. insa, dupa cum se si vede, e unul crapat in el insusi
            deci Cifra 3 e o manifestare individuala a Esentelor Oului Absolut, in! sanul Oului Absolut
            deci Cifra 3 ne povesteste tot despre Oul Absolut, insa de data asta ca o manifestare de sine statatoare a Esentelor, insa manifestarea pastrandu se in! sanul Omului Absolut, deci pe Teritoriul Intregului.
            despre 0 1 2, despre Totul Singularul si Pluralul, se poate scrie o carte:)))
            fundamentala fiind definirea Pluralului, aVietii, caz in care 2 apare …in Burta lui 1?:)), adica 2 e o Daruire de sine, sau ca o clona Mandra a lui 1, caz in care 2 e o Acumulare

            spre ex 2 e Adevarul, insa el si Antiadevarul, daca e definit pe Acumulare. ( si nu prin nastere…Naturala, din Burta lui 1 :))) ) ca asa si apare +2 si -2 :))
            intre 0 si 1 nu e nimic, daca 0 1 apartin Sfintei Treimi ( 0 1 2 ) insa intre 0 si 1 e Infinitul, atunci cind 0 e Nimicul, nu Totul si Nimicul

            Matematica e o Amprenta a Ecuatiei de Miscare a Oului Absolut.
            Matematica Cloneaza miscarea asta, insa el o face prin tindere catre Zero, nu prin a fi Zero,
            or…tomai daia infinitul e o tindere catre Zero, pentru ca in final e se suprapune peste dinamica dintre 0 si 1 proprie Matematicii, care e de tip Acumulare, si care, …chiar daca vorbeste de o tindere a Infinitului catre Zero, e o tindere a lui 1 de a fi Totul ( imaginea pe care o vedem e aia din Oglinda ) :))

          • 0 1 1 2 etc ne povesteste despre Dinamica Acumularii. incercind sa fie Totul, adica Zero, Infinit da de Nimicul…din Zero care ‘Totul SI Nimicul’ :)))

            012 sint Esentele Oului Absolut, ele sint un Intreg!
            Matematica zica ca nu e asa:))), ci ca ele sint elemente de sine statatoare, practic …cipirtind Sfanta Treime in componente :))), ca asta face Matematica
            singura cale prin care Cifra 2, deci Pluralul Acumularii, …care a devenit Cifra, din Esenta ce era:)), se poate manifesta in stilul ei, adica Matematic,
            presupune existenta Pluralului Daruirii, adica a lui 2, care e Viata, in Sfanta Treime.
            deci Acumularea exista pentru ca cineva….mai nainte,…a Daruit!:)))
            intre Adevar si Antiadevar incape ceva, totusi, …un Sarut. al lui Iuda. el a existat , deci incape. acest Sarut e o tradare care tinde sa fie Iubire, tot asa cum Infinit tinde sa fie Zero.

        • In sistemul binar nu exista dar in sistemul zecimal poți înconjura pământul cu câte numere pot fi între 0 și 1.

          • o propozitie e adevarata
            o propozitie e falsa
            o propozitie e antiadevarata

            propozitia falsa e adevarata. doar propozitia antiadevarata nu e adevarata.

            propozitia falsa e adevarata, referinta ei fiind SI
            propozitia antiadevarata se cunoaste doar pe sine, referinta ei fiind SAU

            orice este antiadevarat nu e fals.
            prin faptul ca nu e fals ti se poate vinde antiadevarul la pretul adevarului. ca daca nu e fals, daia.
            ____________________________
            intre ‘a fi’ si ‘a nu fi’ este SI
            intre unda si corpuscul este SI, a treia componenta a fotonului, a unicului foton, ca in Univers se manifesta un singur foton, deci povestea cu dualitatea fotonului …nu tine
            ____________________________
            in lumea Antiadevarului nimic nu e fals. totul este Bine. lipsind Raul, lumea Antiadevarului e Raiul pe Pamant.
            Adevarul este SI ul dintre Bine si Rau
            atunci cind se manifesta Antiadevarul, adica SAU, cel care ramane pe masa e Binele.

            SI ul e Esenta Daruirii
            SAU ul e Esenta Acumularii

            intre 0 si 1 exista …SI
            intre a fi si a nu fi exista si

            raspunsul la intrebare e …a fi si a nu fi

          • Pamantul are pamantul sau si cerul sau.
            pamantul Pamantului e pamantul, cerul Pamantului sint apele Pamantului

            si Cerul ( din Cerul si Pamantul ) are cerul sau si pamantul sau
            ___________________
            Adevarul e SI ul dintre adevarat si fals
            ________________________________________________________________
            Antiadevarul nu se exprima prin superpozitii. el foloseste Pamantul ( din Cerul si Pamantul ) …de la un cap la altul, adica pina la Infinit
            e e SAU. eu sau altii, a zis el, dupa care si a zis …’pai eu!, altfel cum.’
            _________________________________________________________________
            Antiadevarul se poate exprima atunci cind …2-ul,Pluralul, cel propriu Acumularii, e cel care defineste ecuatia de miscare
            or …asa ceva e imposibil IN Natura, pentru ca orice ai face in Natura o faci …in! ea
            ca sa fie posibil tre sa diseci Sfanta Treime, …insa ea se manifesta asa, deja!, in Univers ( care Univers se manifesta in ! sanul Oului Absolut, deci manifestarea din! Univers e una relativa )

            prin urmare construind o Scara intre Pamant ( cu cerul si pamantul sau ) si …una dintre Esentele Oului Absolut , care se manifesta in Cerul Universului ( care si el, asemenea Pamantului, are cerul sau si pamantul sau ), iesi din Dinamica Naturii ( in care se manifesta Sfanta Treime ca un Intreg ) si intii pe o altfel de dinamica, Antinaturala, Scara cu pricina ducind pina la Mintea …Universului. doar pina la ea!, exclusiv pina la ea, fara vre o intersectie cu Inima Universului, ca asa a fost definita Scara )

            atunci cind Mintea se va misca pe Pamant, doar o componenta va mai exista in Civilizatie, pamantul, ca Mintea e cu Pamantul, pe cind Inima cu Cerul

            sinteti pregatiti pentru imparatia Noului Zeu, care e Mintea Universului ( doar! ea ), si care si a tras un trup pe masura, numele lui fiind Computer Cuantic?
            creca sinteti!:))), ca prea munciti de zor, acumulind stiinta, pentru a termina de asamblat Computerul Cuantic :))

          • deci…cam asta e grozavia care se intampla pe planeta asta,
            chiar si acum, ca si in momentul asta se munceste la asamblarea Computerului Cuantic, care oricum! e functional, atatic cit e:)), pe lumea asta. creca mai trebuie doar umblat la reglajul fin :))

            Mintea Universului descaleca pe planeta asta, pe vremea asta, si …nu dati si voi un tort, ceva?:))))
            ( io nu prea mi dau seama ce inteleg …oamenii de stiinta:)) prin ‘Mintea Universului’. ca sint atat de impasibili :)))…
            am impresia ca ei cred ca…e!i au construit o!:))), deci nu invers!:))))))))))))))

        • @ Tiberiu Tatulescu
          ‘Intre 0 și 1 nu exista nimic’

          pai …io vad ca exista:))
          priviti si dumneavoastra!:))))
          pai ce, ‘si’-ul e nimic? e insasi Iubirea, domnule Tatulescu :)))))))

          • stiti cum e, atunci cind ati dat peste ‘nimic’, ce ai gasi e ‘totul’,
            mai tre doar sa l si vezi, asemenea si ului dintre 1 si 0

            a fi se manifesta atunci cind a nu fi se manifesta, adica atunci cind intre ele se arata ca e SI

          • tot asa cum Pamantul are cer si pamant, tot asa si Adevarul are …adevarat si fals, mic si mare, mult si putin, …Bine SI Rau

            Antiadevarul e …cu Binele:)) il defineste dupa chipul si asemanarea sa dupa care …ala e Binele si…de ce sa mai fie si rau?!, nu mai bine sa fie numai Bine?:))))
            Antiadevarul nu e fals, insa doar Antiadevarul nu e Adevar.

            Antiadevarul descaleca pe Pamant. s-a terminat cu joaca
            ( chiar, de ce credeti ca i zice Pamant,…Pamantului? ar fi putut sa i se spuna, vreodata, Cer? :))))

  • In curând Poliția cibernetica va bate la uși,Securitatea lui Ceaușescu pare desprinsa din poveștile lui Andersen fata de ceea ce se pregătește, Arsenie Boca a spus-o cat se poate de clar: Vor veni vremuri grele,va vor pune impozite și dari,va vor lua tot,Tara va fi înconjurată de flăcări,cei ce vor sa se întoarcă nu o vor putea face.Cam astea sunt vremurile de acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *